اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

علت قرار دادن یک مقاومت کوچک در ورودیه تغذیه مدار ؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : علت قرار دادن یک مقاومت کوچک در ورودیه تغذیه مدار ؟

1)بهترین راه و ساده ترین راه برای اینکه ببینید مقدار خازن باید چه مقدار بشد :
    مدار رو ببندید بعد با اسکوپ وضعیت تغذیه رو بررسی کنید ، ببنید مقدار ریپل اون قابل قبول هست یا خیر . چرا میگم ببندید ، چون به تجربه ثابت شده که هر مدار خازن متفاوت نیاز داره.

2)
    نوشته اصلی توسط savameri
    امکان نداره در مدارات خارجی خازن شیمیایی بزرگ بعد از رگولاتور ببینید!!! من فقط تو مدارات ایرانی دیدم.
    چرا امکان داره ، بسته به مدار در بسیاری از مدارها استفاده می گردد.

3)یه موضوعی که خیلی باید به اون دقت کرد اینه که خازن بزرگ در حروجی رگولاتور ، زمانی که سیستم خاموش می شود ، ممکن است باعث آسیب رساندن به رگولاتور گردد (به علت دشارژ خازن)

4) خازن در خروجی رگولاتور تاثیر بیشتری در حدف ریپل نسبت به خازن ورودی دارد.
    از آنجایی که آموزش ماهی گیری برای من بسیار مهم تر هستش، به همین خاطر، در این انجمن، تاجایی که بتونم جواب مطلبی رو مستقیم نمیگم و تلاش میکنم با آدرس دادن و کمی جستجو به جواب برسید. اگر عاشق الکترونیک باشید، دنبال جواب خواهید گشت.

دیدگاه

بحث خیلی خوب و کار آمدی بود این مطلب.
      گفتم بیارمش بالا تا بحث رو ادامه بدیم و از تجربیات دوستان استفاده کنیم.
      [img width=477 height=100]http://www.eca.ir/pic/upload/agazade.png[/img]

دیدگاه

با سلام--استفاده از یک مقاومت سری با رگولاتور بستگی به کاربرد دارد گاهی از اوقات لازم است تا جریان مصرف کننده محدود شود مثل لامپهای LEDکاهی از اوقات لازم است تا مدار بعد از رگولاتور حفاظت شود مثل حالتی که میکرو ولتاژ 5 ولت نیاز دارد و باید از یک ولتاژ بالاتر تهیه شود در این حالت اگر رگولاتور ولتاژ بالا دچار عیب شود رگولاتور 5 ولت میکرو نیز اسیب دیده و در نهایت میکرو میسوزد لذا قبل از رگولاتور میکرو مقاومتی با ان سری میشود تا در صورت سوختن رگولاتور ولتاژ بالا --رگولاتور 5 ولتی نسوزد و میکرو حفاظت شود.
        در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

سلام مبحث خیلی خوبی بود ...حیف بود پایین باشه...ببینید برای طراحی یک منبع تغذیه برای میکرو چطور باید طراحی کرد؟؟ 78l05 و مقادیر خازنها چقدر ؟؟ میشه تحلیل کنید مدارشو؟؟

دیدگاه

برای طراحی یک منبع تغذیه برای میکرو چطور باید طراحی کرد؟؟ 78l05 و مقادیر خازنها چقدر ؟؟ میشه تحلیل کنید مدارشو؟؟
            برای میکرو های سری ATMega بنا بر پیشنهاد خود اتمل شما نیاز به یک فیلتر CLC (خازن، سلف یا فریت بید ، خازن) دارید
            برای 78L05 بستگی به نوع ولتاژ ورودی به آن دارد، ولی به طور معمول اگر از ترانس تغذیه میشه، خازن ورودی از خروجی بزرگتر است. رجوع شود به دیتاشیت

منظورتون از تحلیل چیه؟
            از آنجایی که آموزش ماهی گیری برای من بسیار مهم تر هستش، به همین خاطر، در این انجمن، تاجایی که بتونم جواب مطلبی رو مستقیم نمیگم و تلاش میکنم با آدرس دادن و کمی جستجو به جواب برسید. اگر عاشق الکترونیک باشید، دنبال جواب خواهید گشت.

