اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راهنمایی برای ماژول آمپلی فایر برای گیمینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

راهنمایی برای ماژول آمپلی فایر برای گیمینگ

سلام و عرض ادب
    دوتا اسپیکر قدیمی m663 از برند میکرولب دارم که یادمه کیفیت خیلی خوبی داشتند، اما چون تکه سوم یعنی ساب ووفر (که آمپلی فایر هم حتما داخلش بوده) گم شده، عملا دوتا اسپیکر بی فایده باقی موند، چون اسپیکر کامپیوتر خراب شد و اسپیکر خوب قیمتش خیلی در میاد، گفتم شاید بتونم با یه ماژول آمپلی فایر راه اندازی شون کنم اما اطلاعات خاصی از این باندها نتوستم بکشم بیرون جز اینایی که توی یه سایتی دیدم:
    Description
    Signal to Noise ratio:
    Frequency Response:
    Input Sensivity:
    Voltage Input:
    System Configuration:
    70 dB
    35Hz-20KHz
    45 dB
    220V/50Hz
    2+1 System
    Power Rating:
    Dimension:
    Weight:
    640W
    345x215x285 mm
    4.4 Kg
    Remote Control:
    Master Volume Control
    Bass Control:
    Tone Control:
    3D Surround Control:
    Yes
    Yes
    Yes
    No
    Yes
    ​و اینکه ۴۸ watt rms هستن که اینا برای مجموع ۲ تا اسپیکر و یک ساب ووفر بوده، پس ۲ تا اسپیکر به تنهایی احتمالا ۲ تا ۱۴ وات rms باشن (ساب ووفر ۲۰ وات).
    پشت اسپیکر ها هم نوشته 6Ω​

چون تجربه نداشتم هم کلی تحقیق کردم و بین کلی ماژول سردرگم شدم، کلی هم از چت جی بی تی استفاده کردم اما به اطلاعاتش اطمینانی نیست، هنوز مفاهیمی مثل rms هم برام روشن نیست، مثلا وقتی میگن این اسپیکر ۱۴ واته همون rms هست یا چیزی دیگه ای؟ اینکه میگن این اسپیکر m663 پاور ریتینگش ۶۴۰ واته اما ۴۸ وات rms هست کدوم ملاکه؟ و اینکه وقتی میگن این ماژول توان 2x50 وات داره باز همین معیار rms هست یا نه... بعد از همه ی این چیزا به این نتیجه رسیدم که ماژول با تراشه TPA3316D2 بگیرم، اما دیدم فیکش هم کلی وجود داره، آیا مدل اصلی توی سایت موجوده؟ مثلا این مدل ماژول آمپلی فایر دیجیتال دو کاناله 2x80W مدل HW-715نظرمو گرفت، چون تنظیم بیس و تریبل هم داره میتونم به دلخواه تنظیمش کنم.
    در کل اسپیکرا رو میخوام برای گیم استفاده کنم، برای همین صدای شفاف و پر جزئیات برام مهمه و نمیخوام نویز داشته باشن، پس بیس و آهنگ اولویت اولم نیست ولی اونم خوب باشه چه بهتر، به عنوان مثال قبلا هدفون a4tech داشتم صداش خیلی خوب و شفاف بود بعد که دیگه عمرش رو کرد رفتم یه هدفون سونی mdr-zx110 گرفتم ولی کیفیت صداش به اون نمی رسید آره شاید بیس بهتر داشته باشه اما وقتی مقایسه میکردم انگار صداش از ته چاه میومد. حالا به نظرتون چه ماژولی مناسبه با چه آداپتوری(ولتاژ و آمپر)؟ (چت جی بی تی میگفت ماژول های کلاس AB برای گیم بهتر از کلاس D هستن)
    ممنون
    جدیدترین ویرایش توسط mk5522; ۰۱:۴۲ ۱۴۰۴/۰۸/۱۷.

