اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

انواع مدارات فرستنده رادیویی

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : انواع مدارات فرستنده رادیویی

سلام
    دوستان ببخشید بابت بالا آوردن تاپیک قدیمی
    بنده میخوام یک مداری بسازم که فقط صدای کامپیوتر رو به رادیوم بفرستم (بردش هم 8 متر باشه بسته)
    لطفا مدار های بسیار آماتوری بهم معرفی کنید که از ترانزیستور مثلا 2N2222 و.... استفاده نشه و فقط از ترانزیستور های NPN وPNP داخلش استفاده بشه
    وهمینطور هم عملی باشه
    ممنون

دیدگاه

با سلام
      میشه 2sc 1947 را به جای 2n3355 جایگزین کرد؟

دیدگاه

من هم موافقم تحلیل مدارات خیلی مفید و کاربردی خواهد بود

دیدگاه

سلام اقای های ولتاژ یه لطفی کنین بهم در تلگرام پیام بدید تا پروژ هامو براتون بفرستم ممنونم https://t.me/tab_shoker123

دیدگاه

سلام خدمت همه اساتید بزرگ
            پست رو خوندم خیلی برام جالب و اموزنده بود
            همیشه تو ذهنم بود که یه فرستنده رادیویی بسازم
            البته برای بحث های اموزشی و نه اخلال در نظم و امنیت و....
            خودتون میدونید دیگه
            چون خیلی از rf سر رشته نداشتم اول خواستم که یه فرستنده am بسازم چون فرکانس پایین بود خطرش کم بود ساختش عموما ساده تر قطعات راحت تر پیدا میشد و مدار خیلی ارزون تر جمع میشد تصمیم گرفتم یه فرستنده خطی کلاس A بسازم خلاصه که قطعات رو انتخاب کردم مدار رو تا حدود زیادی طراحی کردم
            خوشبختانه قبل خریدن قطعات و .... گفتم بساز در مورد آنتن و تطبیق امپدانس و ... هم مطالعه کنم

کاشف به عمل اومد تو فرکانس انتخابی من حدود ۱۲۵ متر انتن عمودی لازمه که خب ???????? نمیشه دیگه
            نا امیدی مرا فرا گرفت و بعد فهمیدم چرا کسی سمت am نمیره از fm هم میترسم حقیقت نمیخوام فعلا واردش بشم چون فرکانس خیلی بالا هست تجربه و علم بالایی میخواد که بتونی یه چیز عملی ازش در بیاری که بازم کار من نیست
            فرکانس sw به نظرم رسید که نسبت به am انتن کوتاه تری میخواد و میشه تا حدودی نوع انتن رو تغیر داد و یجوری ساختش فرکانس هم هست و مثلا تو ۷ مگا هرتز میشه یه کار هایی کرد تصمیم دارم اگه بشه تو همون ۷ مگاه هرتز یه فرستنده بسازم
            البته فعلا انچنان تحقیی نکردم در حد یه حرف هست
            تو این فرستنده ها مدولاسیون بر اساس دامنه انجام میشه مثل am و خب چون من آماتور هستم همون کلاس A خطی رو میسازم که از نظر تئوری ۲۰ تا ۲۵ درصد بازده و در واقعیت ۱۸ درصد بازده عالی محسوب میشه ????‍♂️.
            حالا برای اینکه ساخت و فهمیدن این مدار برام ساده تر بشه خواستم که به چند بلوک کلی تقسیمش کنم تا راحت تر بشه روش کار کرد اول از همه به بخش اسیلاتود میپردازیم که خواستم ار اسیلاتور کریستالی که بهش اسیلاتور پیرس [pierc oscillator ] میگن که با bjt و ماسفت ها کار میکنه من نوع ماسفتی رو استفاده میکنم چون هم ساده تره هم تو اون فرکانس بهتر جواب میده
            و خیلی هم پایدار و کم اعوجاج هست

برای بخش تقویت کننده اصلی یا همون [RF power amplifier ] اما خیلی دو به شک هستم چون نمیدونم
            چه ماسفتی استفاده کنم که جواب بگیرم
            سوالم هم دقیقاااا همینجاست یکی دو جا خوندم که میشه از ماسفت های قدرت مثل irf510 یا irf640 یا چیز هایی تو این قبیل برای این فرستنده های کلاس A با راندمان پایین استفاده کرد من هنوز هم خیلی شک دارم که بشه دلیشون هم این بود تو کلاس های A ماسفت هیچ موقع کاملا روشن و کاملا خاموش نمیشه و به یه مقاومت متغیر تشبیه اش میکردن هم چنین میگفتن که عدد داخل دیتا شیت که مثلا ۱۰۰ کیلو هرتز هست منظور ازش اینه ماسفت میتونه تا این فرکانس کاملا روشن و کاملا خاموش بشه و محدودیت فیزیکی واقعی نیست فقط بعد از اون هرچه بالاتر بری راندمان افت خواهد کرد هم چینین ذکر شده بود با درایو گیت قوی میشه ماسفت تو فرکانس های بالا عمل کنه (البته نه صورت کامل) این هم ذکر شده بود که نیازی نیست ماسفت دقیقا تو فرکانس ۷ مگا سوییچ کنه و میشه یه مقداری با فرکانس تانک lc تفاوت داشته باشه ولی من باز هم قانع نشدم
            حالا سوالم از دوستان اینه که واقعا هم چین چیزی ممکنه ؟ از هوش مصنوعی هم پرسیدم گفت بله امکانش هست ولی اعتمادی بهش ندارم حقیتا

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
            X