اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

محاسبه توان ترانس تبدیل

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

محاسبه توان ترانس تبدیل

سلام عرض ادب و احترام خدمت اساتید بزرگوار، یه سوال از خدمتتون دارم که ممنون میشم راهنماییم بفرمایید.
    من یه دستگاه صنعتی تکفاز 2000 وات دارم که موقع استارت جریان بالایی طلب می کنه و به راحتی یه فیوز 16 آمپر رو می پرونه. و اینکه موتور دستگاه دارای آرمیچر و بالشتک سیم پیچی شده هست. (شبیه موتور دریل و فرز) میخوام از یه ترانس 220 ولت به 110 استفاده کنم. به این صورت که دستگاه با ولتاژ 110 شروع به کار بکنه و وقتی کمی دور گرفت بزارمش رو ولتاژ 220 ولت که به کارش ادامه بده. الان سوال من اینه که اولا ترانس تبدیل 220 ولت به 110 ولت چه واتی داشته باشه که جوابگو باشه. دوم اینکه ترانس، اولیه و ثانویه داشته باشه یا اتو ترانس باشه؟ سوم اینکه ترانس هسته آهنی و سیم پیچ مسی با قیمت مناسب رو از کجا صلاح میدونین تهیه کنم؟ (ترجیحا دست دوم در حد نو). سپاسگزارم​

نوشته اصلی توسط afagh2071@gmail.com نمایش پست ها
    سلام عرض ادب و احترام خدمت اساتید بزرگوار، یه سوال از خدمتتون دارم که ممنون میشم راهنماییم بفرمایید.
    من یه دستگاه صنعتی تکفاز 2000 وات دارم که موقع استارت جریان بالایی طلب می کنه و به راحتی یه فیوز 16 آمپر رو می پرونه. و اینکه موتور دستگاه دارای آرمیچر و بالشتک سیم پیچی شده هست. (شبیه موتور دریل و فرز) میخوام از یه ترانس 220 ولت به 110 استفاده کنم. به این صورت که دستگاه با ولتاژ 110 شروع به کار بکنه و وقتی کمی دور گرفت بزارمش رو ولتاژ 220 ولت که به کارش ادامه بده. الان سوال من اینه که اولا ترانس تبدیل 220 ولت به 110 ولت چه واتی داشته باشه که جوابگو باشه. دوم اینکه ترانس، اولیه و ثانویه داشته باشه یا اتو ترانس باشه؟ سوم اینکه ترانس هسته آهنی و سیم پیچ مسی با قیمت مناسب رو از کجا صلاح میدونین تهیه کنم؟ (ترجیحا دست دوم در حد نو). سپاسگزارم​
    درود...
    موتوری که در دسترس شماست از جنس موتور یونیورسال روتور سیم پیچی شده و استاتور سیم پیچیده شده هست..
    این نوع موتور ها در هنگام استارت بین ۶ تا ۱۰ برابر توان نامی از شبکه برق میشند تا به دور مشخص خورد برسند...
