اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال درباره مدار گیرنده رادیوfm دست ساز

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سوال درباره مدار گیرنده رادیوfm دست ساز

سلام و درود
    این مدار یک گیرنده رادیویی fmهست سوال من اینه مگر خروجی صدای رادیو بین خازنc2 متصل به بیس ترانزیستورT2و GNDنیست؟
    چرا پتانسیومتر رو همین جوری بین خازن c2و ورودی مثبت آیسی قرار ندادن
    منظورم اینه که نقش اون مقاومت ۱۰۰کیلو اهمی که مربوط به پتانسیومتر هست و اوردن بین خازنc2وGNDوصل کردن چیه؟ ایا میشه پتانسیومتر رو یک پایه اش رو به خازن c2و سر دیگه پتانسیومتر که قابل تنظیم هست رو به وردی مثبت آیسی وصل کرد بدون اینکه پتاسیو متر رو به GNDوصل کرد؟
    لطفا راهنماییم کنین????
    جدیدترین ویرایش توسط victor123; ۱۹:۰۷ ۱۴۰۴/۱۲/۲۷.

نوشته اصلی توسط victor123 نمایش پست ها
    سلام و درود
    این مدار یک گیرنده رادیویی fmهست سوال من اینه مگر خروجی صدای رادیو بین خازنc2 متصل به بیس ترانزیستورT2و GNDنیست؟
    چرا پتانسیومتر رو همین جوری بین خازن c2و ورودی مثبت آیسی قرار ندادن
    منظورم اینه که نقش اون مقاومت ۱۰۰کیلو اهمی که مربوط به پتانسیومتر هست و اوردن بین خازنc2وGNDوصل کردن چیه؟ ایا میشه پتانسیومتر رو یک پایه اش رو به خازن c2و سر دیگه پتانسیومتر که قابل تنظیم هست رو به وردی مثبت آیسی وصل کرد بدون اینکه پتاسیو متر رو به GNDوصل کرد؟
    لطفا راهنماییم کنین????
    درود،
    با این کار هرگز صدای خروجی قطع نمیشه و با چرخاندن پتانسیومتر صرفا مقداری کم و زیاد میشه.

دیدگاه

سلام دوستان من مدار بالا رو ساختم روی برد بورد ولی اصلا مدارش کار نمیکنه ،فقط وقتی که مدار رو به باتری ۳.۷ ولتی وصل میکنم اولش صدای تق می دهد اصلا صدای خش خش رادیو نمیاد؟
      مشکلش از کجاست ؟ تمام اتصالات رو درست وصل کردم و چند بار چک کردم.

دیدگاه

سلام دوستان من مدار بالا رو ساختم روی برد بورد ولی اصلا مدارش کار نمیکنه ،فقط وقتی که مدار رو به باتری ۳.۷ ولتی وصل میکنم اولش صدای تق می دهد اصلا صدای خش خش رادیو نمیاد؟
        مشکلش از کجاست ؟ تمام اتصالات رو درست وصل کردم و چند بار چک کردم.
        مدارات رادیویی باند HF و بالاتر روی برد بورد کار نمیکنن ، دلیلش هم ظرفیت خازنی بین ردیف های برد بورد و اندوکتانس خود اتصالات برد بورد هست.
        اگر مدار رو روی PCB ساختید و باز هم کار نکرد ،
        در ابتدا باید از عملکرد درست بخش تقویت کننده صوتی مطمئن بشید ، به پایه 3 آیسی LM386 خروجی یک منبع صوتی مثل MP3 پلیر یا موبایل رو متصل کنید ، اگر صدا به درستی در بلندگو پخش میشد ، از عملکرد درست LM386 مطمئن میشیم.

برای عملکرد بهتر ، پیشنهاد میکنم به جای ترانزیستوری هایی مثل 2N3904 از ترانزیستور های مخصوص باند VHF و UHF مثل BF494 و C3355 استفاده کنید.