سلام تصویر از خود اسپیکر و مدار داخلش بفرستید

دیدگاه

الان اسپیکر مدار خاصی نداره، در اصل همه چیز توی ساب ووفر و کابلش بوده که گم شده، فقط ۲ تا باند هستن به این شکل:

دیدگاه

عبارت سیگنال RMS (Root Mean Square) به معنی میانگین مربعی ریشه‌دار است و یکی از مهم‌ترین معیارها برای سنجش توان مؤثر یک سیگنال — به‌ویژه سیگنال‌های AC یا متغیر با زمان — محسوب می‌شود.
        ???? تعریف ریاضی

برای یک سیگنال پیوسته x(t)x(t)x(t) در بازه‌ی زمانی TTT:

xrms=1T∫0Tx2(t) dtx_{rms} = \sqrt{\frac{1}{T} \int_{0}^{T} x^2(t)\, dt}xrms​=T1​∫0T​x2(t)dt​

برای یک سیگنال گسسته (نمونه‌برداری‌شده):

xrms=1N∑i=1Nxi2x_{rms} = \sqrt{\frac{1}{N} \sum_{i=1}^{N} x_i^2}xrms​=N1​i=1∑N​xi2​​
        ???? مفهوم فیزیکی

RMS مقدار معادل DC یک سیگنال AC از نظر توان است.
        به‌عبارت دیگر، اگر سیگنال x(t)x(t)x(t) ولتاژ باشد، xrmsx_{rms}xrms​ همان ولتاژ DC است که توان گرمایی یکسانی در مقاومت تولید می‌کند.
        ???? مثال‌ها
        1. موج سینوسی خالص

V(t)=Vmsin⁡(ωt)V(t) = V_m \sin(\omega t)V(t)=Vm​sin(ωt)

مقدار RMS:

Vrms=Vm2V_{rms} = \frac{V_m}{\sqrt{2}}Vrms​=2​Vm​​

یعنی حدود 0.707 برابر دامنه (مثلاً اگر دامنه 220 V×√2 ≈ 311 V باشد، مقدار RMS آن 220 V است).
        2. موج مربعی

Vrms=VmV_{rms} = V_mVrms​=Vm​

چون مقدار در تمام زمان‌ها ثابت است.
        3. موج مثلثی

Vrms=Vm3V_{rms} = \frac{V_m}{\sqrt{3}}Vrms​=3​Vm​​

???? کاربردها
        • اندازه‌گیری توان واقعی در مدارهای AC
        • مقایسه سیگنال‌های متناوب با سیگنال‌های DC
        • در تجهیزات صوتی (توان مؤثر صدا)
        • در سیستم‌های اندازه‌گیری و کنترل

آیا می‌خواهی نحوه‌ی محاسبه‌ی RMS با میکروکنترلر (مثل STM32 یا آردوینو) را هم توضیح دهم؟ You said:

در تجهیزات صوتی (توان مؤثر صدا) یعنی چی ChatGPT said:

سؤال خیلی خوبی پرسیدی ????

در تجهیزات صوتی، عبارت توان مؤثر صدا (RMS Power) به این معنی است که چه مقدار انرژی واقعی و پیوسته یک آمپلی‌فایر یا بلندگو می‌تواند بدون اعوجاج یا آسیب، به‌طور مداوم تولید یا تحمل کند.
        ???? توضیح ساده‌تر

سیگنال صوتی یک موج AC است (مثل ولتاژ سینوسی).
        اگر دامنهٔ موج را ببینی، لحظه‌به‌لحظه تغییر می‌کند و مقدار واقعی انرژی آن هم نوسان دارد.
        اما گوش انسان به انرژی میانگین واقعی صدا حساس است، نه به پیک‌های لحظه‌ای.

