اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

حذف نویز موتور براش ماشین کنترلی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

حذف نویز موتور براش ماشین کنترلی

بنده تعدادی ماشین کنترلی قدیمی دارم که بیشترشون با فرکانس 27 مگاهرتز و چنتاشون با فرکانس 49 مگاهرتز کار میکنند.
    این طراحی قدیمی مصرف برق زیاد در فرستنده و برد کم داره
    تصمیم گرفتم با مدار فرستنده 433 مگاهرتز و گیرنده 433 مگاهرتز کار رو راه بندازم. مشکل اصلی برد کم مدار 27 مگاهرتز هست.
    آیسی دیکودر و اینکودر RX2B TX2B هست. دیتاشیت رو مطالعه بفرمایید.
    در دیتاشیت مدار مادون قرمز و مدار رادیویی پیشنهاد داده و در نهایت خودش یک مدار کامل ارسال و دریافت 27مگاهرتز پیشنهاد داده که توی همین ماشین ها بدون قابلیت توربو و دکمه پنجم و با درایور پل اچ ساخته شده.
    توی فرستنده از این ماژول استفاده کردم. توی گیرنده هم این یکی. مدار فرستنده رو با دوتا باتری لیتیومی و دیود زنر برای TX2B راه اندازی کردم.
    مدار گیرنده هم این جوری: تغذیه ماشین دوتا باتری لیتومی هست و با رگولاتور 5 ولت و خازن، تغذیه ماژول گیرنده رو فراهم کردم. تنها تغییری که توی مدار خود ماشین ایجاد کردم این بود که طبق دستور دیتاشیت در صفحه هفتم، در مدار رادیویی، پایه 3 RX2B رو از مدار جدا کردم و با یه خازن عدسی 102 به خروجی گیرنده 433مگاهرتز وصل کردم. ارسال و دریافت داده بدرستی انجام میشه تا زمانی که بخواهم LED روشن بکنم اما اگر موتورهای براش ماشین کنترلی رو وصل بکنم نویز ایجاد شده روی خط تغذیه باعث اختلال گیرنده میشه و ماشین ریپ میزنه. تغذیه ماژول گیرنده رو با باتری لیتومی و بدون رگولاتور تامین کردم و مشکل نویز حل شد. از چت جی پی تی پرسیدم، خازن های دوسر موتور و پیچیدن سیم های موتور دور هم رو پیشنهاد داد اما مشکل حل نشد.
    البته فیلتر LC/RC هم پیشنهاد داده بود اما انجام ندادم. بنظر شما برای حذف نویز موتورها چه کنم؟

نوشته اصلی توسط jojo14 نمایش پست ها
    بنده تعدادی ماشین کنترلی قدیمی دارم که بیشترشون با فرکانس 27 مگاهرتز و چنتاشون با فرکانس 49 مگاهرتز کار میکنند.
    تصمیم گرفتم با مدار فرستنده 433 مگاهرتز و گیرنده 433 مگاهرتز کار رو راه بندازم. مشکل اصلی برد کم مدار 27 مگاهرتز هست.
    در دیتاشیت مدار مادون قرمز و مدار رادیویی پیشنهاد داده و در نهایت خودش یک مدار کامل ارسال و دریافت 27مگاهرتز پیشنهاد داده که توی همین ماشین ها بدون قابلیت توربو و دکمه پنجم و با درایور پل اچ ساخته شده.
    توی فرستنده از این ماژول استفاده کردم. توی گیرنده هم این یکی. مدار فرستنده رو با دوتا باتری لیتیومی و دیود زنر برای TX2B راه اندازی کردم.
    مدار گیرنده هم این جوری: تغذیه ماشین دوتا باتری لیتومی هست و با رگولاتور 5 ولت و خازن، تغذیه ماژول گیرنده رو فراهم کردم. تنها تغییری که توی مدار خود ماشین ایجاد کردم این بود که طبق دستور دیتاشیت در صفحه هفتم، در مدار رادیویی، پایه 3 RX2B رو از مدار جدا کردم و با یه خازن عدسی 102 به خروجی گیرنده 433مگاهرتز وصل کردم. ارسال و دریافت داده بدرستی انجام میشه تا زمانی که بخواهم LED روشن بکنم اما اگر موتورهای براش ماشین کنترلی رو وصل بکنم نویز ایجاد شده روی خط تغذیه باعث اختلال گیرنده میشه و ماشین ریپ میزنه. تغذیه ماژول گیرنده رو با باتری لیتومی و بدون رگولاتور تامین کردم و مشکل نویز حل شد. از چت جی پی تی پرسیدم، خازن های دوسر موتور و پیچیدن سیم های موتور دور هم رو پیشنهاد داد اما مشکل حل نشد.
    البته فیلتر LC/RC هم پیشنهاد داده بود اما انجام ندادم. بنظر شما برای حذف نویز موتورها چه کنم؟
    با سلام به‌شما ...
    ،،روش،اول.>>>>
    ،،می‌توانید سر را برق تغذیه (فریت بید) قرار دهید ..
    , ,در منابع تغذیه کامپیوتر ها هم از این روش،استفاده
    میشود (،برای کاهش،نویز )...
    روش دوم_>>>>
    ، . از خازن فید ترو استفاده کنید ..

