اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سیم کشی روشنایی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سیم کشی روشنایی

نوشته اصلی توسط esafb52
    سلام بر شما دوست عزیز
    راستش من این مطلب رو نگرفتم
    اصلا فکر کنید در یک خونه ما سه تا فاز داریم و یک نول و هر سیم مثلا با مقطع 4
    و نقسیم بار هم بین 3 فاز صورت گرفته حالا اگه ما تو یک زمان تمام وسایل رو روشن کنیم چطور سیم نول پاسخ گوی جریاننول اون سه فاز میشه چونکه همه این جریانی که همزمان از 3 فاز کشیده میشه مجموعش هم باید از سیم نول کشیده بشه(البته اگه درست فکر میکنم) در حالیکه مقطع اونها با هم 12 و نول همون 4 میمونه!!!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟
    تا جایی که من دیدم جاهایی که از سیستم 3 فازه استفاده میکنن ، زیاد از نول استفاده نمیشه بیشتر در حده همون مدار فرمان
    متوجهی که ؟ منظور که اکثر بار ستاره و مثلث و همینطور متعادل هست و جریان نول نداریم
    مگر اینکه بخای از 3تا فاز برای 3 تا باره تکفاز استفاده کنی ! که در اینصورت باید حواست به جریان باشه و مقطع سیم نول رو درست انتخاب کنی
    البته اینا دانسته های من بود باید ببینیم جواب درست چیه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ^^BEHZAD^^
      تا جایی که من دیدم جاهایی که از سیستم 3 فازه استفاده میکنن ، زیاد از نول استفاده نمیشه بیشتر در حده همون مدار فرمان
      متوجهی که ؟ منظور که اکثر بار ستاره و مثلث و همینطور متعادل هست و جریان نول نداریم
      مگر اینکه بخای از 3تا فاز برای 3 تا باره تکفاز استفاده کنی ! که در اینصورت باید حواست به جریان باشه و مقطع سیم نول رو درست انتخاب کنی
      البته اینا دانسته های من بود باید ببینیم جواب درست چیه
      با سلام به شما دوست عزیز و تشکر از پاسختون
      بله کاملا متوجه هستم اتفاقا من در همین ایام دارم دوره برق صنعتی میرم منظور منم هم قسمت دوم فرمایش شما بود یعنی برای باره های تک فاز چطور باید این مقطع سیم رو حساب کنیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟یعنی جمع مقطع سه فاز ؟؟یا چیزی نزدیک به اون؟؟؟یانه اصلا هم مقطع با قطر هر فاز؟؟؟
      همه انسان ها هدفند پس هیچ گاه آنها را وسیله رسیدن به اهدافت قرار مده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط esafb52
        سلام بر شما دوست عزیز
        راستش من این مطلب رو نگرفتم
        اصلا فکر کنید در یک خونه ما سه تا فاز داریم و یک نول و هر سیم مثلا با مقطع 4
        و نقسیم بار هم بین 3 فاز صورت گرفته حالا اگه ما تو یک زمان تمام وسایل رو روشن کنیم چطور سیم نول پاسخ گوی جریاننول اون سه فاز میشه چونکه همه این جریانی که همزمان از 3 فاز کشیده میشه مجموعش هم باید از سیم نول کشیده بشه(البته اگه درست فکر میکنم) در حالیکه مقطع اونها با هم 12 و نول همون 4 میمونه!!!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟
        قسمت اول فرمایش شما درسته یعنی اینکه مجموع جریانهای 3 فاز از سیم نول عبور میکنه ولی نکتش اینه که 3 فاز باید باهم جمه برداری شوند و لذا به دلیل اختلاف فازی که این سه جریان باهم دارند ممکنه که جریان عبوری از سیم نول کمتر از هر سه فاز یا حتی صفر بشه که این به میزان عدم تعادل در جریان هر 3 تا فاز داره.
        یه شمع روشن با روشن کردن شمعهای خاموش چیزی از روشنیش خودش کم نمیکنه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hamid40
          قولی نکتش اینه که 3 فاز باید باهم جمه برداری شوند و لذا به دلیل اختلاف فازی که این سه جریان باهم دارند ممکنه که جریان عبوری از سیم نول کمتر از هر سه فاز یا حتی صفر بشه که این به میزان عدم تعادل در جریان هر 3 تا فاز داره.
          راستش این جمع برداری رو متوجه نشدم من فقط اینو میدونم که هر فاز با هم 120 درجه اختلاف دارن تو محور سینوسی اگه یه مثال ساده بزنی شاید بهتر باشه!
          ممنون

