اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

گیرنده MW

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

گیرنده MW

با درود فراوان
    میخوام یک مدار گیرنده رادیویی تک باند MW یا همون به قول خودمون AM بسازم
    از دوستانی که شماتیک ساخته شده و تست شده ای در اختیار دارن درخواست دارم که لطف کنن و شماتیک رو قرار بدن و اگر نکته یا تجربه ای دارن هم از به اشتراک گذاشتن اون دریغ نکنند

نوشته اصلی توسط الکترونیک مبتدی...... نمایش پست ها
    با درود فراوان
    میخوام یک مدار گیرنده رادیویی تک باند MW یا همون به قول خودمون AM بسازم
    از دوستانی که شماتیک ساخته شده و تست شده ای در اختیار دارن درخواست دارم که لطف کنن و شماتیک رو قرار بدن و اگر نکته یا تجربه ای دارن هم از به اشتراک گذاشتن اون دریغ نکنند
    دوست عزیز در زمینه ساخت رادیو اگر تجربه اول شماست پیشنهاد میکنم از کیتهای آماده مونتاژ موجود در بازار شروع کنید ... چون دردسر جور کردن قطعات و فیبر مدرا چاپی را در اول کار ندارید و تا حد زیادی میتوایند مطمئن باشید طرحی را که میسازید درسته و کار میکنه ... معمولا طرحهای TRF یا گیرنده های مستقیم ساده برای شروع بهتره و البته در قدم بعدی هم میتوانید سراغ طرحهای حرفه ای سوپر هترودین بروید
    پاره ای از رویکردهای دفاعی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط emitor نمایش پست ها

دوست عزیز در زمینه ساخت رادیو اگر تجربه اول شماست پیشنهاد میکنم از کیتهای آماده مونتاژ موجود در بازار شروع کنید ... چون دردسر جور کردن قطعات و فیبر مدرا چاپی را در اول کار ندارید و تا حد زیادی میتوایند مطمئن باشید طرحی را که میسازید درسته و کار میکنه ... معمولا طرحهای TRF یا گیرنده های مستقیم ساده برای شروع بهتره و البته در قدم بعدی هم میتوانید سراغ طرحهای حرفه ای سوپر هترودین بروید
      راستش اولین تجربه نیست
      نمونه های ترانزیستوری ساختم که کار میکنن اما به دنبال شماتیک ها و طرح های مختلف هستم تا تجربه بیشتری کسب کنم تا اینجا خیلی چیزها رو با آزمون و خطا یاد گرفتم
      گفتم شاید کسی چیز بیشتری بدونه و به من منتقل کنه

دیدگاه

راستش اولین تجربه نیست
        نمونه های ترانزیستوری ساختم که کار میکنن اما به دنبال شماتیک ها و طرح های مختلف هستم تا تجربه بیشتری کسب کنم تا اینجا خیلی چیزها رو با آزمون و خطا یاد گرفتم
        دوست عزیز اگر در اینترنت جستجو کنید شاید هزاران طرح برای گیرنده های رادیویی پیدا بشه ولی چند نکته مهم وجود داره ... کی اینکه همه این طرحها درست و قابل ساخت نیست ... دوم پیدا کردن قطعات اکثر این طرحها در این بازار آشفته قطعات الکترونیک دشواره و در نهایت ساخت بعضی قسمتها مثل سیم پیچها یا ترانسهای IF نیاز به تجربه زیادی داره ... در حقیقت در صورت عدم موفقیت علاوه بر هدر رفتن وقت و هزینه نتیجه منفی میتونه به شدت مایوس کننده باشه ...برای نمونه مدتها دنبال یک طرح خوب برای گیرنده موج کوتاه بودم که در طرحهای آماتوری فقط مدارهای ریجنراتیو وجود داشت و اکثر خود آن دوستان سازنده در نقاط مختلف دنیا هم توصیه کرده بودند در صورت عدم دسترسی به وسایل آزمایشگاهی کامل مثل اسکوپ و .... دنبال طرحهای پیچیده سوپر هترودین نروید ....البته چند سالی هم هست که تراشه های گیرنده یکپارچه به بازار ارئه شده که تمام مراحل دریافت به صورت دیجیتالی در یک بسته بندی انجام میشه برای دریافت طیف کامل گیرنده های تجاری تنها به چند قطعه خارجی نیازمندیم ولی خوب این تراشه ها علاوه بر قیمت بالا ( مخصوصا در بازار ایران ) معمولا برای ساخت چندان لطفی ندارند یعنی درست مثل اینه که برویم از بازار یک رادیو بخریم
        پاره ای از رویکردهای دفاعی

دیدگاه

راستش اولین تجربه نیست
          درود،
          اگر هدفتون صرفا ساخت رادیو MW هست که گیرایی خوبی داشته باشه و بتونید باهاش چندین ایستگاه رو دریافت کنید ، میتونید از آیسی CD2003 / TA2003 استفاده کنید که علاوه بر MW میتونه FM هم دریافت کنه.
          اگر هم حوصله سلف هسته هوا و تریمر و تنظیم کردن مدار و... رو ندارید میتونید از آیسی هایی مثل BK1198, TSC3825, SI4825 استفاده کنید که علاوه بر MW میتونه FM و SW رو هم دریافت کنه.
          آیسی TA7642 هم صرفا برای دریافت امواج MW مناسبه و تقریبا ساده ترین مدار جانبی رو هم داره، منتهی از نظر گیرایی ضعیف تر از موارد نامبرده در بالا هست.

پی نوشت :
          در تاپیک قبلی که در مورد گیرنده FM بود ، مدار گیرنده ای که قرار دادم با افزایش تعداد دور سیم پیچ میتونه برای MW هم استفاده بشه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
          X