اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی igbt با ترانس پالس

Collapse
این موضوع بسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی igbt با ترانس پالس

مهندس یک توضیح کلی در مورد پروژم بدم تا بهتر بتونم سوالامو بپرسم :biggrin:
    اینورتر تک فاز 200 آمپر جریان
    مدل سوئیچینگ double forward انتخاب کردم و سوئیچ igbt
    در مورد کنترل هنوز تصمیم نهایی نگرفتم ولی فعلا sg3524 را انتخاب کردم (نظر بهتری داری بگو )
    میتونم با میکرو کار کنم ؟ نویز میکرو رو اذیت نمیکنه ؟
    نقشم من میشه تغریبا شبیه نقشه که دوستمون داد (بابک)
    سوالاتم اینه
    ایرادای نقشه بابک قابل حله که با حل آن از همین روش برم ؟
    این نقشه با توجه به قدرت اینورتر من میتونه کار کنه ؟

دیدگاه

ببین اون سلف فرق زیادی نداره که بالا باشه یا پایین چون مدارت سریاله . ولی بعضی طراح های محتاط ، یا اونو نصف میکنند ، و نصفش رو با زمین و نصف دیگرش رو با + سری میکنند ، و از روش قرار دادی استفاده نمیکنند . ( تو واقعیت جریان از منفی به مثبت میره ، نه از مثبت به منفی ) ( آمریکایی ها این جوری طراحی میکنند )
      و در مورد اشباع شدن و محدودیت عرض پالس : اگه عرض پالست زیاد بشه ، ترانست میره تو ناحیه ی لگاریتمی و بعد هم اتصال کوتاه و بعد هم انفجار ماسفتت !
      یه چیز ! اصلا میدونی ترانس غیر خطی یعنی چی و اشباع شدن یعنی چی ؟
      اگه نه که یه توضیح بدم .
      یه مسئله ی دیگه : چی گفتی ؟ گفتی 200 آمپر ؟ خوبی شما ؟ 200 آمپر با یه فوروارد ؟ پوستت کنده است که !!! این دیگه چه کاریه ؟ باید بری سراغ پل اچ ، پسر جان !
      Feel free to contact me , if you have any problem

دیدگاه

زمانی که جریان از سلف از حدی بیشتر بشه اشباع میشه و اتصال کوتاه
        میدونم وقتی پالسم زیاد میشه میره تو اشباع چوت سلفم تحمل دیگه نداره
        دنبال راه حلم که با توجه به این مدار چی کار کنم که نره اشباع
        doubel forward میخوام کار کنم :read:
        شایدم h پل کار کنم ولی الان سر کنترل و راه انداز گیرم
        به نظرم نقشه بابک خوب بود برای کارم ولی میخوام ایراداتی که گفتی رو برطرف کنم
        یک سوال شما با چی شبیه سازی میکنید منابع سوئیچینگ رو ؟

دیدگاه

برا اون جریان باید کلی فوروارد رو بسازی و با فیدبک master/slave با هم موازی شون کنی که اصلا کار درستی نیست . چون یه پل اچ به راحتی از پسش بر میاد . و البته بهتره از IGBT استفاده نکنی چون محدودیت فرکانس داره و یه کم اعتباری بهش نیست . همون ماسفت بهتره ( چون ترانست رو میتونی کوچک تر کنی با بالا بردن فرکانس .)
          و برای بر طرف کردن اون ایراد ، باید جریان متناوب تو ترانست جاری کنی( اون درایوری که پیشنهاد دادم )
          و در مورد اشباع شدن : اشباع شدن یعنی این که وقتی جریان زیاد میشه ، ملکول های مغناطیسی هسته هم جهت میشتد تا میدان تقویت بشه ، ولی وقتی همشون هم جهت شدند ، شکل جریان به هم میریزه ، و اتصال کوتاه شدن ، یه مقوله ی جدایی هست .
          و در مورد شبیه سازی : من هیچ وقت همچین مدار هایی رو شبیه سازی نمیکنم . چرا ؟ به خاطر این که هیچ شبیه سازی ، حتی پی اسپایس یا مطلب یا laview هم نمیتونند یه سری مسائل رو که تو واقعیت رخ میده نشون بدند ، و به علاوه تا بیام این همه وقت تلف کنم ، خود مدار رو میسازم .

دیدگاه

مهندس یک سوال الان به ذهنم رسید
            تو یک نقشه دیدم که تو مدل double forward برای همین 200 آمپر اومده بود 3 تا igbt (k30n60 v رو با هم موازی کرده بود (کلکتورا به هم و امیتر به هم ) و وصل شده بود به ورودی ترانس .
            سوالم اینه مگر چقدر ورودی ترانس جریان میکشه که 3 تا igbt 50 A رو با هم موازی کرده که میشه نزدیک 150 امپر ؟
            :nerd:

دیدگاه

اگه فکر میکنی کاری که میخوای انجام بدی درسته و به صرفه هست و راحته ، برو انجامش بده ، دیگه چرا می پرسی ؟ فقط بعدش که بستی و تو عمل دچار مشکل شدی بیا اون موقع با هم روش بحث میکنیم .

دیدگاه

من هنوز بررسی نکردم و اینجا تجربه شما برای من اولویت هست و حتما اینا که گفتی رو یک بار دیگه برای بررسی مدل لحاظ میکنم (برداشت بد شد برای شما)
                من سوالم جدا از پروژه خودم بود
                تو این نقشه میخواستم بدونم چرا موازی کرده میگه انقدر جریان میکشه ورودی؟
                {مدلشو هم گفتم تا بهتر بررسی کنی وگرنه من نگفتم درسته}

دیدگاه

مقادیر ولتاژ و جریان نامی خروجی ات رو بگو ، و ولتاژ ورودی ات ، تا جریان اولیه رو حساب کنیم .

