اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

برق مستقیم با ولتاژ حداقل 4.5 ولت و آمپراژ 1500 آمپر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : برق مستقیم با ولتاژ حداقل 4.5 ولت و آمپراژ 1500 آمپر

دوست عزیز من همون اول گفتم ! که پاول درسته 25 آمپر رو میده ولی در مقابل اتصال کوتاه حساسه !
    شما همچین چیزی رو می خوای بهتره به نظر من از یه ترانس استفاده بکنی !!
    اگر بخوای بری از بیرون یه همچین چیزی سفارش بدی ! فکر کنم کلا بی خیال پروژه میشی ! چون همین 2 ما پیش من عجله داشتم و رفتم بیرون تا یه ترانس سفارش بدم ،آ‌ گفت 12 هزار تومن ! چیزی حدود 9 تومن کشیده بود روش ! حالا اینی که شما می خوای :surprised:
    من با یکسری از دوستان داریم روی یه برنامه کار می کنیم برای محاسبه ترنسفورماتورها ! البت هنوز یه نمه گیر داره و بعضی از جوابهارو داره میده !!
    ولی همینجا می تونم به صورت دستی برات کارار رو انجام بدم !

در مورود اون فاصله و سلفی که داری !
    هر چه آمپراژ میره بالاتر ، باید فاصله اونا رو از هم بیشتر کنی ! چون منجر به اتصال کوتاه میشه ! از من هم میشنوی برای اینکه جلوی ضررهای بعدی رو هم بگیری ، برو یه آوومتر بگیر تا هم بتونی سلف و خازن و اهم و ولت و جریان و ... رو می خوای حساب کنی ! چون بدون اون کارات راه نیم افته ! شما بعد از اینکه فهمیدی سلفت چند اهمه می توین روی شدت جریان اون کار کنی ! و کلی کارای دیگه که مطمئا باش همه بروبچ اینجا هم کمکتون می کنن !!

در مورد ترانس هم بگم که پیچیدنش اصلا کار مشکلی نیست ! اگر تمایل داشته باشی بگو تا بقیه کاراش رو کمکت کنیم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط farshad
      دوست عزیز من همون اول گفتم ! که پاول درسته 25 آمپر رو میده ولی در مقابل اتصال کوتاه حساسه !
      شما همچین چیزی رو می خوای بهتره به نظر من از یه ترانس استفاده بکنی !!
      اگر بخوای بری از بیرون یه همچین چیزی سفارش بدی ! فکر کنم کلا بی خیال پروژه میشی ! چون همین 2 ما پیش من عجله داشتم و رفتم بیرون تا یه ترانس سفارش بدم ،آ‌ گفت 12 هزار تومن ! چیزی حدود 9 تومن کشیده بود روش ! حالا اینی که شما می خوای :surprised:
      من با یکسری از دوستان داریم روی یه برنامه کار می کنیم برای محاسبه ترنسفورماتورها ! البت هنوز یه نمه گیر داره و بعضی از جوابهارو داره میده !!
      ولی همینجا می تونم به صورت دستی برات کارار رو انجام بدم !

در مورود اون فاصله و سلفی که داری !
      هر چه آمپراژ میره بالاتر ، باید فاصله اونا رو از هم بیشتر کنی ! چون منجر به اتصال کوتاه میشه ! از من هم میشنوی برای اینکه جلوی ضررهای بعدی رو هم بگیری ، برو یه آوومتر بگیر تا هم بتونی سلف و خازن و اهم و ولت و جریان و ... رو می خوای حساب کنی ! چون بدون اون کارات راه نیم افته ! شما بعد از اینکه فهمیدی سلفت چند اهمه می توین روی شدت جریان اون کار کنی ! و کلی کارای دیگه که مطمئا باش همه بروبچ اینجا هم کمکتون می کنن !!