    با چند محاسبات ساده میتوان فهمید که موتور شما چه جریانی را از شبکه می‌کشد....
    و اگر شفت موتور هم درگیر باشد و بار داشته باشد حتی به ۱۵ برابر هم می‌رسد...
    اگر ما توان موتور را به ولتاژ تقسیم کنیم می‌توانیم بفهمیم که موتور در حالت عادی چقدر از شبکه برق می‌کشد.
    اگر موتور شما ۲۰۰۰ وات باشد روی ولتاژ ۲۲۰ ولت تقریبا موتور شما در دور عادی تقریبا ۹.۵ آمپر بدون بار روی شفت می‌کشد...
    اگر این جریان را ضربدر ۱۰ و ۵ کنیم موتور شما در زمان استارت بین ۴۸ آمپر تا ۹۵ آمپر بدون بار روی شفت از شبکه برای چند میلی ثانیه جریان می‌کشد!! تا به دور بالا برسد از آنجایی که گشتاور این موتور ها بالاست چند میلی ثانیه طول میکشه تا به توان عادیش برسه .
    حالا اگر بیایم ولتاژ رو کاهش بدیم عملا جریان کشی ۲ برابر این مقدار میشود و هزینه سیم و .... چندین برابر بالاتر می‌رود!!
    فرمول کلی توان P=VI که اگر توان موتور ۲۰۰۰ وات باشد روی ۲۲۰ ولت حدود ۹.۵ آمپر جریان بکشد اما روی ۱۱۰ ولت تقریبا استارت جریانش نصف میشود ولی تلفات هم بالا می‌رود...
    چند روش وجود دارد که جریان استارت این موتور را کاهش دهیم .
    همانطور که می‌دانید موتور ها دارای یه مقاومت داخلی ناچیز هستند . اگر ما این مقاومت موتور را افزایش دهیم می‌توانیم جریان استارت موتور را کاهش دهیم و یه رله یا کنتاکتور یا کلید برای بای پس شدن مقاومت بزاریم ..( البته باید زمان را هم حساب کنیم ببینیم که کی موتور به حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد برسه تا مقاومت بای پس شود...
    برای موتور شما حدود ۱ تا ۲ ثانیه طول میکشد تا به این مقدار برسد و سپس می‌توانیم بای پس کنیم .
    از بی متال هم می‌توانیم استفاده کنیم یا حتی سافت استارتر ...
    بستگی به خودتان دارد کدام روش را انتخاب کنید....
    اما فکر ترانسفورماتور را از ذهنتان بیرون کنید.... چون گران پیچیده است و صرفه ندارد... تازه موتور توان واقعی بارش را برای چند لحظه از دست می‌دهد و بازهم جریان بالایی میکشد ....
    منتظر جوابتون هستم...
    جدیدترین ویرایش توسط parsa bahrami; ۲۳:۰۴ ۱۴۰۴/۱۱/۱۱.
    اوباش مجازی یا ترول به انگلیسی):Troll) در گفتمان اینترنتی به افرادی گفته می*شود؛ که با رفتار مخرب در فضای وب به دنبال جلب نظر کاربران، ایجاد تشنج و بیان مطالب محرک و توهین*آمیز هستند.

