اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مبدل آنالوگ به دیجیتال AD7190

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مبدل آنالوگ به دیجیتال AD7190

با سلام دوباره : من اینو برای اندازه گیری یک سنسور سرعت دورانی میخوام که ورودی صفر اون از 2.5 شروع میشه و میخوام میزان زاویه طی شده رو با دقت بسیار بالا بخونم برای همین افست 2.5 رو لازم دارم برای بالا بردن رزولوشن و نیاز به حدود 18 بیت دقت دارم اگه بشه 20 بیت که چه بهتر ! ! :biggrin: آقا دستتون بابت ad391 درد نکنه ولی اینا که تو دیتا شیت دقتشون تقریبا یکیه ، یعنی در عمل نسبت به نویز بهتر عمل میکنه ؟
    ضمنا این 7191 پس چرا تو دیتا شیت دقتش کمتر 7190 ذکر شده ؟ شما به چه دقتی در عمل از هر دو رسیدید ؟
    یه سوال دیگه هم داشتم شما این کریستال داخلیشو که فعال کردید دقتش بهتر بوده یا کلاک از میکرو بهتر بوده و یا هم اندازه بوده ، چون به حسب ظاهر استفاده از کریستال داخلی باید هم low noise تر باشه چون لوپ فرکانس بالای کریستال مسیرش کوتاهتره و درون آی سی هست و هم کم حجم تره ؟
    ( ببخشید که من این همه سوال میکنم :redface: )

دیدگاه

سلام
      فکر هجده بیت هم نکنید!
      خصوصا برای سنسورهای مکانیکی

بحث دقت، بحث طولانی ای هست.
      اما پایداری عدد و رزولوشن رو تا 20 بیت هم رسیدم.

دیتاشیت همه چیز نیست. واقعیت اینه که ما نمی تونیم از دفتر کارخانه آنالوگ خریدهایمان را کنیم. اجناسی استفاده می کنیم که کمی به فروشنده اعتماد داشته باشیم و ظاهر شون عیب و ایرادی نداشته باشه.
      بهرحال تو خاک ایران قطعاتی که بدستم رسید، 7191 بسیار بهتر از 7190 عمل کرده.

در مورد ایسی های رفرنس هم جدای مطلبی که خدمت تون عرض کردم، در رفرنس ها پسوند قطعه بسیار مهم است.
      شرکت پایا الکترونیک ADR363B رو با پسوند BUJZ عرضه می کند که دقیق تر از ADR391A های لیون و جوان الکترونیک هست.

کریستال خارجی، پایداری قطعه رو در شرایط سخت بیشتر می کنه. زمان بندی اندازه گیری دقیق تری هم ارائه می ده.
      بهرحال در سطح کارهایی که انجام دادم با کریستال داخلی مشکلی نداشتم (دقت زمان بندی اندازه گیری چندان اهمیتی نداشت) و کریستال خارجی رو کنار گذاشتم.
      برای کاری در حوزه اربعین نیاز به نیروی داوطلب هستیم.
      http://hosseinwalkingday.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مرتضی م.
        کریستال خارجی، پایداری قطعه رو در شرایط سخت بیشتر می کنه. زمان بندی اندازه گیری دقیق تری هم ارائه می ده.
        بهرحال در سطح کارهایی که انجام دادم با کریستال داخلی مشکلی نداشتم (دقت زمان بندی اندازه گیری چندان اهمیتی نداشت) و کریستال خارجی رو کنار گذاشتم.
        ببخشید برای استفاده از کریستال داخلی باید رجیستر ها مقدار دهی بشه ؟ باید کار نرم افزاری خاصی انجام بشه ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مرتضی م.
          سلام
          فکر هجده بیت هم نکنید!
          خصوصا برای سنسورهای مکانیکی

بحث دقت، بحث طولانی ای هست.
          اما پایداری عدد و رزولوشن رو تا 20 بیت هم رسیدم.
          بله کاملا متوجه منظورتون میشم من هم منظورم رزولوشن بود چون دقت اصلی که به 16 بیت هم فکر نمیکنم بشه رسید (کالیبره ، افست adc ، افست سنسور ، نویز ، تغییرات دما ، تغییرات زمان ، تغییرات مکان ، تغییرات قیمت ! ! :-(( ، ، . . . . .تحریمها X_X . . . . . . ! ! ! )

دیدگاه

دیگه باقی مسائل رو خودتون باید حل کنید.
            تاپیک رو دوباره مرور کنید، برنامه هم دقیق بخونید. بطور واضح کامنت گذاشته شده.

دیدگاه

با سلام
              جناب میرزایی عزیز این آی سی 7191 و 7194 برنامه هاشون مانند همان 7190 است یعنی این برنامه برای این دو آی سی هم جواب میدهد یا نه ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط babak10000
                با سلام
                جناب میرزایی عزیز این آی سی 7191 و 7194 برنامه هاشون مانند همان 7190 است یعنی این برنامه برای این دو آی سی هم جواب میدهد یا نه ؟
                سلام
                خیر
                برنامه هاشون فرق داره و ۷۱۹۱ ساده تره
                در ۷۱۹۰ ارتباط میکرو با تراشه دو طرفه است ولی ارتباط میکرو با ۷۱۹۱ یکطرفه است

دیدگاه

باز هم سلام
                  ضمن تشکر از جوابهای خوبتون میخواستم بپرسم خاصیت RATIOMETRIC در مورد این آی سی نسبت به ACVV اعمال میشه یا نسبت به VREF ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط babak10000
                    باز هم سلام
                    ضمن تشکر از جوابهای خوبتون میخواستم بپرسم خاصیت RATIOMETRIC در مورد این آی سی نسبت به ACVV اعمال میشه یا نسبت به VREF ؟
                    سلام قولا من رب الرحیم