در مورد ترانس هم بگم که پیچیدنش اصلا کار مشکلی نیست ! اگر تمایل داشته باشی بگو تا بقیه کاراش رو کمکت کنیم
      ممنون از توجهت دوست عزیز
      برای پیچیدن یک ترانس باید چکار کنم لطف کن راهنماییم کن . و منظورت اهم متر اگر هست دارم یدونه ولی قبلا عرض کردم من سر رشته زیادی از برق و الکترونیک ندارم فقط زنمانی که مدرسه میرفتم کیت و اینحرفا زیاد درست میکرم و یه اهم متر کوچولو هم از اون موقع ها برام مونده ولی اون چیزای که گفتین باید محاسبه کنم رو من نمیدونم چکار باید بکنم بازم ممنون میشم اگر راهنماییم کنید . در کل شما بگید باید چکار کنم تا من هم انجام بدم.
      www.ChemicalQuestion.com

فروم شیمی
      ..........
      ...... ... .. .

دیدگاه

خوب دوست عزیز همونطور که گفتم ، اگر کارت خییل جدیه و واقعا داری یه پروژه رو انجام میدی ، چون با برق و الکترونیک زیاد سر و کار خواهی داشت ، بهتره که یه (همون اهم متر ) ولی از نوع دیجیتالی ، بسته به خرجی که یم تونی بزاری بخر ، البت سعی کن که تا اونجا که میشه سلف سنج و خازن و فرکانس داشته باشه ! با یه بلد بری بازار با نهایت یه 20 تومنی می تونی چیز خوبی بخری ! (باز مونده به خودت )
        ولی اینو بدون که خیلی به دردت می خوره !

=================================================

حالا هم که شما می خوای پروژه خودت رو انجام بدی ..
        شما اگر پروژتون یه چیز مخفی نیست همینجا یه توضیحی بدین و اگر نه توی pm به من بگین !
        چون اگر از پروژتون بهتر بدونم می تونم بهتر راهنمائیتون بکنم !

در مورد ترانس هم ،آ‌ شما کدوم شهر هستید !! منظورم اینه که جائی هستید که این جور وسائلا زیاد باشه ؟؟

در کل شما یه توضیحی از کاری که می خوای انجام بدی به ما بده ، تا هم من بفهمم چی لازمه و چی می می خوای تا اگر مشکلی بود بتونیم حلش کنیم !!

در کل می تونی روی بخش برق و الکترونیکی اون روی من و (کل ) بروبچ فروم حساب باز کنی :job:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط farshad
          خوب دوست عزیز همونطور که گفتم ، اگر کارت خییل جدیه و واقعا داری یه پروژه رو انجام میدی ، چون با برق و الکترونیک زیاد سر و کار خواهی داشت ، بهتره که یه (همون اهم متر ) ولی از نوع دیجیتالی ، بسته به خرجی که یم تونی بزاری بخر ، البت سعی کن که تا اونجا که میشه سلف سنج و خازن و فرکانس داشته باشه ! با یه بلد بری بازار با نهایت یه 20 تومنی می تونی چیز خوبی بخری ! (باز مونده به خودت )
          ولی اینو بدون که خیلی به دردت می خوره !

=================================================

حالا هم که شما می خوای پروژه خودت رو انجام بدی ..
          شما اگر پروژتون یه چیز مخفی نیست همینجا یه توضیحی بدین و اگر نه توی pm به من بگین !
          چون اگر از پروژتون بهتر بدونم می تونم بهتر راهنمائیتون بکنم !

در مورد ترانس هم ،آ‌ شما کدوم شهر هستید !! منظورم اینه که جائی هستید که این جور وسائلا زیاد باشه ؟؟

در کل شما یه توضیحی از کاری که می خوای انجام بدی به ما بده ، تا هم من بفهمم چی لازمه و چی می می خوای تا اگر مشکلی بود بتونیم حلش کنیم !!

