اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک برای ساخت دستگاه تست فرز سه کیلو وات

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کمک برای ساخت دستگاه تست فرز سه کیلو وات

با سلام و عرض ادب خدمت دوستان گرامی، بنده تعمیرکار ابزار برقی صنعتی هستم. برای دریل و فرز هایی با توان بین ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ وات مشکلی وجود داره و همون جوری که شما اساتید بهتر میدونید در لحظه استارت، یک جریان هجومی بسیار زیادی توسط فرز ایجاد میشه که موجب میشه فرز لگد بزنه و حتی فیوز هم بپره. حالا اگه فرز نیم سوز باشه، این جریان هجومی باز هم بیشتر میشه.
    من دنبال ساخت یه دستگاه تست به صورت سافت استارت هستم که بتونه یه فرز ۳۰۰۰ وات رو به نرمی راه اندازی و جریان هجومی رو کنترل کنه تا بتونم مشکل اون فرز رو بررسی کنم. مدار سافت استارت هم شامل یه فیوز مینیاتوری ۱۶ آمپر کندکار تیپ C در ابتدای مدار، سپس تعدادی مقاومت به همراه هیت سینک هست و در انتها پریز تست قرار میگیره. یه کلید بای پس هم با مقاومت ها موازی هست.
    وقتی دوشاخه فرز به پریز متصل میشه و برق وارد مدار میشه، ابتدا مقاومت باعث کنترل جریان هجومی میشه و بعد چند ثانیه با وصل کلید بای پس، مقاومت از مدار خارج شده و فرز مستقیما تغذیه میشه.
    مفروضات دستگاه تست:
    ۱- برای تست فرز ۳۰۰۰ وات سالم یا نیمسوز
    ۲- افت ولتاژ روی موتورحداقل
    ۳- کنترل جریان هجومی
    ۴- زمان بای پس ۵ ثانیه (یعنی مقاومت حداقل تا ۵ ثانیه بتونه بدون وصل کلید بای پس در مدار بمونه و نسوزه)
    ** مشکل من اینه که نمیدونم مقاومت این دستگاه تست باید از چه نوعی، چند عدد، با چه آرایش و سیم بندی ای باشه.
    واقعیتش چند بار این مفروضات رو به هوش مصنوعی دادم، هر دفعه نوع مقاومت، تعداد، اهم و توان کلی مقاومت ها رو تغییر میداد. درنتیجه نتونستم بهش اعتماد کنم. می تونم از شما اساتید بزرگوار خواهش کنم من رو برای ساخت این دستگاه تست -که برای کار من بسیار حیاتی هست- راهنمایی بفرمایید تا بتونم بسازمش؟ سپاسگزارم
    جدیدترین ویرایش توسط عارف 11; ۲۳:۵۲ ۱۴۰۵/۰۶/۲۵.

نوشته اصلی توسط عارف 11 نمایش پست ها
    واقعیتش چند بار این مفروضات رو به هوش مصنوعی دادم، هر دفعه نوع مقاومت، تعداد، اهم و توان کلی مقاومت ها رو تغییر میداد. درنتیجه نتونستم بهش اعتماد کنم. ممکنه من رو برای ساخت این دستگاه تست که برای کار من بسیار حیاتی هست راهنمایی بفرمایید تا بتونم بسازمش؟ سپاسگزارم
    https://forum.eca.ir/forum/%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%86%D9%8A%D A%A9/%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AA%D8%B1%D9%86%D8%AA-%D8%A7%D8%B4%DB%8C%D8%A7-iot/1159761-%D9%87%D9%88%D8%B4-%D9%85%D8%B5%D9%86%D9%88%D8%B9%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%86%DB%8C%D A%A9

