اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی موتور DC

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی موتور DC

چرا میگین با احتمالا با 10 آمپر راه میفته؟!! روش که هک شده 33 آمپر
    موتور DC در استارت اولیه چند برابر جریان نامی خودش جریان میکشه، بعد که موتور دور گرفت جریان اون میاد پایین.
    اصلا چطور میتونم دقیقا متوجه بشم که موتور واسه چه مدت زمانی جریان استارت 33 آمپر رو طلب میکنه؟
    در حد 1-2 ثانیه حداکثر

این مورد رو اندازه بگیر تا یه مدار خوب بشه طراحی کرد:
    موتور رو بدون بار روشن کن، چند ثانیه که گذشت جریانی که میکشه رو اندازه بگیر و بگو....
    از آنجایی که آموزش ماهی گیری برای من بسیار مهم تر هستش، به همین خاطر، در این انجمن، تاجایی که بتونم جواب مطلبی رو مستقیم نمیگم و تلاش میکنم با آدرس دادن و کمی جستجو به جواب برسید. اگر عاشق الکترونیک باشید، دنبال جواب خواهید گشت.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مرتضی امانی
      موتور DC در استارت اولیه چند برابر جریان نامی خودش جریان میکشه، بعد که موتور دور گرفت جریان اون میاد پایین.در حد 1-2 ثانیه حداکثر

این مورد رو اندازه بگیر تا یه مدار خوب بشه طراحی کرد:
      موتور رو بدون بار روشن کن، چند ثانیه که گذشت جریانی که میکشه رو اندازه بگیر و بگو....
      آقا مرتضی از این که پیگیری می کنید خیلی ممنونم ، متاسفانه متوجه نمی شم این 10 آمپری که فرمودین واسه چیه؟
      آخه جریان استارت که 33 آمپره و جریان کار موتور هم که 3 آمپره ، این 10 آمپر که فرمودین چیه؟

ببخشید که با سوالام حوصلتون رو سر می برم :redface:
      *_**_**_* دانش اگر در ثریا هم باشد مردانی از سرزمین پارس بدان دست خواهند یافت پیامبراعظم(ص) *_**_**_*

دیدگاه

متاسفانه متوجه نمی شم این 10 آمپری که فرمودین واسه چیه؟
        آخه جریان استارت که 33 آمپره و جریان کار موتور هم که 3 آمپره ، این 10 آمپر که فرمودین چیه؟
        راستش رو بخوای این 10 آمپر یه جورایی کیلوییه!!!!!! :rolleyes:
        شما موتوری که داری برای حدود 2 ثانیه 33 آمپر میخواد. بعد از این زمان 3آمپر میخواد.
        مسئله اصلی اون 2 ثانیه اوله. از لحاظ هزینه ای به صرفه نیست خرید تغذیه 33 آمپری، منطقی هم نیست. وقتی آمپر منبع تغذیه میاد پایین باید با استفاده از خازن و شارژ اونها این کسری جریان رو جبران کرد.
        از اون طرف نمیشه خیلی هم تعداد خازن ها رو زیاد کرد، چون مشکلات ثانویه ایجاد میکنه.
        ماحصل کل این بحث باید یه دو دوتا چهار تا کرد که اینجا میشه 10 تا . یه حد وسط تجربی که نه تعداد خازن ها خیلی زیاد بشه و نه هزینه تغذیه خیلی بره بالا.
        حالا ممکنه تو عمل این آمپراژ زیاد باشه، که مشکلی ایجاد نمیکنه . ممکن هم هست که کم بیاد و مجبور بشید تغذیه رو عوض کنید ( احتمال کم)
        برای شما ازون جایی که بنظر میرسه منبع تغذیه آزمایشگاهی ندارید، میتونید یه پاور کامپیوتر دست دوم بخرید که خیلی هم آزمایشتون هزینه بر نشه

من یه سوالی از شما پرسیدم که تست کنید و بدون جواب مونده!
        از آنجایی که آموزش ماهی گیری برای من بسیار مهم تر هستش، به همین خاطر، در این انجمن، تاجایی که بتونم جواب مطلبی رو مستقیم نمیگم و تلاش میکنم با آدرس دادن و کمی جستجو به جواب برسید. اگر عاشق الکترونیک باشید، دنبال جواب خواهید گشت.

