اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمکم کن! - مشکل در رله

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کمکم کن! - مشکل در رله

با اجازه صاحب تاپیک

احمد جانِ گل گلاب من برای مدارات میکرو کنترولرم میخام از این VDR ها استفاده کنم یکی گفت برای ریست نشدن و آسیب ندیدن مداراتی که همیشه به برق شهر وصل هستند بهتره از این کوچولو ها استفاده کنی راست میگه موتور یخجالمون یا فریزر که خاموش میشه زرت ریست میشه میکرم چراق نشون دهنده فعال بودن مدارمم یه لحظه نورش زادو کم میشه

حالا موندم باید قبل از ارانس 12V بزارم با بعد از 12ولت یا شایدم بعد از رگولاتور 5 ولت! نظرت چیه؟

دیدگاه

انگار یه اشتباهی شده دایی جان
      منظورت چیه مدارت به برق شهر وصله؟ یعنی ترانس نگذاشتی؟!
      ممکنه مشکلت این باشه که پایه ریست AVRآ‌ رو هوا وله. این پایه رو به 5+ ولت مدارت وصل کن.
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

مهندس!! جواب من چی شد؟!!! :angry: :angry: :angry:

گفتم که اون VDR رو موازی اسنابر کنم یعنی عملا موازی کلید (تیغه های رله) کردم که اون وخت جریان از تو VDR می ره توو موتور و به ... می کشونه موتور رو!! :eek:
        بابا هی این امضای منو پاک نکن! حساسیت داری؟!
        "سبز سبــــزم ریشه دارم! من درختــــــــــــی استوارم!"

دیدگاه

شرمنده دایی جان
          صفحه عوض شد ندیده بودم.
          اولا VDR ابدا در حالت عادی هدایت نمی کنه. تنها هنگامی که ولتاژ بالای 250 ولت بره شروع به هدایت می کنه. این هم فقط در لحظه ی قطع رله پیش میاد.
          بهتره که VDR با موتور موازی بشه اما اگه با کنتاکت رله هم موازی کنی کارشو انجام میده. خود من همیشه اسنابر و VDR را روی برد میزارم و با کنتاک رله موازی می کنم. تابحال هم ندیدم هیچکدوم از رله های مدارام خال بزنه

دیدگاه

دستت درد نکنه ممنون! البته میدونم طبق قوانین نباید چنین چیزی بنویسم اما تشکر سیستماتیک هم کردم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
              انگار یه اشتباهی شده دایی جان
              منظورت چیه مدارت به برق شهر وصله؟ یعنی ترانس نگذاشتی؟!
              ممکنه مشکلت این باشه که پایه ریست AVRآ‌ رو هوا وله. این پایه رو به 5+ ولت مدارت وصل کن.
              با ترانس وصله تمام فیلتر های لازم رو هم سر راش گزاشتم خازن 200 نانو 2200 میکرو و رگولاتور ولی بعضی وقتا ریست میشه در ضمن من PIC استفاده کردم و پایه ریست هم با یه مقاومت 2.2 کیلو به +5 وصله

دیدگاه

پس مدارتو زمین کن ببین چی میشه. یعنی گروند مدارتو به یه لوله ی آب یا ستون خونه یا ... وصل کن
                جعبه ی فلزی بزاری خلاص میشی

دیدگاه

کجایی احمد خان!!!؟؟؟! :angry: :angry:
                  VDR رو موازی اسنابر کردم هیچ تاثیری در جرقه نداشت. فک کنم مقادیر خازن مقاومت رو باید عوض کنم؟

اتفاق عجیبی بعدش افتاد. بعدش بوی سوختن از یه جایی اومد که نفهمیدم!! :redface: :redface:

دیدگاه

اگه VDRآ‌ سوخت از نوع 7K431 استفاده کن که ولتاژ بالاتر داره.
                    جرقه به مقدار مقاومت و خازن ربط داره و نیز جریان رله!

برای اینکه بتونی مقاومت و خازن بهتری انتخاب کنی مجبوری رله ی آمپر بالاتر هم انتخاب کنی. چون باید مقدار مقاومت رو کم کنی تا جرقه ی هنگام قطع رله کمتر بشه و این باعث عبور جریان بیشتر در هنگام وصل رله میشه!

دیدگاه

البته مطمئن نیستم VDR بود که سوخت یا چیز دیگه؟! اما دود بلند شد و هنوز نمی دونم از چی بود. راستی اصلا نمی دونم چطور شد که موتور خود به خود راه افتاد؟! فک کنم VDR جریان می کشید و عملا رله رو اوت کرده بود.

اگه از این VDR ها که میگی 250 ولته چندتا بغل هم بزارم (موازی یا سری) فایده میکنه؟ حوصله ندارم برم جمهوری.

