اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تقویت کننده RF

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

تقویت کننده RF

درود فراوان چند سوال در رابطه با گیرنده های رادیویی و بخش های تقویت کننده RF در اونها داشتم
    1. اینکه داشتن تعداد بیشتری طبقه تقویت کننده RF گیرایی یا حساسیت گیرنده رادیویی رو بیشتر می‌کنه چقدر درسته و اینکه سقف تعداد طبقات تقویت کننده RF چقدره ؟ سقف عملی و تئوری چقدره ؟ یعنی اگر بخواهیم تعداد طبقات رو بیشتر کنیم با چه چالش هایی رو به رو میشیم ؟
    2. برای ساخت یک تقویت کننده RF با طراحی گسسته نوع بسته بندی ترانزیستور ها و قطعات غیر فعال چقدر تفاوت در عملکرد ایجاد می‌کنه ؟ قطعات SMD مزیتی دارن ؟ ( اگر مشکلات کار کردن باهاشون برای پروژه‌های شخصی رو کنار بزاریم)
    3. مدار های هماهنگی بین ورودی و خروجی تقویت کننده RF لزومی دارن یا اصلا همچین چیزی داریم ؟ اگر داریم دقیقا چه کاری انجام میدن؟

نوشته اصلی توسط الکترونیک مبتدی...... نمایش پست ها
    درود فراوان چند سوال در رابطه با گیرنده های رادیویی و بخش های تقویت کننده RF در اونها داشتم
    1. اینکه داشتن تعداد بیشتری طبقه تقویت کننده RF گیرایی یا حساسیت گیرنده رادیویی رو بیشتر می‌کنه چقدر درسته و اینکه سقف تعداد طبقات تقویت کننده RF چقدره ؟ سقف عملی و تئوری چقدره ؟ یعنی اگر بخواهیم تعداد طبقات رو بیشتر کنیم با چه چالش هایی رو به رو میشیم ؟
    2. برای ساخت یک تقویت کننده RF با طراحی گسسته نوع بسته بندی ترانزیستور ها و قطعات غیر فعال چقدر تفاوت در عملکرد ایجاد می‌کنه ؟ قطعات SMD مزیتی دارن ؟ ( اگر مشکلات کار کردن باهاشون برای پروژه‌های شخصی رو کنار بزاریم)
    3. مدار های هماهنگی بین ورودی و خروجی تقویت کننده RF لزومی دارن یا اصلا همچین چیزی داریم ؟ اگر داریم دقیقا چه کاری انجام میدن؟
    سعی میکنم خلاصه جواب بدم :

1- داشتن طبقات تقویت کننده بیشتر ، حساسیت و گین رو افزایش میده ، ولی از یه حدی به بعد بی فایده و حتی مضر میشه ، چون ورودی رو با نویز اشباع میکنه.
    رادیو های قدیمی AM معمولا 3-4 طبقه تقویت کننده داشتن.

2- ترانزیستور با بدنه فلزی صرفا برای موارد خاص مفیده ، اگر هدف کاهش تاثیر نویز محیطی و EMI باشه ، باید PCB رو توسط شیلد فلزی حفاطت کنید.
    مثل تیونر ها و برد موبایل.

3- نفهمیدم.

دیدگاه

سلام دوستان
      می تونین نقشه یک نمونه مدار تقویت کننده برای موجfm که شامل مثلا دو یا سه طبقه ترانزیستور npn هست قرار بدین که حساسیت و برد گیرنده رو افزایش بده
      مثلا مدار رو بتونیم به قبل از آنتن رادیو یا مثلا قبل از انتن واکی تاکی قرار بدیم تا بردش بیشتر بشه
      جدیدترین ویرایش توسط victor123; ۲۱:۴۰ ۱۴۰۵/۰۱/۱۳.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط الکترونیک مبتدی...... نمایش پست ها
        دوست عزیز
        برای استفاده موثر از یک گیرنده رادیویی پارامترهای دیگه نقش مهمتری دارند
        اولین ویژگی پایداری گیرنده Stability است ...یعنی وقتی روی یک فرکانس خاصی تنظیم میشه به مرور تغییر نکنه که هر چند دقیقه مجبور به تنظیم مجدد گیرنده باشیم
        دومین ویژگی قابلیت تفکیک گیرنده Selectivity است یعنی قادر باشیم براحتی دو ایستگاه رادیویی با فرکانس نزدیک به هم را به صورت واضح دریافت کنیم و تداخلی با هم نداشته باشند ...به این منظور در اغلب گیرنده های تجاری محدوده 3 تا 30 مگاهرتز موج کوتاه به 2 یا 4 یا 9 قسمت تقسیم میشه که در محدوده وسیعتری ایستگاهها توزیع شده باشه
        ویژگی بعدی همان حساسیته Sensitivity که شما بهش اشاره کردی و همانطور که دوستمان توضیح دادند افزایش حساسیت تا حدی موثره و بعد از آن توسط انواع نویزهای مختلف اشباع میشه
        معمولا افزایش هز یک از این ویژگی ها با کاهش دیگری همراه میباشد که یک ترکیب بهینه بخشی از هنر طراحی در الکترونیک قلمداد میگردد
        جدیدترین ویرایش توسط emitor; ۱۸:۱۶ ۱۴۰۵/۰۱/۲۶.
        پاره ای از رویکردهای دفاعی

دیدگاه

مشکل گیرنده رادیو
          سلام....اساتید گرام من یه رادیو دارم اسپیکر بلوتوثی قابل حمل گولون مدل RX-8866BT
          این همه قسمتاش درست کار میکنه جز گیرنده موج رادیو
          من سردرنمیارم...کلا از الکترونیک و برق چیزی حالیم نیست...
          بازش کردم پشتش اون قسمت ها که کادر قرمز زدم رو با دست یا اچار لمس میکنم برای دقایقی موج میگیره و خیلی هم قوی و بلند ولی بعد چند دقیقه قطع میشه...
          خلاصه التماس دعا دارم....ممنون میشم بگید چیکار کنم و اصلا ایراد چیه

جدیدترین ویرایش توسط anybody6377; ۰۶:۴۹ ۱۴۰۵/۰۴/۰۲.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
          X