اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

فرق نول با ارت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : فرق نول با ارت

بحث خیلی خوبی بود ! اما ظاهرا آخرش بدون نتیجه مونده ! :rolleyes: نمیدونم چرا ما بعضی وقتا از هدفمون و مسیر اصلی دور میشیم ! یا باید روی کسیو کم کنیم یا بگیم من بهتر از شما حالیمه و این حرفای.... ! :NO:

من هنوز نمیدونم ما که توی ایران ارت نداریم ( تو خونه ) میتونیم ارت یک وسیله رو به نول وصل کنیم ؟ اگر این کارو انجام بدیم در مواقعی که در دستگاه اتصالی رخ بده چه اتفاقی میوفته ؟ فرض کنیم سیم ارت یک کتری برقی رو به نول وصل کردیم و حالا مثلا بر اثر فرسودگی بدنه کتری برق دار شده اگر به کتری دست بزنیم دچار برقگرفتگی میشیم یا نه ؟! در این شرایط اگر فاز مستقیم با بدنه تماس پیدا کرده باشه که خب طبیعتا فیوز میپره که هیچ ! اما گاهی وقتا بخاطر چند قطره آب میتونه اتصالی پیش بیاد در این صورت وصل بودن بدنه کتری به ارت یا نول چه تفاوتی میکنه ؟

امپدانس مسیر ارت خیلی کمه برای همین همیشه برای حفاظت از دستگاه ها از ارت استفاده میشه اما از اونجایی که نول هم توسط چاه ارت به زمین وصل شده و پتانسیل صفر داره پس چرا در عمل متفاوت هستن ؟

روشن بگویمت که فزون بر نیاز خویش
    اهل زمانه بر تو عنایت نمی کنند
    معینی کرمانشاهی

دیدگاه

با عرض سلام

تفاوت میان ارت و نول :

این دو از لحاظ کلی دو مقوله متفاوتند چرا که نول به معنی خنثی و نقطه ای خاص ازمدار را گویند که دارای اختلاف پتانسیل صفر است ( مثلا مرکز ستاره در ترانس سه فاز که دارای اختلاف پتانسیل صفر است ) واین شرایط را در مدار میتوان بوجود آورد کما اینکه در جاهایی (مثلا" در یک پنل ۳۳کیلو ولت ) که نول نداریم و آنرا نیازداریم بوسیله یک ترانس نول ساز آنرا میسازیم . ولی ارت یک پارامتر فیزیکی است که البته دارای اختلاف پتانسیل صفر است با این تفاوت که نول میتواند برقدار شود ( درصورت نامتعادل شدن ) ولی ارت از آنجا که به زمین وصل است و اصطلاحا" صفر بینهایت است نه تنها بار دار نمی شود بلکه تشنه الکترون بوده و هر ولتاژی که به آن وصل شود نیز صفر می شود و به این دلیل است که در پست های برق نول را به ارت وصل میکنند تا اینکه منحرف نگردد و در هر صورت اختلاف پتانسیل در منازل حدود ۲۲۰ ولت باشد .لذا ازیک سیستم ارتینگ خوب و مناسب نیز میتوان به عنوان نول استفاده کرد

دیدگاه

سلام
        دوستان عزیز نول خونه ما بعضی وقتا برقدار میشه.خاستم بدونم میشه نول رو به ارت وصل کنم؟
        سوال دوم اینه که لوله های اب ما بعضی وقتا برق ضعیفی دارن.ایا این برق دار شدن لوله های اب امکان داره به برق دار شدن نول ربطی داشته باشه .

دیدگاه

با عرض سلام و وقت بخیر
          چند سال قبل یکی از مهندسین به من گفت که باید اختلاف بین ارت و نول باید حداکثر 7 یا 9 ولت باشه.
          برای این حرف منبع یا مرجعی مستندی (مثل نظام مهندسی یا یک استاندارد) هست؟
          متشکرم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
          X