اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

رشته ی برق، آری یا نه؟

Collapse
این موضوع بسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : رشته ی برق، آری یا نه؟

نوشته اصلی توسط sangesaria
    بزار یه چی بهت بگم!!
    از کل واحدایی که ما تو 4 سال دانشگاه پاس کردیم فقط 2 واحد در ارتباط با کار بود.(کارگاه برق واسه قدرتی ها و آزمیکرو واسه الکترونیکیها )
    بقیش همش همون چیزایی که شما خیلی بهش علاقه دارید.(ریاضیات و انتگرال و ....) که فقط به درد ادامه تحصیل میخوره دو زارم مرتبط با بازار کار نیست.
    4 سال که پدر ما رو دراوردن تازه آخرای فارغیمون اومدیم تو eca دیدیم که بچه های هنرستانی بیشتر از ما میکرو بلدن. :angry: :angry: :angry:
    واسه همین اگه میخای تو کار موفق باشی اصلا رو دانشگاه حساب باز نکن.
    و فقط واسه اینکه یه مدرکی داشته باشی بهش نگاه کن.
    دوست من در دوران لیسانس مقدمه ای از هر چیز به شما داده میشه و شما خودتون باید دنبال بقیه ش باشید. میکروکنترلر avr هم یکی از این موارد هست. موارد دیگه میتونه مربوط به FPGA ها ، 555 ، ویبراتورها ، مدارات تقویت کننده آنالوگ ، مدارات منطقی ، اسیلاتورها ، PLL ، متلب ، protel و ... باشه. هر درس تئوری که خوندید مقدمه ای هست برای کارهای دیگه. اگه کسی که از طریق تجربه بدون تئوری کارشو یاد میگیره با شما که بیس تئوری دارید هیچ فرقی نداشته باشه چرا اصلا وقت تلف می کنید درس بخونید؟
    درس تجزیه و تحلیل ، ریاضی مهندسی ، مدار یا مغناطیس و ... رو بذارید کنار خیلی از این مباحث عملی می رند رو هوا!!!
    تقریبا همه درسها واسه خودشون فلسفه ای دارند!
    It's nice to be important but it's important to be nice!

از اینکه نمی رسم جواب دوستان را بدم معذرت می خوام.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رضا شفقی
      دوست من در دوران لیسانس مقدمه ای از هر چیز به شما داده میشه و شما خودتون باید دنبال بقیه ش باشید. میکروکنترلر avr هم یکی از این موارد هست. موارد دیگه میتونه مربوط به FPGA ها ، 555 ، ویبراتورها ، مدارات تقویت کننده آنالوگ ، مدارات منطقی ، اسیلاتورها ، PLL ، متلب ، protel و ... باشه. هر درس تئوری که خوندید مقدمه ای هست برای کارهای دیگه. اگه کسی که از طریق تجربه بدون تئوری کارشو یاد میگیره با شما که بیس تئوری دارید هیچ فرقی نداشته باشه چرا اصلا وقت تلف می کنید درس بخونید؟
      درس تجزیه و تحلیل ، ریاضی مهندسی ، مدار یا مغناطیس و ... رو بذارید کنار خیلی از این مباحث عملی می رند رو هوا!!!
      تقریبا همه درسها واسه خودشون فلسفه ای دارند!
      دقیقا درسته که همه درسها واسه خودشون فلسفه ای دارند.(مثلا : ریاضی مهندسی -> سیگنال -> مخابرات)
      اما خیلی بعیده که اینا رو تو دانشگاههای ایران با این نظام آموزشی و با این اساتید بشه فهمیدو به عمل ربطشون داد.
      ایشون قراره با مدرک لیسانس تو ایران کار کنه.
      چه زمینه های کاری هم تو ایران رایج تره؟ (مثلا تو الکترونیک avr رو واسه همین مثال زدم.)

حالا خدا وکیلی درسای مدار منطقی و معماری و میکرو که تو دانشگاه گذروندی چند درصد تو یادگیری کاربردی avr به شما کمک کرد؟

خوب شد این تاپیکم الان دیدم.