دیدگاه

با سلام و عرض ادب خدمت دوستان گرامی، بنده تعمیرکار ابزار برقی صنعتی هستم. برای دریل و فرز هایی با توان بین ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ وات مشکلی وجود داره و همون جوری که شما اساتید بهتر میدونید در لحظه استارت، یک جریان هجومی بسیار زیادی توسط فرز ایجاد میشه که موجب میشه فرز لگد بزنه و حتی فیوز هم بپره. حالا اگه فرز نیم سوز باشه، این جریان هجومی باز هم بیشتر میشه.
      من دنبال ساخت یه دستگاه تست به صورت سافت استارت هستم که بتونه یه فرز ۳۰۰۰ وات رو به نرمی راه اندازی و جریان هجومی رو کنترل کنه تا بتونم مشکل اون فرز رو بررسی کنم. مدار سافت استارت هم شامل یه فیوز مینیاتوری ۱۶ آمپر کندکار تیپ C در ابتدای مدار، سپس تعدادی مقاومت به همراه هیت سینک هست و در انتها پریز تست قرار میگیره. یه کلید بای پس هم با مقاومت ها موازی هست.
      وقتی دوشاخه فرز به پریز متصل میشه و برق وارد مدار میشه، ابتدا مقاومت باعث کنترل جریان هجومی میشه و بعد چند ثانیه با وصل کلید بای پس، مقاومت از مدار خارج شده و فرز مستقیما تغذیه میشه.
      مفروضات دستگاه تست:
      ۳- کنترل جریان هجومی
      ۴- زمان بای پس ۵ ثانیه (یعنی مقاومت حداقل تا ۵ ثانیه بتونه بدون وصل کلید بای پس در مدار بمونه و نسوزه)
      ** مشکل من اینه که نمیدونم مقاومت این دستگاه تست باید از چه نوعی، چند عدد، با چه آرایش و سیم بندی ای باشه.
      واقعیتش چند بار این مفروضات رو به هوش مصنوعی دادم، هر دفعه نوع مقاومت، تعداد، اهم و توان کلی مقاومت ها رو تغییر میداد. درنتیجه نتونستم بهش اعتماد کنم. می تونم از شما اساتید بزرگوار خواهش کنم من رو برای ساخت این دستگاه تست -که برای کار من بسیار حیاتی هست- راهنمایی بفرمایید تا بتونم بسازمش؟ سپاسگزارم
      با سلام و احترام
      در روش استفاده از مقاومت برای کنترل جریان استارت، محاسبه مقدار مقاومت بر این اساس است که شما بخواهید جریان راه اندازی را در چه مقدار جریانی محدود کنید.
      البته باید توجه کنید که اگر جریان راه اندازی را بیش از حد محدود کنید دریل و یا فرز اصلا شروع به چرخش نخواهد کرد.
      وقتی جریان راه اندازی مورد نظر مشخص شد، میتوان بر اساس آن مقدار مقاومت را محاسبه کرد و سپس با محاسبه توان مصرفی، میتوان نوع مناسب برای مقاومت را مشخص کرد.

دیدگاه

با سلام، از اینکه وقت میگذارید و من رو راهنمایی می فرمایید از شما ممنونم. اینها رو از هوش مصنوعی استخراج کردم:
        عرض به خدمت شما فرز ۳۰۰۰ وات اگه سالم باشه، درحالت عادی بین ۱۳ تا ۱۴ آمپر جریان میکشه. و جریان هجومی اون در لحظه استارت بین ۶۰ تا ۱۴۰ آمپره. اگه همین دریل نیمسوز باشه که جریان هجومی خیلی فراتر از این اعداد هست. سافت استارت مد نظر احتمالا باید جریان هجومی رو به ۲۵ تا ۳۵ آمپر محدود کنه تا هم لگد فرز رو بگیره و هم افت ولتاژ آنقدر زیاد نباشه که عملکرد فرز رو مختل کنه.
        الان مشکل من اینه که برای ساخت یک دستگاه تستر با ویژگی های شرح داده شده، نمیدونم از چه نوع مقاومی باید استفاده کنم! و اینکه این مقاومت ها چند تا باید باشه، اهم و توان هر کدوم چقدره، ترکیب بندی شون از لحاظ سری و موازی بودن چجوری باید باشه! به ویژه که مقاومت ها باید حداقل ۵ ثانیه در مدار دوام بیارن تا کلید بای پس وصل بشه که این یه حاشیه امن برای جلوگیری از سوختن مقاومت ها لازم داره. ممنون میشم من رو راهنمایی بفرمایید.

