اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

این تیونر تلویزیون رااز کجا میشه تهیه کرد؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : این تیونر تلویزیون رااز کجا میشه تهیه کرد؟

خب دوست عزیز من یه تصویر از تیونر و فیلتر میگیرم برات می زارم ببین چه جور اطلاعاتی می تونی راجع بهشون جمع کنی و راهنمائی بدی. من این فیلتر 5 پایه رو از یه فروشگاه گرفتم که می گفت روی تلویزیونهای پارس سوار میشه و هیچ اطلاعاتی ازش نداشت . به نظرت این فیلتر کارمونو راه میندازه ؟

دیدگاه

یه کم رهجع به طبقات مختلف تیونر و نحوه کار اونها وتفاوتهاشون توضیح می دید؟

دیدگاه

سلام

نمیدونم . بنظر میاد پایه های تیونر شما کمتر از 11 تا هستش . بهتر بود از اون نوعی میگرفتی که
        اسم پایه ها رو بالای هر کدوم نوشته بود .
        الان کارت سخت شد باید بگردی دیتاشیت تیونر رو از روی پارت نامبر اون پیدا کنی و اسم پین های اون
        رو بدست بیاری تا بتونی اتصالات رو وصل کنی .
        توی همون فروم روسی اسم پین ها رو نوشته. هر 11 تا رو مشخص کرده.ولی یادم نیست کدوم صفحش بود .
        -
        در مورد فیلتر هم اگه تو اینترنت نتونستی براش مشخصه ای پیدا کنی باید امتحانش کنی .ممکنه کار کنه !!!

دیدگاه

مشخصات پایه های تیونر رو دارم . دقیقا با اون روسیه یکیه به شرح زیر فقط یه توضیحی راجع به این پایه ها بده که بفهمم کار هر پایه چیه:

اگر فیلتر 38 مگاهرتز باشه مشکلی پیش نمی یاد؟

دیدگاه

سلام

ببین الان یه تفاوت های اندکی بین زمانی که قراره سیگنال RF صوت و تصویر دریافت بشه با کاربرد کنونی تیونر وجود داره .
            پین های IF1 - IF2 در واقع خروجی های فرکانس میانی تیونر هستند که باید برای آشکار سازی به قسمت های مختلف
            مدارات تلویزیون برده شود تا سیگنالهای صوت و تصویر نهایتا از آنها استحراج شود .
            -
            پین BM هم طبق شماتیک VCC خود تیونره که از 5 ولت گرفته شده .
            -
            پین های B1 - B2 - B3 هم در واقع برای تعیین محدوده در یافت تیونر بکار میره که شامل VLF - VHF - UHF میشه که در
            شماتیک مقادیر فرکانسی اونها نوشته شده . فعلا قراره بصورت دستی و با کلید سلکتور هر بار یکی از این محدوده ها
            وارد مدار شوند .ولی در تلویزیون این بخش ها توسط مدارات میکروکنترلر و سینتی سایزر فعال میشوند .
            -
            پین VT که فکر کنم به معنی VARIABLE TUNE باشه هم جهت تنظیم فرکانس LOCAL OSCILATOR داخل تیونر بکار میره.
            این اسیلاتورها که معمولا با دیود واریکاپ کنترل میشوند با تغییرات ولتاژ روی خودشون باعث تغییر فرکانس مدار تانک اسیلاتور
            میشوند . که معمولا با افزایش ولتاژ ظرفیت خازنی این دیودها کم و با کاهش ولتاژ ظرفیتشون زیاد میشود . پس با تغییر ولتاژ
            صفر تا 30 ولت روی دیود واریکاپ شما میتونید فرکانس کارتون رو در همون محدوده که با سلکتور انتخاب کردید تنظیم کنید .
            -
            پین AGC که به معنی کنترل اتوماتیک بهره هستش در این مدار با یک مقدار ثابت مقاومت فیکس شده ولی در تلویزیون هااین پین
            هم برای کنترل و جبران سازی متغیر هستش . ولی اینجا ظاهرا لزومی به تغییرات نبوده .
            -
            بدنه تیونر هم باید به GND متصل شود .
            -
            فرکانس IF هر تیونر بسته به نوع و کاربرد و نوع سیستم ارسال تصویر در هر کشور متفاوته . احتمالا در روسیه فرکانس IF تصویر
            37.3 مگاهرتزه ولی مال ایران و کلا سیستم پال 38.9 مگاهرتزه . اگه تیونر شما پال رو ساپورت میکنه باید از فیلتر 38.9 مگاهرتزی
            استفاده بکنید ولی بعدش دچار مشکل خواهید شد .