دیدگاه

اگر بار رو به فرض متعادل کردین و یکی از پروژکتور ها بسوزه! اونوقت بقیه لامپها چی میشه؟

بنظرم بهتره همون فاز و نولی ببندید تا بیاین یه شبکه مثلث درست کنید و نول رو حذف کنید! ستاره برای موتور هستش که مقدار امپدانس روی هر فاز برابره!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
              اگر بار رو به فرض متعادل کردین و یکی از پروژکتور ها بسوزه! اونوقت بقیه لامپها چی میشه؟

بنظرم بهتره همون فاز و نولی ببندید تا بیاین یه شبکه مثلث درست کنید و نول رو حذف کنید! ستاره برای موتور هستش که مقدار امپدانس روی هر فاز برابره!
              منم کاملا با حرف شما موافقم
              البته اگه فرض کنیم یکی از لامپهای یک بازو از مثلث بسوزه ! اتفاقی که میفته فقط همون بازو خاموش میشه و اون 2 بازوی دیگه به کاره خودشون ادامه میدن!
              نکته ی مهم اینه که اون دوست عزیزمون چجوری ونستن محاسبه کنن که پرژکتورها رو با هم سری ببندن !
              واسه من سوال شده که آیه طوری محاسبه شده که درست جواب بده ؟؟
              اگه کسی اطلاعاتی داره زحمت بکشه بذاره تا استفاده کنیم :read:

دیدگاه

شما اگه به سایز کابل ها توجه کنید میبینید که سایز سیم نول کمتر از بقیه سیم هاست مثل16+25*3 . پس باید جریان نول کمتر از فازها باشه,تو تئوری هم که اگه بار به صورت ستاره بسته بشه و متعادل باشه اصلا نیازی به سیم نول نیست چون سه فاز با هم اختلاف 120 درجه دارند و برآیندحریان سه فاز با بار متعادل در نقطه ستاره صفر است در نتیجه هیچ جریانی در نقطه ستاره وجود نداره که از سیم نول عبور کنه.سیم نول برای زمانیه که بار متعادل نباشه. یه نکته دیگه برا یه سری از بچه ها که اشتباه نگیرند مصرف کننده ای که میگم به صورت ستاره بستم منظورم این نیست که سه تا لامپ رو یه جا با اختلاف 120 درجه بستم و سه فاز رو بهش وصل کردم,چون تا میگی ستاره یه سری سه تا سیم پیچ که به صورت ستاره بسته شده اند به ذهنشون میاد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط esafb52
                  راستش این جمع برداری رو متوجه نشدم من فقط اینو میدونم که هر فاز با هم 120 درجه اختلاف دارن تو محور سینوسی اگه یه مثال ساده بزنی شاید بهتر باشه!
                  ممنون
                  مثال ساده :
                  فرض کنید جریان هر سیم 1 آمپره. گفتیم که 120 درجه اختلاف فاز بین هر فاز هست یعنی:

1<0
                  &
                  1<120
                  &
                  1<240