در کل می تونی روی بخش برق و الکترونیکی اون روی من و (کل ) بروبچ فروم حساب باز کنی :job:
          من تهران هستم و عکس پایین سل ی هست که من البته نمونه اولیه درست کردم که در کل کارش رو براتون شرح میدم
          این رو من برای تهیه کردن کاستیک سودا دارم طراحی میکنم NaOH همون سود سوزآور خودمون . برای اینکار کلرید سدیم یعنی نمک صعام رو باید در آب بصورت اشباع در آورد و اون رو الکترولیز کرد و برای الکترولیز معمولا از الکترود جیوه برای قطب منفی و گرافیت برای قطب مثبت استفاده میشه .همون طور که در عکس میبینید کف ظرف جای برای جیوه براش در نظر گرفته شده که به ارتفاع 3 میلیمتر باید جیوه درونش باشه و با فاصله 2 میلیمتر گرافیتها رو نصب کردم جریان کلی قضیه اینه که خدومتتون عرض کردم البته این وسط ریزعکاری زیاد داره که نمیتونم همشو تایپ کنم ولی اگه کسی سوالی داشت میتونم جواب بدم
          حالا مسئله اصلی برقی هستش که باید الکترولیز رو انجام بده من دقیقا نمیونم که چه مقدار برق باید برای اینکار بکار ببرم ولی با همون پاور و چند ثانیه که کار کرد داشت الکترولیز میشد و من به وضوحگاز کلری را که روی الکترود گرافیت تولید میشد رو دیدم و پی اچ محلولم هم باز شده بود یهنی سود هم برنامش ردیف بود ولی خوب برق قطع شد و کارا نصفه موند حالا شما بگید میشه محاسبه کرد چه مقدار برق برای اینکار نیاز هستش و چطور من این برق رو تهیه کنم یعنی ترانش رو درست کنم که اونقدی هم هزینه برام نشه تا الان کلی چیز میز خریدم یه رقمش رو براتون بگم جیوه هستش که کیلویی بیست هزار تومن پولشه و یک کیلوشم سی و شش سانتی متر مکعب بیشتر حجم نداره بهر حال اگه بطریقی میتونید کمکم کنید ازتون ممنون میشم.
          www.ChemicalQuestion.com

فروم شیمی
          ..........
          ...... ... .. .

دیدگاه

چیز جالبیه !!

من یه چیز رو بر اساس یه تجربه قدیمی می گم !!
            یه آزمایش توی علوم بود که ما یه ظرف آب رو توش یه نمه نمک می ریختیم و توش 2 تا میله وصل می کردیم !! که با وصل شدن به برق اون آب تجزیه می شد ... دیگه بعد اون روز کارمون شده بود این !! یه چیزی رو که این وسط خوب یادمه ، با زیاد کردن ولتاژ حجمی که تجزیه می شد بیشتر بود !!
            من فکر این آزمایش شما یه جور تا مایه های همون آزمایشه !! و فکر می کنم که با ولتاژ باید بیشتر باشه کارتون تا جریان !! البت شما اون بالا حرفی هم از سلف زدید !! من اینجا چیزی از سلف نمی بینم و شما اونو کجا به کار می برین ؟؟
            شما مطمئن هستید که با این ولتاژ و جریان میشه ؟؟ یه امتحانی هم بکنین ! شما می خواین محلول رو تجزیه بکنین ؟؟ با ولتاژ بالاتر هم یه امتحانی بکنین !!

دیدگاه

کدوم عکس؟؟؟؟

دیدگاه

اینجا قرار نیست آب تجزیه بشه بلکه باید نمک تجزیه بشه و به یون کلر و سدیم تبدیل بشه . بعد کلر بخار میشه و بعد از رد کردن از محلول اسید سولفوریک غلیظ به صورت خشک و قابل بسته بنده در میاو یعنی فروش و سدیم هم به صورت ملغمه در جیوه حل میشه که در مرحله بعد یعنی در سل دوم با آب ترکیب شده و تولید گاز هیدروژن و همچنین محلول سود میکنه که هر دو اونها رو باید جمع اوری و تغلیظ کرد تا بازم هر کدوم قابل فروش بشه و البته این ولتاژ ها و اینا رو من از خودم نگفتم رنجهای هست که تو کتابهای که خوندم دستم اونده . حالا بگین که چطور باید ترانس رو بسازم . بازم در مواردی که بلدم سوال داشتین در خدمتم.
                www.ChemicalQuestion.com

فروم شیمی
                ..........
                ...... ... .. .

دیدگاه

لطفا بگین برای ساختن ترانس چکار کنم
                  www.ChemicalQuestion.com

فروم شیمی
                  ..........
                  ...... ... .. .

دیدگاه

آقا ترانس لازم نیست مگه پولت زیادی کرده باشه. بعدشم شما در صورتی که خروجی ترانس رو فقط با دیود پل و خازن صافی استفاده بکنی و از رگولاتور استفاده نکنی به ازای هر یک آمپر تقریبا یک ولت ریپل داری که کار رو برای ولتاژ 5 ولت یکمی مشکل می کنه.