سوال واضح نیست
                    بهرحال ولتاژ ورودی به رفرنس تقسیم میشه و در ۳۲۷۶۸ ضرب میشه
                    و نتیجه به کاربر تحویل داده میشه

دیدگاه

سلام آقا مرتضی وقتتون بخیر،آقا من میخوام با این چیپ ولتاژای مثبت و منفی 5 ولت رو بخونم
                      پیشنهادتون برای اینکه با دقت بالا بتونم اینکارو انجام بدم چیه؟
                      شبکه مقاومتی؟
                      آفست دهی با اپ امپ؟
                      استفاده از یه A/D دیگه؟
                      ...
                      ممنون
                      ولتاژ منفی پنج تون از کجا می آد ؟
                      اگه دو تا سیم داری که پلاریزه شون مشخص نیست و این سیم ها از گراند مدار شما تفکیک هستند، می تونی براحتی اندازه گیری انجام بدید
                      اگه ورودی منفی پنج ولت تون گراند اش با گراند AD7190 یکی هست، باید ابتدا تقسیم مقاومتی انجام بدید، بعد با پ امپ افست بدید و بعد ولتاژ رو اندازه بگیرید.

اگه سرعت بالا نیاز ندارید و دو کانال اندازه گیری ولتاژ براتون کافیه، AD7191 رو پیشنهاد می دم. هم راحت تر می شه راه انداخت هم ارزونه.
                      سنسورم یه خروجیش سیگناله که از منفی 5ولت تا مثبت 5 ولت تغییر میکنه و اون یکی خروجیش هم گرانده که قراره به گراند adc وصل بشه
                      تعداد کانالای AD7191 برام کافیه سرعتشم خوبه ولی راستش برا شروع میخواستم از کدای این تاپیک استفاده کنم که اونم فقط واسه AD7190 نوشته شده :redface:
                      بعد یه سوال دیگه ؛حالا برای استفاده از هر کدوم از این چیپا بازه ورودیم رو چیکارش کنم؟ از چه مداری تو ورودیم استفاده کنم تا جواب قابل قبولی بگیرم؟ رزولوشن برام خیلی مهمه
                      ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط digiboy
                        سلام آقا مرتضی وقتتون بخیر،آقا من میخوام با این چیپ ولتاژای مثبت و منفی 5 ولت رو بخونم
                        پیشنهادتون برای اینکه با دقت بالا بتونم اینکارو انجام بدم چیه؟
                        شبکه مقاومتی؟
                        آفست دهی با اپ امپ؟
                        استفاده از یه A/D دیگه؟
                        ...
                        ممنون
                        سنسورم یه خروجیش سیگناله که از منفی 5ولت تا مثبت 5 ولت تغییر میکنه و اون یکی خروجیش هم گرانده که قراره به گراند adc وصل بشه
                        تعداد کانالای AD7191 برام کافیه سرعتشم خوبه ولی راستش برا شروع میخواستم از کدای این تاپیک استفاده کنم که اونم فقط واسه AD7190 نوشته شده :redface:
                        بعد یه سوال دیگه ؛حالا برای استفاده از هر کدوم از این چیپا بازه ورودیم رو چیکارش کنم؟ از چه مداری تو ورودیم استفاده کنم تا جواب قابل قبولی بگیرم؟ رزولوشن برام خیلی مهمه
                        ممنون
                        سلام
                        برای AD7191 هم تو انجمن کد گذاشتم، منتهی کسی تاپیک رو فعال نکرد. اتفاقا خیلی کدهای ساده تری داره!

ابتدا باید تقسیم مقاومتی استفاده کنید و ولتاژ تون تو رنج -+ 2.5 ولت بیاد. بعد با اپ امپ 2.5 ولت به ولتاژ آفست بدید تا ولتاژ تون بین 0 و 5 قرار بگیره

پارت سنسورتون چیه؟

دیدگاه

راستش سنسور دست خودم نیست و من بهش دسترسی ندارم
                          فقط میدونم که فلاکس گیته و خروجیش فیلتر شده و من قراره اونو تبدیل کنم به دیجیتال
                          بعد با این روشی که گفتید رزولوشن و دقت رو از دست نمیدم؟؟

اضافه شده در تاریخ :
                          بعد یه خواهش دیگه میشه کدای AD7191 رو هم بزارید؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط digiboy
                            راستش سنسور دست خودم نیست و من بهش دسترسی ندارم
                            فقط میدونم که فلاکس گیته و خروجیش فیلتر شده و من قراره اونو تبدیل کنم به دیجیتال
                            بعد با این روشی که گفتید رزولوشن و دقت رو از دست نمیدم؟؟

اضافه شده در تاریخ :
                            بعد یه خواهش دیگه میشه کدای AD7191 رو هم بزارید؟
                            تو انجمن AVR کد گذاشتم.
                            رزولوشن که به هیچ عنوان از دست نمی ره
                            ولی دقت از دست می ره، خیلی زیاد. بنده که راه دیگه ای بلد نیستم. اگر دوستان بلد هستند بفرمایند...

دیدگاه

مرسی از پاسخگویی سریعتون
                              فقط جسارتا اینجا که کدی نیست!!!
                              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=106877.msg691789#msg691789

دیدگاه

نوشته اصلی توسط digiboy
                                مرسی از پاسخگویی سریعتون
                                فقط جسارتا اینجا که کدی نیست!!!
                                http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=106877.msg691789#msg691789
                                الان گذاشتم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X