دیدگاه

راستش رو بخوای این 10 آمپر یه جورایی کیلوییه!!!!!! :rolleyes:
          مهندس ، مقادیر کیلویی ، در دراز مدت به موتور یا مدار یا خازن هایی که میگین ، آسیب نمی زنه ؟ :read:
          آخه میخوام یه کار اصولی و مهندسی انجام بدم که در دراز مدت هم کار کنه

وقتی آمپر منبع تغذیه میاد پایین باید با استفاده از خازن و شارژ اونها این کسری جریان رو جبران کرد.
          آمپر منبع تغذیه که نمیاد پایین؟! منظورتون از 33 به 3 آمپره؟! خب اگه اینه که دیگه کسری جریان نداریم که بخوایم جبران کنیم؟!
          لطفا یه خورده توضیح بدین. ممنون :bye

از اون طرف نمیشه خیلی هم تعداد خازن ها رو زیاد کرد، چون مشکلات ثانویه ایجاد میکنه.
          این مشکلات ثانویه چیه ها هستن؟ یه چند مورد مثال میزنین؟ :smile:

برای شما ازون جایی که بنظر میرسه منبع تغذیه آزمایشگاهی ندارید، میتونید یه پاور کامپیوتر دست دوم بخرید که خیلی هم آزمایشتون هزینه بر نشه
          من یه سوالی از شما پرسیدم که تست کنید و بدون جواب مونده!
          آقا مرتضی ، شما که متوجه شدین من منبع تغذیه ندارم ، خب چطور تا پاور نخرم میتونم موتورم رو تست کنم و جواب بدم؟!! :mrgreen:
          .
          *_**_**_* دانش اگر در ثریا هم باشد مردانی از سرزمین پارس بدان دست خواهند یافت پیامبراعظم(ص) *_**_**_*

دیدگاه

مهندس ، مقادیر کیلویی ، در دراز مدت به موتور یا مدار یا خازن هایی که میگین ، آسیب نمی زنه ؟ :read:
            آخه میخوام یه کار اصولی و مهندسی انجام بدم که در دراز مدت هم کار کنه
            الکترونیک حداقل 95% تجربس و 5% علم . اون چیزی که شما "اصولی و مهندسی" عنوان میکنید، میشه تجربه. در آخر پست قبلیم هم گفتم که تجربه من میگه 10 آمپر که ممکنه که در نهایت باز پایین و بالا بشه، چون موتور رو نه دیدم و نه باهاش کار کردم

آمپر منبع تغذیه که نمیاد پایین؟! منظورتون از 33 به 3 آمپره؟! خب اگه اینه که دیگه کسری جریان نداریم که بخوایم جبران کنیم؟!
            دیگه قرار نیست که همه چی شفاف گفته بشه، پس قدرت تخیل و تفکر شما کجا رفته؟
            وقتی آمپر تغذیه شما میشه 10 آمپر، یعنی در 2 ثانیه اول 22 آمپر از آمپر مورد نیاز موتور کمتر دارید . این کمبود رو باید با خازن جبران کرد.

از اینجا به بعد تا آستین ها رو بالا نزدید و کار رو شروع نکردید، انتظار پاسخ از سمت من رو نداشته باشید

