اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت یک فرکانس خاص و ارسال دیتا روی آن

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ساخت یک فرکانس خاص و ارسال دیتا روی آن

دوستان سلام

از مهندسین عزیز کسی هست بتونه یه توضیح بده که اصلا چطوری می شه یه فرکانس خاص ساخت و رو ی اون یه چیزی ارسال کرد(منظورم از فرکانس امواج rf هست)؟
    نیا باران . . . زمین جای قشنگی نیست !
    من از اهل زمینم خوب می دانم که
    گل در عقد زنبور است ولی سودای بلبل دارد و پروانه را هم دوست می دارد . . .

پاسخ : ساخت یک فرکانس خاص و ارسال دیتا روی آن

سلام
    ساخت یک فرکانس خاص توسط اسیلاتور انجام میشه که انواع مختلف مدارات اسیلاتور وجود داره که هر کدوم ویژگی های خاص خودشونو دارن به عمل قرار دادن یک سیگنال (پیام) روی اون هم مدولاسیون گفته میشه که اون هم انواع مختلف داره با مراجعه به کتاب سیستم های مخابراتی کارلسون و مدارات مخابراتی کلارک می تونی اطلاعات خوبی بدست بیاری
    بنابراین نیاز به دو تا مدار هست 1-نوسان ساز (اسیلاتور) 2- مدولاتور
    حاصل عمرم سه سخن بیش نیست
    خام بودم - پخته شدم - سوختم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roberto
      سلام
      ساخت یک فرکانس خاص توسط اسیلاتور انجام میشه که انواع مختلف مدارات اسیلاتور وجود داره که هر کدوم ویژگی های خاص خودشونو دارن به عمل قرار دادن یک سیگنال (پیام) روی اون هم مدولاسیون گفته میشه که اون هم انواع مختلف داره با مراجعه به کتاب سیستم های مخابراتی کارلسون و مدارات مخابراتی کلارک می تونی اطلاعات خوبی بدست بیاری
      بنابراین نیاز به دو تا مدار هست 1-نوسان ساز (اسیلاتور) 2- مدولاتور
      آقا دمت گرم
      واقعا تو زمینه ی مخابرات چیز زیادی بلد نیستم خیلی مفید بود همین چند خط .
      یعنی ما قادر هستیم هر فرکانسی رو تولید کنیم؟ اگه می شه یکم عملی تر توضیح بدید
      این کتابه که معرفی کردید جنبه ی تئوری داره یا عملی هم توضیح داده
      ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط raoof sh
        یعنی ما قادر هستیم هر فرکانسی رو تولید کنیم؟ اگه می شه یکم عملی تر توضیح بدید
        این کتابه که معرفی کردید جنبه ی تئوری داره یا عملی هم توضیح داده
        ممنون
        من هم خیلی عملی کار نکردم تقریبا می تونم بگم که فقط تو آزمایشگاه مدار های مخابراتی دوره لیسانس یه خورده کار کردم
        اره تا جایی که میدونم رنج وسیعی از فرکانس ها رو میشه تولید کرد . آی سی های آماده هم برای تولید موج با فرکانس خاص وجود داره. کریستال ها هم همین کار رو انجام میدن. و انواع مختلف مدارات اسیلاتور (کلپیتس، هارتلی ، رینگ ، پل وین ، ....) بستگی داره که شما چه نوع سیگنالی (سینوسی ، مربعی و ... ) و چه فرکانسیو به چه منظوری بخواین ،مثلا با ای سی 555 میتونین موج مربعی با فرکانس های مختلفی بسازین.
