اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی و شبیه سازی یک سیستم خورشیدی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

طراحی و شبیه سازی یک سیستم خورشیدی

سلام.من میخوام یک سیستم خورشیدی کوچک رو که هدفش تولید برق برای استفاده یک وسیله خانگی هست طراحی و شبیه سازی کنم.در این طراحی نمیخوام از هیچ قطعه ساخته شده ای مثل اینورترها یا تعقیب کننده هایی که در بازار هست استفاده کنم و میخوام که تمامی مدارات طراحی خودم باشه هرچند که ساده باشه.
    سوال اولم: اینه که توی چه محیطی میتونم این سیستم رو شبیه سازی کنم و اگر کسی تجربه در شبیه سازی سیستم های خورشیدی داره لطفا راهنماییم کنه
    سوال دوم: برای پیاده سازی الگوریتمهای تعقیب نقطه توان بیشینه (MPPT) حتما باید یک پردازنده مثل یک کامپیوتر یا میکرو در سیستم وجود داشته باشه؟؟اگر بله این گونه پردازنده ها رو چطور میشه شبیه سازی کرد؟
    ممنون میشم اگر هرگونه تجربه ای در زمینه طراحی و شبیه سازی سیستم های خورشیدی کوچک و خانگی دارید (نمیخوام وارد بحث های شبکه بشم) راهنماییم کنید
    خیلی ممنون :applause:

پاسخ : طراحی و شبیه سازی یک سیستم خورشیدی

با سلام.
    برا شبیه سازی باید مدل ریاضی سلول خورشیدی را درست کنید برا این کار میشه از نرم افزار MATLAB قسمت ******** استفاده کرد. بعد از مدلسازی سلول خورشیدی باید مبدل واسط DC/DC که همون عمل MPPT رو انجام میده مدلسازی کنید که بسته به ولتاژ سیستمتون میتونه کاهنده یا افزاینده باشه. الگوریتم کنترلی این مبدل باید یکی از الگوریتمهای ردیابی حداکثر توان ارائه شده برای سلول های خورشیدی باشه مثل روش اشوب و مشاهده (P&O).
    اگه هدف تغذیه بار مورد نظر به صورت 24 ساعته باشه (یعنی حتی زمانی که افتاب وجود ندارد) باید از باطری در خروجی مبدلتون استفاده کنید تا انرژی دریافتی از افتاب ذخیره شده و هر وقت ومورد نیاز بود استفاده کنید. وجود باطری در خروجی مبدل تغییراتی رو در سیستم کنترل مبدل لازم میداره برای کنترل بهینه شارژ. که در بازار اینگونه مبدلها با نام MPPT CHARGER شناخته میشوند. شبیه سازی این مرحله نیز در همون MATLAB قابل اجرا است.
    در مورد تغذیه بارهای AC 220 ولتی باید از اینورتر استفاده کنید. با فرض ولتاژ بانک باطری 48، یا 24 ولتی (که ولتاژهای معمولی هستند در سیستمهای پیاده شده) اینورتر مذبور از بانک باطری تغذیه شده و خروجی اینورتر هم با یک ترانس به 220 ولت افزایش داده میشود. شبیه سازی این قسمت هم در MATLAB میشه انجام داد.
    در مورد پیاده سازی عملی این سیستم باید بگم برای پیاده سازی الگوریتم MPPT باید از یک میکرو کنترلر مثل AVR استفاده کنید در این حالت میتونید صحت اجرای الگوریتم رو در نرم افزار PROTUES چک کنید.

دیدگاه

بحث جالبی میتونه باشه. لطفاً مراحلی رو که انجام میدین اینجا بذارید تا اعضا هم بتونن یاد بگیرن.
      سعی میکنم توی بحث شرکت کنم.
      لطفاً بار مصرفی تون رو مشخص کنید که چه چیزی رو میخواد تغذیه کنه و چقدر توان نیاز هست و چند ساعت در شبانه روز.

دیدگاه

سلام.من میخوام یک کولر آبی رو که به طور عادی با برق شهر تغذیه میشه رو با انرژی خورشید تأمین کنم.ماکزیمم توانی که لازمه 800 واته بنابراین از 3 یا 4 پانل 300 واتی باید استفاده کنم. من شبیه سازی هام رو تو PSIM انجام دادم که ساده بود اما به نظرم دقتش کم بود.اگه بخوایم توی proteus شبیه سازی کنیم چه جوری میشه پانل ها رو شبیه سازی کرد؟
        ممنون

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
        X