دیدگاه

به نظر من هم اگر شما میخوای آموزش مهندسی ببینی باید بری دانشگاه
              اگر مشکلت میخوای حل بشه اون کاری که دوستان گفتند رو انجام بدید و نتیجه رو بگید
              تا دوستان راهنمایی کنن
              و اگر زودتر میخوای به نتیجه برسی برو یک منبع تغذیه 33 آمپر 24 ولت بخر و کارت رو راه بنداز
              اگر تولید انبوه داری یک مهندس استخدام کن برات طراحی مورد نظر رو انجام بده (برای اقتصادی
              شدن طراحی)
              فکر کنم بقیه دوستان هم با مواردی که گفتم موافق باشن
              oo:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Davood Kheradmand
                به نظر من هم اگر شما میخوای آموزش مهندسی ببینی باید بری دانشگاه
                اگر مشکلت میخوای حل بشه اون کاری که دوستان گفتند رو انجام بدید و نتیجه رو بگید
                تا دوستان راهنمایی کنن
                و اگر زودتر میخوای به نتیجه برسی برو یک منبع تغذیه 33 آمپر 24 ولت بخر و کارت رو راه بنداز
                اگر تولید انبوه داری یک مهندس استخدام کن برات طراحی مورد نظر رو انجام بده (برای اقتصادی
                شدن طراحی)
                فکر کنم بقیه دوستان هم با مواردی که گفتم موافق باشن
                oo:
                من از شما و آقای امانی عذرخواهی میکنم که صریح صحبت می کنم

برادر من خودم رشته ام برق-الکترونیکه ، خودم حداقل اسمنا مهندسم ؛ یه چیزی میدونم که هی سوال می پرسم ، مثلا شما اصرار دارین که من تست کنم ، خب کو منبعی که من باهاش تست کنم ، بخرم؟ داداش منبع تو بازار 24 ولت نهایتا 20 آمپره ، واسه 33 آمپر باید سفارش بدم ، میدونی چقدر هزینش میشه؟ حرفی میزنینا!!!

من باید روش دیگه ای پیدا کنم که اصولی هم باشه
                سافت استارتر رو همینجا پرسیدم که خازناش بعد چند مدت آیا آسیب می بینه که کسی یا نمی دونست یا جواب نداد!

در ضمن موتور 700 تومن قیمتشه و دست من امانته ، می ترسم با پاور کامپیوتر آسیب ببینه
                .
                .

دیدگاه

الکترونیک حرف بردار نیست. از ما چه انتظاری دارید؟ من هیچ ادعایی ندارم ولی اساتید دیگه هرکدوم هر آنچه میدونستن گفتن، البته همه در حد شروع کار گفتیم تا نتایج تست مشخص بشه. واقعن جناب خردمند همه انتخاب هایی که دارید رو بسیار زیبا گفتند، انتخاب با شماست.

درمورد سافت استارت: یه عادت بدی که من دارم اینه همه چیز رو ساده میگم، سافت استارت برای موتور DC میشه همونی که گفتم، اصل سافت استارت و دستگاهی که به این نام وجود داره برای موتورهای AC هستش
                  صریح گفتید، انتظار جواب صریح هم داشته باشید:
                  شما که شهامت تست ندارید به چه علتی پروژه قبول میکنید؟ موتور DC اگر موتور باشه هیچ وقت بخاطر ضعیف بودن تغذیه نمیسوزه! شما اگر مهندسی باید برق بگیرتت، مدار جلوی چشمت بترکه، قطعه بخری خدا تومن، آنی بسوزه و.... فکر کردید تجربه از کجا میاد؟ کیلویی ریختن تو انجمن شما با گونی ببرید؟ اون موتور زیر دست هر کدوم از اساتید این انجمن بیاد، اولی کاری که میکنند همونیه که من گفتم( موتور رو به پاور وصل میکنند، جریان کشی اون رو بررسی میکنند) هرکس مخالف این نظر داره، بفرماید من هم یاد بگیرم.
                  موفق باشید :nerd:

دیدگاه

.
                    منظورتون از شهامت همون حماقته ؟!!

نه داداش ، ما واسه اینکه دیگران نتیجه یه تست رو بفهمن با امانت مردم بازی نمی کنیم . اصلا هم تحت تاثیر حرف ها رفتار نمی کنم :mrgreen:

هم برق گرفته ما رو هم ندار تریکه جلوم هم قطعه گرون هوا دادیم ولی نه آنی و کشکی

آقا مرتضی امیدوارم ازم ناراحت نشده باشی خدایش از دید خودم منطقی صحبت می کنم و اصلا دوس ندارم کسی ازم ناراحت بشه. نوشته ها مثل گفتار نمیتونه حس رو منتقل کنه ولی ناچارا می نویسم ، ازتون ممنونم :nerd:

دیدگاه

منظورتون از شهامت همون حماقته ؟!!
                      بالاخره هرکس یه جوره. اگر اصول کاری موتور DC رو کامل میدونستید، اینقدر از ولتاژ دادن به موتور واهمه نداشتید.