دیدگاه

مدارات رادیویی باند HF و بالاتر روی برد بورد کار نمیکنن ، دلیلش هم ظرفیت خازنی بین ردیف های برد بورد و اندوکتانس خود اتصالات برد بورد هست.
          اگر مدار رو روی PCB ساختید و باز هم کار نکرد ،
          در ابتدا باید از عملکرد درست بخش تقویت کننده صوتی مطمئن بشید ، به پایه 3 آیسی LM386 خروجی یک منبع صوتی مثل MP3 پلیر یا موبایل رو متصل کنید ، اگر صدا به درستی در بلندگو پخش میشد ، از عملکرد درست LM386 مطمئن میشیم.

برای عملکرد بهتر ، پیشنهاد میکنم به جای ترانزیستوری هایی مثل 2N3904 از ترانزیستور های مخصوص باند VHF و UHF مثل BF494 و C3355 استفاده کنید.[/QUOTE]

سلام مرسی از راهنماییتون
          مدار رو همونجور که گفتید بررسی کردم ایسی درست بود
          فکر کنم مشکل از ترانزیستور ها هست که توی چنین مداری نمی تونن نوسان کنن و صدای خش خش تولید کنن
          ولی بجاش مدار زیر رو امتحان کردم با هر ترانزیستوری کار میکنه حتی رو برد بورد هم کار میکنه، ولی یک مشکلی که داره اینه که صدای خش خش خروجیش خیلی پایینه به آیسی lm386 هم که خروجیشو دادم صداش شبیه صدای سوت شده صداش اصلا شبیه رادیو نیست؟
          این مدار چه فرقی با مدار بالایی داره؟

چرا یک سلف اضافه داره می تونین مدار رو توضیح بدین چجوری کار میکنه؟
          جدیدترین ویرایش توسط victor123; ۲۳:۵۴ ۱۴۰۴/۱۲/۲۸.

دیدگاه

سلام و درود
            دوستان کسی مداری می تونه پیشنهاد بده که به مدار بالا اضافه کنم که گیرندگی مدار بالا بره و بتونه کانال های رادیویی ضعیف رو دریافت کنه
            آخه رادیو fm بالا کار میکنه خودم با یک فرستنده fm که مدارش اینهتستش کردم از طریق مدار بالا که به وسیله یک جک هنذفری به گوشی وصله موسیقی رو ارسال کردم
            و بعدش با مدار زیر صدا رو دریافت کردم که یعنی مدار رادیوfmبالا خوب کار میکنه ولی مشکلی که داره اینه که انتن رادیو رو باید خیلی به فرستنده نزدیک میکردم اگر فاصله بیشتر باشه صدا خیلی ضعیف و در نهایت قطع میشد
            حالا راه حلی بدین به من که به مدار بالا اضافه کنم تا رادیو گیرندگی اش بیشتر شه یعنی در فاصله بیشتری بتونه صدا رو دریافت کنه
            باتشکر
            جدیدترین ویرایش توسط victor123; ۱۷:۱۷ ۱۴۰۵/۰۱/۰۳.

دیدگاه

سلام و درود
              دوستان کسی مداری می تونه پیشنهاد بده که به مدار بالا اضافه کنم که گیرندگی مدار بالا بره و بتونه کانال های رادیویی ضعیف رو دریافت کنه
              آخه رادیو fm بالا کار میکنه خودم با یک فرستنده fm که مدارش اینهتستش کردم از طریق مدار بالا که به وسیله یک جک هنذفری به گوشی وصله موسیقی رو ارسال کردم
              و بعدش با مدار زیر صدا رو دریافت کردم که یعنی مدار رادیوfmبالا خوب کار میکنه ولی مشکلی که داره اینه که انتن رادیو رو باید خیلی به فرستنده نزدیک میکردم اگر فاصله بیشتر باشه صدا خیلی ضعیف و در نهایت قطع میشد
              حالا راه حلی بدین به من که به مدار بالا اضافه کنم تا رادیو گیرندگی اش بیشتر شه یعنی در فاصله بیشتری بتونه صدا رو دریافت کنه
              باتشکر
              مدار فرستنده ای که گذاشتید رو میشه تا حدی تقویت کرد ، ولی یادتون باشه این مدارات بیشتر جنبه آموزشی-سرگرمی دارن.
              اگر مایل باشید میتونم مدار گیرنده با JFET
              و مدار فرستنده 3 واتی FM رو ارسال کنم که مدارات معتبر و بهتری هستن.

