اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

یک سوال مهم در زمینه ی igbt وکوره ی القایی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : یک سوال مهم در زمینه ی igbt وکوره ی القایی

البته حرف شما درسته
    ولتاژ رو بالا می بریم با افزایش فرکانس هم جریان رو محدود می کنیم
    ولی ولتاژ پایین در این سیستم خودش یک مزیته
    استفاده از باتری در این ولتاژ
    همچنین ولتاژ بالا ریورس ریکاوری سوییچ رو افزایش می ده(trr) و خودش محدودیت برای افزایش فرکانس می شه :cry2:
    هر کجا هستم، باشم / آسمان مال من است / پنجره فکر هوا عشق زمین مال من است ...
    بعضی وقت ها آدما طوری می بینن که نمی بینن، بعضی وقت ها طوری می بینن که اشتباه می بینن، بعضی وقت ها می بینن ولی سعی می کنن مثل دیگران ببینن، ولی موفق اون کسی که سعی می کنه متفاوت و قشنگ ببینه.

دیدگاه

با عرض سلام
      دوستان میشه در ادامه ی این تاپیک به بحث در مورد کوره های القایی بپردازیم
      این یه وسیله ی کاربردی و خیلی مهمه از دوستان خواهش می کنم اگه در مورد این وسیله اطلاعاتی دارن به صورت شکل مداری یا شکل موج های این نوع مدار ها و یا هر چیز کاربردی در مورد اون در این قسمت قرار بدن
      بحث داغی می شه...
      ممنون....
      اینم چند تا تصویر از این وسیله

بعضی وقت ها آدما طوری می بینن که نمی بینن، بعضی وقت ها طوری می بینن که اشتباه می بینن، بعضی وقت ها می بینن ولی سعی می کنن مثل دیگران ببینن، ولی موفق اون کسی که سعی می کنه متفاوت و قشنگ ببینه.

دیدگاه

سلام
        کورهای القایی بهترین نتیجه رو زمانی میدن که سلف با خازنی که با هاش سری شده روی رزونانس قرار بگیره من کوره ای ساختم که با فرکانس تقریبا 40 کیلو هرتز در مدت کمتر از 10 ثانیه می تونه یه پیچگوشتی رو به طور کامل ذوب کنه البته من این کوره رو کاملا به طور اتفاقی ساختم چون داشتم روی درایور لامپهای متال هاید کار می کردم یه ترکیب Half Bridge با ماسفت بسته بودم که می بایست با یه خازن AC با ESR بسیار پایین روی فرکانس مرکزی قرار می گرفت زمانی که برای چندمین بار می خواستم مدار رو با برق شهر تست کنم (چون مدار رو به صورت گسسته بسته بودم ) متوجه نبودم که هسته فریت رو داخل قرقره قرار ندادم و در عوض یه پیچ گشتی ساعتی در داخل قرقره قراز گرفته بود به محض اتصال به شبکه (برای ایمنی از تماس مستقیم مدار با شبکه توی مسیر یه لامپ التهابی 300 واتی گذاشته بودم ) دیدم که از داخل قرقره داره بخار بلند میشه و چند ثا نیه بعد نوری که مرتبا در حال زیاد شدن بود باعث شد که فورا از برق جدا کنم ولی دیگه خیلی دیر شده بود چون پیچ گشتی به شکل غیر قابل توصیفی ذوب شده بود و قرقره هسته در اثر حرارت ناشی از ذوب اون
        مچاله شده بود .

این باعث شد که بعدا مداری ببندم به صورت Full Bridge با IGBT که به شدت قدرتمندتر عمل میکنه ولی چون بیشتر از 20 کیلو هرتز نمی تونه کار کنه

نمی تونه سنگ اهن رو ذوب کنه چون برای این منظور فرکانسش کمه ولی قطعا اگر از خازنهای AC با ESR بسیار پایین و قابلیت گذر جریان بالا و از Power Mosfet با سرعت سویچینگ بالا استفاده بشه ..... زیاد حرفیدم شرمنده :bye
        آسمان بار امانت نتوانست کشید قرعه کار به نام من دیوانه ردند
        سلطانی دو عالم باشد از آن آن کس سلطان بیامدست و درویش رفته باشد

