اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل با تحریک ناخواسته IC های با تکنولوژی CMOS

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مشکل با تحریک ناخواسته IC های با تکنولوژی CMOS

نوشته اصلی توسط arashmojtaba
    آقا دمت گرم،کارت درسته،به معنای واقعی کلمه مهندسی :applause: :job: :nice: :biggrin:
    هرکاری کردم که با نویز تحریکش کنم نشد که نشد
    کارت درسته
    داداشم گفت که بگم واقعا مهندسی
    من فقط کپی میکنم ولی شما تحلیل و تغییر
    :redface:
    کارت درسته
    خیلی علاقه دارم بدونم چی شد که این طوری تغییر دادید و تحلیلی هم بکنید تا بتونم درسی کامل از شما یاد گرفته باشم
    و بی زحمت با کمال پررویایی راهنمایی هم برای مونواستیبل 555 هم میکنید :redface:
    مدار دوم در پست اول
    باز هم تشکر میکنم
    :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause:
    شما لطف دارید دوست عزیز، خوشحالم که تونستم کمکی بکنم و به نتیجه برسید :smile:

و اما در مورد این مدار :
    در این مدار چندین اشکال عمده وجود داشت که در کنار هم باعث ناپایداری شدید مدار شده بود. در ادامه به اختصار توضیح میدم.
    1- مقاومت های بیس ترانزیستور ها رو که پیشتر تغییر دادیم، با توجه به توان مورد نیاز مصرف کننده (رله)، در واقع جریان گذرنده از مصرف کننده رو کنترل کردیم (کاهش دادیم). به این ترتیب از تحمیل اضافه بار به منبع جلوگیری کردیم.
    2- این گیرنده هم در واقع یک نوع خاص از LED با ولتاژ بایاسی در حدود 1.2V هست. لذا افت ولتاژ روی مقاومت بایاسش باید 3.8V باشه که با توجه به قانون اهم و مقاومت 100 اهمی یعنی 38mA جریان ازش عبور می کنه که خیلی زیاده. من با تغییر این مقاومت، جریان گذرنده از گیرنده رو به حدود 11.5mA کاهش دادم که بسیار مناسب هست و باعث افزایش طول عمر گیرنده هم میشه. (اگر اشتباه نکنم در یک پست دیگه همین مدار رو گذاشته بودید که اونجا معلوم شد گیرنده سوخته! دلیلش به احتمال زیاد همین بوده..)
    3- به کمک خازن، ولتاژ ورودی گیرنده رو تثبیت کردم تا در نوسانات تغذیه و یا هنگام راه اندازی مصرف کننده ها، ولتاژ ورودی گیرنده از پایداری خوبی برخوردار باشه.
    4- (مهم) توجه کنید که اصولاً در مدارات الکترونیکی وقتی یک وضعیت مشخص تحریک داریم، وضعیت عدم تحریک نیز باید تعریف بشه. مثلاً در این مدار، تحریک ترانزیستور BC557 با اعمال صفر منطقی به مقاومت بایاس بیس رخ میده. ولی آیا وضعیت عدم تحریک مشخص شده بود؟؟ اون هم با اون جریان ورودی به گیرنده!!! در واقع با تعریف نکردن وضعیت عدم تحریک، شرایط نامشخصی برای ترانزیستور به وجود اومده که اصطلاحاً بهش High-Z (امپدانس بالا) میگن. ینی نه معلومه صفر اعمال شده و نه یک!!! من با قرار دادن یک مقاومت Pullup بالای 10k، به مقاومت بایاس بیس ترانزیستور 1 منطقی اعمال کردم و به این شکل ترانزیستور رو از شرایط High-Z خارج کردم و تضمین کردم که ترانزیستور BC557 خاموش می مونه و مدار به هیچ وجه تحریک نخواهد شد.

دوست عزیز، همیشه به یاد داشته باشید که اگر طراحی درست و دقیق انجام بشه، نویز مفهومی نداره!

در مورد مدار 555 هم برسی می کنم. فقط لطفاً بگید که قراره چه اعمالی انجام بشه. (سناریوی کامل مدار)
    *** یا راهی خواهم یافت، یا راهی خواهم ساخت ... ***

دیدگاه

واوووو چه توضیح کاملی،من که کلی یاد گرفتم :read:
      ای ول داره خدایی

اما در مورد زحمت بعدیم
      من حقیقتش یک تایمر راه پله با 555 در حالت مونواستیبل ساختم که تحریکش از سیم تغدیه بوبین درب باز کن میگیره
      یعنی هر وقت که در خونه را برای کسی باز میکنیم ، چراغ های حیاط برای مدتی روشن میشه.
      برای اینکه مدار در شب فقط کار کند یک فتوسل ساده با مقاومت نوری و یک ترانزیستور و پایه 4 (اکتیو)555 ساختم که وقتی روز هست پایه 4 از vcc جدا کنه تا در روز مدار عمل نکند
      و برای تنظیم مدت زمان روشن بودن هم از یک مقاومت متغیر استفاده کردم.
      مشکلی که الان هست اینه که برای خودش تحریک میشه مثلا لامپ آشپزخونه را روشن میکنیم لامپ حیاط هم روشن میشه
      حتی مورد داشتیم با لامپ همسایه

خب اگر اشتباه نکنم ما فقط به قسمت منفی ولتاژ تحریک نیاز داریم
      و با یه دیود قسمت مثبت را به پایه دو 555 نمیرسونیم
      و موقعی هم با قسمت منفی ولتاژ تحریک رسیده به پایه دو ؛ مدار عمل میکنه که به یک سوم ولتاژ خازن برسه مقدارش
      و فکر کنم من در انتخاب خازنی که در پایه دو هست ؛ اشتباه کردم

یا شایدم به قول شما برای اینکه تحریک نشه کاری نکردم همان حالت امپدانس

راستی خواستم بگم که ولتاژی که بوبین درب بازکن به کار می اندازه متناوب 12 ولت که من از همون برای تحریک 555 استفاده کردم
      یعنی هر وقت که که کلید درب باز کن از خونه میزنم.

