اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سئوالات ساخت مدارات الکترونیک قدرت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سئوالات ساخت مدارات الکترونیک قدرت

با سلام:
    بالاخره با کلی دردسر یک آزمایشگاه گیر آوردم تا بتوانم مدارات الکترونیک قدرت را ببندم و نتایج عملی را ببینم تقریبا میشه گفت با شبیه سازی خیلی متفاوت بود و حالا می فهمم که چرا تا به حال اینقدر کلید و دیود و... سوزاندم اما یکسری سئوال برایم پیش آمده که اگر دوستانی که اطلاعات دارند لطف کنند و جواب بدهند ممنون می شوم.
    اولی اش اینه که من مدار یک مبدل باک را بستم که در شکل زیر موجود است. نمودار آبی شکل ولتاژ گیت سورس است و نمودار زرد رنگ ولتاژ درین-سورس میباشد. خوب اگر کلید وصل باشد باید ولتاژ درین-سورس صفر شود که می شود. ولی اگر کلید باز باشد باید ولتاژ درین-سورس به اندازه ولتاژ منبع ورودی شود(یعنی 60 ولت) ولی همان طور که در شکل دیده می شود ولتاژ درین سورس 8 ولت هم نمی شود چرا؟
    ثانیا: چرا ولتاژ درین سورس این قدر نوسان دارد؟
    ثالثا: فرمول vo=d*vi به درستی جواب نمی دهد چرا؟

با تشکر

پاسخ : سئوالات ساخت مدارات الکترونیک قدرت

عکس؟
    کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

عکسو اپلود کن

دیدگاه

سلام ببخشید.
        البته خوشبختانه مشکل را پیدا کردم. ولی با یک مشکل دیگر روبه رو شدم آنهم نوسانات بیش حد خروجی است که در 10 ولت خروجی 2 ولت نوسان دارم اول سعی کردم که با بزرگ کردن خازن خروجی مشکل را برطرف کنم ولی فرقی نکرد؟؟؟

دیدگاه

دوست عزیز
          شما باید اولا فرکانس سوئیچینگ و ثانیا مقدار سلف رو بالا ببری. افزایش خازن فقط جریان لحظه ای رو زیاد میکنه.

دیدگاه

سلام مجدد
            خوشبختانه مشکل قبلی هم برطرف شد. حالا تصمیم گرفتم که مدار گیت کلید را ایزوله کنم برای این کار از 6n137 استفاده کردم به ورودی آی سی یک پالس پله ای دادم و خروجی را از پایه های 8و6 دیدم (طبق مداری که برای تست قطعه در دیتا شیت گذاشته شده بود) خوب خروجی یک پالس پله بود با دامنه 12 ولت. وقتی آنرا به گیت سورس یک ماسفت متصل کردم پالس پله به یک پالس تقریبا مثلثی تبدیل شده بود و هر کاری کردم علت آنرا بفهمم نشد تقریبا مطمئنم مدارم مشکلی نداره پس مشکل از کجاست؟؟؟ آیا برای استفاده از 6n137 باید از مدار دیگری استفاده کرد ویا نکته ای در آن وجود داره؟؟؟ لطفا اگر کسی می داند به من کمک کند.
            در ضمن خیلی سعی کردم که عکسی از مدار و یا شکل موجها بگذارم ولی هر کاری کردم پلود کنم یا حتی کپی و paste معمولی نشد نمی دانم چرا؟

دیدگاه

علت مثلثی شدن شکل موج شما اینه که 6N137 نمیتونه جریان لحظه ایه مورد نیاز برای شازژ خازن گیت رو بده. بنا بر این با مقاومت خروجیش اونو شارژ میکنه و میشه شبه مثلثی.
              برای اینکار شما باید از اپتو های مخصوص درایو گیت اسنفاده کنین. مثل HCPL316.

دیدگاه

با اپتوکوپلر معمولی و استفاده از یک bjt یا mosfet در خروجی اون نمیشه این اپتو ۲ آمپری رو ساخت؟

دیدگاه

برای اینکه یه ماسفت درست سوئیچ کنه و حد اقل تلفات رو داشته باشه باید هم سریع روشن بشه و هم سریع خاموش بشه. یعنی درایور شما باید هم بتونه جریان لحظه ایه بالایی رو بده و هم باید بتونه بگیره. یعنی شما هم به 1 منطقی قوی و هم به صفر منطقی قوی نیاز داری.
                  بنا براین با یه ترانزیستور دیگه نمیشه. باید 2 تا ترانزیستور بصورت توتم پل بسته بشن. ولی آیسی درایور ها همین پکیج رو یه جا، با طراحی اپتیمم و با قابلیتهای دیگه آماده دارن چرا آدم باید بیاد خودش همچین چیزی رو ببنده؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Messi10
                    با اپتوکوپلر معمولی و استفاده از یک bjt یا mosfet در خروجی اون نمیشه این اپتو 2 آمپری رو ساخت؟
                    سلام
                    اپتو کوپلر hp3120 دارای جریان پیک خروجی 2امپر هست.
                    با اپتو 6n137 و دو عدد ماسفت nکانال و p کانال که بصورت توتم پل بسته شده باشن میشه درایور امپر بالاتری ساخت.
                    an937 رو از گوگل دانلود کنید.
                    من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

سلام مجدد
                      از راهنمایی دوستان متشکرم
                      من درایو hpcl316 را تهیه کردم صرفه نظر از قیمت به نسبت بالای آن متاسفانه این قطعه smd است و من می خواهم آنرا روی بردبورد قرار ذهم بنابراین ترجیح دادم که از مدار توتم پل استفاده کنم لذا دو ترانزیستور یکی npn و دیگری pnp را با هم سری کردم(همانند همان مدار معروف توتم پل که متاسفانه از آنجا که همچنان تلاش های من برای پیوست عکس با شکست روبه رو شده نتوانستم مدار آنرا پیوست کنم) هر آنچه که به بیس های دو ترانزیستور پالس صفر و 5 ولت دادم مدار به درستی کار نکرد تا آنکه با کلی دردسر متوجه شدم که باید به بیس امیتر یکی ولتاژ مثبت داد و به دیگری منفی تا مدار به درستی عمل کند حالا مشکل این جاست که من از دو سر 6n137 یک پالس صفر و یک(منطقی) دارم چگونه از این پالس یک پالس منفی یک و مثبت یک تولید کنم؟

دیدگاه

توی مدار توتم پل، شما فقط یه سیگنال میدین و با توجه به صفر یا یک بودنش، یکی از ترانزیستورها روشن و دیگری خاموش میشه. یعنی اگه صفر باشه ترانزیستور npn پائینی خاموش و ترانزیستور pnp بالایی روشن میشه و بالعکس.

اگه از 137 استفاده میکنین، در کنارش برای درایو گیت از TC426 یا 427 یا 428 یا TC4420 هم میشه استفاده کرد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده
                          توی مدار توتم پل، شما فقط یه سیگنال میدین و با توجه به صفر یا یک بودنش، یکی از ترانزیستورها روشن و دیگری خاموش میشه. یعنی اگه صفر باشه ترانزیستور npn پائینی خاموش و ترانزیستور pnp بالایی روشن میشه و بالعکس.

اگه از 137 استفاده میکنین، در کنارش برای درایو گیت از TC426 یا 427 یا 428 یا TC4420 هم میشه استفاده کرد.
                          سلام
                          در مدار توتم پل برای درایور ترانزیستور pnp پایین (کلکتورش منفی) و ترانزیستور npn بالا(کلکتورش مثبت) قرار میگیره.
                          من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                          X