اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چگونگی عملکرد مدار فلزیاب

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

چگونگی عملکرد مدار فلزیاب

سلام و خداقوت به دوستان عزیز
    کسی می تونه این مدار فلز یاب رو که با آیسیne555طراحی شده رو توضیح جامعی بده مثلا از اولش که باتری رو به مدار وصل میکینم چه اتقاقی میفته بعد که فلز نزدیکش بشه چی میشه؟ و اینکه کدوم خازن ها اصلی ترین بخش مداره و مقدار کدومو(خازن وسلف) نباید تغییر داد؟ اگر مقدارشون زیاد بشه فرکانس چه تغییری میکنه و اگر کم بشه چطور؟

ممنون میشم اگر وقت گرانقدرتون رو بزارید و یه توضیح درباره مدار بدین که ما هم که تازه کاریم سر در بیاریم
    دمتون گرم

معمولا اصول کلی کار اینکه که یک نوسان ساز و یک سلف داریم که وقتی جسمی فلزی در محدوده سلف قرار میگیره اندوکتانس سلف تغییر می‌کنه و در نتیجه اون فرکانس نوسان هم تغییر میکنه و این از طریق اسپیکر مشخص میشه ( تغییر صدا)
    ​ البته این شماتیک به نظرم غیر استاندارد میاد چون سلف هسته هوا نیست شاید هم مشکلی تو رسم شماتیک پیش اومده
    بهتره حداقل یک فلزیاب ساده با نوسان ساز و تقویت کننده به صورت گسسته بسازی که واقعا کار کنه اینجوری بهتر عملکردش رو درک میکنی

یک شماتیک قدیمی خیلی خوب داشتم میگردم اگر پیدا کردم قرار میدم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط الکترونیک مبتدی...... نمایش پست ها
      معمولا اصول کلی کار اینکه که یک نوسان ساز و یک سلف داریم که وقتی جسمی فلزی در محدوده سلف قرار میگیره اندوکتانس سلف تغییر می‌کنه و در نتیجه اون فرکانس نوسان هم تغییر میکنه و این از طریق اسپیکر مشخص میشه ( تغییر صدا)
      ​ البته این شماتیک به نظرم غیر استاندارد میاد چون سلف هسته هوا نیست شاید هم مشکلی تو رسم شماتیک پیش اومده
      بهتره حداقل یک فلزیاب ساده با نوسان ساز و تقویت کننده به صورت گسسته بسازی که واقعا کار کنه اینجوری بهتر عملکردش رو درک میکنی

یک شماتیک قدیمی خیلی خوب داشتم میگردم اگر پیدا کردم قرار میدم
      ممنون از توضیحاتتون
      توی توضیحات سایتش(سایت امیک) که دیدم نوشته سلف هسته هوا هست که با پیچیدن سیم لاکی درستش کرده بود

یک سوال دیگه هم دارم وقتی یک خازن و سلف رو موازی ببندیم یک مدارlcتانک میسازیم
      1_خب حالا توی این مدار چجوری تغییر فرکانس که به وسیله نزدیک کردن جسم فلزی به سلف ایجاد میشه باعث میشه صدا تولید بشه؟(منظورم اینه که چجوری تغییر فرکانس باعث تولید صدا به وسیله آیسی میشه؟)
      2_ایا راهی هست که بجای پیچیدن تعداد دور بیشتر سیم پیچ برای سلف بیاییم تعداد دورشو کم کنیم و بجاش ظرفیت خازن رو بیشتر کنیم؟
      3_ایا بجای آیسی میشه از ترانزیستورهایnpnیاpnpاستفاده کرد تا نوسان تولید کنیم بجای آیسی؟ اگر میشه مدارش چجوریه ؟مثل مدار رادیوfm?

ممنون میشم اگر مداری ساده که در عمل هم کار کنه برام بفرستین
      باتشکر
      جدیدترین ویرایش توسط victor123; ۱۷:۵۳ ۱۴۰۵/۰۲/۰۱.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط victor123 نمایش پست ها
        ممنون از توضیحاتتون
        توی توضیحات سایتش(سایت امیک) که دیدم نوشته سلف هسته هوا هست که با پیچیدن سیم لاکی درستش کرده بود

یک سوال دیگه هم دارم وقتی یک خازن و سلف رو موازی ببندیم یک مدارlcتانک میسازیم
        1_خب حالا توی این مدار چجوری تغییر فرکانس که به وسیله نزدیک کردن جسم فلزی به سلف ایجاد میشه باعث میشه صدا تولید بشه؟(منظورم اینه که چجوری تغییر فرکانس باعث تولید صدا به وسیله آیسی میشه؟)
        2_ایا راهی هست که بجای پیچیدن تعداد دور بیشتر سیم پیچ برای سلف بیاییم تعداد دورشو کم کنیم و بجاش ظرفیت خازن رو بیشتر کنیم؟
        3_ایا بجای آیسی میشه از ترانزیستورهایnpnیاpnpاستفاده کرد تا نوسان تولید کنیم بجای آیسی؟ اگر میشه مدارش چجوریه ؟مثل مدار رادیوfm?

ممنون میشم اگر مداری ساده که در عمل هم کار کنه برام بفرستین
        باتشکر
        1. ما در این نوع مدارات مدار LC به صورت کلاسیک نداریم در اصل
        2. بسته به نوع طراحی سیستم تشخیص ما های صدا های بوق مانند با فاصله نسبتاً متوسط یا ممتد با فاصله کم داریم که با تغییر اندوکتانس سلف و در نتیجه تغییر فرکانس ضربان و صدای این بوق ها تغییر میکنه

3. به صورت تئوری تقریباً بله اما درعمل خیر باید نسبت های استانداری رو رعایت کنیم در یک سیم پیچ جستجو کوچک تغییر اندوکتانس در صورت مجاورت یک هادی جریان بسیار ناچیزه و تشخیص دشوار یا غیر ممکنه ( البته فقط این موضوع نیست)

4. بله میشه یک مدار با طراحی گسسته از ترانزیستور ها داشت

5. فعلا شماتیک رو پیدا نکردم اگر پیدا نشد سعی میکنم پیدا کنم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
        X