دیدگاه

دقیقا همینه که می گی.
                        متاسفانه VDR ها دقت ولتاژی زیادی ندارند و همین امر انتخاب یا موازی کردنشونو سخت می کنه. سری کردن دو VDR با ولتاژ 250 ولت نتیجه ی 500 ولت میده که کمی زیاده و جرقه بزرگتری حاصل میشه.
                        بهتره تنبلی نکنی و به جمهوری بری و 7k431 بخری که ولتاژش کمی بالاتره و امکان نداره تو 311 ولت برق شهر هدایت کنه. برای منم پیش اومد که یک سری 7k391 گرفتم و همشون هدایت می کردند و مجبور شدم همشونو عوض کنم و بجاش 7k431 بزارم
                        من گاهی بخاطر چندتا قطعه ی الکی 4 ساعت تا تهران رانندگی می کنم!

دیدگاه

:nice:چرا یک مقاومت باهاش موازی نمی کنی که جریان هجومی مدارشو از تو مقاومت برقرار بکنه. :nice: :job:

دیدگاه

احمد جان

1- آیا VDR ها AC و DC دارند ؟
                            2- آیا در توان های مختلف تولید می شوند ؟(وات دارند ؟)
                            3- فرض کنید رله ای داریم که 24 ولت را قطع و وصل می کند و جرقه میزند. حالا بطور مثال اگه با کنتاکت های اون یک VDR که 30 ولتی است موازی کنیم آیا جرقه رله گرفته میشود ؟
                            4- برای کنتاکتور های بزرگ ( مثلا کنتاکتور آسانسور)آ‌چه پیشنهادی دارید ؟

سوالام زیاد شد !!! تشکر

دیدگاه

به نظرم این VDR ها کشکه! من البته هنوز نرفتم k431 رو بگیرم تست کنم اما منظورم اینه که یه دوستی توو همین تاپیک اول اول گفت از دیود استفاده کن!
                              به نظرم راست می گفت اما آیا دیود 400 ولتی داریم؟؟؟ :question: :surprised:
                              آیا این دیود ولتاژ شکست و ولتاژ وصلش هردو 400 ولتند؟ اگه یکی از ولتاژ هاش 400 باشه و اون یکی مثلا 40 ولت که بدرد نمیخوره چون میسوزه!!

یعنی خلاصه با این شرط که ولتاژ قطع و ولتاژ وصل دیود باید هر دو از 400 ولت (220*رادیکال 2) بیشتر باشن تا بشه از دیود استفاده کرد. :nerd:

حالا بازم کسی هست بگه دیود خوبه؟ :question:
                              ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مجید نصراله زاده
                                احمد جان

1- آیا VDR ها AC و DC دارند ؟
                                2- آیا در توان های مختلف تولید می شوند ؟(وات دارند ؟)
                                3- فرض کنید رله ای داریم که 24 ولت را قطع و وصل می کند و جرقه میزند. حالا بطور مثال اگه با کنتاکت های اون یک VDR که 30 ولتی است موازی کنیم آیا جرقه رله گرفته میشود ؟
                                4- برای کنتاکتور های بزرگ ( مثلا کنتاکتور آسانسور)آ‌چه پیشنهادی دارید ؟

سوالام زیاد شد !!! تشکر
                                1- نه اما در ولتاژ ACآ‌ باید پیک ولتاژ لحاظ بشه
                                2- بله. پارامتر اصلیشون توان نیست چون این عناصر در حالت عادی مدار هدایت نمی کنند. پارامتر اصلی اینها انرژیه. سایزهای بزرگتر قادرند انرژی بیشتری را تلف کنند بدون اینکه بسوزند. مثلا 7K431آ‌ و 10K431آ‌ و 20K431 همگی ولتاژ برابر دارند اما انرژی قابل تحملشون فرق داره
                                3- البته در مدارات DCآ‌ دیود هرزگرد می گذاریم تا اصلا جرقه تولید نشود. اما در سوئیچ کردن ACآ‌ که نمیشه دیود گذاشت می تونیم از RCآ‌ با VDRآ‌ استفاده کنیم. RCآ‌ تنها همراه با سلف بارمون ولتاژ نوسانی تولید می کنه اما وجود VDRآ‌ جلوی نوسانات رو می گیره. البته جلوی جرقه رو نمیشه به این آسونی گرفت!!!
                                4- شرکت های بزرگ مثل زیمنس از همین ترکیب RCآ‌ و VDRآ‌ استفاده کردند. البته جرقه در کنتاکتور یه امر عادیه و جرقه گیر ضرورتی نداره.

یکی از کاربرد های مهم VDRآ‌ ها حفاظت Over Voltageآ‌ است.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X