اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درخواست مدار گیرنده FM

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

درخواست مدار گیرنده FM

نوشته اصلی توسط shahriar
    سلام

میشه بگید شما چرا به خازن واریابل احتیاج دارین :?:
    شما یک خازن رو بجای اون واریابل قرار بدید بعد اون فرستنده تون رو تنظیم بکنید. چون رادیو که نمی خواین بسازین که هی بخواین ایستگاه های مختلف رو بگیرین.
    همین طور در مورده Varactor ها :roll:

HTH - Shahriar
    سلام شهریار جان
    چون من باید اطلاعاتم رو در فرکانسی بفرستم که در موج FM خالی باشند یا به عبارتی ایستگاه رادیویی وجود نداشته باشد برای همین هم باید متغییر باشه تا من بتونم فرکانس خودم رو تنظیم کنم بعد که فرستنده رو تو باند خالی تنظیم کردم فرکانس رو ثابت میکنم که در اینجا بوسیله ورکتورها انجام میشه یا میشه از خازن ثابت استفاده کرد مهم یافتن فرکانس مورد نظر هستش مثلاً اگه فرکانس رو من 96 مگ ثابت در نظر بگریم اگه رادیویی FM اون نزدیکیا باشه اطلاعات ارسالی من بر روی شبکه ورزش پخش میشه البته اطلاعات مفهوم و قابل درک نیست فقط یک سری صفر و یک که در رادیو چیز و ویز میکنه

دیدگاه

درخواست مدار گیرنده FM

cf 10.7 همان فیلتر سرامیکی هست
      انتن طولی حدود 30cm باید داشته باشد حالا میخواهد هر مدلی باشد . یک تکه سیم باشد
      با تغییر پتانسیومتر امواج دریافتی بین 88 الی 108 تغییر میکند
      مشخصات سلفها روی نقشه pdf معلوم هست حدود 4 دور روی هسته هوایی به طول
      5mm و به قطر 4mm
      قطر سیم مسی صفر چهار
      مورد 5 بله

دیدگاه

درخواست مدار گیرنده FM

در مورده طول آنتن اگر درست یادم مونده باشه یک چهارم لاندا بود. اگر فرکانس گیرنده شما رو تقریبا حدود صد مگا هرتز در نظر بگیریم Landa = V/F
        Landa = (3*10^8) / (100*10^6) = 0.75meter = 75cm
        در رادیو ها هم اگر دقت کنین طول آنتن در همین حدود هست.

HTH - Shahriar
        Circuit Designers Choose Different Horses For Different Courses!

دیدگاه

درخواست مدار گیرنده FM

نوشته اصلی توسط ep5ara
          اگر موردی بود بگو
          ممنون ep5ara جان

من فقط یه چیزی رو قاطی میکنم اینا رو به طور واضح برام توضیح بده

1) برای موج AM یه قطعه سه پایه هستش به نام SFU455C5 که فکر کنم فرکانس 445 کیلوهزتز
          رو بیان میکنه اسم این قطعه چیه ؟ کرش چیه ؟

2) برای موج FM یه قطعه سه پایه هستش به نام SFE10.7MAS که فکر کنم فرکانس 10.7 مگاهرتز
          رو بیان میکنه اسم این قطعه چیه ؟ و کارش چیه ؟

3) یه قطعه دو پایه هم هستش به نام CDA 10.7MG 91-A MURATA که با علامت * مشخص شده
          و بقلش هم نوشته 10.7 مگاهرتز که فکر کنم اسمش رو گفتین فیلتر سرامیکی هستش
          پس اون دو قطعه بالایی چی هستش ؟؟؟ و کارشون چیه ؟؟؟

راستی اینا تو شماتیک شما نبود تو دیتا شیت هستش ولی گفتم بپرسم تا بدونم
          حتماً وظیفه این قطعات و نام اون ها رو بهم بگین

یه دنیا ممنون

دیدگاه

درخواست مدار گیرنده FM

نوشته اصلی توسط shahriar
            در مورده طول آنتن اگر درست یادم مونده باشه یک چهارم لاندا بود. اگر فرکانس گیرنده شما رو تقریبا حدود صد مگا هرتز در نظر بگیریم Landa = V/F
            Landa = (3*10^8) / (100*10^6) = 0.75meter = 75cm
            در رادیو ها هم اگر دقت کنین طول آنتن در همین حدود هست.

HTH - Shahriar
            منم دقیقاً به همین خاطر پرسیدم که آنتن استاندارد بخرم یا یه تکه سیم هم جواب میده 8)

دیدگاه

درخواست مدار گیرنده FM

در مورد طول انتن اگر بخواهی واقعا محاسبه کنید چند تا ایتم دیگه هم باید منظور کنید
              بنده با همون 30 سانت هم جواب گرفتم ولی حالا شما بگیرین 75 سانت
              cf10.7 داخل نقشه بنده همان sfe10.7mas هست اگر مقایسه کنید میفهمید
              cfu455c5 فیلتر میان گذر 455khz مربوط به فرکانس میانی گیرنده های am است و شما
              احتیاجی نخواهید داشت
              در مورد سوال 3 شما میتوانید برای ان از کریستال یا فیلتر سرامیکی هم میشود استفاده کنید
              اگر فیلتر سرامیکی استفاده کردید از دو پایه کنار اون استفاده کنید

دیدگاه

درخواست مدار گیرنده FM

معمولا رادیو هhی FM رو موقعی که شما طول آنتن رو کم و زیاد می کنید، متوجه تغییراتی نمی شین. شاید دلیلش این باشه که ایستگاه های رادیویی بر روی باند FM همگی داخل کشور وجود دارند برای همین سیگنالی که گیرنده شما دریافت میکنه به اندازه کافی قوی هست که حتی با یک آنتن کوچیک هم جواب بده.