چون ورودی آی سی های TA2003 فقط فرکانس 37.3 مگاهرتز رو قبول میکنند.فکر کنم باید تغییر اساسی هم در بخش آشکار سازی
            DUAL CONVERSION بدی . یعنی برای بدست آوردن فرکانس میانی 10.7 مگاهرتز FM باید بجای استفاده از کریستال 26.6 مگاهرتز از
            فرکانس 28.2 مگاهرتزی استفاده کنی تا تقسیمات درست در بیاد .

این چیزایی بود که من بلد بودم اگه اشتباهی هست دوستان اصلاح کنند .

دیدگاه

سلام

در اون فروم روسی دوتا PCB بود که مربوط به همین مدارات میشد .البته با SPRINT LAYOUT کشیده شده بود .
              من عکس فایل ها رو ضمیمه میکنم شاید مورد استفاده قرار بگیرد .

ابعاد برد تیونر 3 سانت در 6 سانت میباشد .
              ابعاد برد IF و آمپلی فایر 9 سانت در 3 سانت میباشد .
              فایل های پیوست شده

دیدگاه

دوست عزیز یه سوال ظاهراپینهای IF1 و IF2 روی تیونربه هم وصلند.میتونه وصل باشند؟

دیدگاه

سلام

نه به هم وصل نیستند . توسط یک عدد سیم پیچ یا R.F.C با مقدار 10 میلی هانری به هم CONNECT شدن که ممکنه
                  برای ایجاد حالت تشدید یا رزونانس باشه .این قطعه شبیه مقاومته و در اکثر فروشگاههای قطعات الکترونیک پیدا میشه .

البته تا مدار شماتیک داخلی تیونر رو نبینیم نمیشه بیشتر راجع به اون بحث کرد .

دیدگاه

حالا به نظر شما بایستی چکار کنم ؟ از کجا شروع کنم؟

دیدگاه

سلام

یه بسم الله بگو و شروع کن به کشیدن PCB شبیه همونی که بالا هستش . البته اون فقط FM هستش و بخش
                      AM نداره . یا اینکه فیبر مدار چاپی کامل رو درست کن و قطعات رو نصب کن مدار رو طبق شماتیک مونتاژ کن .

مطمئن باش همون لحظه بهت جواب نمیده . باید کلی پشت کار و همت داشته باشی تا راه بیفته . آخه این ماهیت
                      مدارات رادیوییه که زود جواب نمیدن . اگه یه مدار رو 100 بار بسازی بار صد و یکم کار نمیکنه .

شما شروع کن مشکلی بود همین جا مطرح کن . راجع به فیلتر هم نهایتا میتونی از تعمیر کاران لوازم صوتی و تصویری
                      پیدا کنی . یا شاید همونی که خریدی بهت جواب بده . مقدار کریستال جدید رو هم که گفتم فراموش نکن .