دیدگاه

الان دقیق نمیدونم پیدا میکنم بهت میگم
                    مهندس مرسیی نکاتی که گفتی عالی بود خیلی کمک کرد به من
                    من برم اینا که گفتی بررسی کنم اگر سوال پیش اومد مزاحم میشم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hamidreza.p
                      مهندس یک توضیح کلی در مورد پروژم بدم تا بهتر بتونم سوالامو بپرسم :biggrin:
                      اینورتر تک فاز 200 آمپر جریان
                      مدل سوئیچینگ double forward انتخاب کردم و سوئیچ igbt
                      در مورد کنترل هنوز تصمیم نهایی نگرفتم ولی فعلا sg3524 را انتخاب کردم (نظر بهتری داری بگو )
                      میتونم با میکرو کار کنم ؟ نویز میکرو رو اذیت نمیکنه ؟
                      نقشم من میشه تغریبا شبیه نقشه که دوستمون داد (بابک)
                      سوالاتم اینه
                      ایرادای نقشه بابک قابل حله که با حل آن از همین روش برم ؟
                      این نقشه با توجه به قدرت اینورتر من میتونه کار کنه ؟
                      سلام
                      متآسفانه به علت مشغله کاری کمتر میتونم تو این مباحث شیرین شرکت کنم.
                      ببینید تو این مدار ترانس پالس و ماسفت عملکردشون شبیه یک منبع تغذیه
                      single swich forvard هست و محاسبات ترانس پالس که نسبت 1:1 داره
                      هم دقیقآ مانند single swich forvard .
                      و زینر روی اولیه. توان برگشتی ترانس رو محدود میکنه البته بهتر بود این
                      توان با استفاده از یک سیم پیج دیگه به منبع برگرده ولی چون توان برگشتی
                      پایینه مشکلی ایجاد نمیکنه.
                      این ترانس هیچ وقت به اشباح نمیره چون در محاسبات فوروارد تک یا دو سویچ(نیم موج)
                      حجم هسته نسبت به محاسبات هالف یا فول بریدج بیشتر در نظر گرفته میشه.
                      اون قسمت در ثانویه ترانس پالس وظیفه خاموش کردن IGBT رو به عهده داره
                      و زینر بین گیت و امیتر محدود کننده ولتاژه برای حفاظت گیت.
                      اگر از توتم پل در اولیه استفاده کنید در ثانویه یک مقاومت و زینر میتونه کافی باشه.
                      این مدعیان در طلبش بی خبرانند
                      آن را که خبر شد خبری باز نیامد

دیدگاه

سلام بابک جان
                        ببین اگه عرض پالس بشه 70 درصد یا 85 درصد چه طور ؟ بازم اشباع نمیشه ؟
                        صد درصد میشه .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Goldsmith
                          سلام بابک جان
                          ببین اگه عرض پالس بشه 70 درصد یا 85 درصد چه طور ؟ بازم اشباع نمیشه ؟
                          صد درصد میشه .
                          سلام Goldsmith عزیز
                          کلآ منابع تغذیه فوروارد single swich forvard و دو سویج تنها تا 50 درصد شکل موج فعال هستند
                          و از اینگونه منابه تغذیه در بالاتر از 50 درصد شکل موج استفاده نمی کنند و جریان بار در زمان
                          خاموشی سویچ توسط سلف خروجی تامین میشه.

دیدگاه

کاملا حق با شما است . اصلا حواسم به Duty cycle مجاز فوروارد نبود .
                            برا فوروارد ها و فلای بک ها حق با شماست ولی برا خانواده های دیگری همچون Push pull /LLC/sepic/Hbridge و... اشباع میشه .( این که دیگه درسته ! )

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Goldsmith
                              کاملا حق با شما است . اصلا حواسم به Duty cycle مجاز فوروارد نبود .
                              برا فوروارد ها و فلای بک ها حق با شماست ولی برا خانواده های دیگری همچون Push pull /LLC/sepic/Hbridge و... اشباع میشه .( این که دیگه درسته ! )
                              سلام
                              در منابعی که ترانس بصورت متقارن استفاده میشه احتمال اشباح هسته کمه مگر اینکه محاسبات ترانس درست نباشه.
                              در منابع فلای بک احتمال اشباح هسته زیاده دلیلش هم اینه که در زمان هدایت سویچ جریانی از بار عبور نمی کنه
                              که با افزودن شکاف هوایی این احتمال رو کم میکنند.

دیدگاه

سلام بابک جان
                                ببین منظور من رو درست متوجه نشدی . من میدونم ترانسی که جریان متناوب داره به این راجتی اشباع نمیشه .
                                منظورم ترانس خروجی نبود . ما داریم برا ترانس درایور بحس میکنیم . تو درایور پل اچ D.C میتونه حتی تا 90 درصد هم برسه . پس با اون درایوری که شما گفتی نمیشه درایوش کرد .
                                در ضمن Gap space هم که گفتی نمیتونه جلوی اشباع شدن توسط جریان مستقیم رو بگیره ، به خاطر این که جریان دی سی اول هسته رو لگاریتمی می کنه و بعد بعد از 5 ثابت زمانی سلف اتصال کوتاه میشه .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X