سلام تفاوت سنسورهای RTD و ترموکوپلها سری J.K.R را میخواستم بدونم
کسی میدونه
سلام
RTD سنسورهای مقاومتی دما هستند
یعنی با افزایش دما ، مقاومت هم افزایش پیدا می کند مثل PT100
اما ترموکوپل 2 فلز دارد که در دو نقطه به هم وصل شده اند.
وقتی دمای اتصالات متفاوت باشد جریانی در فلزات جاری میشود
ترموکوپل________جنس فلز__________محدوده دما(C)
سری R _______ پلاتین-رادیوم_________ تا 1600
سری j _______ آهن-کنستانتان______ ( 40 -) تا 750
سری k ________کرومل-آلومل_______ (200 -) تا 1200
نوشته اصلی توسط maryam_2011
منظورتون lm35؟؟؟؟؟
lm35 که 3 تا سیم داره
بحث سنسورهای صنعتیه
من نبودم آنکه از من در خیالت ساختی ...
پس تو هم چون دیگران چندان مرا نشناختی
ببخشید شاید من منظورم رو بد بیا کردم.
شاید lm35 برای اندازه گیری دمای یک اتاق 3*4 خوب باشه چون خودم تست کردم ولی میخوام بدونم برای یک محیط به ابعاد 100 متر هم مناسبه یا از سنسور دیگه ای استفاده کنم
ممنون
تفاوت سنسور های RTD و ترموکوپل ها در نحوه عملکردشون هست. در ابتدا باید بگم که ترموکوپل ها با توجه به نوع فلزهای مورد استفاده در اتصال نام گذاری می شوند.
نام ترموکوپل فلزات به کار رفته محدوده دما توضیحات
B پلاتین -30% آلیاژرادیوم پلاتین -60%آلیازرادیوم تا 1700 پایداری بسیار بالا در برابر حرارت اندازه گیری دماهای بالا
S پلاتین رادیوم تا 1600 احتیاج به پوشش سرامیکی دارد
R پلاتین رادیوم تا 1600 احتیاج به پوشش سرامیکی دارد
J آهن کنستانتان 40- تا 750 به وسیله اکسیژن و اسیدها آسیب می بیند
K کرومل آلومل 200- تا 1200 با عوامل تجزیه کننده و خورنده تماس نداشته باشد
E کرومل کنستانتان 200- تا 900 دارای ولتاژ خروجی زیاد است غیر مغناطیسی است
T مس کنستانتان 200- تا 350 مورد استفاده در محدوده دمایی کم
نحوه عملکردشون به این صورت هست که با توجه به حرارتی که محل اتصال میدهید یک مقدار ولتاژ بسیار جزیی در حد میکرو ولت تولید میشه که با اندازه گیری این ولتاژ دما به دست میاد. از ترموکوپل برای مواردی که دقت خیلی بالا نیاز نیست و یا رنج دمایی بسیار وسیع است و یا دمای بسیار بالایی مورد اندازه گیری می باشد استفاده می شود.
سنسور های اندازه گیری دما از خاصیت تغییر میزان مقاومت در برابر دما استفاده می کنند. این سنسور ها در دو گروه قرار دارند. اونایی که با افزایش دما مقاومتشون کم میشه و دسته دیگه با افزایش دما مقاومتشون افزایش پیدا میکنه. در سه مدل 2 سیمه، 3 سیمه و 4 سیمه ساخته میشن. هر چی تعداد سیمها بیشتر باشه دقتشون بیشتر میشه. اسم این سنسور ها هم از دو قسمت تشکیل میشه قسمت اول جنس فلز درون سنسور و قسمت دوم مقاومت سنسور در دمای 0 درجه. دقت این سنسور ها از ترموکپل ها بسیار بیشتر ولیکن محدوده کاربردشون در دماهای پایین هست.
مثال:
pt100 فلز پلاتین و مقاومت 100 اهم در دمای 0 درجه سانتیگراد
pt1000 فلز پلاتین و مقاومت 1000 اهم در دمای 0 درجه سانتیگراد
NI200 فلز نیکل و مقاومت 200 اهم در دمای 0 درجه سانتیگراد
در زیر این نقاب چیزی بیشتر از گوشت هست. در زیر این نقاب یک ایده هست و ایده ها ضدگلوله هستند.
1-به اندازه ی باورهای هر کسی ؛ با او حرف بزن …. بیشتر که بگویی ، تو را احمق فرض خواهد کرد …!!!
2-تنها دو گروه نمى توانند افکار خود را عوض کنند: دیوانگان تیمارستان و مردگان گورستان.
3-آدم ها مثل عکس ها هستند: زیاد بزرگشون کنی ، کیفیتشون میاد پایین!
دیدگاه