سلام
اسم من امیر .دانشجو ترم 4 رشته برق قدرت
البته با اجازه ی اساتید نظر شخصی خودم رو دراین مورد می گم. :rolleyes:
ابتدا ساخت نوسان ساز مربعی که تولید 3 موج مربعی با اختلاف فاز 120 درجه بکنه
موج مربعی باید مولفه ی منفی و مثبت داشته باشه
حالا این موج رو به درایور می دیم تا تقویت بشه
نکته :لازم نیست برای تولید موج سینوسی کار آنالوگ کنیم
اگه موج سینوسی روبه دوقسمت تقسیم کنیم0تا90 در جه و90تا180 درجه
میتونیم قسمت اول موج رو باسوییچینگ سلفی ایجاد کنیم البته این موج نمایی ولی از نظر مولفه هارمونیکی نزدیک به موج سینوسی
فقط می مونه 90تا180 درجه ی موج که با تزویج سلف و خازن در حالت دشارژ میشه این قسمت موج رو هم ساخت
البته این کارها رو باسوییچ زنی حساب شده می شه انجام داد
نهایتا این جریان سینوسی و عبور اون از یک مقاومت می تونه یک درایور رو تشکیل بده که یک ترانزیستور رو تحریک کنه تا در خروجی موج سینوسی رو برش بده
البته این یه ایده نیست من تو عمل هم این رو تا حدودی زیادی پیش بردم
می تو این زمینه باشما همکاری کنم :nerd:
هر کجا هستم، باشم / آسمان مال من است / پنجره فکر هوا عشق زمین مال من است ...
بعضی وقت ها آدما طوری می بینن که نمی بینن، بعضی وقت ها طوری می بینن که اشتباه می بینن، بعضی وقت ها می بینن ولی سعی می کنن مثل دیگران ببینن، ولی موفق اون کسی که سعی می کنه متفاوت و قشنگ ببینه.
سلام دوستان
من تازه پست رو دیدم و برام جالبه .یکی از مهمترین بخش هائی که در صورت مسئله وجود نداره اینکه خروجی چه جریانی باید داشته باشه ودومین نکته مهم راندمان تبدیل چقدر باشه نکته سوم نوع باری که به سیستم وصل میشه که در تعریف اولیه مدار وجود نداره که شاید مهمترین نکات باشه.چون به نظر من قسمت اعظم این بحث هایی که شده در مورد تولید سه موج سینوسی با 120 درجه اختلاف فاز است که در واقع ساده ترین قسمت کاره برای این کار شما میتوانید کارهای زیادی کنید اگه آزمایشگاه مدار یک یاد دوستان باشه(من که بعداز 18سال یادمه) یکی از کارهائی که یک فیلتر RC پائین گذر میکنه ایجاد شیفت فاز است که میتوان با محاسبه به 120 درجه رسید و میتوانید فیلترتان را با یک OP-AMPبصورت اکتیو ببندید کار دیگه ذخیره مقدار دامنه یک موج سینوسی در یک EPROMو وصل کردن یک کانتر به او وب تبدیل دیتا خروجی با یک A/D که در این روش به میکرو نیاز ندارید یا اگه از میکرو استفاده میکنید همان دیتا رو بصورت lookup table ذخیره وبر مبنای سیستم طراحی شده از اون استفاده کنید (من بر خلاف دوستانی از میکرو در این شرائط میترسن زیاد نمیترسم و بطور مثال الان کنترلری طراحی کردم که دمای محیطی که کار میکنه بین 75-80 درجه سانیگراد ه خروجی های مدار کنتاکتورهای 100 آمپره در ضمن پنج شیر برقی گردن کلفت توسط مدارکنترل میشه از کنار مدار کابلهای که از اونها 100 تا 150 آمپر جریان میگذره عبور میکنه ومدار 24 ساعته فعال است بقول خارجیها worst case condition برای مداراین سیتم بصورت صنعتی تولید میشه و از نصب اولیش یکسال میگذره بعداز صد تا هنوز هم خطایی ندیدم میکرو که استفاده شده Mega48است همه چیز بستگی به طراحی داره)
بگذریم از بحث اصلی دور شدیم یکی از مهمترین بخش های این مدار طبقه خروجی و ترکیب اون داره که تابع مقدار و نوع باره .اگه ورودی شما 220 باشه در خروجی حدود 300 ولت dcدارید که اولین ومهمترین توصیه اینکه نکات ایمنی رو برای حفظ سلامتیتون حتما رعایت کنید یه مهندس مرده بدرد هیچکس نمیخوره حتی اگه یه اینورتور طراحی کرده باشه اما در مورد خروجی اگه جریان کم باشه زیر یک آمپر چون فکر نمیکنم از این توان بالاتر هسته فریت مناسب پیدا کنید بهترین انتخاب به نظر من PWM باخروجی MOSFET ویا IGBT است که با این ترکیب میتوانید خروجی سینوسی کامل با راندمان بالاتر بگیرید در
جریاهای بالاتر باید به تریستور با ترانس هسته آهنی فکر کنید زیرا تریستورهای سرعت و جریان بالا بسیار گرانند وشما برای هر سوئیچ دو تریستور نیاز دارید یکی برای سوئئچ دیگری برای کموتاسیون(قطع کردن تریستور اول )چون شما DC را سوئچ میکنید خروجی شم چیزی بین مربعی و سینوسی است که با فیلتر آنرا سینوسی میکنند.قدیما برای اینکه موج سینوسی تر شه چند ولتاژ رو سوئیچ میکردند و به اصطلا موج پله ای درست میکردند و بعد فیلتر میگذاشتند.در کل من ترجیح میدم PWMاستفاده کنم .البته طراحی در این ولتاژ وجریان لم های خاص خودش رو دار .که یه مقدار کار کنید دستتون میاد.