دیدگاه

سلام ممنون بایت توضیحات مبسوط شما خیلی سپاسگزارم. لطف فرمودین. امایک سوال: تعمیرکاران دریل و فرز با همین توان، از ترانس 110 ولت برای استارت موتور استفاده می کنند.یکی از همین دوستان تعمیرکار که اتفاقا با سابقه هم هست به بنده گفتند از ترانس 110 ولت یخچال استفاده کن. همه تعمیران همین کار رو می کنند. حتی تو مغازه اش یه فرز صنعتی قوی رو جلوی من تست کرد. با 110 روشن شد و بعد چند ثانیه گذاشتش روی 220 ولت. هیچ افت ولتاژی هم نداشت. بعد چند ثانیه از راه اندازی جریان به 4 آمپر رسید و یکنواخت کار کرد. خوب تا جایی که بنده تحقیق کردم ترانس یخچال حدود 850 وات هست. و اینکه با احترام فراوان، واقعیتش هنوز از جواب شما قانع نشدم...
      جدیدترین ویرایش توسط afagh2071@gmail.com; ۱۹:۳۰ ۱۴۰۴/۱۱/۱۲.

دیدگاه

سلام ممنون بایت توضیحات مبسوط شما خیلی سپاسگزارم. لطف فرمودین. امایک سوال: تعمیرکاران دریل و فرز با همین توان، از ترانس 110 ولت برای استارت موتور استفاده می کنند.یکی از همین دوستان تعمیرکار که اتفاقا با سابقه هم هست به بنده گفتند از ترانس 110 ولت یخچال استفاده کن. همه تعمیران همین کار رو می کنند. حتی تو مغازه اش یه فرز صنعتی قوی رو جلوی من تست کرد. با 110 روشن شد و بعد چند ثانیه گذاشتش روی 220 ولت. هیچ افت ولتاژی هم نداشت. بعد چند ثانیه از راه اندازی جریان به 4 آمپر رسید و یکنواخت کار کرد. خوب تا جایی که بنده تحقیق کردم ترانس یخچال حدود 850 وات هست. و اینکه با احترام فراوان، واقعیتش هنوز از جواب شما قانع نشدم...
        درود...
        من نگفتم که نمی‌شود با ترانس اینکار را کرد . میتوان اینکار را کرد اما از نظر هزینه و وزن ترانس و قیمت خود ترانس توجیه اقتصادی ندارد . وقتی که شفت موتور بار داشته باشد طول میکشد تا موتور به ۵۰ درصد دور خود برسد...
        اما در مورد دوستتان هرچه موتور توانش کمتر باشد حجم و وزن ترانس کمتر و در نتیجه صرفه اقتصادی بالاتر می‌رود...
        اگر ترانس یخچال را بگذارید بعداز مدتی آسیب خواهد دید چون موتور تقریبا ۲۰۰۰ وات توان میکشد و ترانس نهایتا ۸۵۰ وات توانش باشد...
        موتور دریل و فرز در مقایسه با دستگاه صنعتی شما که موتور با روتور سیم پیچی شده خب طبیعتا توان خیلی کمتری مصرف می‌کنند و سریع تر هم دور می‌گیرند...
        ولی برای چنین دستگاهی ترانس توجیه اقتصادی ندارد .
        یا ترکیب مقاومت راه انداز موتور با توان بالا بین ۱۰ تا ۱۲ اهم و تایمر ۲ ثانیه ای میتوانید جریان استارت موتور را به حدود ۱۸ آمپر برسانید.
        میتوانید مقاومت ۱۴ اهم هم بزارید تا موتور با ۱۵ آمپ. راه بیوفتد ولی زمان استارت کمی بیشتر میشود...
        یا استفاده از سافت استارتر توجیه اقتصادی دارد ...
        می‌دانید که موتور های یونیورسال می‌توانند با ولتاژ DC هم کارکنند؟ چون روتور و استارتور باهم سری هستند...
        ترانس برای دستگاه های کوچک ممکن است کارساز باشد ولی برای دستگاه های صنعتی و بزرگ خیر ...چون اون حجم ترانس و سیم پیچی و سنگینی اصلا توجیه اقتصادی ندارد ...
        اوباش مجازی یا ترول به انگلیسی):Troll) در گفتمان اینترنتی به افرادی گفته می*شود؛ که با رفتار مخرب در فضای وب به دنبال جلب نظر کاربران، ایجاد تشنج و بیان مطالب محرک و توهین*آمیز هستند.

دیدگاه

سلام وقت بخیر. فرمایش شما کاملا متین اما فکر می کنم سوءتفاهمی به وجود اومده و مقصر هم من هستم که کامل توضیح ندادم.
          قطعا روی هر موتوری یک باری هست اما این موتوری که من خدمتتون عرض کردم بارش اونی نیست که در ذهن شماست و احتمالا فکر می کنید موتور به یک گیربکس یا چرخدنده سنگین وصل شده. خیر اینجوری نیست.
          روی شافت این موتور یک صفحه دوار سبک وزن اما برنده نصب شده. هر چند ثانیه یکبار موتور روشن میشه و وقتی دور گرفت موتور توسط یک بازو میاد پایین یک صفحه نازک لاستیکی رو حاشیه زنی میکنه و دوباره میره بالا و خاموش میشه. نه بار سنگینی روش نصبه و نه اون صفحه لاستیک ضخیم و سفته. ضمن اینکه به محض اینکه صفحه مدور برنده با صفحه لاستیکی تماس پیدا میکنه عمل برش با سرعت انجام میشه و عملا هیچ اصطکاک محسوسی این وسط بینشون به وجود نمیاد. بنابراین عملا میشه این موتور رو بدون بار در نظر گرفت. یک موتور یونیورسال 2000 وات بدون بار.
          من دنبال یک راه عملی کم هزینه هستم که قابل اجرا باشه. ممنون میشم دوستان راهنماییم کنن تا به یک جواب ملموس و قابل اجرا برسم.

