اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تحلیل مدار

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تحلیل مدار

نوشته اصلی توسط نو رسیده
    بتا برابر کردن جریان بیس یعنی تقویت، از همین خصوصیت برای تقویت ولتاژ ac استفاده میشه. یعنی شما ولتاژ ورودی رو به بیس میدی و توی آرایش امیتر مشترک بخاطر تغییر بتا برابری جریان کلکتور، ولتاژش هم تغییر چند برابری میکنه. البته تقویت ولتاژ به مقاومتهای مدار هم بستگی داره. مشروح این مبحث در درس الکترونیک 1 امده است.
    ببینید دوست من ما تو دی سی تقویتی نداریم یعنی اگه شما دقت کرده باشین ما تو تمام ارایش هم هم این کار صورت می گیره
    مثلا تو بیس مشترک جریان خروجی کمتر از 1است یعنی عملا تضعیف ما تو دی سی برا بایاس استفاده می کنیم
    ترانزیستور های bjtالمان هایی هستند که با عبور جریان از بیس نه ولتاز جریان تو کلکتور جاری می شه و مقاومت تو کلکتور در جریان کلکتور اثری ندارد
    اگه مشکلی بود در خدمتم
    نوشته اصلی توسط Ghasede del
    ترانزیستور BJT تقویت کننده جریان هست..........از ماسفت بعنوان کلید استفاده میشه.....(معمولآ)

اون چیزی که ترانزیستور تقویت میکنه در امیتر مشترک ولتاژ dc متغییر هست ...........
    دوست عزیز شما هم که دی سی رو می گین oo:
    در ضمن تا جایی که من اطلاع دارم از ماسفت واسه سویچ جریان بیشتر استفاده می شه
    منظور من از کلید اشباع و قطع ترانزیستور در حالت دی سی بود
    با تشکر
    به جای اینکه جای کسی را بگیرید سعی کنید جای واقعیه خود را بیابید

TABRIZ

دیدگاه

بنظرم ادامه این بحث فایده ای نداره.
      بنده رفرنس به الکترونیک 1 دادم. ولی خب همه جا این اطلاعات پیدا میشه. مبحث ساده ایه و جزو مفاهیم اولیه س.
      کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

خب دوست عزیز شما تو بیس مشترک واسه من 20ولت در بیار با ورودی 5ولت من قبول می کنم
        مدار رو هم قرار بدین با تشکر

TABRIZ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط TABASOOMTZ
          ببینید دوست من ما تو دی سی تقویتی نداریم یعنی اگه شما دقت کرده باشین ما تو تمام ارایش هم هم این کار صورت می گیره
          مثلا تو بیس مشترک جریان خروجی کمتر از 1است یعنی عملا تضعیف ما تو دی سی برا بایاس استفاده می کنیم
          ترانزیستور های bjtالمان هایی هستند که با عبور جریان از بیس نه ولتاز جریان تو کلکتور جاری می شه و مقاومت تو کلکتور در جریان کلکتور اثری ندارد
          اگه مشکلی بود در خدمتمدوست عزیز شما هم که دی سی رو می گین oo:
          در ضمن تا جایی که من اطلاع دارم از ماسفت واسه سویچ جریان بیشتر استفاده می شه
          منظور من از کلید اشباع و قطع ترانزیستور در حالت دی سی بود
          با تشکر
          سویچ جریان با کلیدی که شما فرمودین یکی هست .................اشباع و قطع
          اینکه کفته میشه Bjt تقویت کننده جریان هست کاملآ مشهود هست ..............
          تا زمانی که جریان عبوری از بیس -امیتر کمتر از مقداری باشه که bjt وارد ناحیه اشباع بشه بصورت تقویت کننده جریان عمل میکنه.........
          حال اگر مقاومت بین کلکتور و vcc قرار بدیم افت ولتاژ دو سر مقاومت میتونه چندین برابر ولتاژ سیگنالی باشه که به بیس-امیتر دادیم
          اینم میشه تقویت ولتاژ..................
          یک مدار ترانزیستوری میتونه ولتاژ ac رو تقویت کنه اما یک ترانزیستور نه اون چیزی که تقویت میشه dc متغیر هست یا ac که روی ولتاژ dc سورا شده.........
          مقاومت کلکتور در جریان کلکتور تاثیر داره شما چطور میگی تاثیر نداره ؟؟
          فرض کن ترانزیستور به اشباع رفته غیر از مقاومت جریان رو چی کنترل میکنه؟؟

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

فکر میکنم یه اشتباهی شده،
            بنظرم شما منظورتون از dc ، تغذیه س و بنده منظورم سیگناله. نوع آرایشی که استفاده میکنیم مهم نیست. چون مسئله ساختار ترانزیستوره. فرمول اصلی تقویت هم بتا برابر شدن جریان بیسه. اگه جریان بیس سینوسی باشه جریان کلکتور هم سینوسی میشه و بالطبع ولتاژ کلکتور. اگه جریان بیس dc باشه جریان و ولتاژ کلکتور هم dc میشه. از این جهت فرقی بین AC و DC نیست.
            نکته مهم در هردوی اینها اینه که باید ولتاژ تغذیه Vc بیشتر از حاصلضرب گین در ولتاژ ورودی باشه. مثلا اگه 20 ولت تو کلکتور داشته باشیم باید تغذیه حد اقل 25 ولت باشه.
            اگه بخوایم 5 ولت تغذیه رو تقویت کنیم باید از مبدلهای dc/dc استفاده کنیم.
            کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