به همین دلیل ما از مقدار RMS استفاده می‌کنیم تا بفهمیم “قدرت واقعی شنیداری” چقدر است.
        ???? مثال:

فرض کن دو آمپلی‌فایر داریم:
        • آمپلی‌فایر A: توان پیک 100 وات
        • آمپلی‌فایر B: توان RMS 50 وات

در واقع، آمپلی‌فایر B واقعاً قوی‌تر است، چون می‌تواند 50 وات توان واقعی را به‌صورت مداوم به بلندگو بدهد،
        درحالی‌که آمپلی‌فایر A ممکن است فقط برای چند میلی‌ثانیه به پیک 100 وات برسد.
        ???? مقایسهٔ توان‌ها در صدا:
        Peak Power بیشترین توان لحظه‌ای قبل از اعوجاج تبلیغات اغراق‌آمیز ????
        RMS Power توان مؤثر واقعی و قابل‌استفاده معیار واقعی عملکرد ????
        PMPO (Peak Music Power Output) عدد فانتزی تبلیغاتی! فاقد ارزش فنی ❌

???? فرمول ساده توان صوتی RMS

اگر RMS ولتاژ خروجی آمپلی‌فایر را بدانیم:

Prms=Vrms2RP_{rms} = \frac{V_{rms}^2}{R}Prms​=RVrms2​​

که RRR مقاومت بلندگو است (مثلاً 4Ω یا 8Ω).

مثلاً:

Vrms=10V,  R=4Ω⇒Prms=1024=25WV_{rms} = 10V,\; R = 4Ω \Rightarrow P_{rms} = \frac{10^2}{4} = 25WVrms​=10V,R=4Ω⇒Prms​=4102​=25W

می‌خواهی برات توضیح بدم چطور میشه توان RMS صدا را با میکروکنترلر (مثل STM32 یا Arduino) اندازه‌گیری کرد؟ You said:

Description Signal to Noise ratio: Frequency Response: Input Sensivity: Voltage Input: System Configuration: 70 dB 35Hz-20KHz 45 dB 220V/50Hz 2+1 System Power Rating: Dimension: Weight: 640W 345x215x285 mm 4.4 Kg Remote Control: Master Volume Control Bass Control: Tone Control: 3D Surround Control: Yes Yes Yes No Yes اون 640 وات چیه ChatGPT said:

سؤال خیلی دقیقی پرسیدی ????

اون عدد “640W” در مشخصات، مربوط به Power Rating هست — ولی باید بدونی که این عدد معمولاً توان واقعی (RMS) نیست، بلکه توان کل سیستم (Peak یا PMPO) است که شرکت‌ها برای تبلیغ استفاده می‌کنند.

بیایید دقیق‌تر بررسی کنیم ????
        ???? انواع توان در سیستم‌های صوتی
        RMS Power (توان مؤثر) توان واقعی و مداوم که بدون اعوجاج تولید می‌شود مثلاً اگر بنویسند “60W RMS”، یعنی واقعاً می‌تواند 60 وات مداوم بدهد
        Peak Power (توان لحظه‌ای) بیشترین توان لحظه‌ای قبل از اعوجاج معمولاً حدود ۲ برابر RMS
        PMPO (Peak Music Power Output) عدد تبلیغاتی و غیرواقعی ممکن است 10 تا 20 برابر RMS باشد! ⚠️

???? در مورد عدد 640W

در سیستم‌هایی که مشخصات این‌طوری نوشته شده‌اند:
        Power Rating: 640W System Configuration: 2+1 Signal to Noise Ratio: 70dB Input Sensitivity: 45dB
        تقریباً مطمئن می‌توان گفت که 640 وات اشاره به توان PMPO دارد، نه توان واقعی.

در واقع اگر سیستم “2+1” باشد (یعنی دو اسپیکر + یک ساب‌ووفر)،
        احتمالاً توان مؤثر واقعی هر اسپیکر حدود 20 تا 30 وات RMS و ساب‌ووفر حدود 60 تا 80 وات RMS است،
        یعنی مجموع واقعی تقریباً 100 تا 150 وات RMS، نه 640 وات.
        ???? جمع‌بندی ساده
        • ???? 640W = مقدار تبلیغاتی (PMPO)
        • ???? توان واقعی (RMS) احتمالاً بین 100 تا 150 وات
        • ???? تفاوت: RMS یعنی قدرت واقعی و قابل استفاده — PMPO یعنی پیک لحظه‌ای و نمایشی
        www.ettop.ir

دیدگاه

اینو بخون هر جاشو سوال داشتی بپرس . من خودم قبلا از ماژول ماژول آمپلی فایر 30W مونو TPA3110 برای باند ماشین استفاده کرده و خیلی قوی بود . شما همون مدلی که معرفی کردی مناسب هست و برای تغذیه می تونی از منبع تغذیه فلزی سوئیچینگ 12 ولت حداقل 10 آمپر استفاده کنی .