دیدگاه

سلام
          کورهای القایی بهترین نتیجه رو زمانی میدن که سلف با خازنی که با هاش سری شده روی رزونانس قرار بگیره من کوره ای ساختم که با فرکانس تقریبا 40 کیلو هرتز در مدت کمتر از 10 ثانیه می تونه یه پیچگوشتی رو به طور کامل ذوب کنه البته من این کوره رو کاملا به طور اتفاقی ساختم چون داشتم روی درایور لامپهای متال هاید کار می کردم یه ترکیب Half Bridge با ماسفت بسته بودم که می بایست با یه خازن AC با ESR بسیار پایین روی فرکانس مرکزی قرار می گرفت زمانی که برای چندمین بار می خواستم مدار رو با برق شهر تست کنم (چون مدار رو به صورت گسسته بسته بودم ) متوجه نبودم که هسته فریت رو داخل قرقره قرار ندادم و در عوض یه پیچ گشتی ساعتی در داخل قرقره قراز گرفته بود به محض اتصال به شبکه (برای ایمنی از تماس مستقیم مدار با شبکه توی مسیر یه لامپ التهابی 300 واتی گذاشته بودم ) دیدم که از داخل قرقره داره بخار بلند میشه و چند ثا نیه بعد نوری که مرتبا در حال زیاد شدن بود باعث شد که فورا از برق جدا کنم ولی دیگه خیلی دیر شده بود چون پیچ گشتی به شکل غیر قابل توصیفی ذوب شده بود و قرقره هسته در اثر حرارت ناشی از ذوب اون
          مچاله شده بود .

این باعث شد که بعدا مداری ببندم به صورت Full Bridge با IGBT که به شدت قدرتمندتر عمل میکنه ولی چون بیشتر از 20 کیلو هرتز نمی تونه کار کنه

نمی تونه سنگ اهن رو ذوب کنه چون برای این منظور فرکانسش کمه ولی قطعا اگر از خازنهای AC با ESR بسیار پایین و قابلیت گذر جریان بالا و از Power Mosfet با سرعت سویچینگ بالا استفاده بشه ..... زیاد حرفیدم شرمنده :bye

دیدگاه

با عرض سلام خدمت شما دوست عزیز :nerd:
            واقعا از توضیحات شما متشکرم
            ولی یه سوال برام پیش اومده ، سوالم اینه که منظور شما از رزنانس رو تو این مدار ها نمی فهم می دونید دلیلش چیه ، دلیش اینه که من تو دروس دانشگاهی فقط مدار یک رو پاس کردم اونهم با یه استاد ....
            البته اگه بشه گفت استاد....
            و مدار دو رو هم این ترم انتخاب کردم در نتیجه تحلیل مدارم یه مقدار ضعیفه....

در صورتی که این مدار رو در برنامه های شبیه ساز ببندیم با تنظیم مقدار سلف و خازن و همچنین فرکانس میشه به نقطه ای رسید که جریان یک شبه سینوسی یا تقریبا سینوسی کامل بشه و احتمالا در این نقطه مقدار انرژی ذخیره شده در سلف و خازن برابر میشه..... نمی دونم منظور شما از رزونانس همین نقطه است یا نه... چون من در آزمایشگاه این کار رو زیاد انجام دادم.....
            حالا سوالام :
            دلیل اینکه این نقطه بهترین نقطه عملکردیه کوره ی القاییه چیه؟
            در صورتی که سلف و خازن توسط منبع سینوسی به رزونانس برن به حالت اتصال کوتاه در می آن و جریان در مدارات سری سلفی خازنی به ماکزیمم می رسه ولی توسط منبع سوییچینگ این اتفاق نمی افته و مقدار سلف و خازن در محدود کردن جریان موثر هستن..... نظرتون چیه؟
            اگه رزونانس نتونه جریان ماکزیمم رو فراهم کنه د نتیجه می شه از شکل موج های موثر تری به جز سینوسی هم استفاده کرد؟
            خیلی ممنونم از اطلاعات شما ....
            متشکر ی شم اگه پاسخ سوال های من رو بدید
            بز هم ممنونم

دیدگاه

ok سلام امیر جان . ببخشید دیر تاپیک دیدم در اسرع وقت جواب رو می دم .ولی الان چون عجله دارم همین رو بگم :

زمانی که مثلا یه قطعه اهن داخل یه سیمپیچ میذاری ( یعنی اهن میشه هسته ) ووقتی مدار رو در این حالت به رزونانس می بری در واقع تغییرات دو قطبی های مغناطیسی اهن با بیشترین مقدار ممکن روبرو می شه و..... در نتیجه یه جریان گردابی توی اهن برقرار میشه .حالا چون رولوکتانس مغناطیسی اهن خیلی پایین این جریانی که توی اهن ایجاد شده از طریق خود اهن تقریبا اتصال کوتاه میشه ( من دارم خیلی ساده بیان می کنم ) .حالا چون فرکانس بالا هست ولتاز بالا تری روی اهن القا شده( XL زیاد شده )l از طرفی چون مدار به صورت سری داره رزونانس میکنه ولتاز خازن و سلف در حد اکثر ممکن قرار داره پس ولتاز القا شده روی اهن هم مکزیمم میشه پس جریان القایی هم ماکزیمم میشه و.... این حلقه ادامه پیدا میکنه تا جاییکه اهن مثل المنت قرمز و سر انجام ذوب میشه .