دیدگاه

اخه یکی از دوستان ذکر کردن خود خازن الکترولیتی با ظرفیت بالاتر هم ممکنه باعث ایجاد نویز بشه...الان مداراتی که طراحی میکنیم ببینید!بعضی ها ی خازن 100 میکروفاراد هم میزارن تو خروجی رگولاتور ...دلیلش چیه؟ب قول دوستان ایا عرف غلط شده؟
              و اینکه این فریت بید چیه؟ چجوری استفاده میشه؟مگه همون سوکت های بزرگی نیست که هنگام اتصال سیم تغذیه به بعضی دستگا ها روشون میزارن؟
              مداراتی که معمولا ما استفاده میکنیم واسه ورودی از ی اداپتور استفاده میکنیم دیگه!مثلا 12 ولت و ...
              حالا برای طراحی قسمت تغذیه میدونم که باید ی خازن ظرفیت بالا مثلا 220 میکروفراراد و یک خازن 100 نانو رو موازی و توی ورودی رگولتور بزارم حالا بعدشم باید ی 100 نانو بزارم اما ایا واقعا نیاز هست به الکترولیتی با ظرفیت 100 یا 47؟
              شما اگه توی دیتاشیت 7805 هم نگاه کنید ی خازن 0.1 میکرو گذاشته؟

و یک سوال دیگه ایا خازن تانتالیوم بهتره؟ب جای الکترولیتی ها بزاریم؟

راجع ب اون فریت بید و فیلتر clc هم اگه ممکنه بیشتر بگین؟

ب شدت منتظر توضیحاتتون هستم :biggrin: :job:

دیدگاه

اخه یکی از دوستان ذکر کردن خود خازن الکترولیتی با ظرفیت بالاتر هم ممکنه باعث ایجاد نویز بشه...الان مداراتی که طراحی میکنیم ببینید!بعضی ها ی خازن 100 میکروفاراد هم میزارن تو خروجی رگولاتور ...دلیلش چیه؟ب قول دوستان ایا عرف غلط شده؟
                بد یا خوب الکترونیک علمی نیست که در همه جا راه حل یکسان داشته باشه، خازن 100 میکروی عرف، ممکنه در 99 جا بدون مشکل جواب بده و 1 جا خیر، اینکه عرف شده 100میکرو برای اینه که در اکثر موارد مشکل نداشته
                بسته به شرایط شما داره

و اینکه این فریت بید چیه؟ چجوری استفاده میشه؟مگه همون سوکت های بزرگی نیست که هنگام اتصال سیم تغذیه به بعضی دستگا ها روشون میزارن؟
                اون قطعه ذغالی شکل رو بیشتر به نام فریت میشناسن . فریت بید یک قطعه مانند مقاومت است که از همون جنس ذغالی مانند در بین دو پایه قرار گرفته . مدار معادل اون یک مقاومت و سلف است که در فرکانس های مختلف، اثر مقاومتی یا سلفی از خودش نشون میده.

حالا برای طراحی قسمت تغذیه میدونم که باید ی خازن ظرفیت بالا مثلا 220 میکروفراراد و یک خازن 100 نانو رو موازی و توی ورودی رگولتور بزارم حالا بعدشم باید ی 100 نانو بزارم اما ایا واقعا نیاز هست به الکترولیتی با ظرفیت 100 یا 47؟
                بهتره گذاشته بشه، به این علت که گاهی مدار شما نیاز به جریان کشی لحظه ای داره و چون رگولاتور شما یک رگولاتور خطی است، باعث افت ولتاژ در خروجی اون میشه و مثلا میکرو ریست میشه، بعد میگیم که نویز افتاد مدار ریست شد، در صورتی که مشکل چیز دیگه ای بوده.