سلام همه دوستان خسته نباشند
قابل توجه جناب فرزانه (از مدارهای ترانزیستوری و آنالوگ می تواند استفاده کرد چنان که درایورهای قدیمی به این روش کار می کر دند ولی به دلیل مشکلاتی که داشتند دیگر از این روش استفاده نمی کنند و بیان این مشکلات هم به نظر من مشکل شما را حل نمی کند )
در یک کلام به آدرس که در زیر آمده توجه شود مطالعه آن خالی از لطف نیست
پیش نهاد می کنم یک مدار مناسب را به صورت بیس در نظر بگیریم و قدم به قدم پیش برویم و اشکالات احتمالی را از میان برداریم تا به نتیجه برسیم
راستی یکی از دوستان بگه چطور می شه یک تصویر روی سایت همراه پاسخ گذاشت http://www.yoreparo.com/foros/electr...l%3Dfa%26lr%3D
در پاسخ قبلی که فرستادم هم در باره IGBT روش درایو IGBT هم در باره PWM هم در باره IC555 و الگوی سویچ IGBT ها بحث کرده فقط یه مشکل کوچولو داره انگلیسی نیست :angry: ولی تصاویر کاملا گویاست
سلام
جناب M.Ghadbeigi ممنون از پیگیرتون این تاپیک همچین یه کم قدیمی شده بهتون پیشنهاد میکنم که یه تاپیک جدید باز کنید .این کاری که من میخواستم انجام بدم یه کار دانشجویی بود بیشتر هم جنبه تحقیقی داشت.
برای ادامه بحث و مشارکت بقیه بهتره یه تاپیک جدید باز کیند چون با دیدن این صفحات زیاد ،کسی حوصله نداره این همه را بخونه. ونظر بده.
"هنگامی که دری از خوشبختی به روی ما بسته میشود ، دری دیگر باز می شود ولی ما اغلب چنان به دربسته چشم می دوزیم که درهای باز را نمی بینیم." هلن کلر
در جهت کمک به موضوع بحث ، این آدرس بنظرم ، مفید باشه .
http://www.yoreparo.com/foros/electronica_industrial/soluciones/diseno-de-un-inversor-trifasico-dcac-t252122.html&h=272&w=319&sz=18&hl= fa&start=5&um=1&usg=__EInn3Q8EOJ4x7Q1c exDqQNsmJec=&tbnid=YfPHN_7OxJ6dlM:&tbnh=10 1&tbnw=118&prev=/images%3Fq%3Dir2130%252B555%26um%3D1%26hl%3Dfa%26l r%3D
با سلام
شماتیک کلی این پوروژه به این صورت فکر می کونم باشه که ابتدا به یک رکتیفایر تک فاز نیاز دارین بعدش یک مدار بوستر نیاز دارین چون با یک سوساز تک فاز سطح dc مورد نیاز برای انورتیر سه فاز نمی تونه تامین کنه وبه یک مدار بوستر ((انفایز سطح dc))نیاز دارین ویا باید از یک ترانس در ورودی ویا خروجی استفاده کنید ((بهتره)) و طبقه آخر یک اینورتر سه فاز vsi ویاcsi (در این نوع نیاز به موج سینوسی در مدار کنترل نیست ) و اگه موج سینوسی نیاز باشد اینورتر های تشدیدی نیاز دارین البته این اول کاره باید نوع بار شما مشخص بشه - توان خروجی-هارمونیک های جریان - هارمونیک های ولتاژ - جریان پیک ونامی کلیه عناصر قدرت -طراحی فیلترها - emi- و در آخر بحث های بهینه سازیی((استفاده از منطق فازی و کنترل های غیر خطی و........))
