اون وقت پدر سیم نول با این ولتاژ که شما گفتین در نمیاد؟
با توجه به این که بیشتر مواقع سطح مقطع سیم نولو نصف سیم فاز در نظر میگرن!
شایدم سطح مقطع سیم نول بیشتر بوده که تحمل این ولتاژ داشته... oo:
آقا جواد گل ولتاژ در سطح مقطع سیم تاثیر نمیذاره اونی که تاثیر میذاره جریانه :nice:
ببخشید یه سوال دارم که بی ربط به موضوع تاپیک نیست
الان جدیدا توی ساختمان ها برای اینکه مجوز پایان ساخت بدن باید برای ساختمان سیم ارت کشیده بشه
نه سیم ارتی که توی کل ساختمان با رنگ زرد وجود داشته باشه ، این سیم ارت فقط یه چاه 3 متری هست که سر سیم رو گزاشتن توش و چاه رو با یه خاک مخصوص پر کردن و سر سیم رو به گفته خودشون وصل کردن به نول کل ساختمان !!!!!!!!!!!
تازه صفحه مسی هم کف چاه نگزاشتن
یه تابلو خیلی بزرگ هم گزاشتن دم در خونه که یه دسته قطع و وصل کن 160 آمپری هم بهش وصله با 3 تا کنتور برق !!!!!!!!!! 160A !!!!!!!!!!
حالا سوال کلیم این هست که درسته که نول کل ساختمان رو وصل کردن به ارت ؟
آقا جواد گل ولتاژ در سطح مقطع سیم تاثیر نمیذاره اونی که تاثیر میذاره جریانه :nice:
ولی عامل بوجودآورنده جریان ولتاژه... طبق قانون اهم هرچقدر ولتاژ زیاد باشه جریانم زیاده پس ولتاژ 250 ولت حتما جریان زیادی داره و در نتیجه چون جریان زیاده سطح مقطع هم زیاده،اینطور نیست؟
علی (ع)فرموده است :در علم و ادب بکوشید چه آنکه عالم ، عزیز و گرانقدر است ، اگر چه خاندان بزرگی منتسب نباشد ، اگر چه فقیر بی بضاعت باشد ، و اگرچه جوان باشد.
ولی عامل بوجودآورنده جریان ولتاژه... طبق قانون اهم هرچقدر ولتاژ زیاد باشه جریانم زیاده پس ولتاژ 250 ولت حتما جریان زیادی داره و در نتیجه چون جریان زیاده سطح مقطع هم زیاده،اینطور نیست؟
درسته نول 250 ولت برق داشت ولی اختلاف پتانسیل فاز و نول همون 220 ولت بود برای همین عملا هیچ تاثیری در جریان عبوری از سیم نول ندارد
ببخشید یه سوال دارم که بی ربط به موضوع تاپیک نیست
الان جدیدا توی ساختمان ها برای اینکه مجوز پایان ساخت بدن باید برای ساختمان سیم ارت کشیده بشه
نه سیم ارتی که توی کل ساختمان با رنگ زرد وجود داشته باشه ، این سیم ارت فقط یه چاه 3 متری هست که سر سیم رو گزاشتن توش و چاه رو با یه خاک مخصوص پر کردن و سر سیم رو به گفته خودشون وصل کردن به نول کل ساختمان !!!!!!!!!!!
تازه صفحه مسی هم کف چاه نگزاشتن
یه تابلو خیلی بزرگ هم گزاشتن دم در خونه که یه دسته قطع و وصل کن 160 آمپری هم بهش وصله با 3 تا کنتور برق !!!!!!!!!! 160A !!!!!!!!!!
حالا سوال کلیم این هست که درسته که نول کل ساختمان رو وصل کردن به ارت ؟
فکر کنم کار غلطی باشه چون مقاومت زمین ممکنه زیاد بشه و در نتیجه ولتاژی که به مصرف کننده میرسه از 220 کمتر میشه.
نول همون نقطه خنثای سیم پیچی ترانس هست که از وسط اتصال ستاره گرفته میشه.میارن وصلش می کنن به زمین.الان زمین شد مبنای ما در شبکه برق.برقی که به خونمون میاد یکیش رو از زمین یا نقطه وسط اتصال ستاره برمیدارن یکی هم از از سر فازها وبه این ترتیب ولتاژی که در اختیار ما قرار میگیره ولتاژ یکی از سیم پیچهای ترانس هست به این کار میگن نول کردن.
اما ارت کردن فرقش اینه که بدنه لوازم برقی رو وصل می کنن به زمین.
ارت کردن فقط به خاطر حفاظت هست.وقتی مارو برق میگیره جریان جاری میشه به زمین اما وقتی زمین زیر پامون رو به بدنه دستگاه وصل کنیم اگه فاز به بدنه دسگاه برخورد کنه جریان از سیم میره به زمین و به خاطر بالا بودن مقاومت بدن ما نسبت به سیم از بدن ما عبور نمی کنه.
نول همون نقطه خنثای سیم پیچی ترانس هست که از وسط اتصال ستاره گرفته میشه.میارن وصلش می کنن به زمین.الان زمین شد مبنای ما در شبکه برق.برقی که به خونمون میاد یکیش رو از زمین یا نقطه وسط اتصال ستاره برمیدارن یکی هم از از سر فازها وبه این ترتیب ولتاژی که در اختیار ما قرار میگیره ولتاژ یکی از سیم پیچهای ترانس هست به این کار میگن نول کردن.