سویچ جریان با کلیدی که شما فرمودین یکی هست .................اشباع و قطع
              اینکه کفته میشه Bjt تقویت کننده جریان هست کاملآ مشهود هست ..............
              بله من هم نگفتم که ترانزیستور به عنواع تقویت کننده جریان استفاده نمی شه

تا زمانی که جریان عبوری از بیس -امیتر کمتر از مقداری باشه که bjt وارد ناحیه اشباع بشه بصورت تقویت کننده جریان عمل میکنه.........
              حال اگر مقاومت بین کلکتور و vcc قرار بدیم افت ولتاژ دو سر مقاومت میتونه چندین برابر ولتاژ سیگنالی باشه که به بیس-امیتر دادیم
              اینم میشه تقویت ولتاژ..................
              ببینید ترانزیستور در حالت فعال ولتاز بیسش بین 0.6تا 0.8است کمتر از 0.6ترانزیستور قطع می شه و بیشتر از اون هم ترانزیستور وارد ناحیه اشباع می شه خب
              ترانزیستور تو ناحیه اشباع جریانش افزایش اما بیتاش کم می شه

یک مدار ترانزیستوری میتونه ولتاژ ac رو تقویت کنه اما یک ترانزیستور نه اون چیزی که تقویت میشه dc متغیر هست یا ac که روی ولتاژ dc سورا شده.........
              شما حتما تو کارگاه هایی که تو هنرستان و دانشگاه رفتین برا اینکه از ترانزیستور به عنوان یک تقویت کننده استفاده کنید از فانکشن زنراتور استفاده می کردین یه ولتاز خیلی کم با یه فرکانسی خب
              من هم نمی گم برا تقویت نیاز به دی سی نداریم داریم اما ترانزیستور بدون وجود یه منبع ای سی نمی تونه تقویت کنه

مقاومت کلکتور در جریان کلکتور تاثیر داره شما چطور میگی تاثیر نداره ؟؟
              فرض کن ترانزیستور به اشباع رفته غیر از مقاومت جریان رو چی کنترل میکنه؟؟
              بله تو حالت اشباع مقاومت جریان کلکتور رو کنترل می کنه من تو حالت فعال گفتم

TABRIZ

دیدگاه

ببینید ترانزیستور در حالت فعال ولتاز بیسش بین 0.6تا 0.8است کمتر از 0.6ترانزیستور قطع می شه و بیشتر از اون هم ترانزیستور وارد ناحیه اشباع می شه خب
                ترانزیستور تو ناحیه اشباع جریانش افزایش اما بیتاش کم می شه
                این 0.6 و 0.8 شما رو به اشتباه انداخته ............تغییرات جریان بیس -امیتر رو در نظر بگیرید نه ولتاژ روی بیس -امیتر رو .........
                شما کاری نداشته باش ولتاژ چقدره با یک مقاومت جریان روی بیس-امیتر رو 100 میکرو آمپر محدود کن بعد جریان عبوری از کلکتور و vcc اندازه بگیر......
                شما حتما تو کارگاه هایی که تو هنرستان و دانشگاه رفتین برا اینکه از ترانزیستور به عنوان یک تقویت کننده استفاده کنید از فانکشن زنراتور استفاده می کردین یه ولتاز خیلی کم با یه فرکانسی خب
                من هم نمی گم برا تقویت نیاز به دی سی نداریم داریم اما ترانزیستور بدون وجود یه منبع ای سی نمی تونه تقویت کنه
                لزومآ لازم نیست از فانکشن زنراتور استفاده بشه.............شما همش از ولتاژ صحبت میکنی ترانزیستور تقویت کننده جریان هست نه ولتاژ
                نوع بایاس هست که تقویت ولتاژ رو فراهم میکنه..............
                بله تو حالت اشباع مقاومت جریان کلکتور رو کنترل می کنه من تو حالت فعال گفتم
                مقاومت میتونه نقطه اشباع رو هم تغییر بده کافی مقاومت بزرگی قرار بدین انوقت در جریان بسیار کمتر اشباع میشه.......

دیدگاه

این 0.6 و 0.8 شما رو به اشتباه انداخته ............تغییرات جریان بیس -امیتر رو در نظر بگیرید نه ولتاژ روی بیس -امیتر رو .........
                  شما کاری نداشته باش ولتاژ چقدره با یک مقاومت جریان روی بیس-امیتر رو 100 میکرو آمپر محدود کن بعد جریان عبوری از کلکتور و vcc اندازه بگیر......لزومآ لازم نیست از
                  این تغییرات جریان تو بیس هم باعث رفتن ترانزیستور به ناحیه اشباع و فعال می شه درسته؟؟
                  از فانکشن زنراتور استفاده بشه.............شما همش از ولتاژ صحبت میکنی ترانزیستور تقویت کننده جریان هست نه ولتاژ
                  نوع بایاس هست که تقویت ولتاژ رو فراهم میکنه..............
                  فانکشن یه مثال بود خود شما هم می تونی یه با یه مداری که ای سی باشه بیس رو تحریک کنی

TABRIZ

دیدگاه

JFET تو کدوم موارد معمولا استفاده میشه؟
                    بخشنده بودن بیشتر از آنکه توانایی مالی بخواهد ، قلبی بزرگ میخواهد..

