اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کدام طیف از موج AM بیشترین و کمترین انتشار را در کشور دارد؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کدام طیف از موج AM بیشترین و کمترین انتشار را در کشور دارد؟

سلام و وقت همگی بخیر.
    تو الکترونیک و مخابرات تقریبا هیچ تجربه ای ندارم و فقط در حد علاقه مندی هام تو نت جستجو کردم.پس اگر سوالم رو غیر علمی و نامفهوم میپرسم عذرمیخوام. میخوام بدونم در بازه فرکانسیAM ما چقدر پوشش دکل تو کشور مخصوصا شمال ایران داریم؟ یعنی مثلا اگر من یک رادیو AMداشته باشم و در مناطق جنگلی و دور افتاده از شهر و یا در ارتفاعات و دور از دسترس باشم چقدر میتونم امیدوار باشم موج رادیو AMبه من میرسه و تحت پوشش دکلهای AMهستم یا نه.یعنی آیا در جغرافیای ایران خصوص شمال ایران سطح پوشش دکلهای AMراضی کننده و گسترده هست یا خیر؟

نوشته اصلی توسط erfan1009 نمایش پست ها
    سلام و وقت همگی بخیر.
    تو الکترونیک و مخابرات تقریبا هیچ تجربه ای ندارم و فقط در حد علاقه مندی هام تو نت جستجو کردم.پس اگر سوالم رو غیر علمی و نامفهوم میپرسم عذرمیخوام. میخوام بدونم در بازه فرکانسیAM ما چقدر پوشش دکل تو کشور مخصوصا شمال ایران داریم؟ یعنی مثلا اگر من یک رادیو AMداشته باشم و در مناطق جنگلی و دور افتاده از شهر و یا در ارتفاعات و دور از دسترس باشم چقدر میتونم امیدوار باشم موج رادیو AMبه من میرسه و تحت پوشش دکلهای AMهستم یا نه.یعنی آیا در جغرافیای ایران خصوص شمال ایران سطح پوشش دکلهای AMراضی کننده و گسترده هست یا خیر؟

با سلام و تبریک سال نو،

موج MW ( به قول خودمون همون AM ) ذاتا بخاطر فرکانس پایین ، امواجش کمتر توسط پدیده های طبیعی ( کوه ، درخت و ... ) جذب میشه و به همین دلیل پوشش بسیار بهتری نسبت به FM و حتی SW داره.

در ضمن در ارتفاعات معمول ( بین 500 تا 1000 متر ) طبق تجربه خودم ، به دلیل کاهش موانع فیزیکی و منابع نویز ، گیرایی رادیو به شدت بیشتر میشه و اگر خوش شانس باشید ، میتونید امواج کشور های همسایه هم دریافت کنید !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با سلام و تبریک سال نو،

موج MW ( به قول خودمون همون AM ) ذاتا بخاطر فرکانس پایین ، امواجش کمتر توسط پدیده های طبیعی ( کوه ، درخت و ... ) جذب میشه و به همین دلیل پوشش بسیار بهتری نسبت به FM و حتی SW داره.

