اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

همه چیز در مورد سیم های سیم پیچی (سیم لاکی) مورد استفاده در بوبین ها، ترانس ها ..

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

همه چیز در مورد سیم های سیم پیچی (سیم لاکی) مورد استفاده در بوبین ها، ترانس ها ..

آشنایی با کلاس حرارتی عایق انواع سیم های سیم پیچی (سیم لاکی)
    لاک عایق یا پوشش لاکی سیم لاکی بر اساس عواملی مانند عملکرد حرارتی، ترکیب شیمیایی، انعطاف‌پذیری و مقاومت‌ها دسته‌بندی می‌شود. این دسته‌بندی‌ها اهمیت بالایی دارند زیرا تناسب سیم با کاربردهای مختلف مانند موتورهای الکتریکی، ترانسفورمرها و سیم‌پیچ‌های فرکانس بالا را تعیین می‌کنند.

انواع لاک بر اساس ترکیب شیمیایی
    نوع لاک عایق بر اساس پایه شیمیایی آن طبقه‌بندی می‌شود که مقاومت حرارتی، مقاومت مکانیکی و مقاومت شیمیایی سیم را تحت تأثیر قرار می‌دهد:
    • پلی‌اورتان (PU) : انعطاف‌پذیر، مقاومت حرارتی کمتر، مناسب کاربردهایی که لحیم‌کاری با دمای پایین نیاز است مانند ترانسفورمرهای کوچک و سیم‌پیچ‌های صوتی.
    • پلی‌استر (PE) : لاک عمومی با مقاومت حرارتی متوسط، استفاده در موتورها و ترانسفورمرهای پایه.
    • پلی‌استرایمید (PEI) : نسخه با عملکرد بالاتر پلی‌استر، با مقاومت حرارتی و شیمیایی بهبود یافته، مورد استفاده در سیم‌پیچ موتور و کاربردهای خودرویی.
    • پلی‌آمیدایمید (PAI) : مقاوم در برابر حرارت و مواد شیمیایی، مناسب کاربردهای پرتنش مانند موتورهای صنعتی و تجهیزات هوافضا.
    • پلی‌ایمید (PI) : مقاومت حرارتی بسیار بالا، استفاده در هوافضا، خودروسازی و نظامی که نیاز به پایداری حرارتی شدید است.

کلاس حرارتی (Thermal Class)
    کلاس حرارتی لاک عایق حداکثر دمایی را مشخص می‌کند که عایق می‌تواند به‌طور مداوم بدون تخریب تحمل کند. این دسته‌بندی مطابق با استانداردهایی مانند IEC 60317 و NEMA MW 1000 انجام می‌شود:
    • کلاس ۱۰۵: حداکثر دما ۱۰۵°C، مناسب کاربردهای دمای پایین
    • کلاس ۱۳۰: حداکثر دما ۱۳۰°C، مناسب موتورها و ترانسفورمرهای پایه
    • کلاس ۱۵۵: حداکثر دما ۱۵۵°C، استفاده عمومی در موتورها
    • کلاس ۱۸۰: حداکثر دما ۱۸۰°C، کاربردهای سنگین و پرتقاضا
    • کلاس ۲۰۰ به بالا(۲۲۰، ۲۴۰): کاربردهای دمای بالا، صنعتی، هوافضا و خودروسازی

لاک‌های تخصصی
    برخی لاک‌ها با ویژگی‌های خاص برای کاربردهای ویژه طراحی شده‌اند:
    • لاک خودچسب (Self-Bonding) : وقتی گرم می‌شود، به دورهای مجاور می‌چسبد و سیم‌پیچ محکم بدون چسب اضافی تشکیل می‌دهد. مناسب کاربردهای فرکانس بالا.
    • لاک قابل لحیم‌کاری (Solderable) : اجازه لحیم‌کاری بدون برداشتن عایق را می‌دهد، معمولاً پلی‌اورتان، مناسب تولیدات الکترونیکی.
    • لاک مقاوم به کرونا (Corona-Resistant) : برای مقاومت در برابر تخلیه جزئی (Corona Discharge) در کاربردهای فرکانس بالا، مانند اینورترها و VFDها.
    خلاصه دسته‌بندی کلیدی لاک‌های سیم لاکی
    نوع دسته‌بندی واریانت‌ها کاربرد اصلی
    کلاس حرارتی 105°C, 130°C, 155°C, 180°C, 200°C+ موتورها، ترانسفورمرها، القاگرها
    ترکیب شیمیایی PU, PE, PEI, PAI, PI کاربرد عمومی تا پرکاربرد
    عایق الکتریکی پایین، متوسط، بالا محیط‌های ولتاژ پایین تا بالا
    انعطاف و چسبندگی بالا، استاندارد، پایین پیچش سیم و قطعات ثابت
    مقاومت محیطی رطوبت، شیمیایی، سایشی خودرو، صنعتی، محیط باز
    لاک تخصصی خودچسب، لحیم‌پذیر، مقاوم به کرونا فرکانس بالا، لحیم‌کاری، سیم‌پیچ ولتاژ بالا
    مقاومت شیمیایی و محیطی
    لاک سیم لاکی همچنین بر اساس مقاومت در برابر رطوبت، روغن، مواد شیمیایی و سایش طبقه‌بندی می‌شود:
    • مقاوم در برابر رطوبت: محافظت در محیط‌های مرطوب یا خیس
    • مقاوم در برابر مواد شیمیایی: مناسب کاربردهای خودرویی و صنعتی
    • مقاوم در برابر سایش: تحمل اصطکاک و فشار مکانیکی، مناسب سیم‌هایی که حرکت یا لرزش زیادی دارند