دیدگاه

مدار فرستنده ای که گذاشتید رو میشه تا حدی تقویت کرد ، ولی یادتون باشه این مدارات بیشتر جنبه آموزشی-سرگرمی دارن.

روش تقویتش چجوریه ایا باید قبل از انتن چند طبقه ترانزیستور قرار داد؟
                اگر مدار کیفیت خوبی داره لطفا ارسال کنید.

دیدگاه

روش تقویتش چجوریه ایا باید قبل از انتن چند طبقه ترانزیستور قرار داد؟
                  اگر مدار کیفیت خوبی داره لطفا ارسال کنید.
                  بله باید حداقل یک طبقه ترانزیستور اضافه کنید ، البته حواستون باشه هر چقدر تعداد ترانزیستور ها بیشتر باشه ، تنظیم نهایی مدار هم سخت تر و وقت گیر تر میشه.
                  این شماتیک مدار گیرنده با کیفیت که اگر اشتباه نکنم در مجله «علم الکترونیک» دهه 60 چاپ شده بود:
                  Click image for larger version  Name:	MultiBand_Schematic.jpg Views:	84 Size:	57.6 کیلو بایت ID:	1162053
                  ( روی تصویر یکبار کلیک کنید تا با کیفیت اصلی بالا بیاد )

مقادیر داده شده برای محدوده FM هستن ، T1 هم فریت ( کادر آنتن) هست که فریت پیشنهادی با قطر 1 سانتی متر و طول 8 سانتی متر هست.
                  اگر از فریت با طول و قطر متفاوت استفاده بشه ، طبیعتا باید تعداد دور سیم ها هم تغییر کنه.
                  استفاده از سیم لاکی با قطر 0.3 پیشنهاد میشه.
                  ترانزیستور JFET هم حتما از فروشنده معتبر تهیه کنید ، مدل های تقلبی عملکرد لازم رو ندارن.
                  جدیدترین ویرایش توسط HS1386; ۱۲:۲۰ ۱۴۰۵/۰۱/۰۹. دلیل: اضافه کردن توضیحات درون پرانتز

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

بله باید حداقل یک طبقه ترانزیستور اضافه کنید ، البته حواستون باشه هر چقدر تعداد ترانزیستور ها بیشتر باشه ، تنظیم نهایی مدار هم سخت تر و وقت گیر تر میشه.
                    این شماتیک مدار گیرنده با کیفیت که اگر اشتباه نکنم در مجله «علم الکترونیک» دهه 60 چاپ شده بود:
                    Click image for larger version  Name:	MultiBand_Schematic.jpg Views:	0 Size:	57.6 کیلو بایت ID:	1162053
                    مقادیر داده شده برای محدوده FM هستن ، T1 هم فریت ( کادر آنتن) هست که فریت پیشنهادی با قطر 1 سانتی متر و طول 8 سانتی متر هست.
                    اگر از فریت با طول و قطر متفاوت استفاده بشه ، طبیعتا باید تعداد دور سیم ها هم تغییر کنه.
                    استفاده از سیم لاکی با قطر 0.3 پیشنهاد میشه.
                    ترانزیستور JFET هم حتما از فروشنده معتبر تهیه کنید ، مدل های تقلبی عملکرد لازم رو ندارن.
                    تشکر بابت مدار
                    برای اضافه کردن ترانزیستور ایا باید مدار تانک هم به ترانزیستور اضافه شده اضافه کنم؟ و ایا ترانزیستور اضافه شده باید قبل از آنتن و بعد ترانزیستور مدار باشد؟
                    اگر میشه لطف کنید مدار فرستنده ۳وات رو هم که گفتید قرار بدید
                    جدیدترین ویرایش توسط victor123; ۱۲:۰۳ ۱۴۰۵/۰۱/۰۵.