پروژه ی آموزشی اسپیکر سخنگو

دیدگاه

ممنون بابت وقت گذاشتن، قبلا هم از چت جی بی تی سوال کرده بودم کلیتش رو فهمیدم به جز فرمول هاش
            البته فک کنم الان چت جی بی تی یه اشتباهی هم کرد، چون طبق مشخصات توان ش ۴۸ rms هست، اما گفت ۱۰۰ تا ۱۵۰ وات که خودش حساب کرده(احتملا با توجه ۶۴۰ وات)... در اصل هر باند نهایت زیر ۲۰ وات باشن.

۱. سوالم الان بیشتر برای انتخاب و خرید ماژوله که مطمئن باشم تراشه ش اصل (مثلا TDA3116D2) باشه نه های کپی، توی سایت هم چند روز پیش نظر گذاشتم اما هنوز اصلا تایید نشده. دلیلش هم اینه که باز تا جایی که تحقیق کردم و از چت جی بی سوال کردم، این تراشه های اصل نویز کمتری دارن، این رده بندی که به ترتیب نویز کمتر تونستم درست کنم:
            وات در هر کانال آی سی ماژول
            2x80W TPA3116D2 HW-715
            2x30W TPA3118D2
            2x40W CS8673E
            2x40W TPA3110 XH-M189
            ۲. دوم اینکه بهم صدای شفاف و پرجزئیات برای گیم بده، نه صرفا بیس قوی (مثلا کلاس AB یا D، کدوم؟)