ارت کردن فقط به خاطر حفاظت هست.وقتی مارو برق میگیره جریان جاری میشه به زمین اما وقتی زمین زیر پامون رو به بدنه دستگاه وصل کنیم اگه فاز به بدنه دسگاه برخورد کنه جریان از سیم میره به زمین و به خاطر بالا بودن مقاومت بدن ما نسبت به سیم از بدن ما عبور نمی کنه.
خب اگر در ترانس های برف نول به زمین متصله و قطعا مقدار مقاومتش استاندارده، دیگه میشه از نول به عنوان ارت استفاده کرد؛ درسته؟
اگر از تاپیکی بدتون میاد...
اگر با استارتر تاپیکی مشکل دارین...
اگر خواستین تاپیکی فراموش بشه...
...بگین که
[glow=red,2,300]من تو اون تاپیک پستی ارسال کنم.[/glow]
خب اگر در ترانس های برف نول به زمین متصله و قطعا مقدار مقاومتش استاندارده، دیگه میشه از نول به عنوان ارت استفاده کرد؛ درسته؟
نه چون با قطع شدن سیم نول بدنه فلزی همه سیستم هایی که مثلا ارت شدن (شما نول کردین !!!) برق دار میشه و هر کی به این سیستما دست بزنه به جای سیم ارت عمل میکنه !!
ارتینگ مسیری با مقاومت کم است که برای حمل جریان نشتی استفاده می شود و از هر گونه آسیب به مدار جلوگیری می کند. در حالی که خنثی یک مسیر رسانایی است که برای تکمیل جریان مدار استفاده می شود.
از آن به عنوان نقطه زمین برای برق دار شدن استفاده می شود. در حالی که خنثی به عنوان نقطه بازگشت برق گفته می شود.
سیم ارت را نمی توان به سیم نول تبدیل کرد، اما سیم نول را می توان به سیم ارت تبدیل کرد.
اتصال زمین ممکن است به طور جداگانه توسط یک سیم خنثی متصل شود. سیم خنثی فقط نیاز به اتصال جداگانه دارد.
اگر میخوای تخصصی تر متوجه بشی یه سر برو اینجا https://bpati.ir/1401/04/22/difference-between-earth-and-neutral
جدیدترین ویرایش توسط رضا اسکینی; ۱۰:۵۵ ۱۴۰۱/۰۵/۰۵.
با درود
البته من هنوز ابهامات زیادی راجب ارت دارم
ولی فکر کنم این جمله که جریان بخاطر مقاومت بدن ما از سیم ارت عبور میکنه و از بدن ما عبور نمیکنه یک جمله مختصر و عامیانه باشه
بلکه جریان بر اساس هر مقاومتی جریان لازم رو جاری میکنه
احتمالا ولتاز ی که روی بدن ما میوفته در کنار سیم ارت پایین میاد
انگار یک تقسیم مقاومتی بین دست و پای ما و خاک زیر پای ما ایجاد میشه یا ما و دستگاه موازی میشیم و بعد با مقاومت زمین سری میشیم
البته هنوز به نتیجه قطعی نرسیدم ولی میدونم جریان به اندازه هر مقاومتی عبور میکنه و انتخاب نمیکنه و فرقی بین دو مقاومت قائل نمیشه و از هر دو با توجه به مقاومتشون گذر میکنه
و هر اتفاقی که میوفته برای ولتاز دو سر ما میوفته نه مقاومتمون و جریانی که از ما گذر نمیکنه
البته چون گیج شدم دقیق نمیدونم دارم چی میگم
میگم که گیج شدم .. اصلا ارت از ما محافظت نمیکنه این فیوز که جریان ارت قطع میکنه
یعنی اگه فیوزی نبود ارت کاری نمیکرد
خود ارت هیچ کاری نمیکنه اگرم بکنه در رابطه با همون قضایای افت ولتاز روی بدن ماست که فکر کنم بازم راهگشا نباشه
بلی برای همین کلید محافظ جان اینجا معنی پیدا میکنه .. البته برای سرعت قطع بیشتره
ما سیم فاز با دست بگیریم خونه هم ارت داشته باشه باز میمیریم
تفاوت فقط توی اتصال ارت به بدنه دستگاه ست
به هر حال اخرش همه میمیریم مهم این که قبل مردن زندگی کرده باشیم
توضیحات ناقص میتونن بجای روشن شدن موضوع بیشتر قضیه رو پیچیده کنن
با درود خدمت شما
ناگفته نماند من از گستردگی اطلاعات شما تعجب میکنم و این همه علم چیه که در سلول های خاکستری مغز شما جای گرفته به هر حال تحسین بر انگیز هست
راستش نه و این مشکل بخاطر اموزش های ناقص هست وگرنه چرا من هنوز باید درگیر ارت باشم
حالا خوبه برای من سوال ایجاد میشه .. ملیون ها نفر هستن که متوجه نشدن و هیچ گاه براشون سوال ایجاد نمیشه
اطلاعاتم به تناقض برخورد میکنن و چون درک درست و اطلاعات واضح تری در اختبارم نبوده حاصلش میشه گبج شدن
از حضور شما سپاس دارم
با توجه به صحبت های بنده شما نقصیات رو در صورت لزوم بیان کنید و پیشاپیش سپاسگذارم
دیدگاه