اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

یکسو کردن ولتاژ برق شهر با استفاده از دیود

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

یکسو کردن ولتاژ برق شهر با استفاده از دیود

سلام دوستان عزیز
    من دوتا مصرف‌کننده ۲۲۰ ولت AC (برق شهر) دارم که هر کدوم بطور مجزا به واسطه یک کلید تک پل به برق شهر متصل هستن و روشن و خاموش میشن
    یعنی مصرف‌کننده ۱ به کلید ۱ و مصرف‌کننده ۲ به کلید ۲ وصله و با زدن هر کلید مصرف‌کننده متصل به همون کلید روشن میشه
    برای اینکه کلید ۱هر دو مصرف‌کننده‌رو و کلید ۲ تنها مصرف‌کننده خودشو روشن کنه راهنمایی میخاستم
    آیا میشه فاز خروجی کلید ۱ رو به هر دو مصرف‌کننده وصل کنم و سر راه مصرف‌کننده ۲ یه دیود قرار بدم؟

نوشته اصلی توسط 5541553 نمایش پست ها
    سلام دوستان عزیز
    من دوتا مصرف‌کننده ۲۲۰ ولت AC (برق شهر) دارم که هر کدوم بطور مجزا به واسطه یک کلید تک پل به برق شهر متصل هستن و روشن و خاموش میشن
    یعنی مصرف‌کننده ۱ به کلید ۱ و مصرف‌کننده ۲ به کلید ۲ وصله و با زدن هر کلید مصرف‌کننده متصل به همون کلید روشن میشه
    برای اینکه کلید ۱هر دو مصرف‌کننده‌رو و کلید ۲ تنها مصرف‌کننده خودشو روشن کنه راهنمایی میخاستم
    آیا میشه فاز خروجی کلید ۱ رو به هر دو مصرف‌کننده وصل کنم و سر راه مصرف‌کننده ۲ یه دیود قرار بدم؟
    سلام
    دیود اسم دیگش یکسوساز هستش. شما که نمیخوایید خدایی نکرده کار یکسوسازی کنید؟
    این چیزی که شما انتظار دارید، احتیاج به چیزی مثل مدار فرمان رله کنتاکتوری داره. البته که ممکنه بشه با روش‌های خلاقانه با استفاده از همون دیود توی مدار فرمان کارایی کرد، اما این که دیود رو بذارید توی راه مصرف کننده ac به نظرم ایده جالبی نباشه.

دیدگاه

دوست عزیز من به همچین مداری نیاز دارم، در مدار dc با قرار یه دیود بجای فلش داخل تصویر کار انجام میشد و مدار به نحو موردنظر کار می‌کرد
      مدار

سوالم اینه در ولتاژ ac برق شهر چه قطعه‌ای میتونه کار اون دیود در مدار dc رو انجام بده؟

آیا اصلا چنین کاری امکان‌پذیر هست یا نه و به قول شما نیاز به تجهیزاتی مثل مدار فرمان و متعلقات دیگه داره؟
      با تشکر

دیدگاه

دوست عزیز من به همچین مداری نیاز دارم، در مدار dc با قرار یه دیود بجای فلش داخل تصویر کار انجام میشد و مدار به نحو موردنظر کار می‌کرد
        مدار

سوالم اینه در ولتاژ ac برق شهر چه قطعه‌ای میتونه کار اون دیود در مدار dc رو انجام بده؟

آیا اصلا چنین کاری امکان‌پذیر هست یا نه و به قول شما نیاز به تجهیزاتی مثل مدار فرمان و متعلقات دیگه داره؟
        با تشکر
        گفتم که با ی قطعه ساده مثل دیود نمیشه. در واقع شما میخوایید منطق or روی یکی از مصرف‌کننده‌ها داشته باشید که اگر یکی از دو کلید روشن بود، اونم روشن بشه. مصرف‌کننده دیگه هم کلا یک مصرف‌کننده عادیه که با همون کلید خودش روشن میشه و باهاش کاری نداریم.
        میتونید تصور کنید که مصرف‌کننده مورد بحث از طریق یک رله برقدار میشه. حالا بشینید فکر کنید چجوری میشه این رله رو روشن کرد. از اونجایی که انتخاب رله دست خودتونه، میشه در نظر گرفت سمت تحریکش DC هستش و با همین مدار دیودی مد نظرتونم میشه راهش انداخت.

یک راه دیگه هم باز با همون رله به ذهنم رسید اینه که هر مصرف‌کننده یک کلید اختصاصی داشته باشه، برای مصرف‌کننده مورد نظر یک رله با کلید اصلیش موازی بشه و رله هم با کلید اون یکی مصرف‌کننده روشن بشه.
        جدیدترین ویرایش توسط hossein.m98; ۱۸:۳۹ ۱۴۰۵/۰۲/۰۷.

دیدگاه

دوست عزیز مطابق شماتیک شما --- با زدن کلید یک لامپ یک با همه توان و لامپ دو با نصف توان روشن میشود ----و باز دن کلید دو لامپ دو با تمام توان و لامپ یک با نصف توان روشن میشود ---- و باز دن هر دو کلید هر دو لامپ با تمام توان روشن میشوند
          پاره ای از رویکردهای دفاعی

دیدگاه

سلام دوستان عزیز
            با سلام و احترام
            بنظر میاد با یک کلید تک پل و یک کلید تبدیل بشه این مدار رو اجرا کرد. در شکل زیر میتونید اونرو مشاهده کنید.

موفق باشید.

دیدگاه

سلام دوستان عزیز
              با سلام،
              میتونید از این مدار هم استفاده کنید :
              Click image for larger version

Name:	2key.jpg
Views:	96
Size:	63.7 کیلو بایت
ID:	1163574
              با زدن کلید A فقط لامپ 2 روشن میشه.
              با زدن کلید B هر دو لامپ روشن میشن.
              کلید B از نوع DPST هست که اصطلاحا بهش کلید دو فاز هم میگن.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
              X