۳. برای منبع تغذیه هم سوال دارم ۱۲ولت ۱۰ آمپر گرون درمیاد، من نهایت میخوام در حد ۱۲ ولت ۳-۵ آمپر بگیرم، ولی یه گزینه دیگه هم هست اونم۲۴ ولت ۳ آمپر مثلا. بین این دوتا موندم، اگه ۲۴ ولت بدم، انگار طبق توضیحات ای سی توان بیشتر میده (توان ش متناسب با ولتاژه)، ولی توی ۱۲ ولت فک کنم توانش نصف بشه. مثلا اگه توی ۲۴ ولت برای باند ۶ اهم ۴۰وات بده، توی ۱۲ ولت ممکنه ۲۰ وات یا کمتر بده، ولی از اونجایی که باند من ۱۴ واته، فک نکنم با ۱۲ ولت مشکلی پیش بیاد ولی مطمئن نیستم اینا همش فرضیات خودمه. (اینم مد نظر داشته باشید که من صدای خیلی بلندی نمی خوام چون اسپیکرها کنارم هستن روی میز، فقط میخوام صدای خوبی بگیرم، پس یعنی ولوم رو نمیخوام تا ته ببرم بالا) مساله دیگه که باز به همین انتخاب آداپتور ربط داره، اینکه فرض کنیم ماژول رو راه اندازی کردیم و توی هر کانال بهمون ۳۰ وات داد، ولی توان باند ۱۴ واته، این تا جایی که تحقیق کردم باعث میشه باند داغ کنه یا خر خر کنه، حالا راهش چیه آیا ولوم ماژول رو کم کنیم، توان خروجی ماژول هم کم میشه و متناسب با باند میشه؟(این مساله رو فک کنم به اصطلاح بهش میگن "محدودیت باند") مساله دوم هم اینکه اومدیم برعکس قضیه اتفاق افتاد یعنی محدودیت از طرف باند نباشه از طرف ماژول باشه چون متناسب با ولتاژ توان میده، اومدیم بهش ۱۲ ولت ۳ آمپر دادیم (روی کاغذ ۳۶ وات، فرض میکنیم کلاس D اتلاف ۹۰ درصد داره، حدود ۳۲ وات خروجی باید بشه یعنی هر کانال ۱۶ وات) اما این روی کاغذ در واقع اتفاق نیفتاد و هر کانال بهمون ۱۰ وات داد( این مساله به اصطلاح "محدودیت ماژول") آیا همین هم کفایت میکنه و صدای خوبی بهم میده؟ حالا اگه جواب این دوتا مساله رو بدیم، جواب سوالم هم مشخص میشه که چه آداپتوری مناسبه، در واقع اگر محدودیت ماژول بهتر از محدودیت باند باشه، پس انتخاب ۱۲ ولت منطقی تره، اما اگر محدودیت باند بهتر باشه، انتخاب ۲۴ ولت منطقی تر میشه. چیزی که چت جی بی تی فهمیدم اینه که محدودیت باند بهتره، چون با کم کردن ولوم حل میشه، اما ماژول نباید محدود باشه و باید با توان کاملش کار کنه و مقداری فضا داشته باشم، بازم اینا رو مطمئن نیستم برای همین دارم سوال میکنم.
            جدیدترین ویرایش توسط mk5522; ۱۵:۱۶ ۱۴۰۴/۰۸/۱۸.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mk5522 نمایش پست ها
              سلام و عرض ادب
              دوتا اسپیکر قدیمی m663 از برند میکرولب دارم که یادمه کیفیت خیلی خوبی داشتند، اما چون تکه سوم یعنی ساب ووفر (که آمپلی فایر هم حتما داخلش بوده) گم شده، عملا دوتا اسپیکر بی فایده باقی موند، چون اسپیکر کامپیوتر خراب شد و اسپیکر خوب قیمتش خیلی در میاد، گفتم شاید بتونم با یه ماژول آمپلی فایر راه اندازی شون کنم اما اطلاعات خاصی از این باندها نتوستم بکشم بیرون جز اینایی که توی یه سایتی دیدم:
              Description
              Signal to Noise ratio:
              Frequency Response:
              Input Sensivity:
              Voltage Input:
              System Configuration:
              70 dB
              35Hz-20KHz
              45 dB
              220V/50Hz
              2+1 System
              Power Rating:
              Dimension:
              Weight:
              640W
              345x215x285 mm
              4.4 Kg
              Remote Control:
              Master Volume Control
              Bass Control:
              Tone Control:
              3D Surround Control:
              Yes
              Yes
              Yes
              No
              Yes
              ​و اینکه ۴۸ watt rms هستن که اینا برای مجموع ۲ تا اسپیکر و یک ساب ووفر بوده، پس ۲ تا اسپیکر به تنهایی احتمالا ۲ تا ۱۴ وات rms باشن (ساب ووفر ۲۰ وات).
              پشت اسپیکر ها هم نوشته 6Ω​

