اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راهنمایی در مورد المان خنک کننده

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

راهنمایی در مورد المان خنک کننده

سلام دوستان
    میخوام یه کولر به وسیله المان خنک کننده انجام بدم
    _سوال اول اینکه المان های توی بازار اصل و فیک دارن؟ و چطور قابل تشخیصه؟، و نوع اصل ۶ آمپرشو لطفا معرفی کنید

_سوال دوم، اینکه هیت‌سینک های ۴*۴ رنگی به همراه فن۴*۴ گزینه مناسبی هست؟ البته برای خنک سازی طرف داغ و دفع حرارت دو فن توربو دوبل ۴*۴ و دو فن۸*۸ هم در نظر دارم، مشکلم بیشتر با هیت سینکه

_سوال سوم، برای ۸ تا المان خنک کننده ۶ آمپر از دو تا منبع تغذیه ۳۰ آمپر استفاده کنم اوکیه؟ یا امکانش هست از یکی استفاده کنم، چون میگن ۶ آمپر نمیکشن و ۳ آمپر هستن

_سوال چهارم. نکاتی که میدونید از سوختن المان ها جلوگیری میکنه لطفا بگید

سلام

1 - بله اصل و فیک دارن یعنی در واقع مدل های مختلفی دارن که تامین کننده ها از چین میارن.مدل های اصلی هم هست بستگی داره از کجا تهیه کنید.متاسفانه ظاهری خیلی مشخص نیست و بیشتر به اعتماد به فروشنده میشه اصلی خرید و قیمت که اصلی ها بسیار گرون قیمت هستن.نکاتی دیگری مثل ضخامت سیم ، ضخامت سرامیک ، و چسب سیلیکون بین سرامیک ها میشه تا حدودی جنس خوب رو از خیلی فیک تشخیص داد و همچنین وزن (هرچی سنگین تر بهتر) (مدل هایی هست که با یک بار اتصال میسوزن).

2 - برای هیت سینک اینجوری نیست که مثلا برای یک المان 4*4 از هیت سینک 4*4 استفاده کنید.مثلا اگر از 12*12 استفاده کنید خیلی بهتره (در واقع باید از ابعاد بزرگتر استفاده کنید تا هم سرما بهتری بگیرید هم دفع حرارت طرف گرم بهتری انجام بشه) . توی بازار رادیاتور های مخصوص این کار هم هست ، هم تکه های آلمینیومی که پشت TEC میچسبه هم رادیاتور (دقیقا مثل رادیاتور ماشین ولی ابعاد کوچک) که با گردش آب و یک فن کاملا دفع حرارت در ابعاد کمتر از هیت سینک ها و با صدای کمتر و کیفیت بالاتر انجام میده.

3 - اگر TEC ها اصلی باشند بیشتر از 6 آمپر هم جریان کشی دارند پس برای منبع تغذیه این مورد در نظر بگیرید (مثلا هر کدام 8 آمپر در نظر بگیرید)

4 - نمونه های فیک بعد یه تایم نهایت میسوزن و کاری نمیشه کرد ولی در نمونه های اصلی اگر دفع حرارت کامل اتفاق بیفته که یکطرف المان خیلی داغ نشه که موجب آسیب به داخل بشه میتونن ساعت های بسیار زیادی کار کنن مورد دیدم چند سال کار کرده داخل کول باکس.چسب کاری سیلیکون و یا خمیر سیلیکون بین المان و هیت سینک هم مهمه توی طول عمر کارکرد.

موفق باشید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ali.sgz نمایش پست ها
      سلام دوستان
      میخوام یه کولر به وسیله المان خنک کننده انجام بدم
      _سوال اول اینکه المان های توی بازار اصل و فیک دارن؟ و چطور قابل تشخیصه؟، و نوع اصل ۶ آمپرشو لطفا معرفی کنید

_سوال دوم، اینکه هیت‌سینک های ۴*۴ رنگی به همراه فن۴*۴ گزینه مناسبی هست؟ البته برای خنک سازی طرف داغ و دفع حرارت دو فن توربو دوبل ۴*۴ و دو فن۸*۸ هم در نظر دارم، مشکلم بیشتر با هیت سینکه

_سوال سوم، برای ۸ تا المان خنک کننده ۶ آمپر از دو تا منبع تغذیه ۳۰ آمپر استفاده کنم اوکیه؟ یا امکانش هست از یکی استفاده کنم، چون میگن ۶ آمپر نمیکشن و ۳ آمپر هستن

_سوال چهارم. نکاتی که میدونید از سوختن المان ها جلوگیری میکنه لطفا بگید
      درود ،
      ۱- استفاده از کلمات «اصل» و «فیک» برای قطعاتی که برند یا تولید کننده اونها مشخص نیست ، اشتباهه.
      المان های خنک کننده TEC بدون برند ، صرفا دارای رده کیفیتی درجه 1 و درجه 2 هستن، بهترین راه تشخیص هم خرید نمونه از چند تامین کننده و اندازه گیری جریان کشی و بازدهی هست.

۲- هیت سینک 4*4 برای سمت گرم المان خنک کننده شبیه جوک هست ، بهترین جایگزین ، هیت سینک CPU هست که با قیمت مناسب و به شکل استوک میتونید از تعمیرگاه های کامپیوتر تهیه کنید.

۳- همونطور که خودتون گفتید ، این المان ها جریان کشی کمتری نسبت به مقدار نامی دارن .
      اما استفاده از نهایت توان پاور سویچینگ هم توصیه نمیشه ، بهتره به هر منبع تغذیه 30 آمپری ، تعداد 5 یا 6 المان خنک کننده وصل کنید.

۴- خنک سازی المان و کاهش ولتاژ تغذیه ( در حد 1 الی 3 ولت ) توصیه میشه.

دیدگاه

درسته به سوال شما ربطی نداره حرفی که میخوام بزنم ولی تجربه بنده هست و شاید به درد کسی بخوره که از موتور جستجو میاد توی سایت
        اصلی که توی ساخت کولر از پلتیر ماژول باید رعایت بشه فارغ از بحث برق و الکترونیک بحث ترمودینامیکه محل انتقال گرما از یک سطح به سطح دیگه توی پلتیر سه چهار میلیمتر بیشتر فاصله نداره
        و این یعنی اگه سطح سرد رو کامل ایزوله نکنی از سطح گرم شما داری محیط رو گرم تر میکنی چون اتلاف زیادی هم داره

یعنی شما شاید بتونی یه چیزی بسازی که مثلا روی مچ یا عروق سطحی وصل‌بشه و گرما رو از بدن بگیره به محیط اتاق منتقل کنه

یا وصل‌کنی به پنجره که سطح داغ بیرون اتاق باشه

در این صورت میشه

درضمن این ماژول های پلتیر خیلی عملکرد ناامید کننده ای دارند
        مثلا توی یخچال هایی که کلا چهار تا قوطی فلزی نوشابه می‌گیرند
        یک روز کامل طول میکشه دما رو‌‌ از ۲۵ درجه بیارن ۵ درجه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
        X