بهترین راه اینه که اول الکترونیک صنعتی ریشیدو موطالعه بفرمایید بسیار مفیده و بعد باز هم مقالاتی در این زمینه را بخونید و بهتره با اساتید قدرت که الکترونیک صنعتی تدریس میکنن مشورت کنید .(( تا دلیتون بخاد کار داره این پوروژه و پول هم در حد 200 300 هزارتومن در نظر بگیر ))
دوست عزیز شما می تونید با استفاده از فاز و نول و یک خازن ظرفیت بالا سه فاز ایجاد کنی
اینی که می گم یکی از روشهای راه اندازی موتور سه فاز در سیستم تک فاز هست
خازنی که استفاده می کنی برای هر کیلو وات 70 میکرو فاراد استفاده کن
دوست عزیز میتونی این کار رو انجام بدی
1- ولتاژورودی رو توسط ترانسفورمر کم کنی در حدود 20 تا 30ولت
2-این ولتاژ رو توسط رگولاتور تثبیت کنی
3-با این ولتاژ بدست اومده توسط مولتی ویبراتور یه شکل موج مربعی درست کنی
4-توسط مدارات شیفت دهنده فاز 2 تا شکل موج سینوسی با اختلاف فاز 120 درجه نسبت بهمدیگه ایجاد کنی
5- حالا 3 تا شکل موج مربعی داری که 120 درحه نسبت بهمدیگه اختلاف فاز دارن
6-حالا این سیگنال ها رو به یه تقویت کننده جریان بدی
7- با استفاده از سلف و خازن این سیگنال ها رو به یه ترانسفورماتور 3 فاز بدی
سلف و خازن باعث میشه تو خروجی شکل موجت به سینوسی کامل نزدیکتر بشه
من این مدارو ساختم البته فرکانسش 400هرتز بود برام جالب بود
من دقیقا دارم یه همچین کاری رو می کنم با میکرو avr :redface:با این تفاوت که خروجی یه pfc رو به یه اینور تر می دم که خروجی 220 تثبیت شده بگیرم مشکل همونیه که آقای محمد نحوی میگه ولتاژ از یه حی می ره بالا نویز می افته و میکرو و IR2113 ها قاطی می کنن حتی با اینکه یه لایه پلی گان گراند مشتی دور میکرو کشیدم. حالا سوال من اینجاست به خصوص از آقای نحوی و همچنین دیگر دوستان :nerd:. پس چطور این همه تو تاپیک های مربوط به کوره القایی صحبت از استفاده از میکرو واسه تنظیم فرکانس میشه؟؟؟؟! آیا اونجا ولتاژ کویل کمتره که میکرو ککش نمیگزه یا تکنولوژی دیگه ای که ما بی خبریم؟ oo: البته من یه pcb دیگه ام دارم که می خوام سراغش برم. تو اون از یه 2206 و tl494 استفاده کردم یعنی سینوسی رو با رمپ مدوله کردم و با چند تا پ امپ و مولتی ویبراتور deth time رو هم در اوردم :applause:. امید وارم اینجوری مشکل حل بشه یا اگه کسی میدونه مشکلی هست کلا روش وقت نزارم نظرتون چیه؟ راستی یه مطلب دیگه من تغذیه همه مدارامو از یک منبع 15 ولتی می گیرم. به نظر اساتید فن از لحاظ ایجاد نویز و قاط زدن مدار کار درستی هست این کار؟ با تشکر.
سلام
میگم این همه میکروکنترلر شما چرا 8051؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
از mc3ph میتونی استفاده کنی ای سی اینورتر امادست
یا از dspic که یه دستور فقط برای درایو موتور داره
ولی این شماتیکی که گفتید درسته شما میتونید 220 ولت رو dc بکنید به بدید به سر igbt ها البته شما 3 تا pwm لازم ندارید 6 تا لازم دارید تازه breck هم اضافه میشه
ولی توصیه میکنم از 8051 استفاده نکنی چون خیلی .........
از همون mc3ph استفاده کن قیمتش هم زیر 20 هزار تومنه دیتاش هم فراوونه
دیدگاه