دیدگاه

با سلام، از اینکه وقت میگذارید و من رو راهنمایی می فرمایید از شما ممنونم. اینها رو از هوش مصنوعی استخراج کردم:
          عرض به خدمت شما فرز ۳۰۰۰ وات اگه سالم باشه، درحالت عادی بین ۱۳ تا ۱۴ آمپر جریان میکشه. و جریان هجومی اون در لحظه استارت بین ۶۰ تا ۱۴۰ آمپره. اگه همین دریل نیمسوز باشه که جریان هجومی خیلی فراتر از این اعداد هست. سافت استارت مد نظر احتمالا باید جریان هجومی رو به ۲۵ تا ۳۵ آمپر محدود کنه تا هم لگد فرز رو بگیره و هم افت ولتاژ آنقدر زیاد نباشه که عملکرد فرز رو مختل کنه.
          الان مشکل من اینه که برای ساخت یک دستگاه تستر با ویژگی های شرح داده شده، نمیدونم از چه نوع مقاومی باید استفاده کنم! و اینکه این مقاومت ها چند تا باید باشه، اهم و توان هر کدوم چقدره، ترکیب بندی شون از لحاظ سری و موازی بودن چجوری باید باشه! به ویژه که مقاومت ها باید حداقل ۵ ثانیه در مدار دوام بیارن تا کلید بای پس وصل بشه که این یه حاشیه امن برای جلوگیری از سوختن مقاومت ها لازم داره. ممنون میشم من رو راهنمایی بفرمایید.
          با سلام مجدد
          اگر از مقاومت و راکتانس سلفی سیم پیچ در لحظه استارت صرفنظر کنیم و در بدبینانه ترین حالت جریان را فقط برای مقاومت سافت استارت محاسبه کنیم، برای جریان 30 آمپر نیاز به مقاومتی حدود 7.3 اهم (220/30) خواهید داشت.
          برای حدود 50 میلی ثانیه اول راه اندازی جریان ماکزیمم خواهد گذشت که با فرض مقاومت 7.5 اهم توان تلف شده حدود 6440 وات خواهد بود.
          با دور گرفتن موتور و پایین آمدن جریان تا 15 آمپر توان تلف شده حدود 1700 وات خواهد شد.
          باید توجه داشته باشید که مقاومتهای آجری معمولا میتوانند 5 تا 10 برابر توان نامی خودشان را تنها برای یک تا دو ثانیه تحمل کنند. بنابراین انتظار 5 ثانیه تحمل در جریان ماکزیمم نیاز به مجموعه مقاومتی دارد که بتواند تلفات توانی بسیار بیشتری را تحمل کند.
          با فرض زمان بای پس زیر دو ثانیه، میتوانید از دو تا مقاومت 15 اهم 100وات آجری بصورت موازی و یا در حالت مطمئن تر از چهار عدد مقاومت 30 اهم 100وات موازی استفاده کنید.
          اگر زمان بای پس بیش از 2 ثانیه طول بکشد و جریان ماکزیمم باشد قطعا مقاومتها خواهند سوخت.
          بهتر است از مدارهایی که بصورت خودکار توسط رله و تایمر مقاومت را بعد یک تا دو ثانیه بای پس میکنند استفاده کنید.

دیدگاه

درود
            روش شما برای Soft Start بر اساس مقاومت اصلا روش درستی نیست در صنعت جریان هجومی و سافت استارت توسط مدارهای الکترونیکی و از عناصری مثل سلف، خازن و مقاومت میکروکنترلر ، مدار PWM و ... تشکیل شده است.یعنی انجام طراحی آن اصلا مسئله ساده ای نیست بخصوص اگر موتور دستگاه شما از نوع یونیورسال نباشدکه مدار بسیار پیچیده تر میشود.

دیدگاه

مفروضات دستگاه تست:
              ۳- کنترل جریان هجومی
              در مورد فرز و دریل هم فکر می کنم بهترین راه همون لامپ تست معروف (لامپ رشته ای 200 وات سری با مصرف کننده)بهترین وسیله برا محدود کردن جریان باشه،بجای مقاومت ها بهترین جایگزین همون لامپ رشته ای سری است ،مخصوصا شما که که به هر حال کلید بای پس دارین می تونین یک بانک لامپ رشته ای موازی دو یا سه یا چهار یا 5 لامپ رشته ای با توان های مختلف موازی کنید و برای جریان های مختلف با خارج کردن هر لامپ از مدار یک کلید سری با هر لامپ بگذارید و برای بای پس کردن کل لامپ ها هم که دیگه تو سیستم خودتون کلید موازی با کل مقاومت ها که در اینجا لامپ های رشته ای است در نظر بگیرین اگه این سیستم جواب بده شاخ و برگ های دیگه هم میشه بهش داد مثلا ممکنه مقاومت ها یا لامپ ها بدلیل بار موتور که از نوع سلفیه موقع خاموش شدن ویا بخاطر کموتاسیون بار که فرز یا دریله در مقابل جریان معکوس و در نتیجه ولتاژ لحظه ای با لا قرار بگیرن و بسوزن برا اینم میشه از وریستور مناسب یا اسنابر گذاشت (که البته این مورد دیگه شاید وسواس گونه باشه و لازم نباشه) بازم برا زمان بندی که تو زمان های مشخص لامپ ها ی موازی بیان تو مدار و جریان بصورت پله ای در زمان مشخص زیادتر بشه می تونین جای کلید های سری با هر لامپ یک مدار کنترلی ساده با رله بذارین این چیزهایی بود که بنظر من رسید ولی من خودم چون با موتورها و یا بارهای کوچک سرو کار دارم یه لامپ 100 و یه 200 استفاده می کنم ولی شما می تونید از یک بانک لامپ رشته ای موازی برا توان های مختلف استفاده کنید
              جدیدترین ویرایش توسط omid.mm; ۲۰:۱۸ ۱۴۰۵/۰۶/۲۶.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
              X