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=41517.0

دنیا دو روز است:
      یک روز با تو و یک روز علیه تو
      روزی که با توست مغرور مشو و روزی که علیه توست مایوس نشو. چرا که هر دو پایان پذیرند.

دیدگاه

جسارتا ممکنه شما استاد خوبی نداشتید. همونطور که گفتم قرار نیست همه با avr کار کنند.
        مدار منطقی و معماری برای کار با FPGA فوق العاده ضروری هست. برای میکرو هم بستگی به استادتون داره که چجوری بهتون درس داده باشه و شما اونموقع دنبال چی بوده اید!
        در ضمن همونطور که گفتم کار دانشگاه آشنا کردن شما با مباحث اولیه هست! اینو هم بگم قصد دفاع از سیستم آموزشی رو ندارم فقط میگم همه چیز تقصیر وزارت علوم نیست!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sangesaria
          دقیقا درسته که همه درسها واسه خودشون فلسفه ای دارند.(مثلا : ریاضی مهندسی -> سیگنال -> مخابرات)
          اما خیلی بعیده که اینا رو تو دانشگاههای ایران با این نظام آموزشی و با این اساتید بشه فهمیدو به عمل ربطشون داد.
          ایشون قراره با مدرک لیسانس تو ایران کار کنه.
          چه زمینه های کاری هم تو ایران رایج تره؟ (مثلا تو الکترونیک avr رو واسه همین مثال زدم.)

حالا خدا وکیلی درسای مدار منطقی و معماری و میکرو که تو دانشگاه گذروندی چند درصد تو یادگیری کاربردی avr به شما کمک کرد؟

خوب شد این تاپیکم الان دیدم.

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=41517.0
          با سلام و احترام.من مطمئنم شما در زمان تحصیل به علت جوانی زیاد فکر کردی خرت از پل گذشت و رقتی سراغ بازیگوشی و شیطونی.دانشگاه قراره راه رو به صورت کاملا علمی نشون بده که میده.مگه فنی حرفه ایه که بخواد کارگر ماهر تربیت کنه!!؟هدف این دروس دید دادنه و نیز آمادگی برای تربیت دانشمند در مقاطع بالا برای خلق کردن و اختراع که ریاضی اولین ملزوماتشه.آخه چجوری هم درس بدن هم تمرین حل کنن و هم مهارت آموزی.اون وقتی که avr داشتی به فکر این بودی که چند کتاب و یک منبع تغذیه و سایر لوازم تهیه کرده و در خونه خودت همزمان نرم افزار و سخت افزار و شبیه سازی کار کنی؟یا حتی گزارش کاراها رو هم به دلیل بلد نبودن پروتئوس میدادین بقیه انجام بدن.من از این چیزا تا دلت بخواد دیدم و دارم میبینم.یا plc!!! مگه با هزینه های چندصد هزار تومانی که میرید آموزشگاه های بیرون کلا بیشتر از 24ساعت دوره دارن؟یا سر کار پروژه میبرن؟تو همون اتاق یه plc هست دیگه .من همه همه آموزشگاه ها رو دیدم و گول نخوردم.نهایتا به این نتیجه رسیدم که خودم تو خونه کار کنم و اگر در این فیلد وارد کار شدم تجربه بستن اینها و شناخت ماژولهای موجود که دایم هم تغییر میکنن بعدا به دست میارم.هرکسی خودش باید تلاش کنه.درضمن دیجیتال نقش اساسی برای من در فهم plc داشت.
          جانم به فدای ائمه اطهار
          می دونستم تحمل مرگ اعضای خانواده خیلی سخته ولی نه تا این حد،ایکاش پدرم بیشتر می موند.روحش شاد.