بعید می دونم که ولتاژ خروجی پاور از 6 ولت بیشتر باشه چون دارای مدار محافظ هستن و برای هر ولتاژی یک رنج رو مشخص می کنن. به احتمال زیاد شما ولتاژ رو زمانی اندازه گرفتی که بار رو منبع نبوده! همیشه باید سعی کنی که وقتی پاور رو روشن می کنی یک بار روش باشه! (چون سوییچینگ هستن)

من خودم بار ها از پاور استفاده کردم و هیچ مشکلی هم پیش نیومده! فقط اینو بگو که پاور ها اگر خروجیشون اتصال کوتاه بشن و یا جریان زیاد ازش بکشی (به زبان ساده) خاموش میشن (به خاطر مدار Crow Bar) و تا زمانیکه از برق نکشی و چند ثانیه ای صبر نکنی روشن نمیشن.

HTH- Shahriar
                    Circuit Designers Choose Different Horses For Different Courses!

دیدگاه

ولی آقا شهریار ، پاور فقط به درد بردبورد می خوره !!
                      یه جورایی خیلی حساسه !! من که تجربه خوبی از پاور ندارم !!

دیدگاه

لطفا در مورد ساختن ترانس کمک کنید که باید چکار کنم!
                        www.ChemicalQuestion.com

فروم شیمی
                        ..........
                        ...... ... .. .

دیدگاه

???
                          www.ChemicalQuestion.com

فروم شیمی
                          ..........
                          ...... ... .. .

دیدگاه

دوست عزیز شرمنده !! این چند روزه سرم شدید شلوغ بود !!
                            من یه چند باری محاسبه انجام دادم ولی هر بار نا امید !! چون مقادیر خارج از استاندارد بازار بیرون می اومد !!
                            شما تا چند آمپر رو لازم دارین ؟؟
                            راستشو بخواین همین الان دیگه آخرین ترانس با حد 5 ولت 100 آمپر رو محاسبه کردم ! بازم یه نمه بزرگ از آب در اومد !!
                            چون همین هم کار می بره و هزینه ،آ‌ بهتره جوری باشه که تا یه حد زیادی کار شما رو راه بیاندازه ! حد اقل بگین تا چند آمپر کارتون رو راه می اندازه تا من مقادیر رو محاسبه بکنم !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط farshad
                              دوست عزیز شرمنده !! این چند روزه سرم شدید شلوغ بود !!
                              من یه چند باری محاسبه انجام دادم ولی هر بار نا امید !! چون مقادیر خارج از استاندارد بازار بیرون می اومد !!
                              شما تا چند آمپر رو لازم دارین ؟؟
                              راستشو بخواین همین الان دیگه آخرین ترانس با حد 5 ولت 100 آمپر رو محاسبه کردم ! بازم یه نمه بزرگ از آب در اومد !!
                              چون همین هم کار می بره و هزینه ،آ‌ بهتره جوری باشه که تا یه حد زیادی کار شما رو راه بیاندازه ! حد اقل بگین تا چند آمپر کارتون رو راه می اندازه تا من مقادیر رو محاسبه بکنم !
                              ممنون دیگه داشتم نا امید میشدم
                              4.3 ولت و 25 آمپر در حال حاضر فکر میکنم کافی باشه ولی کاش میشد ولتاژ و آمپرش متغییر بود که هم بالاتر و هم پایین تر رو هم میشد ازش خروجی گرفت چون باید کمترین مصرف برق برای انجام واکنش رو پیدا کنم. راستی میتونید بهم بگید چطور مقدار مصرف ترانسی رو که دارید طراحی میکنید رو بدست بیارم منظورم هزینه مصرفی خود برق هستش. بسیار ممنون و متشکرم. راستی ترانس رو دوباره چک کردم ویز ویز میکنه ولی روشن نمیشه!
                              www.ChemicalQuestion.com

فروم شیمی
                              ..........
                              ...... ... .. .