در ضمن در ارتفاعات معمول ( بین 500 تا 1000 متر ) طبق تجربه خودم ، به دلیل کاهش موانع فیزیکی و منابع نویز ، گیرایی رادیو به شدت بیشتر میشه و اگر خوش شانس باشید ، میتونید امواج کشور های همسایه هم دریافت کنید !
      خیلی سپاسگذارم از پاسختون.سال نو شمام مبارک بزرگوار.
      سوالات بیشتری دارم لطفا هرزمان فرصت داشتید نظر خودتون رو بفرمائید.
      کجای باند AM (حدود500کیلوهرتز تا1700کیلوهرتز) گستره بیشتری داره یا بیشتر منتشر میشه؟
      کجای این باند خلوت تر و یا بصورت عامیانه بگم ایستگاه رادیویی کمتری داره؟
      من بدنبال ساخت یک گیرنده AMهستم که در خلوت ترین قسمت این بازه دریافت داشته باشه. یعنی در واقع هدفم اصلا دریافت ایستگاه رادیویی خاصی نیست بلکه دقیقا برعکس بدنبال ساخت گیرنده ای هستم که در خلوت ترین جای این محدودهAMدریافت داشته باشه. هدفم دریافت نویزهای محیطی هست نه ایستگاههای رادیویی. ولی باید این نویزها رو در بازه AMدریافت کنم.
      میخوام بدونم کجای این بازه انتشار بیشتری تو محیط دوردست و خارج از شهر داره و سپس وقتی این محدوده پیدا شد بفهمم کجای این محدوده ی پیدا شده خلوت تر و خالی از ایستگاه رادیویی هست.
      ممنونم از شکیبایی تون
      جدیدترین ویرایش توسط erfan1009; ۲۲:۲۰ ۱۴۰۵/۰۱/۰۲.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط erfan1009 نمایش پست ها

خیلی سپاسگذارم از پاسختون.سال نو شمام مبارک بزرگوار.
        سوالات بیشتری دارم لطفا هرزمان فرصت داشتید نظر خودتون رو بفرمائید.
        کجای باند AM (حدود500کیلوهرتز تا1700کیلوهرتز) گستره بیشتری داره یا بیشتر منتشر میشه؟
        کجای این باند خلوت تر و یا بصورت عامیانه بگم ایستگاه رادیویی کمتری داره؟
        من بدنبال ساخت یک گیرنده AMهستم که در خلوت ترین قسمت این بازه دریافت داشته باشه. یعنی در واقع هدفم اصلا دریافت ایستگاه رادیویی خاصی نیست بلکه دقیقا برعکس بدنبال ساخت گیرنده ای هستم که در خلوت ترین جای این محدودهAMدریافت داشته باشه. هدفم دریافت نویزهای محیطی هست نه ایستگاههای رادیویی. ولی باید این نویزها رو در بازه AMدریافت کنم.
        میخوام بدونم کجای این بازه انتشار بیشتری تو محیط دوردست و خارج از شهر داره و سپس وقتی این محدوده پیدا شد بفهمم کجای این محدوده ی پیدا شده خلوت تر و خالی از ایستگاه رادیویی هست.
        ممنونم از شکیبایی تون
        خواهش میکنم ،
        منظورتون از نظر برد امواج هست ؟
        طبیعتا هر چه قدر فرکانس کمتر باشه ، برد هم بیشتر هست ( به دلیل جذب کمتر توسط پدیده های طبیعی ، همونطور که قبلا گفتم )

رادیو ایران در حدود 560 کیلوهرتز هست و تقریبا در همه جای ایران قابل دریافته.
        رادیو های محلی و استانی هم معمولا فرکانس بالاتری دارن ، برای مثال رادیوی استانی ما در 1368 ‌و 1539 کیلو هرتز هست.
        باید ببینید استان های مقصد شما در چه فرکانس هایی هستن تا اون محدوده فرکانسی رو بی خیال بشید.
        بین 700 تا 1000 کیلو هرتز معمولا ایستگاه های رادیویی کمتری وجود داره.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

خواهش میکنم ،

منظورتون از نظر برد امواج هست ؟
          طبیعتا هر چه قدر فرکانس کمتر باشه ، برد هم بیشتر هست ( به دلیل جذب کمتر توسط پدیده های طبیعی ، همونطور که قبلا گفتم )