دیدگاه

این تغییرات جریان تو بیس هم باعث رفتن ترانزیستور به ناحیه اشباع و فعال می شه درسته؟؟فانکشن یه مثال بود خود شما هم می تونی یه با یه مداری که ای سی باشه بیس رو تحریک کنی
                      بله .........البته با یک شیب قابل کنترل که همون شیب تقویت رو به همراه میاره........
                      اما تغییر ولتاژ بیس-امیتر بسیار سریع ترانزیستور رو به ناحیه اشباع میبره 0.1 ولت میتونه تاثیر شدیدی بزاره.........
                      برای بررسی تقویت جریان bjt اصلآ نیازی به سیگنال ac نیست..............
                      یگ ولوم 1مگ رو بین بیس و vcc قرار بده ......امیتر به زمین پروپ جریان رو بین کلکتور و vcc قرار بده (npn)
                      ولوم رو تغییر بده نسبت تغییرات جریان کلکتور به جریان بیس -امیتر رو بررسی کن...........تا تقویت جریان رو ببینی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Eng.M.E.A
                        از BJT نمیشه به عنوان کلید استفاده کرد؟
                        JFET تو کدوم موارد معمولا استفاده میشه؟
                        چرا نمیشه کافیه جریان بیس -امیتر رو انقدر افزایش بدین تا ترانزیستور به اشباع بره.............
                        JFET بر عکس bjt تقویت کننده ولتاژ هست بیشتر در فرکانسهای بالا استفاده میشه.......

دیدگاه

یگ ولوم 1مگ رو بین بیس و vcc قرار بده ......امیتر به زمین پروپ جریان رو بین کلکتور و vcc قرار بده (npn)
                          ولوم رو تغییر بده نسبت تغییرات جریان کلکتور به جریان بیس -امیتر رو بررسی کن...........تا تقویت جریان رو ببینی
                          خب اون رو می شه گفت ماهیت ترانزیستور اون طوریه شما ترانزیستور در هر حالتی که ببیندین جریان کلکتورش به جریان بیس ربط داره در سته؟؟
                          اما مثلا تو بیس مشترک تقویت ولتاز ما به مقدار محاسباتمون بستگی داره اما تقویت جریانی در کار نیست قبول دارین ؟؟

TABRIZ

دیدگاه

خب اون رو می شه گفت ماهیت ترانزیستور اون طوریه شما ترانزیستور در هر حالتی که ببیندین جریان کلکتورش به جریان بیس ربط داره در سته؟؟
                            اما مثلا تو بیس مشترک تقویت ولتاز ما به مقدار محاسباتمون بستگی داره اما تقویت جریانی در کار نیست قبول دارین ؟؟
                            در بیس مشترک غیر مستقیم باز تقویت جریان وجود داره ..............
                            ترانزیستور در کلاس A بایاس شده جریان سیگنال ورودی از مقاومت امیتر عبور میکنه افت ولتاژ مقاومت امیتر تغییر میکنه
                            اختلاف ولتاژ بیس -امیتر تغییر میکنه ............در نتیجه جریان کلکتور تغییر میکنه ..............
                            البته نرخ تغییر ولتاژ بیس-امیتر بسیار ناچیز هست.............

دیدگاه

در بیس مشترک غیر مستقیم باز تقویت جریان وجود داره ..............
                              ترانزیستور در کلاس A بایاس شده جریان سیگنال ورودی از مقاومت امیتر عبور میکنه افت ولتاژ مقاومت امیتر تغییر میکنه
                              اختلاف ولتاژ بیس -امیتر تغییر میکنه ............در نتیجه جریان کلکتور تغییر میکنه ..............
                              البته نرخ تغییر ولتاژ بیس-امیتر بسیار ناچیز هست.............
                              سلام دوباره
                              دوست عزیز اخه بهره ی تقویت مگه تو حالت ای سی نیست؟؟
                              من یه کم دیگه گیج شدم
                              تو کلکتور مشترک هم نمی شه گفت که بیتا برابر جریان بیس می شه جریان کلکتور درسته؟

TABRIZ

دیدگاه

باسلام وتشکرازاظهارنظردوستان عزیز:
                                بستگی به آرایش ترانزیستورها درمدارهم جریان وهم ولتاژ ac وdc را میتواند تقویت کندفرق نمیکند ترانزیستورهای BJT و FET سیکنالهای AC وDC راتقویت میکند

موفق باشید
                                محمدرضامکوندی
                                WWW.MMCVANDY.BLOGFA.COM
                                MMCVANDY@YAHOO.COM

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X