دیدگاه

نوشته اصلی توسط DAVID347 نمایش پست ها

با سلام به‌شما ...
      ،،روش،اول.>>>>
      ،،می‌توانید سر را برق تغذیه (فریت بید) قرار دهید ..
      , ,در منابع تغذیه کامپیوتر ها هم از این روش،استفاده
      میشود (،برای کاهش،نویز )...
      روش دوم_>>>>
      ، . از خازن فید ترو استفاده کنید ..
      خازن فیدترو پیدا نکردم و بعید میدونم جواب بده و هزینه ای منطقی برای این کار نیست
      فریت بید هم جواب نداد
      واقعا برام سوال شده که چجوری روی فرکانس 27 مگاهرتز پایداری رو ایجاد کردند؟ توی فرستنده که همین طراحی ماژول های 433 مگاهرتز هست، دوتا ترانزیستور و یه کریستال و چندتا سلف و خازن. توی گیرنده ماشین کنترلی ولی نمیدونم این قطعات جانبی چه نقشی ایفا میکنند! تعدادی از قطعات یقینا برای دریافت فرکانس هست ولی قطعاتی که به پایه های 1.14.15.16 آیسی RX2B وصل هستند بنظرتون نیازی به تغییر یا حذف ندارند؟ بنظرتون مقاومت بین پایه های 4 و 5 گیرنده و 11 و 12 فرستنده رو با پتانسیومتر تعویض کنم و مقدارش رو تغییر بدم؟ مشکل رو بنظرتون چجوری باید حل کرد؟

دیدگاه

خازن فیدترو پیدا نکردم و بعید میدونم جواب بده و هزینه ای منطقی برای این کار نیست
        فریت بید هم جواب نداد
        واقعا برام سوال شده که چجوری روی فرکانس 27 مگاهرتز پایداری رو ایجاد کردند؟ توی فرستنده که همین طراحی ماژول های 433 مگاهرتز هست، دوتا ترانزیستور و یه کریستال و چندتا سلف و خازن. توی گیرنده ماشین کنترلی ولی نمیدونم این قطعات جانبی چه نقشی ایفا میکنند! تعدادی از قطعات یقینا برای دریافت فرکانس هست ولی قطعاتی که به پایه های 1.14.15.16 آیسی RX2B وصل هستند بنظرتون نیازی به تغییر یا حذف ندارند؟ بنظرتون مقاومت بین پایه های 4 و 5 گیرنده و 11 و 12 فرستنده رو با پتانسیومتر تعویض کنم و مقدارش رو تغییر بدم؟ مشکل رو بنظرتون چجوری باید حل کرد؟
        با عرض سلام خدمت دوست عزیز.
        برای کاهش نویز در مدار مورد نظر شما ..

۱...خازن در دوسر موتور .را باید بطور تجربی بدست آورد
        ..خازنهای ۱ و ۱۰ و ۱۰۰ نانو سرامیک در دوسر موتور ازمایش گردد ...
        .
        ۲...خازنهای فید ترو که قیمت بالایی ندارند.. و این
        روش در موتورهای
        ضبط استفاده می‌شود ...
        البته به علت این‌که موتور ..مولد نویز است باید داخل محفظه فلزی قرار گیرد ..و ورود جریان باید از طریق خازن
        فید ترو انجام گردد
        .
        ۳...بدنه موتور به ‌زمین دستگاه متصل گردد..
        ..