نتیجه‌گیری
    هر دسته‌بندی اطمینان می‌دهد که سیم لاکی نیازهای الکتریکی، مکانیکی و محیطی خاص را برآورده کند. لاک به سیم اجازه می‌دهد تا در سیم‌پیچ‌های متراکم استفاده شود و برای تولید تجهیزات الکتریکی که فضا محدود است، بسیار مهم است.
    جدیدترین ویرایش توسط prowindingtech; ۱۶:۱۵ ۱۴۰۴/۰۸/۱۷.

عالی بود
    جهت سفارش پروژه های آموزشی ، دانشجویی ، صنعتی و ثبت اختراع با شماره 09127266037 در ارتباط باشید پروژه‌های ما بسیار متنوع‌اند و همه آن‌ها در سایت قرار نگرفته‌اند. اگر پروژه‌ی مورد نظرتان را نیافتید، با کارشناس ما از طریق آیکن گفت‌وگوی آنلاین در تما...

دیدگاه

در خصوص اشاره آقای amir_moayeri به بند 9 قوانین انجمن، قابل ذکر اینکه بنده بیش از 30 ساله که در صنعت سیم های سیم پیچی در پست های مدیر تولید و مدیر ارشد آزمایشگاه مشغول فعالیت هستم.
      از طرفی عضو شورای برق-الکترونیک ایران و عضو کمیته TC55 (سیم های سیم پیچی) هستم که وظیفه تدوین استانداردهای IEC و ISIRI به عهده گروه ما هست. بنده بیش از 300 عنوان مقاله منتشر کردم و در بخش آموزش اداره کل استاندارد هم فعالیت می کنم.
      بنابراین هدف من از انتشار چنین مقالاتی آموزش به علاقه مندان، دانشجویان و متخصصین این صنعت هست نه تبلیغ برای کسب درآمد و..
      لطفا مدیر ارشد سایت در خصوص چنین اظهاراتی که از طرف برخی از کاربران سایت میشه مدیریت بیشتری داشته باشن تا باعث دلسردی کاربران نشن.
      سپاس..

دیدگاه

نوشته اصلی توسط prowindingtech نمایش پست ها
        در خصوص اشاره آقای amir_moayeri به بند 9 قوانین انجمن، قابل ذکر اینکه بنده بیش از 30 ساله که در صنعت سیم های سیم پیچی در پست های مدیر تولید و مدیر ارشد آزمایشگاه مشغول فعالیت هستم.
        از طرفی عضو شورای برق-الکترونیک ایران و عضو کمیته TC55 (سیم های سیم پیچی) هستم که وظیفه تدوین استانداردهای IEC و ISIRI به عهده گروه ما هست. بنده بیش از 300 عنوان مقاله منتشر کردم و در بخش آموزش اداره کل استاندارد هم فعالیت می کنم.
        بنابراین هدف من از انتشار چنین مقالاتی آموزش به علاقه مندان، دانشجویان و متخصصین این صنعت هست نه تبلیغ برای کسب درآمد و..
        لطفا مدیر ارشد سایت در خصوص چنین اظهاراتی که از طرف برخی از کاربران سایت میشه مدیریت بیشتری داشته باشن تا باعث دلسردی کاربران نشن.
        سپاس..
        سلام
        وقت بخیر

استاد گرامی prowindingtech ، در پاسخ بشدت تعجیل فرمودید ،،،،،، !!

اشاره بنده ، به پست جنابعالی با بیش از 30 سال سابقه ........ نمیشد ،!!

با دقت بیشتری بازبینی بفرمایید ....

عجیبه بعد از 30 سال فعالیت در ............ ، در تاریخ 1404/08/17 ، در این سایت وزین ، عضو شده و علاقه مند به آموزش دانشجویان و متخصصین این صنعت هستید !!! ،

چون ECA از سال 1386 متولد و فعال شده !!!

بهر حال ، همه ی اعضاء محترم انجمن تخصصی ECA موظف به رعایت قوانین این انجمن هستند .

04-08-18
        جدیدترین ویرایش توسط amir_moayeri; ۱۷:۳۰ ۱۴۰۴/۰۸/۱۸.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
        X