دیدگاه

دوست عزیز ببین این ترانس با این مشخصات به دردت می خوره ؟؟؟

ولتاژ اولیه 220 ولت
                                ولتاژ ثانویه 5 ، 4 ، 3 ، 2 ، 1 ولت
                                جریان اولیه 1.23 آمپر
                                جریان ثانویه 50 آمپر
                                توان اولیه 272.33 ولت آمپر
                                توان ثانویه 250 ولت آمپر
                                ========================
                                تیپ هسته EI150 با قرقه مربع شکل !!
                                تعداد ورق 84 عدد
                                ========================
                                قطر سیم اولیه 0.80
                                قطر سیم ثانویه 5.05 (این استاندارد توی بازار نیست و باید چند تا سیم رو باید بپیچی تا این قطر رو بهت بده ! )
                                تعداد دور سیم پیچ اولیه 416 دور
                                تعداد دور سیم پیچ ثانویه برای 5 ولت 10.13 ، برای 4 ولت 8.1 ، برای 3 ولت 6.08 ، برای 2 ولت 4.05 ، برای 1 ولت 1.94 دور

مقدار سیم سیمپیچ اولیه (تقریبی ) 100 متر
                                مقدار سیم سیمپیچ ثانویه (تقریبی ) 3.5 متر

==========================================
                                این ترانس برای 5 ولت طراحی شده و وقتی که دارید سیم ثانویه رو می پیچید به ازای هر دور که برای اونا نوشتم یه بار سر سیم رو بیرون بیارید تا اون ولتاژ رو بهتون بده !! یعنی از 1 ولت تا 5 ولت !! در مورد جریان هم اینو بگم که رابطه مستقیمی با قطر سیم ثانویه داره !! الان قطر سیم ثانویه برای 50 آمپر 5 میلی متر هست و اگر قطر سیم رو بکنید 2.5 به صورت تقریبی میشه گفت که می تونید 25 آمپر رو از ترانس بکشید !

سطح مقطع هسته شما مربعه و باید از قرقره مربع که اضلاع اون 50 میلی متره استفاده بکنید !
                                هنگام سیم پیچی هم سعی کنید تا سیمها مرتب و کنار همدیگه باشند ! از درهم پیچیدن سیمها جلوگیری کنید !
                                ابتدا اولیه رو سیم پیچی کنید (به مقادیر اولیه اصلا دست نزنید ! ) و بعد از پایان سیم پیچی سمت اولیه دو سر اون رو از یک طرف قرقره بیرون بیارید ! این مسئله مهمه که بعد از سیم پیچی سمت اولیه ، قبل از اینکه می خواین سمت ثانویه رو شروع کنین ، باید یک لایه عایق از کاغذ نسوز یا برشمان بین اونا قرار بدین !! ( اگر نتونستید گیر بیارید از یه تیکه مقوا هم می تونین استفاده بکنین ! )
                                به علت AC بودن برق هم فرقی نمی کنه که هر کدوم از سیم پیچی ها رو توی چه جهتی بپیچید !!
                                برای جعبه هم یم تونید از جعبه های آماده که تیو بازار هستند استفاده کنید !! سعی کنید که جعبه یا رو انتخاب بکنید که بیشترین منافذ رو برای عبور هوا داشته باشند !!

برای یکسو کردن اونا هم باید برید بازار و 4 عدد دیود بالای 50 آمپر و یا یک بسته پل دیود بالای 50 آمپر بگیرید !! به خاطر این می گم بالاتر بگیرید ، چون در هنگام اتصال کوتاه ولتاژی جریانی بیشتر از جریان نامی عبور میکنه !! حتما هم برای دیودها از یک هیت سینگ استفاده بکنین !! ( هیتسینگ یه تیکه آلومینیومه که برای خنک کردن می بندند روی قطعات الکترونیکی ! )
                                باید یک خازن با مدار بعد از یکسوسازی موازی کنید تا ولتاژ ریپل شما گرفته بشه !! این خازن باید بالای 5 ولت و بالای 1000 میکروفاراد باشه !

***** توجه داشته باش که این جریان 50 آمپر بالاست !! خود تو رو برق نمیگیره ولی وقتی یه اتصال کوتاهی پیش بیاد ! جرقه اون یه نمه بزرگه !!
                                یعنی توی همون تونگ اگر بین الکترودها اتصال کوتاهی بوجود بیاد ، جرقه اون می تونه به صفحات صدمه بزنه و اونا رو ضوب کنه !! ****

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

من تا اونجا که شد سعی کردم همه چی رو بگم !! اگر نکته مبهمی برات مونده بگو تا بگیم !

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X