        کتاب کارلسون بیشتر اصول مخابرات رو از نظر تئوری روش بحث میکنه اینکه چطور یه سیگنال رو روی سیگنال دیگه سوار میکنن (مدولاسیون) و اینکه روش های مختلفش(AM،FM و ...) چیه و چه فرق ها و کاربرد هایی داره و اصلا چرا این کار رو میکنن.... اما کتاب کلارک بلوک های مختلفی که در یه سیستم مخابراتی(فرستنده-گیرنده) به کار میاد مثل : اسیلاتور-میکسر-تقویت کننده توان، مدارات تطبیق و ... پیاده سازیشون با المان های مداریو نشون میده
        بطور کلی این کتاب ها که گفتم رفرنس های دانشگاهی و بیشتر از نظر تئوری به مسئله پرداختن.
        حاصل عمرم سه سخن بیش نیست
        خام بودم - پخته شدم - سوختم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roberto
          من هم خیلی عملی کار نکردم تقریبا می تونم بگم که فقط تو آزمایشگاه مدار های مخابراتی دوره لیسانس یه خورده کار کردم
          اره تا جایی که میدونم رنج وسیعی از فرکانس ها رو میشه تولید کرد . آی سی های آماده هم برای تولید موج با فرکانس خاص وجود داره. کریستال ها هم همین کار رو انجام میدن. و انواع مختلف مدارات اسیلاتور (کلپیتس، هارتلی ، رینگ ، پل وین ، ....) بستگی داره که شما چه نوع سیگنالی (سینوسی ، مربعی و ... ) و چه فرکانسیو به چه منظوری بخواین ،مثلا با ای سی 555 میتونین موج مربعی با فرکانس های مختلفی بسازین.
          کتاب کارلسون بیشتر اصول مخابرات رو از نظر تئوری روش بحث میکنه اینکه چطور یه سیگنال رو روی سیگنال دیگه سوار میکنن (مدولاسیون) و اینکه روش های مختلفش(AM،FM و ...) چیه و چه فرق ها و کاربرد هایی داره و اصلا چرا این کار رو میکنن.... اما کتاب کلارک بلوک های مختلفی که در یه سیستم مخابراتی(فرستنده-گیرنده) به کار میاد مثل : اسیلاتور-میکسر-تقویت کننده توان، مدارات تطبیق و ... پیاده سازیشون با المان های مداریو نشون میده
          بطور کلی این کتاب ها که گفتم رفرنس های دانشگاهی و بیشتر از نظر تئوری به مسئله پرداختن.
          بازم ممنون
          از توضیحات خوبتون
          اگه دوستان کسی عملی کار کرده بیایین یه توضیحی بدید وبا هم همکاری کنیم یه چیزی یاد بگیرییم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط davood 00
            بازم ممنون
            از توضیحات خوبتون
            اگه دوستان کسی عملی کار کرده بیایین یه توضیحی بدید وبا هم همکاری کنیم یه چیزی یاد بگیرییم.
            آقا یعنی هیچ دوستی عملی کار نکرده؟
            من خودم با این ماژول های آماده همه کاری کردم ولی دوست داشتم بتونیم خودمون هر فرکانسی که بخوایم بسازیم
            هر کی هر اطلاعات کمی هم داره بیاد بگه
            ممنون؟