دیدگاه

تشکر بابت مدار
                      برای اضافه کردن ترانزیستور ایا باید مدار تانک هم به ترانزیستور اضافه شده اضافه کنم؟ و ایا ترانزیستور اضافه شده باید قبل از آنتن و بعد ترانزیستور مدار باشد؟
                      اگر میشه لطف کنید مدار فرستنده ۳وات رو هم که گفتید قرار بدید
                      اضافه کردن مدار تانک کامل ضروری نیست ، یک سلف هم برای بخش خروجی کفایت میکنه، اما اگر تانک بذارید ، باعث کاهش هارمونیک های خروجی و در نتیجه افزایش کیفیت فرستنده میشه. موقعیتش همونطور که خودتون حدس زدید هم بین آنتن و بعد از ترانزیستور اول ( نوسان ساز ).

اینم مدار فرستنده 1 واتی که گفتم ، با برد چند صد متری در صورت ساخت با استفاده از قطعات اصل و با کیفیت ( در پست قبل به اشتباه 3 وات نوشتم )
                      این مدار در صفحه 69 کتاب « مجموعه مدار برای جوانان جلد 5» درج شده و افراد بسیاری ساختن و نتیجه گرفتن :

Click image for larger version

Name:	FM_1W_Schematic.jpg
Views:	119
Size:	43.4 کیلو بایت
ID:	1162083

قطعه VD1 یک دیود واراکتور (دیود واریکپ) هست ، در صورتی که پیدا نکردید میتونید از BB121 استفاده کنید.
                      اگر ترانزیستور 2N2219 پیدا نکردید میتونید از 2SC5915 و BD139 استفاده کنید، حتما از ترانزیستور اصلی استفاده کنید.
                      به جای TL072 میتونید از TL082, TL062, NE5532 و آپ امپ های مشابه استفاده کنید ، در صورت تقلبی بودن کیفیت صدا مقداری افت میکنه.

سلف L2 یه سلف 3 سر هسته هوا هست که باید دور میله به قطر 5 میلی متر و با سیم لاکی 0.5 بپیچید
                      سلف L1 هم دور سلف L2 پیچیده میشه.

در صورت عملکرد درست ، مدار بین 100 تا 150 میلی آمپر جریان میکشه.
                      جدیدترین ویرایش توسط HS1386; ۱۹:۳۷ ۱۴۰۵/۰۱/۰۵.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

اضافه کردن مدار تانک کامل ضروری نیست ، یک سلف هم برای بخش خروجی کفایت میکنه، اما اگر تانک بذارید ، باعث کاهش هارمونیک های خروجی و در نتیجه افزایش کیفیت فرستنده میشه. موقعیتش همونطور که خودتون حدس زدید هم بین آنتن و بعد از ترانزیستور اول ( نوسان ساز ).

اینم مدار فرستنده 1 واتی که گفتم ، با برد چند صد متری در صورت ساخت با استفاده از قطعات اصل و با کیفیت ( در پست قبل به اشتباه 3 وات نوشتم )
                        این مدار در صفحه 69 کتاب « مجموعه مدار برای جوانان جلد 5» درج شده و افراد بسیاری ساختن و نتیجه گرفتن :

Click image for larger version

Name:	FM_1W_Schematic.jpg
Views:	119
Size:	43.4 کیلو بایت
ID:	1162083

قطعه VD1 یک دیود واراکتور (دیود واریکپ) هست ، در صورتی که پیدا نکردید میتونید از BB121 استفاده کنید.
                        اگر ترانزیستور 2N2219 پیدا نکردید میتونید از 2SC5915 و BD139 استفاده کنید، حتما از ترانزیستور اصلی استفاده کنید.
                        به جای TL072 میتونید از TL082, TL062, NE5532 و آپ امپ های مشابه استفاده کنید ، در صورت تقلبی بودن کیفیت صدا مقداری افت میکنه.

سلف L2 یه سلف 3 سر هسته هوا هست که باید دور میله به قطر 5 میلی متر و با سیم لاکی 0.5 بپیچید
                        سلف L1 هم دور سلف L2 پیچیده میشه.

در صورت عملکرد درست ، مدار بین 100 تا 150 میلی آمپر جریان میکشه.
                        خیلی ممنون
                        موفق باشید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X