چون تجربه نداشتم هم کلی تحقیق کردم و بین کلی ماژول سردرگم شدم، کلی هم از چت جی بی تی استفاده کردم اما به اطلاعاتش اطمینانی نیست، هنوز مفاهیمی مثل rms هم برام روشن نیست، مثلا وقتی میگن این اسپیکر ۱۴ واته همون rms هست یا چیزی دیگه ای؟ اینکه میگن این اسپیکر m663 پاور ریتینگش ۶۴۰ واته اما ۴۸ وات rms هست کدوم ملاکه؟ و اینکه وقتی میگن این ماژول توان 2x50 وات داره باز همین معیار rms هست یا نه... بعد از همه ی این چیزا به این نتیجه رسیدم که ماژول با تراشه TPA3316D2 بگیرم، اما دیدم فیکش هم کلی وجود داره، آیا مدل اصلی توی سایت موجوده؟ مثلا این مدل ماژول آمپلی فایر دیجیتال دو کاناله 2x80W مدل HW-715نظرمو گرفت، چون تنظیم بیس و تریبل هم داره میتونم به دلخواه تنظیمش کنم.
              در کل اسپیکرا رو میخوام برای گیم استفاده کنم، برای همین صدای شفاف و پر جزئیات برام مهمه و نمیخوام نویز داشته باشن، پس بیس و آهنگ اولویت اولم نیست ولی اونم خوب باشه چه بهتر، به عنوان مثال قبلا هدفون a4tech داشتم صداش خیلی خوب و شفاف بود بعد که دیگه عمرش رو کرد رفتم یه هدفون سونی mdr-zx110 گرفتم ولی کیفیت صداش به اون نمی رسید آره شاید بیس بهتر داشته باشه اما وقتی مقایسه میکردم انگار صداش از ته چاه میومد. حالا به نظرتون چه ماژولی مناسبه با چه آداپتوری(ولتاژ و آمپر)؟ (چت جی بی تی میگفت ماژول های کلاس AB برای گیم بهتر از کلاس D هستن)
              ممنون
              با سلام و وقت بخیر،
              اول اینکه اون 640 واتی که نوشته شده ، صرفا توان تبلیغاتی هست و نیازی نیست بهش اهمیت بدید ، مهم‌ توان RMS هست.
              دوم اینکه برای داشتن حداکثر کیفیت ، لازمه به مقدار THD آمپلی فایر توجه کنید که طبیعتا هر چه کمتر باشه بهتره ، به نظرم برای کاربری شما ، مقدار زیر 1 درصد خوبه ، اینکه کلاس D باشه یا AB ملاک دوم یا سوم میشه.
              ولتاژ تغذیه هم سعی کنید از حد متعادل استفاده کنید ، درسته افزایش ولتاژ تغذیه باعث افزایش توان خروجی میشه ، ولی باعث افت کیفیت هم میشه.
              به فرض اگر رنج تغذیه ماژول آمپلی فایر بین 10 تا 30 ولت بود ، ایده آل اینه که شما از تغذیه 12-18 ولت استفاده کنید.
              شرکت سازنده آیسی هم مهمه ، طبق بررسی و تجربه ، در آیسی های کلاس AB شرکت ST و Sanyo و در آیسی های کلاس D شرکت Texas Instruments و NXP حرف اول رو از نظر کیفیت میزنن.
              نظر خودم رو بخوایید ، به ترتیب اولویت اینها رو پیشنهاد میکنم:
              1

2
              خرید ماژول آمپلی فایر 30W مونو TPA3110 با قیمت و کیفیت مناسب در فروشگاه ECA. مرجع انواع ماژول صوتی و سایر سنسور و ماژول‌های جدید الکترونیکی

3

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با سلام و وقت بخیر،
                اول اینکه اون 640 واتی که نوشته شده ، صرفا توان تبلیغاتی هست و نیازی نیست بهش اهمیت بدید ، مهم‌ توان RMS هست.
                دوم اینکه برای داشتن حداکثر کیفیت ، لازمه به مقدار THD آمپلی فایر توجه کنید که طبیعتا هر چه کمتر باشه بهتره ، به نظرم برای کاربری شما ، مقدار زیر 1 درصد خوبه ، اینکه کلاس D باشه یا AB ملاک دوم یا سوم میشه.
                ولتاژ تغذیه هم سعی کنید از حد متعادل استفاده کنید ، درسته افزایش ولتاژ تغذیه باعث افزایش توان خروجی میشه ، ولی باعث افت کیفیت هم میشه.
                به فرض اگر رنج تغذیه ماژول آمپلی فایر بین 10 تا 30 ولت بود ، ایده آل اینه که شما از تغذیه 12-18 ولت استفاده کنید.
                شرکت سازنده آیسی هم مهمه ، طبق بررسی و تجربه ، در آیسی های کلاس AB شرکت ST و Sanyo و در آیسی های کلاس D شرکت Texas Instruments و NXP حرف اول رو از نظر کیفیت میزنن.
                ممنون بابت راهنمایی، پس با این حساب همون ماژول آمپلی فایر دیجیتال دو کاناله 2x80W مدل HW-715هم باید مناسب باشه درسته؟ حالا اگه من آداپتور ۱۲ ولت ۳-۵ آمپر بگیرم براش کفایت میکنه و به خاطر ولتاژ کمتر درسته توان کمتری میده اما چون باندهای من هم توانشون کمه، پس باید مناسب باشه. این ماژول رو بیشتر ترجیح دادم چون آی سی TPA3116 داره و طبق چیزی که سرچ کردم THD کمتره، و دوم اینکه تنظیم بیس و تریبل داره پس نیازی به پری آمپلی فایر برای تنظیم اینا نیست و کاربری من هم زیاد حرفه ای نیست، تنظیم محدود اینا هم برام کفایت میکنه. فقط میمونه ۲ تا سوال در مورد این ماژول
                ۱. روی این ماژول انگار ورودی صدا ۳ پین هست از نوع ۲.۵۴ xh ولی من میخوام با aux متصلش کنم، تبدیل اکتیو میخواد؟ یا همین که یه مادگی aux رو به ۳ پین متصل کنم کفایت میکنه؟ منظورم درست کردن یه همچین چیزی هست:

۲. آیا تغییر بیس و تریبل باعث افزایش THD و distortion میشه؟ و چطوری مقدار پیش فرض رو دوباره ست کنم؟ مثلا پتانسیومترش اگه وسط حالت پیش فرض ش باشه، به صورت تخمینی بیارمش وسط کافیه؟ یا دقتش انقد بالاست که تخمینی کافی نیست پس بهتره از همون اول بهشون دست نزنم.

از چت جی بی تی هم در مورد THD سوال کردم به صورت خلاصه اینا رو گفت (بازم زیاد اطمینان ندارم):

Numeric comparison (approximate) — at 12 V, ≈3 W per channel into 6 Ω
                Chip Estimated THD+N at ≈3 W (%)​ Estimated THD (harmonics only) at ≈3 W (%)​ Notes / Source
                TPA3116D2 (TI) ~0.01 – 0.03 % ~0.005 – 0.02 % TI datasheet THD+N vs P curves (PVCC=12 V, curves for 8Ω/4Ω) show very low THD+N in the 0.01%–0.03% region at a few watts. TPA3116 family is best-in-class here. Texas Instruments
                TPA3110D2 (TI) ~0.02 – 0.05 % ~0.01 – 0.03 % TPA3110 datasheet shows slightly higher THD+N than 3116 at comparable small powers; still excellent for desktop use. Texas Instruments+1
                PAM8610 (Diodes) ~0.06 – 0.12 % ~0.04 – 0.10 % PAM8610 datasheet quotes THD+N ≈ 0.1% typical at 5 W/8 Ω; at ~3 W expect somewhat better (≈0.06–0.12%). Budget part — higher noise/distortion. Mouser Electronics+1
                TDA8932 (NXP) ~0.03 – 0.07 % ~0.02 – 0.05 % TDA8932 datasheet gives higher-power reference points (0.5%/10% THD+N at higher Po). At modest power (~3 W) THD+N is comparable to TI mid-range (a bit higher than TPA3116).

Sources (datasheets)
                • TPA3116D2 datasheet (THD+N curves, SNR). Texas Instruments+1
                • TPA3110D2 datasheet (THD+N example 0.06% @ 5 W / 8 Ω). Texas Instruments
                • PAM8610 datasheet (manufacturer THD+N ≈ 0.1% typical). Diodes Incorporated+1
                • TDA8932B datasheet (THD+N power reference points: 0.5% & 10% at given loads/voltages). NXP
                جدیدترین ویرایش توسط mk5522; ۱۶:۱۷ ۱۴۰۴/۰۸/۱۹.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mk5522 نمایش پست ها
                  ممنون بابت راهنمایی، پس با این حساب همون ماژول آمپلی فایر دیجیتال دو کاناله 2x80W مدل HW-715هم باید مناسب باشه درسته؟ حالا اگه من آداپتور ۱۲ ولت ۳-۵ آمپر بگیرم براش کفایت میکنه و به خاطر ولتاژ کمتر درسته توان کمتری میده اما چون باندهای من هم توانشون کمه، پس باید مناسب باشه. این ماژول رو بیشتر ترجیح دادم چون آی سی TPA3116 داره و طبق چیزی که سرچ کردم THD کمتره، و دوم اینکه تنظیم بیس و تریبل داره پس نیازی به پری آمپلی فایر برای تنظیم اینا نیست و کاربری من هم زیاد حرفه ای نیست، تنظیم محدود اینا هم برام کفایت میکنه. فقط میمونه ۲ تا سوال در مورد این ماژول
                  ۱. روی این ماژول انگار ورودی صدا ۳ پین هست از نوع ۲.۵۴ xh ولی من میخوام با aux متصلش کنم، تبدیل اکتیو میخواد؟ یا همین که یه مادگی aux رو به ۳ پین متصل کنم کفایت میکنه؟ منظورم درست کردن یه همچین چیزی هست:

۲. آیا تغییر بیس و تریبل باعث افزایش THD و distortion میشه؟ و چطوری مقدار پیش فرض رو دوباره ست کنم؟ مثلا پتانسیومترش اگه وسط حالت پیش فرض ش باشه، به صورت تخمینی بیارمش وسط کافیه؟ یا دقتش انقد بالاست که تخمینی کافی نیست پس بهتره از همون اول بهشون دست نزنم.

از چت جی بی تی هم در مورد THD سوال کردم به صورت خلاصه اینا رو گفت (بازم زیاد اطمینان ندارم):

Numeric comparison (approximate) — at 12 V, ≈3 W per channel into 6 Ω
                  Chip Estimated THD+N at ≈3 W (%)​ Estimated THD (harmonics only) at ≈3 W (%)​ Notes / Source
                  TPA3116D2 (TI) ~0.01 – 0.03 % ~0.005 – 0.02 % TI datasheet THD+N vs P curves (PVCC=12 V, curves for 8Ω/4Ω) show very low THD+N in the 0.01%–0.03% region at a few watts. TPA3116 family is best-in-class here. Texas Instruments
                  TPA3110D2 (TI) ~0.02 – 0.05 % ~0.01 – 0.03 % TPA3110 datasheet shows slightly higher THD+N than 3116 at comparable small powers; still excellent for desktop use. Texas Instruments+1
                  PAM8610 (Diodes) ~0.06 – 0.12 % ~0.04 – 0.10 % PAM8610 datasheet quotes THD+N ≈ 0.1% typical at 5 W/8 Ω; at ~3 W expect somewhat better (≈0.06–0.12%). Budget part — higher noise/distortion. Mouser Electronics+1
                  TDA8932 (NXP) ~0.03 – 0.07 % ~0.02 – 0.05 % TDA8932 datasheet gives higher-power reference points (0.5%/10% THD+N at higher Po). At modest power (~3 W) THD+N is comparable to TI mid-range (a bit higher than TPA3116).

Sources (datasheets)
                  • TPA3116D2 datasheet (THD+N curves, SNR). Texas Instruments+1
                  • TPA3110D2 datasheet (THD+N example 0.06% @ 5 W / 8 Ω). Texas Instruments
                  • PAM8610 datasheet (manufacturer THD+N ≈ 0.1% typical). Diodes Incorporated+1
                  • TDA8932B datasheet (THD+N power reference points: 0.5% & 10% at given loads/voltages). NXP
                  مورد TPA3116 که خودتون پیدا کردید هم خوبه.
                  1- خیر هیچ تبدیل اکتیوی لازم نیست ، یه مادگی 3.5 میلی متری کفایت میکنه.
                  2- تغییر بیس و تریبل هم باعث تغییر خاصی در THD نمیشه ، اما اگر دامنه صدای ورودی در حداکثر مقدار مجاز باشه و تن کنترل دارای گین مثبت باشه ، میتونه باعث کلیپ شدن ( بریدگی ) صدا بشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با سلام و وقت بخیر،
                    1

2
                    خرید ماژول آمپلی فایر 30W مونو TPA3110 با قیمت و کیفیت مناسب در فروشگاه ECA. مرجع انواع ماژول صوتی و سایر سنسور و ماژول‌های جدید الکترونیکی

3
                    https://eshop.eca.ir/%D9%85%D8%A7%DA...7-pam8610.html
                    دقیقا به خصوص ماژول های سری xh-m---

من اوایل ماژول m139 خریدم بعدا که رفتن دیتا شیت تراشه رو نگاه کردم 100 وات واقعی رو 2 اهم بود

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X