دیدگاه

دوست عزیز؛ چند تا سوال دارمممنون میشم که برام توضیح بدید:
                        1- من متوجه نشدم که از این تیونر چه جوری صدا رو از تصویر جدا می کنیم؟
                        2- آیا فقط بخش صوتی مدار به آی سی رادیوئی وارد میشه یانه هم صوت وهم تصویر؟
                        3- خروجیهای IF1 و IF2 تیونر چه تفاوتی باهم دارند؟ آیامیشه فقط از یکیش استفاده بکنیم؟

دیدگاه

سلام

اگه بخواهی همه چیز رو اول یاد بگیری دیگه ساخت مدار برات جذابیت نداره . بعضی چیزا رو باید بطور تجربی
                          یاد بگیری . امواج تلویزیونی با دو نوع مدولاسیون همراهه. یکی سیگنال های تصویریه که به صورت مدولاسیون
                          دامنه یا AM هستش که فرکانس میانی 38.9 مگاهرتز برای تصویر (پال) داره و یکی سیگنال های صوته که بصورت
                          مدولاسیون فرکانس یا FM هستش که فرکانس میانی بین 4.5 تا 6.5 مگاهرتز نسبت به نوع سیستم صدا داره .

وظیفه تیونر فقط تقویت امواج ضعیف ارسال شده و سلکتیویته کردن آن است . تیونر سیگنال تصویری و صوتی
                          براش فرقی نمیکنه یعنی بخش تشخیص نداره .(مدارات داخلی تلویزیون این کار رو انجام میدن)

حالا اینکه صدا چطوری آشکار میشه این وظیفه همون آی سی های TA2003 هستش که بعنوان دتکتور و آشکار
                          ساز سیگنالهای صوتی عمل میکنند . این آی سی هم آشکار ساز FM داره و هم AM ولی برای سهولت کار از دوتا
                          استفاده کرده و گرنه میتونست از یک آی سی هم برای AM و FM استفاده کنه مثل یک گیرنده معمولی رادیو .
                          چون سیگنالهای تصویری فرکانس و ماهیتشون با نوع صوتی متفاوته آی سی ها اون رو تشخیص نمیدن .

خروجیهای IF1 و IF2 رو شبیه منبعی در نظر بگیر که یکی نیم سیکل منفی تولید میکنه و یکی مثبت . برای داشتن
                          یک سیکل کامل موج به هر دوتا نیازه .

دیدگاه

خب بااین حساب این طور که از شماتیک مدار مشخصه در قسمت am مشکل خاصی وجود نداره فقط تو قسمت fm بایستی برای رسیدن به فرکانس 38.9 کریستال Z2 رو 28.2 مگاهرتز بذارم. چرا به جای تغییر این کریستال اونای دگه رو عوض نمی کنیم یعنی z1 یا فیلتر سرامیکی سه پایه رو؟

دیدگاه

سلام

اونا رو نمیشه تغییر داد . چون فرکانس میانی رادیوهای FM تجاری 10.7 مگاهرتزه . برای اینکه اون آی سی
                              بتونه تو تاحیه FM کار کنه باید رزوناتور 10.7 مگاهرتز و فیلتر سرامیکی به همین مقدار داشته باشه .
                              در واقع از ملزومات خود آی سی هستش .

در واقع تو AM هم یه خورده مشکل داری. اگه فرکانست رو به 38.9 تغییر بدی اون LOCAL اسیلاتور AM به
                              شماره L4 رو هم باید کمی تغییر بدی تا با فرکانس جدید مچ بشه . شاید همون تریمر موازی بتونه جبران
                              این فرکانس رو بکنه وگرنه باید کمی از تعداد دورهای سلف باز کنی تا فرکانسش افزایش پیدا کنه .

دیدگاه

پس یه لطفی بکن این موضوع رو شما هم یه چکی بکنید. تو تصویر pcb که بالا گذاشتید نحوه اتصال قطعات روی برد با نقشه شماتیک برای پایه های 14؛15 و16 مغایرت وجود داره. به نظر شما شماتیک اشتباه داره؟ممکنه غیر قابل اعتماد باشه؟ شما نظرت چیه؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X