رادیو ایران در حدود 560 کیلوهرتز هست و تقریبا در همه جای ایران قابل دریافته.
          رادیو های محلی و استانی هم معمولا فرکانس بالاتری دارن ، برای مثال رادیوی استانی ما در 1368 ‌و 1539 کیلو هرتز هست.
          باید ببینید استان های مقصد شما در چه فرکانس هایی هستن تا اون محدوده فرکانسی رو بی خیال بشید.
          بین 700 تا 1000 کیلو هرتز معمولا ایستگاه های رادیویی کمتری وجود داره.
          ممنونم از توجهتون.
          موضوع به لطف شما برام روشن شد.
          چندتا سوال(البته با دانسته های ناقص و غیر آکادمیک مطرح میکنم شما ببخشید و صبوری کنید)
          همونطور که میدونیم در برخی مدارهای گیرنده رادیویی AM برای افزایش حساسیت گیرنده از یک نوسان ساز در مدار استفاده میشه که در مرحله میکسر، این موج نوسانی با سیگنال دریافتی از آنتن مخلوط شده و به مرحله تقویت کننده میره.یعنی این یک پلن برای افزایش حساسیت در مدار هست.
          از طرفی آنتن هم نقشش دریافت امواج الکترومغناطیسی از محیط و حرکت الکترونها در سطح آنتن و ایجاد جریان الکتریکی و در نهایت تبدیل موج الکترومغناطیس به سیگنال الکتریکی هست.
          اگر فرض کنیم ما قبل از برخورد موج الکترومغناطیس به آنتن، بتونیم بوسیله یک تحریک کننده الکترونهای سطح انتن رو به حرکت و جریان وا بداریم(در حد بسیار ضعیف) سپس برخورد موج الکترومغناطیس محیطی میتونه با حساسیت بیشتری توسط گیرنده دریافت بشه.
          مثال: یک ماشین در حال ایستاده رو با نیروی X میتونیم هل بدیم و به حرکت واداریم. اما اگر همین ماشین خودش کمی در حال حرکت باشه با نیروی کمتری از ما میتونه با سرعت بیشتری (نسبت به حالت قبل) حرکت کنه.
          این فرایند میتونه در مدار گیرنده و روی آنتن هم اعمال بشه.
          ازون طرف نوسان ساز مدار و ازین طرف تحریک الکترونی آنتن میتونه حسایت مدار رو دو چندان کنه. بعضی اشخاص(در مواردی که خودم دیدم) این تحریک رو با ایجاد یک سیم پیچ کوچک که عملا جزیی از یک مدار نوسان ساز مستقل از نوسان ساز اصلی مدار هست ایجاد میکنن.البته با رعایت ظرایف و جزییاتی مانند عدم تداخل دو نوسانساز با هم. و یا رعایت فاکتور پایداری در نوسانساز تحریک کننده آنتن.(شاید بشه نقش مدارنوسانساز BFO در تقویت آنتن در مدارهای رادیو کریستالی که در اوایل صنعت ساخت رادیو مرسوم بود رو مثال زد.در اونجا خروجی مدارBFO یک سیم بود که عملا روی سیم پیچ رادیو کریستالی پیچیده میشد و برای حفظ پایداری رعایت تعداد دور و حفظ فاصله مناسب با سیم پیچ گیرنده الزامی بود. مخصوصا ثابت بودن)

تمامی این موارد رو گفتم که به این نتیجه برسم که مدارهایی وجود داره که عملا کارشون دریافت ایستگاههای رادیویی نیست. بلکه کارشون شناخت انواع نویزهای محیطی و پالس های تخلیه بسیار کوچک(غیر از تخلیه دی الکتریک صنعتی مثل تخلیه کرونا یا....) هست ولی این دریافت ها رو در بازه رادیویی انجام میدن چون بهرحال این تخلیه ها اگر سرعت مناسب داشته باشن موج منتشر شونده دارن.
          هدف من هم ساخت همچین مداری در AM هست.
          لطفا در مورد توضیحاتم نظر خودتون رو بدید. من هر چی میگردم هیییچ منبع درست درمون یا تایپیکی که در این مورد باشه پیدا نمیکنم.
          ممنونم از صبر و توجهتون.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
          X