> مثلا یعنی "با فاز" (کمبود امکانات)
                  حالا یه ماشین حساب معمولی مهندسی که فازور حساب میکنه بردار و اینا رو با هم جمع کن میبینی میشه صفر. به جای 1 با فاز 240 میتونستی بنویسی 1 با فاز منفی 120
                  یا اگه ماشین حساب در دسترس نیست به این فرم های قطبی رو به دکارتی تبدیل کن بازم میشه صفر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط alirezabagheri14
                    شما اگه به سایز کابل ها توجه کنید میبینید که سایز سیم نول کمتر از بقیه سیم هاست مثل16+25*3 . پس باید جریان نول کمتر از فازها باشه,تو تئوری هم که اگه بار به صورت ستاره بسته بشه و متعادل باشه اصلا نیازی به سیم نول نیست چون سه فاز با هم اختلاف 120 درجه دارند و برآیندحریان سه فاز با بار متعادل در نقطه ستاره صفر است در نتیجه هیچ جریانی در نقطه ستاره وجود نداره که از سیم نول عبور کنه.سیم نول برای زمانیه که بار متعادل نباشه. یه نکته دیگه برا یه سری از بچه ها که اشتباه نگیرند مصرف کننده ای که میگم به صورت ستاره بستم منظورم این نیست که سه تا لامپ رو یه جا با اختلاف 120 درجه بستم و سه فاز رو بهش وصل کردم,چون تا میگی ستاره یه سری سه تا سیم پیچ که به صورت ستاره بسته شده اند به ذهنشون میاد.
                    ممنون دوست عزیز
                    درسته ما از پشت کوه اومدیم ولی با لامبرگینی اومدیم عزیز :icon_razz:
                    خب شما آخرشم اومدی ستاره رو توضیح دادی که فک کنم اکثره هنرستانی ها هم بلدن
                    قرار شد بگی چجوری حساب کردی که روی هر فاز چندتا لامپ قرار بگیره !؟
                    اصلا مگه میشه بین 380 ولت برق بیایم چندتا لامپ بذاریم که هر دو سره هر کدومش قراره 220 ولت افت ولتاژ داشته باشیم؟!؟!؟ oo:
                    البته جسارت نکردم ها دوسته من ! فقط شوخی میکنم
                    اگه لطف کنی قشنگ توضیح بدی ممنون میشیم

دیدگاه

آخرش این مشکله چی بود و چطور حل شد(منظورم گرم شدن سیم نول)؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط alirezabagheri14
                        سلام,من یه ساختمان قدیمی رو نور پردازی کردم و بار رو تقریبا بین سه فاز تقسیم کردم,وقتی پروژکتورها روشن میشن سیم نول خیلی گرم میشه ولی سیم سه فاز هیچ حرارتی نداره,مگه اگه بار متعادل باشه جریان نول صفر نمیشه؟ لطفا راهنمایی کنید. با تشکر
                        میشه بیشتر توضیح بدی با ری که استفاده شده چی هست
                        و چطوری متعادلشو کردن و طریقه متصل کردن؟
                        تا نگاه میکنی وقت رفتن هست + ناگهان چه زود دیر میشود = تشکر یادت نره!

دیدگاه

:eek: :eek: :eek:
                          اخرشم نفهمیدیم چی شد! :redface:

دیدگاه

دوست عزیز اگه بار کاملا متعادل باشه که نیست اصلا نیازی به بستن سیم نول نداری واینکه همیشه سطح مقطح سیم نول رو یک شماره کمتر از سطح مقطح کابل سه فاز می گیرند
                            هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hamid256
                              دوست عزیز اگه بار کاملا متعادل باشه که نیست اصلا نیازی به بستن سیم نول نداری واینکه همیشه سطح مقطح سیم نول رو یک شماره کمتر از سطح مقطح کابل سه فاز می گیرند
                              ممنون از توضیح کاملی که دادی دوست عزیز
                              ولی الان سواله مطرح شده اینه که چطور این مدار رو بسته و محاسبات همچین مداری رو چطور انجام داده؟!؟ :read:
                              تو هر فاز چندتا پرژکتور گذاشته که جواب بده؟؟ اصلا توجیح نمیشم که چرا این کارو کرده؟ فقط واسه حذف نول؟
                              خب به این فکر کردین که اینجوری محدودیت داریم واسه تعداد لامپ؟؟
                              اصلا یکی بگه چندتا لامپ چند وات میشه تو هر فاز سری کرد؟؟؟
                              اینا همش سواله هنوز........

دیدگاه

حالا که اوضاع چپن در قیچی شد من هم یه سوال برام به وجود اومد اگر بار رو متعادل {به صورت ستاره یا مثلث}بستشد نول رو دیگه به کجای لامپهاوسلیدید که گرم هم میشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟ oo:
                                خدایا چگونه زیستن را به من بیاموز ، چگونه مردن را خود خواهم آموخت
                                "دکتر علی شریعتی"

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X