و یک سوال دیگه ایا خازن تانتالیوم بهتره؟ب جای الکترولیتی ها بزاریم؟
                خازن تانتالیوم از لحاظ پارامترها خازن بهتری است ولی برای چه جایی؟ اینگونه نیست که اگر در هر جایی که نیاز به الکترولیتی بود از تانتالیوم استفاده کنید یعنی مدار بهتری طراحی کردیم!

راجع ب اون فریت بید و فیلتر clc هم اگه ممکنه بیشتر بگین؟
                فریت بید رو که گفتم، برای فیلتر هم عبارت "AVR042: AVR Hardware Design Considerations" را جستجو کنید

نکته ای که برای نویز وجود داره اینه که ببینید مدار شما قراراه کجا کار کنه؟ گاهی در نظر گرفتن همه جوانب در طراحی نتیجه عکس میده!

دیدگاه

از پاسختون ممنون...اما من دلیل یک چیزو نمیفهمم.! ما یک خازن الکترولیتی ظرفیت بالا میزاریم قبل رگولاتور واسه اینکه افت ولتاژ پیش ممکنه بیاد و ... حالا میایم یدونه دیگه هم میزاریم بعد از رگولاتور باز به همین دلیل!!! خوب این چ کاریه؟!!! :eek:

دیدگاه

همه دوستان در مورد علت قرار دادن مقاومت و خازن بزرگ در مدار رگولاتور بحث کردند بدون دیدن مدار!!!!!
                    خب هر مداری داستان خودش رو داره و باید جداگانه بررسی بشه، چرا کسی از دوستان درخواست نکرده
                    که ایشون شماتیک مداری که مد نظرش هست رو اینجا بذاره؟
                    مطلب بعدی اینکه بیشتر طرح هایی که میبینیم طراح های حرفه ای طراحی نکردند و اشتباهات زیادی در اونها
                    دیده میشه. و مدارهایی دراونها دیده میشه که طرف خودش هم نمیدونه برای چی گذاشته فقط در چند تا مدار مشابه دیده خودش هم کپی زده.
                    بنابراین اگر طرحی رو میبینید که براتون سوال پیش اورده باید بصورت تخصصی روی اون بررسی انجام بدید.
                    (البته اگر میخواهید یک طراح مدار حرفه ای بشید نه یک کپی کار مثل بیشتر کسایی که خودشون رو طراح معرفی میکنن)

دیدگاه

دقیقا موضوع همینه ...منم مطرح کردم یکی از دوستان که حرفه ای مدار طراحی کرده یه پاور ساپلای بزاره و روش بحث کنه واسه اکثر مدارات ما که فقط میکرو داره و LCD و چند تا ماژول و ... و بار انچنانی کشیده نمیشه یا فوقش موتور داریم که تغذیه ها جدا هستن و برای حفاظت بیشتر میایم اپتوکوپلر میزاریم.

دیدگاه

همه دوستان در مورد علت قرار دادن مقاومت و خازن بزرگ در مدار رگولاتور بحث کردند بدون دیدن مدار!!!!!
                        تقریبا هر یک جمله ای که من عنوان کردم، یکبار هم گفتم که گفته های من در همه مدارها صادق نیست، ازون گذشته سوال های این دوستمون کلی است و در اصل مطالب پست های گذشته برای ایشون سوال ایجاد کرده و خاصن روی کدار خودشون سوال ندارن

دیدگاه

ما یک خازن الکترولیتی ظرفیت بالا میزاریم قبل رگولاتور واسه اینکه افت ولتاژ پیش ممکنه بیاد و ... حالا میایم یدونه دیگه هم میزاریم بعد از رگولاتور باز به همین دلیل!!! خوب این چ کاریه؟!!! :eek:
                          درسته مه خازن قبل از رگولاتور این کار رو انجام میده ولی دلیل اصلی وجود اون خازن حذف ریپل های طبقه قبل از رگولاتور است ( مثلا ترانس) . برای همینه که برای مواقعی که طبقه قبل یک رگولاتور یا آداپتور هست، اغلب خازن بزرگ نمیزان جز موارد خاص