یه کار دیگه می تونید بکنید. یه موتور گیربکس داره ، ارزون، حدود 20-25 تومن قیمت داره، بخرید، روی اون تست هاتون رو انجام بدید.

پینوشت: پیشنهاد میکنم برای انجام پروژه هایتون یه منبع تغذیه آزمایشگاهی بخرید، خیلی به کارتون میاد.

دیدگاه

چند نکته کاربردی از موتور DC که امثال من و جناب خردمند هم جز مهندسین بشیم:
                        - موتور DC رو تا دو برابر ولتاژ نامی اون میشه بهش اعمال کرد . گرجه ممکنه در طولانی مدت آسیب ببینه منتها برای مواردی که به گشتاور بیشتری و به شکل لحظه ای نیاز داریم مناسبه.
                        - اگر منبع شما نتونه جریان مورد نیاز موتور رو تامین کنه، ولتاژ اون هم افت میکنه . در نتیجه اتفاق خاصی نمیفته بلکه موتور زیر دستتون حالت زور زدن پیدا میکنه یا مثل استپ موتور حالت پله ای کار میکنه. یا اینکه با دور بسیار آهسته شروع به کار میکنه.
                        - در صورتیکه بار زیادی روی شفت موتور باشه، جریان کشی موتور از حات نامی بالاتر میره و موتور شروع به داغ شدن میکنه ( این تنها خطر برای موتور هستش)

دوست عزیز، اگر موتور زیر دست من بود، اولین کاری که میکردم این بود که سرع ولتاژ نامی موتور رو تامین میکردم و به تغذیه وصلش میکردم، چون مطمئن بودم که هیچ اتفاقی برای موتور نمیفته ( حداقل سه سال از عمرم، شب روز با موتور DC گذشته)

پینوشت: باید همه ما ها شهامت داشته باشیم و مدارک دانشگاهیمون رو بدیم لبو فورش ها . بزرگترین ظلمی که به ما شده اینه که به ما یاد دادن که مهندس شدی دیگه...... به قول جناب تحیری: علم رو باید در آزمایشگاه آموخت.

دیدگاه

اینکه رفتار موتور زیر بار چی خواهد بود و چه جریانی خواهد کشید رو باید با تست کردن متوجه بشید
                          این روش تست هیچ رابطه ای با حماقت نداره و همین طور هم به شهامت ربطی نداره به این میگن علوم تجربی یا بهتره بگم روش کار

ممکنه موتور شما هنگام لیفت کردن بار اصلا 33 آمپر نکشه و زیر این جریان باشه و اصلا چرا باید یه موتور 80 وات نامی قیمتش 700 هزار تومن باشه ؟؟؟؟؟ حالا دیدیم با هر نوع گیربکسی باشه این که شما میگید 700تومن برام جای تعجب داره
                          اگه اینجوری باشه دیگه هیچی

به نظر من همون مشخصاتی که هم که دوستان برای منبع گفتن مناسبه بعدش هم موتوری که قرار باشه با بلند 4کیلو ، 33 آمپر بکشه که میشه800وات من باشم جاش یه قاطر میذارم

بذارید اینطوری بگم : با یه فرمول خیلی ساده میشه فهمید که چه مقدار انرژی برای این کار لازمه(البته خیلی چیز ها توی این فرمول نیست و جواب تقریبی ولی به واقعیت نزدیک)

4کیلو میشه 40 نیوتون و طول جابجایی هم 2متر با این حساب 80 ژول انرژی لازم داریم
                          خب برای محاسبه توان هم باید زمان رو هم داشته باشیم تا از روی اون وات ساعت رو هم بدست بیاریم و سپس توان لحظه ای رو حساب کنیم