دیدگاه

دوستان من خیلی ممنونم از راهنمایی هاتون. ولی انگاری بحث داره منحرف میشه! از چی رسیدیم به چی!!!!
            من تا حدودی جواب سوالم رو گرفتم.
            فقط در مورد رشته الکترونیک، دوتا سوال همچنان برام باقی مونده:
            1. فرق این رشته با پزشکی از جهات مختلف (مثل بازارکار ، واحدهای دانشگاهی ، علاقه ی من و ... ) چیه؟
            2. یه جا خونده بودم که موفقیت توی این رشته، مستلزم داشتن به آزماشیگاهه با فلان وسایل. حالا این سوال برام پیش میاد که این کار چقدر هزینه بر هست.

بازم ممنون.

دیدگاه

جواب سوال 1 قبلا کمی گفته شد ولی همونطور که گفتم بازار کار ، امکانات دانشگاهی و خوابگاهی نسبی پزشک ها بهتره. ولی اینکه شما دوست دارید با بیمار و بیماری و ... سر و کله بزنید یا با مدار و لحیم و برنامه نویسی به علاقه تون ربط داره!
              در ضمن اگه علاقمند باشید می تونید بعدا در ارشد و بالاتر از الکترونیک به مهندسی پزشکی هم تغییر گرایش بدید.

در مورد وسایل هم در بسیاری از موارد می تونید از شبیه سازهای کامپیوتری استفاده کنید ولی تا زمانیکه در عمل کاری نکنید مهندس نمی شید! در مورد وسایل هم مثل ما پیرمردا وسواس نداشته باشید هر قطعه ای که لازم دارید رو همون لحظه بخرید بعد از یه مدت هم یک قفسه مخصوص قطعات برا خودتون برچسب گذاری کنید تا قطعاتتون نظم داشته باشه.
              برا شروع هم بهتره اول مشخص کنید به چه زمینه ای علاقه دارید تا در تاپیک مناسب وسایل مورد نیازتون گفته بشه!(فکر کنم قبلا آقای رجب زاده همچین تاپیکی باز کردند)

دیدگاه

در مورد بحث انحرافی (!) قبلی منم با دوستان موافقم.
                من حساب کردم برای تسلط به AVR - dsp - FPGA - ARM حداقل هر کدوم به دو ترم و هر ترم سه واحد ( هر کدومشون ) نیاز دارن. پس 24 واحد برای چهار تا میکرو یا مدار مجتمع ق.ب ( قابل برنامه ریزی ). تازه فقط اینا نیستن که . شاید یکی بخواد به جای AVR بره PIC یاد بگیره. یا یکی به جای FPGA بره CPLD و...
                به نظر من که نباید انتظار داشت که همه اینا رو بشه تو دانشگاه یادگرفت و مسلط هم شد!!!
                دقیقا همه ی اعضای ECA . تو دانشگاه یه مقدمه ای رو یاد میگیرن و هر زمینه ای که دوست داشتن میرن دنبالش. اصلا بذارید مثال اول دبیرستان رو بزنم. یک اول دبیرستانی شاید به علوم انسانی علاقه مند باشه ولی خب باید فیزیک و شیمی و ریاضی رو هم پاس کنه. هدف اینه که با همه دروس آشنا بشه و اونی که دوست داره رو ادامه بده. بعد تو یکی دو کلاس بعد دوباره با درسهایی مثل گسسته و ... آشنا میشه و مشخص میشه دوست داره بره کامپیوتر یا از فیزیک ( بخش های مرتبط ) و ریاضی علاقه داره و یه سری پارامترهای دیگه و میره برق. فکر کنم تو دانشگاه هم با یک سری تفاوت ها به همین موضوع شباهت داشته باشه.
                من که خیلی دوست دارم به AVR مسلط باشم و برم تو خط FPGA و از اون ور ARM و پردازش تصویر و صدا و از این حرفا، ولی هیچ وقت حتی فکر اینکه بخوان تو دانشگاه یاد بگیرم به سرم خطور نکرده. کلا اگه علاقه مند باشی از دو منبع استفاده میکنی تا سریع پیشرفت کنی. یکی دانشگاه و یکی هم مطالعه ی آزاد از سایت و کتاب و...
                به نظرم اینا مشکل خاصی نیست که روش بحث می کنیم و هر کسی زودی متوجه میشه که باید خودش بجنبه . حتی تو این سایت رشد و اینا هست در مورد رشته ها نوشتن، خودشون گفتن که یک دانشجوی برق باید جویا و خلاق باشه نه منتظر باشه یادش بدن. به گفته ی دوستان باید دست به کار شد و چندین و چند مدار رو ساخت و به نتیجه نرسید تا بلاخره به یک مهندس واقعی تبدیل بشی. مگه ضرب المثل معروف نشنیدین که میگه : من چند مدار بیشتر از تو پاره کردم !
                :bye
                کنکوری 90 دیروز،آ‌دانشجو مهندسی نرم افزار پلی تکنیک امروز!