دیدگاه

مثلا تا چه فرکانسی . در حال حاضر شما می توانید براحتی ( تقریبا ) تا فرکانس 400 مگا هرتز رو با استفاده از dds بسازید . در ضمن داخل برخی از این قطعات مدولاتور های خاصی جهت مدولاسیون نیز وجود دارد .

دیدگاه

به نام داناترین و مهربان ترین
                درود دوست گرامی
                برای شروع شما می توانید از مدار VCO سادخ همانند ای سی 4046 بهره ببری
                در مرحله بعدی می توانی از این ای سی به عنوان مدولاتور FM و FSK بهره ببری .
                من مدار عملی را هم دارم ولی نتونستم برات بزارم گزینه اپلود را کار نمی کنه :cry2:.
                اگه مایل بودی ایمل را برام بزار برات فایل شبیه سازی شده را میل می کنم .
                دوستان سه تاره دار به کمک به دوستانمون سطح علمی و تجربی خود را بالا ببریم و به هم یاری برسونیم
                شاد و پیروز باشید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهدی کربلایی
                  مثلا تا چه فرکانسی . در حال حاضر شما می توانید براحتی ( تقریبا ) تا فرکانس 400 مگا هرتز رو با استفاده از dds بسازید . در ضمن داخل برخی از این قطعات مدولاتور های خاصی جهت مدولاسیون نیز وجود دارد .
                  تشکر از جوابتون.
                  اگه میشه در مورد dds و مدولاتور هاشون هم یه توضیحی بدید . بعد اگه ما بخوایم مثلا از 400mhz بیشتر درست کنیم چطوریه؟
                  ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهدیا
                    به نام داناترین و مهربان ترین
                    درود دوست گرامی
                    برای شروع شما می توانید از مدار VCO سادخ همانند ای سی 4046 بهره ببری
                    در مرحله بعدی می توانی از این ای سی به عنوان مدولاتور FM و FSK بهره ببری .
                    من مدار عملی را هم دارم ولی نتونستم برات بزارم گزینه اپلود را کار نمی کنه :cry2:.
                    اگه مایل بودی ایمل را برام بزار برات فایل شبیه سازی شده را میل می کنم .
                    دوستان سه تاره دار به کمک به دوستانمون سطح علمی و تجربی خود را بالا ببریم و به هم یاری برسونیم
                    شاد و پیروز باشید
                    سلام تشکر از شما
                    اگه امکان داره یه توضیحی در مورد مدار vco بدید . سرچ کردم چیز خاصی ندیدم
                    اینم ایمیل:raoof.sh@gmail.com
                    اگه لطف کنی بفرستید که دیگه شرمنده کردی.

دیدگاه

dds یعنی تولید مستقیم یک سیگنال متناوب و خاصیت ان نسبت به باقی روش ها این است که به صورت مستقیم با سیستم های دیجیتالی ارتباط برقرار می کند و چون کاملا بر مبنای مدارات منطقی می باشد دیگر به دما وابستگی ندارد و دارای فرکانس ثابتی می باشد .
                      برای فرکانس های بالاتر هم باید از vco و pll استفاده کنی . البته شاید هم برای انها dds ساخته شود .

دیدگاه

آقای کربلایی یک آی سی دی دی اس معرفی میکنین با این فرکانس و این که از کجا میشه خرید؟
                        یه چیز دیگه ، میشه این دی دی اس رو با میکسر برد تو محدوده ی 1500 مگ ؟ و سوییپ کرد با سرعت بالا؟

دیدگاه

پاسخ : ساخت یک فرکانس خاص و ارسال دیتا روی آن و مطالب مخابراتی

دوستان سلام
                          در ادامه بحث های قبلیمون در باره vco من یه سوال دارم داخل ویکی پدیا اینو دیدم

http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%...AA%D8%A7%DA%98

اسیلاتور کنترل شده با ولتاژ به اختصار VCO یک اسیلاتور الکترونیکی است، که برای کنترل فرکانس نوسان توسط ولتاژ، طراحی شدهآ‌است. فرکانس نوسان متناسب با ولتاژ DC ورودی، تغییر میآ‌کند، میآ‌توان سیگنال پیام را به VCO (اسیلاتور کنترل شده با ولتاژ) داد و مدولاسیون فرکانس (FM)، مدولاسیون فاز (PM) و مدولاسیون پهنای پالس (PWM) را بدست آورد

یعنی به وسیله ی vco ما می تونیم سیگنال پیا ممون رو مدوله کنیم . یا vco فقط یه اسیلاتوره؟؟

اگه در مورد in و out هاش هم که تو شکل هست یه توضیحی بدید ممنون می شم

دیدگاه

یه داداشی نیست جواب ما رو بده .این همه مهندس ؟؟

دیدگاه

سلام
                              حاجی یه سر به [glow=red,2,300]وبلاگ من[/glow] بزن نظر بده تا راهنماییت کنم
                              فقط تا اینجا داشته باش که حدودا 4 سال rf فرستنده و گیرنده کار کردم
                              تو این مورد استفاده از vco و pll و در شرایط حرفه ای تر استفاده از قطعاتی به نام pos
                              البته pos ها درایو کردنشون کار هرکس نیست(البته خودم که کار کردم و یه چیزایی حالیمه)
                              در موردش تحقیق کن کمک خواستی بگو
                              یه سر به وبلاگم بزنو نظر بده تا باهم ارتباط بگیریم
                              www.redgols.samenblog.com
                              :icon_razz: :icon_razz: :icon_razz: :icon_razz: :icon_razz: :rolleyes:
                              mOhAmAd ReZa AmErI

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X