به هر حال به جای این همه محاسبه و دنگ و فنگ و درگیری لفظی بهتره دست به کار شید و انتظار نداشته باشد ما از پشت مانیتور بگیم که موتور شما چجوری کار میکنه

موفق باشید

دیدگاه

به هر حال به جای این همه محاسبه و دنگ و فنگ و درگیری لفظی بهتره دست به کار شید و انتظار نداشته باشد ما از پشت مانیتور بگیم که موتور شما چجوری کار میکنه
                            دو روزه داریم تلاش میکنیم همین رو بگیم :nice: :nice: :nice:

دیدگاه

متاسفانه اصول کار موتور DC رو بلد نیستم :redface:

خرید موتور DC ارزون پیشنهاد خوبیه

تهیه منبع تغذیه آزمایشگاهی واجبه ولی وضع مالیم اصلا خوب نیست :cry:

ضمن تشکر باید بگم همه نکات رو میدونستم مثلا آرمیچر 6 ولت رو با ولتاژ خیلی بالاتر طبق مطالب همین سایت راه اندازی کردم :read:

برق هم منو بارها گرفته ، مدار هم جلوم بارها ترکیده ، قطعات گرون هم ، هوا دادم ولی نه کشکی

امروز موتور اصلش رو زنگ زدن قیمت گرفتن 4.5 میلیون :eek:

800 وات ؟!! چرا 800 تا ، 24 ولت در 3 آمپر که میشه 72 وات. اصلا چطوری باید حساب کرد؟ ولتاژ ضربدر جریان استارت یا ضربدر جریان کار؟ :nerd:
                              .

اضافه شده در تاریخ :
                              نوشته اصلی توسط اشکان غفارزاده
                              4کیلو میشه 40 نیوتون و طول جابجایی هم 2متر با این حساب 80 ژول انرژی لازم داریم
                              خب برای محاسبه توان هم باید زمان رو هم داشته باشیم تا از روی اون وات ساعت رو هم بدست بیاریم و سپس توان لحظه ای رو
                              مهندس توان میشه w یا E تقسیم بر t
                              t باید برحسب ثانیه باشه یا دقیقه یا ساعت؟ یا اینکه هر کدوم میتونه باشه و واحد عدد بدست اومده تنها تغییر میکنه؟ الان وات فکر می کنم میزان انرژی در 1 ثانیه تعریف میشه ، درسته؟

توان لحظه ای رو چرا باید بدست بیاریم؟ نمیدونم اگه مقدارش رو بدونم کجا کاربرد داره :nerd:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط 0121takpa
                                امروز موتور اصلش رو زنگ زدن قیمت گرفتن 4.5 میلیون :eek:

800 وات ؟!! چرا 800 تا ، 24 ولت در 3 آمپر که میشه 72 وات. اصلا چطوری باید حساب کرد؟ ولتاژ ضربدر جریان استارت یا ضربدر جریان کار؟ :nerd:
                                .

اضافه شده در تاریخ :
                                مهندس توان میشه w یا E تقسیم بر t
                                t باید برحسب ثانیه باشه یا دقیقه یا ساعت؟ یا اینکه هر کدوم میتونه باشه و واحد عدد بدست اومده تنها تغییر میکنه؟ الان وات فکر می کنم میزان انرژی در 1 ثانیه تعریف میشه ، درسته؟

توان لحظه ای رو چرا باید بدست بیاریم؟ نمیدونم اگه مقدارش رو بدونم کجا کاربرد داره :nerd:
                                بعدشم قیمت بازار دستمونه از صبح تا همین الان داریم توی بازار سگ و دو میزنیم و میدونیم که قیمت چقدره و .....

800 نه و 80 وات
                                این توان هست که از روی مشخاتی که شما ذکر کردین بدست اومده و موقعی میتونیم بگیم اصل این توان چقدره که شما یه عکس از خود موتور یا پلاک موتور بذار تا بهتر قضاوت کنیم

برای محاسبه توان اول بهتره سرعت موتور بدست بیاد و بر حسب زمانی که بدست اومده میشه برحسب وات ساعت توان رو بیان کردن

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X