دیدگاه

با سلام،
          دو تا باتری لیتیومی سری میشه 8.4 ولت در حالت فول شارژ و حدود 6 ولت هنگام خالی بودن باتری ،
          احتمال میدم از رگولاتور 7805 برای تامین تغذیه ماژول گیرنده استفاده کرده باشید ،‌ جریان کشی موتور باعث افت ولتاژ ورودی به 7805 میشه ، از طرفی 7805 رگولاتور LDO نیست و وقتی که ولتاژ ورودی اون به زیر 7 ولت برسه ، خروجی اون ناپایدار میشه.
          راه حل این مشکل هم استفاده از رگولاتور های نسل جدید با Line Regulation و Load Regulation بالا مثل TLV75801 و TPS7A0350 هست.

یک راه حل بهتر ، اینه که ولتاژ باتری رو با افزاینده ولتاژ به 9 ولت برسونید و بعد با رگولاتور به ماژول گیرنده اعمال کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با سلام،
            دو تا باتری لیتیومی سری میشه 8.4 ولت در حالت فول شارژ و حدود 6 ولت هنگام خالی بودن باتری ،
            احتمال میدم از رگولاتور 7805 برای تامین تغذیه ماژول گیرنده استفاده کرده باشید ،‌ جریان کشی موتور باعث افت ولتاژ ورودی به 7805 میشه ، از طرفی 7805 رگولاتور LDO نیست و وقتی که ولتاژ ورودی اون به زیر 7 ولت برسه ، خروجی اون ناپایدار میشه.
            راه حل این مشکل هم استفاده از رگولاتور های نسل جدید با Line Regulation و Load Regulation بالا مثل TLV75801 و TPS7A0350 هست.

یک راه حل بهتر ، اینه که ولتاژ باتری رو با افزاینده ولتاژ به 9 ولت برسونید و بعد با رگولاتور به ماژول گیرنده اعمال کنید.
            اتفاقا یکی از مشکلاتی که به ذهنم رسید همین مسئله افت ولتاژ ورودی رگولاتور بود. ماژول گیرنده ای که استفاده میکنم رگولاتور 3.3 ولت داره و باتری این ماشین کنترلی سه سلولی و 12 ولت هست.

دیدگاه

با سلام و احترام
              یکی از راهکارهای کاهش نویز استفاده از خازن الکترولیت مرغوب و با ظرفیت بالا (470 تا 1000 میکروفاراد) در خروجی منبع تغذیه و موازی کردن خازن 100nF با آن میباشد.
              نکته دیگری که میتواند مهم و موثر باشد, عدم سری کردن گراند بخشهای مختلف از طریق سیم است. گراند بخشهای مختلف را تا حد امکان با سیم مجزا به منفی خازن خروجی وصل کنید.
              همانطور که دوستان در بالا نیز اشاره کردند بهتر است:
              -یک خازن 100 نانوفاراد بین دو پایه موتور قرار دهید.
              -دو خازن 100 نانو فاراد بین پایه ها و بدنه فلزی موتور قرار دهید.
              -در مسیر تغدیه مثبت و منفی موتور هم از فریت بید استفاده کنید.
              موفق باشید.
              جدیدترین ویرایش توسط evergreen; ۱۲:۰۱ ۱۴۰۵/۰۵/۱۴.

دیدگاه

اتفاقا یکی از مشکلاتی که به ذهنم رسید همین مسئله افت ولتاژ ورودی رگولاتور بود. ماژول گیرنده ای که استفاده میکنم رگولاتور 3.3 ولت داره و باتری این ماشین کنترلی سه سلولی و 12 ولت هست.
                رگولاتور روی ماژول چی هست؟
                آیا Line Regulation خوبی داره ؟ ( اگر اسیلوسکوپ در دسترس دارید میتونید تغییرات ولتاژ خروجی رگولاتور رو هنگام روشن شدن موتور اندازه بگیرید )

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                X