حالا توی همین کوره ای که اهن ذوب میکنه فریت بذار می بینی که فقط یکم گرم میشه چرا ؟ چون رولوکتانس فرریت خیلی زیاده و.....

دیدگاه

با سلام خدمت بنیامین عزیز :applause:
                از هم فکری شما در این قضیه واقعا ممنونم
                راستش دوست عزیز این وسیله یعنی کوره ی القایی تقریبا سه سال از زندگی دانشجویی من رو پر کرده
                می دونید مطلبی که شما گفتید یعنی رزونانس و شکل موج سینوسی از مواردیه که من زیاد سراغش نرفتم
                در مورد نحوه ی عملکردی کوره القایی هم یه مقاله نوشتم البته چیز به درد بخوری از آب در نیومد
                به طور کلی هدف من از این کار ساخت یه سیستم با ولتاژ پایین و بررسی شکل موجچ های مختلف و عملکرد اون ها و
                ساخت یک سیستم کنترلی و محدوده ی عملکردی وسیع برا این سیستم البته رسیدن به این اهداف با وسایل آزمایشگاهی ناچیزی که در اختیار من هست خیلی سخته........
                خواهشی که از شما دارم اینه :
                نحوه ی ایجاد رزونانس در این سیستم چیه؟
                و فرق این رزونانس ( توسط سوییچینگ ) با رزونانس در حالتی که پتانسیل ما به صورت سینوسی هست چیه؟
                می دونید تجربیات ناچیز من به من این رو نشون دادن که کوره القایی در حالت تزویج سلف و خازن و رسیدن به شبه سینوسی در حالت زیر میرایی نمی تونن کارایی خوبی در این سیستم داشته باشن.
                حالا من واقعا مشتاق اینم که ببینم شما چه طور عمل کردین که به اون دمای بالا در هسته رسیدین
                با چه جریانی چه ولتاژی و چه فرکانس و چه شکل موجی؟
                خیلی ممنونم از شما دوست گرامی
                منتظر اطلاعات با ارزش شما هستم
                باز هم ممنون.... :nerd: :applause: :wow: :applause:

دیدگاه

man ham etlati dar mored kore ha daram
                  IRINFU@GMAIL.COM

دیدگاه

دوست عزیز
                    چنانچه از آرایش پل H برای کلیدهاتون استفاده کنین و یک دیود جریان بالای هرزگرد با هر کلید موازی کنید مسیر جریان هیچ گاه قطع نخواهد شد و مشکل ولتاژهای سوزنی ایجاد نخواهد شد.

دیدگاه

آقا یک سوال

این خازن AC جریان بالا با ESR پایین رو از کجا می شه پیدا کرد؟ من در به در دنبالشم واسه همین کوره القایی.

دیدگاه

توان مورد نظر شما چقدر میباشد؟
                        در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

دوستان عزیز:با سلام; اینجانب مدت زمانی در حدود 10 سال بر روی انواع منابع تغذیه سوییچینگ از ولتاژ پایین تا حدود 150KV کار کرده و تجربه طراحی و ساخت انها را دارم.خوشحال خواهم شد تجربیات خود را در اختیار دیگران بگذارم.ajebraeily@yahoo.com

دیدگاه

20kW :wow:

دیدگاه

ولتاژ سوییچینگ چقدر میباشد؟2-فرکانس؟3-توپولوژی استفاده شده؟روشی که خودم کار کرده ام این است که اولیه را بر روی هسته فزیت پیچدم و سپس بسته به توان خروجی ثانویه را پیچیدم و دو سر ثٍانویه را به سیم پیچ القا کننده وصل کردم و البته مدار کنترل جریان و فرکانس نیز وجود دارد حال اگر فلز مورد نظر را وارد سیم پیچ القا کننده نمایید فلز تا دمای ذوب گداخته میشود در این روش هم کنترل جریان دارید و هم فرکانس.کنترل فرکانس جهت تعیین عمق دما در فلز به کار میرود (آثر پوستی) مثلا ممکن است بخواهیم گداختگی سطحی داشته باشیم(عملیات حرارتی فلزات)و کنترل جریان جهت مدت زمان گداخت.

دیدگاه

ولتاژ سوییچینگ توسط یک پل دیودی سه فاز تأمین می شود. (حدود 500 ولت). فرکانس پیش فرض نیز 100 کیلوهرتز است. ساختارمرد نظر من یک پل H متشکل از 4 ماسفت است که سیم پیچ به طور سری با خازن در آن قرار دارد.

البته مسأله ای که گفتید که با تغییر فرکانس عمق نفوذ را تغییر دهید بعید می دانم عملی باشد چون طبق محاسباتی که من کردم حتی بری فرکانس های خیلی پایین نیز (کمتر از 1 کیلو هرتز) تمامی توان تولیدی روی پوسته خواهد بود.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X