اما در مورده پروژه دوستمون که فرستندشون رو خودشون ساختن، و توان ارسالی اون کم هست، فکر میکنم که قضیه فرق فوکوله، به هر حال وقتی دستگاهتون رو ساختین با آنتن کوچک و بزرگ برای دریافت اطلاعات ارسالی فرستنده خودتون تستش بکنین، ما رو هم در جریان بذارین.

HTH - Shahriar
                Circuit Designers Choose Different Horses For Different Courses!

دیدگاه

درخواست مدار گیرنده FM

نوشته اصلی توسط ep5ara
                  در مورد طول انتن اگر بخواهی واقعا محاسبه کنید چند تا ایتم دیگه هم باید منظور کنید
                  بنده با همون 30 سانت هم جواب گرفتم ولی حالا شما بگیرین 75 سانت
                  cf10.7 داخل نقشه بنده همان sfe10.7mas هست اگر مقایسه کنید میفهمید
                  cfu455c5 فیلتر میان گذر 455khz مربوط به فرکانس میانی گیرنده های am است و شما
                  احتیاجی نخواهید داشت
                  در مورد سوال 3 شما میتوانید برای ان از کریستال یا فیلتر سرامیکی هم میشود استفاده کنید
                  اگر فیلتر سرامیکی استفاده کردید از دو پایه کنار اون استفاده کنید
                  ممنون حالا روشن شدم
                  برم ببینم میتونم راش بندازم یا نه

دیدگاه

درخواست مدار گیرنده FM

با سلام
                    1) من فیلتر سرامیکی CF10.7 رو پیدا نکردم تو کل تبریز ، فکر نمی کنم با کریستال 11.0592 مگا هم کار کنه
                    2) دیودهای ورکتور رو هیچ کدومشون رو پیدا نکردم تو چند پست قبلی چند تا مدل مختلف ذکر کرده بود به جای اونها دو تا دیود ورکتور بدون شماره داد گفت ماله UHF هستش تو FM هم کار میکنه
                    3) مدار روی برد برد کار میکنه ؟ یا حتماً باید روی مدار چاپی باشه ( شاید به دلیل خاصیت خازنی برد برد جواب نده )

ممنون :cry:

دیدگاه

درخواست مدار گیرنده FM

فیلتر سرامیکی داخل هر رادیو اوراقی هست . بجای دیود ها و پتانسیومتر ها از 2 عدد خازن تریمر trimer موازی با سلفها استفاده کنید .
                      امیدوارم موفق باشید

دیدگاه

پاسخ : درخواست مدار گیرنده FM

سلام
                        من میخوام با استفاده از tda7088 یک گیرنده fmدرست کنم ،فقط نمی دونم که این سلف ها رو آیا باید درست کنم ،یا اینکه اینها همون چوک های if رنگی هستند که تو رادیو ها وجود دارن ،c1 رو تو چه رنجی قرار بدم. ممنون میشم که راهنمایی کنید ،

دیدگاه

اینا با ای اف تو رادیو ها فرق داره
                          3 دور سیم لاکی روی لوله به قطر 7 میلیمتر و طول 10 میلیمتر
                          اگر لوله با هسته فریت گیرت نیامد خازن موازی با سلفها رو تریمر نصب کنید

دیدگاه

واقعا ممنونم که جواب دادید
                            سیم لاکی که گفتید ،شماره خاصی نداره ؟
                            جای خاصی هست که لوله با هسته فریت رو بتونم تهیه کنم ،چون میخوام که گیرنده دقیق و هم کیفیت مطلوبی داشته باشه
                            :bye

دیدگاه

سیم لاکی صفر هفتاد( 7mm.) استفاده کنید
                              داخل پاساژ توکل و امجد زیر زمین سلف فروشی هست

از داخل بعضی رادیو های قدیمی هم میتونید پیداکنید

با ظرفیت مورد نظر شما تو اون فروشگاه ها گیر میاد ولی بصورت ثابت و غیر قابل تغییر

دیدگاه

سلام.
                                در مورد بستن سلف (با سیم پیچ) گشتم، چیزی نیافتم. گفتم اینجا بحثش بوده، همینجا بگم.

این یعنی چی: 10 دور سیم صفر شش روی میله ی به قطر 5 میلیمتر. 4 دور سیم صفر هشت به فاصله ی 3 میلیمتر از روی همان میله.
                                البته اعدادش رو دقیقاً یادم نیست. ولی لپ کلام این بود.

1-معنی آ‌سیم0.6 میلیمتر و 0.8 میلیمتره؟؟
                                میلهآ‌ی 5 میلیمتری از کجا بیارم؟!؟! میشه دور مته پیچید؟!!
                                باید میله مذکور توش بمونه یا هسته هوا باشه؟ اگه گفته ".. رو همان میل به فاصله..." یعنی باید توش باشه؟
                                میشه یه شکلی ، چیزی ... بزارین ببینم چجوری باید بستش؟

2-سیم لاکی با این قطر کم از کجا بیارم؟

3-اصلاً چرا اینهمه دردسر! آیا میشه اندوکتانس سلف رو با مشخصات مذکور محاسبه کرد و حاضریش رو خرید؟
                                دلی دارم که از تنگی در او جز غم نمی گنجد........ غمی دارم ز دلتنگی که در عالم نمیگنجد

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X