دیدگاه

سلام وقت بخیر. فرمایش شما کاملا متین اما فکر می کنم سوءتفاهمی به وجود اومده و مقصر هم من هستم که کامل توضیح ندادم.
            قطعا روی هر موتوری یک باری هست اما این موتوری که من خدمتتون عرض کردم بارش اونی نیست که در ذهن شماست و احتمالا فکر می کنید موتور به یک گیربکس یا چرخدنده سنگین وصل شده. خیر اینجوری نیست.
            روی شافت این موتور یک صفحه دوار سبک وزن اما برنده نصب شده. هر چند ثانیه یکبار موتور روشن میشه و وقتی دور گرفت موتور توسط یک بازو میاد پایین یک صفحه نازک لاستیکی رو حاشیه زنی میکنه و دوباره میره بالا و خاموش میشه. نه بار سنگینی روش نصبه و نه اون صفحه لاستیک ضخیم و سفته. ضمن اینکه به محض اینکه صفحه مدور برنده با صفحه لاستیکی تماس پیدا میکنه عمل برش با سرعت انجام میشه و عملا هیچ اصطکاک محسوسی این وسط بینشون به وجود نمیاد. بنابراین عملا میشه این موتور رو بدون بار در نظر گرفت. یک موتور یونیورسال 2000 وات بدون بار.
            من دنبال یک راه عملی کم هزینه هستم که قابل اجرا باشه. ممنون میشم دوستان راهنماییم کنن تا به یک جواب ملموس و قابل اجرا برسم.
            درود...
            همانطور که گفتم بهترین کار استفاده از مقاومت استارت یا سافت استارتر برای موتور است ....
            میتوانید فیوز رو از نوع C16 بگذارید .. که دیرتر قطع کنه که بعید بدونم ...
            به هر حال باید سافت استارتر 3 کیلووات یا مقاومت استارت بگذارید...
            یا میتوانید فیوز جریان بالاتر هم بگذارید با تامینگ قطع طولانی تر ولی توصیه نمیشود...
            ترانسفورماتور هم گران تمام میشود و سنگین است .... میتوانید بگذارید اما حجمش از یک دستگاه جوش هم بیشتر و سنگین تر میشود...
            اگر سه فاز بود کار بسیار راحت تر بود... اول موتور با ستاره استارت میخورد بعد تغییر وضعیت میداد روی مثلث ..
            مقاومت بگذارید کم هزینه و راحت عمر موتور و جاروبک هایش بیشتر میشود عمر کلید ها بیشتر میشود ...
            برای من این نکته جالب است که در توان های بالا و صنعتی معمولا از موتور با روتور قفس سنجابی استفاده میشود .... در توان های تا 1000 وات و کوچک و خانگی از موتور با روتور سیم پیچی استفاده میشود . قفس سنجابی هزینه نگهداری پایینتری دارد تعمیرش به صرفه تر و راحت تر است ....
            به هر حال یک سافت استارتر 3 کیلووات تهیه کنید از ترانس و ... راحت تر و بهتر است...

دیدگاه

صحیح. ممنون از راهنمایی ارزشمند و کامل شما. سپاسگزارم. با این وجود میدونم که تعمیرکارهای فرز صنعتی از یک ترانس مبدل 220 به 110 ولت استفاده میکنن و ترانس اونها خیلی حجیم و سنگین و گران نیست. از دوستان و اساتید کسی نظری نداره؟ کسی تمایل نداره وارد بحث بشه و بنده رو راهنمایی بکنه؟
              جدیدترین ویرایش توسط afagh2071@gmail.com; ۲۲:۰۵ ۱۴۰۴/۱۱/۱۴.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
              X