اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

هشدار اضافه‎‌ولتاژ سروو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

هشدار اضافه‎‌ولتاژ سروو

سلام به همگی. در تجهیزات من، بوبین ۲۴ ولتیِ عملگر خطی الکتریکی (https://www.oyostepper.es/category-1...%A9ctrico.html) از باس DC مشترکی با درایو سروو استفاده می‌کند.

هر زمان که برق ترمز قطع می‌شود، سروو به‌طور متناوب هشدار «اضافه‎‌ولتاژ باس DC» را فعال می‌کند؛ در موارد شدید، سیستم به‌طور کامل متوقف (شات‌داون) می‌شود.

بررسی ولتاژ باس با اسیلوسکوپ نشان داد که هنگام قطع برق بوبین ترمز، یک پیک ولتاژ معکوس (Reverse Voltage Spike) به بزرگی چندین ده ولت ایجاد شده و از طریق باس مشترک به سروو منتقل می‌شود. من استفاده از دیود فلای‌بک (Flyback Diode) را امتحان کردم؛ اگرچه این کار پیک ولتاژ را کاهش داد، اما زمان آزاد شدن ترمز را طولانی‌تر کرد و در نتیجه بر زمان سیکل کاری تأثیر گذاشت.

سؤال من این است: چگونه می‌توانم پیک ولتاژ معکوس ترمز را در این سیستم با باس مشترک ایزوله (جدا) کنم؟ آیا به استفاده از دیود TVS همراه با یک مدار تخلیه سریع نیاز است؟

با تشکر.​

سلام وقت بخیر

با توجه به توضیحاتی که دادید، به احتمال زیاد بخشی از مشکل به انرژی ذخیره‌ شده در بوبین ترمز و ولتاژ القایی هنگام قطع جریان مربوط میشه. دیود Flyback پیک ولتاژ رو محدود می‌ کنه، اما چون جریان بوبین آهسته‌ تر کاهش پیدا می‌ کنه، می‌ تونه زمان عملکرد مکانیکی ترمز رو افزایش بده. به نظرم استفاده از TVS یا ترکیب دیود و زنر برای این شرایط گزینه مناسب‌ تریه. با این روش می‌شه ولتاژ برگشتی رو در سطح مشخصی محدود کرد و درعین‌ حال جریان بوبین سریع‌ تر تخلیه بشه.

چند نکته مهم وجود داره:

۱. مدار مهار پیک بهتره تا حد امکان نزدیک بوبین نصب بشه.

۲. ولتاژ کلمپ TVS باید با حداکثر ولتاژ تغذیه، تحمل کلید الکترونیکی و مشخصات بوبین هماهنگ باشه. توان پالسی و انرژی تکرارشونده هم باید بررسی بشه.

۳. اگر امکانش هست، تغذیه ۲۴ ولت ترمز رو از تغذیه مدار کنترل سروو جدا کنید تا اختلالات سوئیچینگ کمتر به بخش‌های حساس منتقل بشن.

۴. حتماً بررسی کنید هشدار مربوط به باس قدرت DC سروو هست یا تغذیه ۲۴ ولت کنترل؛ چون اضافه‌ ولتاژ باس قدرت می‌ تونه ناشی از انرژی برگشتی موتور هنگام کاهش سرعت هم باشه و راهکار متفاوتی داشته باشه.

در طراحی سیستم‌ های سروو و انتخاب تجهیزات اتوماسیون صنعتی، نحوه تغذیه، سیم‌ کشی و حفاظت بارهای القایی به‌ اندازه انتخاب خود درایو اهمیت داره. پیشنهادم اینه ابتدا پیک رو روی دو سر بوبین و ورودی تغذیه سروو با ابزار اندازه‌گیری مناسب بررسی کنید. اگر مدل سروودرایو، مشخصات بوبین و مدار سوئیچینگ رو بفرستید، می‌ شه درباره نوع TVS و محل اتصالش دقیق‌ تر نظر داد.
    ​
    ​

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
    X