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hero.seller17
                            از پاسختون ممنون...اما من دلیل یک چیزو نمیفهمم.! ما یک خازن الکترولیتی ظرفیت بالا میزاریم قبل رگولاتور واسه اینکه افت ولتاژ پیش ممکنه بیاد و ... حالا میایم یدونه دیگه هم میزاریم بعد از رگولاتور باز به همین دلیل!!! خوب این چ کاریه؟!!! :eek:
                            در این مورد بستگی به مدار مصرف کننده داره در بیشتر کاربردها نیازی به گذاشتن خازن بزرگ
                            بعد از رگولاتور (خطی) نیست. یک خازن کوچک هم کفایت میکنه اما گذاشتنش آنچنان ضرر مداری نداره
                            البته همونطور که گفتم روی مدار باید صحبت کرد روی هوا صحبت کردن دقیق نیست و ممکنه در بعضی موارد اشتباهی باشه
                            وقتی میگیم خازن بزرگ معلوم نیست چه ضرفیتی منظور من هست و شما هم ممکنه یک چیز دیگه تو ذهنتون باشه.
                            به هر حال من بطور کلی این مورد رو کمی باز میکنم
                            ببینید اگر مصرف کننده جریان مصرفیش تغییرات زیاد نداشته باشه مشکلی نیست
                            اما مداری رو در نظر بگیرید که در آن مصرف کننده هایی قرار داره که مصرفشون بصورت
                            پالسی هست مثل مدارهایی که رادیو دارند مثل بلوتوث/ زیگبی/ یا جی اس ام و غیره
                            خب اینها موقع کار ممکنه پالسهای جریان زیادی داشته باشند و رگولاتوری که ماکزیمم جریان
                            خروجی اون 1 آمپر هست کم میاره (فرض کنید پالس جریان 2 آمپر باشه) یا مشابه اون در رگولاتوری
                            که جریان ماکزیمم اون 100 میلی آمپر هست مدار بطور پالسی بخواد مثلن 250 میلی آمپر بکشه
                            در این جور موارد اون خازن دوم مهم میشه بقیه اون رو هم باید بتونید حدس بزنید
                            خب پس مدارها با هم فرق دارند در بعضی مدارها قطعاتی که بیمصرف هستند برای کاربردهای دیگه وجود این قطعات
                            حیاتیست برای همین نمیشه یک نسخه برای یک رگولاتور خطی با هر مصرف کننده ای در هر مداری پیچید

دیدگاه

من سومین یا چهارمین نظر رو داده بودم چطور پاک شد
                              گاهی نمی شود که نمی شود
                              گاهی قرعه نگفته به نام تو می شود
                              گاهی گدای گدایی و چاره چیست
                              گاهی تمام شهر گدای تو میشود
                              ای بنده بدان در این عالم ___هرچه خدا خواست همان می شور

دیدگاه

اما مداری رو در نظر بگیرید که در آن مصرف کننده هایی قرار داره که مصرفشون بصورت
                                پالسی هست مثل مدارهایی که رادیو دارند مثل بلوتوث/ زیگبی/ یا جی اس ام و غیره
                                این نکته ی ظریفی هست...من خودم به شخصه رعایتش میکنم و مواقعی که ماژول رادیویی دارم ی خازن هم کنارش میزارم که شارژ شده باشه و اگر جریان پالسی خواست بکشه از این خازن بکشه ...البته واقعا این قضیه لحاظ نمیشه توی اکثر طراحی ها و میگن فلان ماژول نویز داره!!خودمم البته قدیما میگفتم :mrgreen: .بورد های development شرکت هایی مثل simcom و .. هم این مورد رو رعایت کردن اما اکثرا این خانزو میزارن دو سر تغذیه خود ماژول و اینکه ظرفیتشم معمولا بالاست ...ی بنده خدایی میگفت 1 فاراد !!ایا درسته همچین چیزی؟! :eek:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X