دیدگاه

من نمیدونم چرا تو هر بحثی وارد شدم همه ساز مخالف ما رو میزنن. بعدش واسه کسی که حرف ما رو تایید کرده تشکر میزنن.
                  کجا بحث منحرف شده؟؟؟؟
                  نوشته اصلی توسط Lohrasbi

یه سوال دیگه هم همین الان پیش اومد! من میخوام حد الامکان بعد از لیسانس درس رو ادامه ندم. (اگه بمونم ایران). حالا با این لیسانس کار درست و درمون و با پول خوب گیرم میاد؟
                  مگه خودت اینو نپرسیدی؟

منم گفتم خودت باید کار کنی.(رو دانشگاه اصلا نمیتونی حساب باز کنی.)
                  اصلا نیاز نیست برسی به درس میکرو بعد بری سراغش.(آقا رضا خواهشا دیگه به این میکروی ما گیر نده !!!!)

نوشته اصلی توسط ahmadpashaei
                  با سلام و احترام.من مطمئنم شما در زمان تحصیل به علت جوانی زیاد فکر کردی خرت از پل گذشت و رقتی سراغ بازیگوشی و شیطونی.
                  من که یادم نمیاد تو دانشگاه غیر درس خوندن وقت انجام کار دیگه ای رو داشتم.
                  نمیدونم شاید تو دانشگاه شما اینجوری بوده.

دنیا دو روز است:
                  یک روز با تو و یک روز علیه تو
                  روزی که با توست مغرور مشو و روزی که علیه توست مایوس نشو. چرا که هر دو پایان پذیرند.

دیدگاه

بهترین راه شناخت هر شغلی گشتن با صاحبان اون شغلهاست

سعی کن اگر میتونی برای هر شغلی که سوال داری 3 روز وقت بزار برو سر کارش

مثلا 3 روز برو تابلو سازی رو ببین - سه روز برو ماشین سازی - سه روز برو نقشه کشی - سه روز برو معدن

اینطوری سر نخهای هر رشته دستت میاد (اگر فکر میکنی سخته خب نتیجش هم خوبه)

اما بعضی شغلها راحتتر پول در میاد توش .. مثلا دو نفر مهندس برق هستند ولی یک نفر در قسمت فروش هست و مخ زدن کارشه .. تقریبا دو برابر کسی که با مغزش کار میکنه و طراحی های همون جنس رو میکنه پول میگیره

یا یکی کارش با مردم وقتی هست که از درد دارن میمیرن .. 10 برابر بیشتر پول میگیره از کسی که برنامه ای برای فروشگاه یا رستوران سفارش گرفته و چند ماه وقت میزار تا باگ نداشته باشه

یا بعضیها با حرف زدن و حتی کمتر ..شنیدن حرف بقیه میگن ساعتی فلان مقدار میگیریم .. بعضی برای اظهار نظر در کمال بی اطلاعی ..نظر کارشناسی میگیرن

اگر دنبال پول هستی و زحمت برات سخته دنبال رشته فنی نگرد

اگر دنبال روزی معمولی هستی و اینکه فکر و جرقه های ذهنت رو تقویت کنی و مثلا اختراعی کنی این رشته خوبی هست

ببین اگر 40 سال بعد به گذشتت نگاه کردی ... نگی ... که چی !!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X