و تغذیه مدار هم از ترانس و پل دیودی و خازن صافی هست
      امیدوارم که مطلب رسونده باشم اگر جایی را بد گفتم بفرمایید توضیح بیشتر بدم
      خازنی را که الان در مدار گذاشتم در ورودی تحریک 555 یک خازن غیر الکترولیت هست.
      رله ای را هم در خروجی 555 برای روشن کردن لامپ ها گذاشته ام.
      مقادیر دقیق را هم در پست بعدی میگذارم باید برم مدار از دم در باز کنم

باز هم ممنون از وقتی که دارید می گذارید :job:
      دوست عزیز همه ما اینجا هستیم تا در کنار هم و با کمک هم بر دانسته های خودمان بیافزاییم و سطح علمی و فنی خودمان و جامعه علمی کشورمان را بالا ببریم.

دیدگاه

اگر لطف کنید و شماتیک مداری که بستید رو به همراه مقادیر قرار بدید ممنون می شم...

دیدگاه

امیدوارم از اینکه که شماتیک دست نویس هست ؛ باعث گنگ بودن نشه oo:

ریش و قیچی دست شما دوست عزیز :rolleyes:
          دوست عزیز همه ما اینجا هستیم تا در کنار هم و با کمک هم بر دانسته های خودمان بیافزاییم و سطح علمی و فنی خودمان و جامعه علمی کشورمان را بالا ببریم.

دیدگاه

این چیه؟!!! ترانزیستور رو اینجوری بایاس می کنند؟؟؟ اونم از نوع NPN !! به اضافه ی مشکل High-Z !!
            ضمناً ترانزیستور TIP (دارلینگتون) برای این کار خیلی زیاده!! مثلاً همین BC547 و یا BC556 برای این کار کافی و مناسب تره!! این ترانزیستور ها رو دارید یا با همین TIP مدارتون رو اصلاح کنم؟؟ و اینکه آیا امکان داره ترکیب مدارتون رو تغییر بدید یا تا حد امکان همین ترکیب حفظ بشه؟؟

دیدگاه

:redface:
              چی بگم!!!
              شما در مورد ترانزیستور ها هرجور که صلاح میدونید تغییرات اعمال کنید
              من هر جور دیگری که بستم به این مقصود نرسیدم که مدار در روز کار نکنه و یا ترانزیستور خیلی داغ میکرد بنابراین مجبور شدم اینکار انجام بدم
              که صد البته از کمی اطلاعات بنده هست

الته الان مدار چند ماهی هست که به این شکل کار میکنه و از بابت روشن نشدن در روز مشکلی پیش نیومده
              ولی خوشحال میشم به کمک شما اصول این کار را به درستی یاد بگیرم تا دیگر دچار چنین اشتباهاتی نشم

مشکل الان مدار تحریک ناخواسته اش هم هست که قطعا مد نظر دارید
              من با مقاومت 4.7کیلو که پول پ کردم ، مشکل های امپدانس را هم توضیح بدبد ممنون میشم

ریش و قیچی دست شماست هر تغییری کلی که نیاز میبینید با هرقطعه ای اعمال کنید
              من تهیه میکنم و میبندم و نتیجه را اعلام میکنم فقط با همین آی سی 555 باشد ، ممنون میشم.
              BC547 و BC556 را ندارم ولی میتوانم تهیه کنم
              الان 2n2222a بدنه پلاستیکی و فلزی و C945 را موجود دارم

با سپاس فراوان از وقتی که میگذارید

دیدگاه

شما 12V متناوب درب باز کن رو مستقیماً برای تریگ 555 استفاده کردید؟؟؟
                ظاهراً مدارتون اشکالات زیادی داره دوست عزیز! فکر می کنم مدار دوباره طراحی بشه مناسب تره...

دیدگاه

مستقیم مستقیم هم که نه :question:
                  همینطور که در شماتیک کشیدم
                  12 متناوب اول وارد خازن 47 میکرو میشه
                  بعد که تبدیل به پالس های سوزنی شد
                  با دیود نیمه مثبتش به 555 نمیرسه
                  و فقط نیمه منفی اش میرسه

دومین اشتباهم بعد از ترانزیستور فکر کنم انتخاب نادرست ظرفیت خازن در مسیر تریگ 555

که باعث میشه نویز هم مدار تحریک کنه
                  ولی من با مقاومت 4.7کیلو پول پ کردم که

میخواهید رنج خازن مسیر تریگ به 2.2 میکرو تغییر بدهم و تستکنم مدار؟

و اگر به نظر شما ورودی تریگر نباید متناوب باشه میتونیم یکسو کنیم و بعد به قسمت ورودی تریگ مدار بدیم

دیدگاه

مستقیم مستقیم هم که نه :question:
                    همینطور که در شماتیک کشیدم
                    12 متناوب اول وارد خازن 47 میکرو میشه
                    بعد که تبدیل به پالس های سوزنی شد
                    با دیود نیمه مثبتش به 555 نمیرسه
                    و فقط نیمه منفی اش میرسه

دومین اشتباهم بعد از ترانزیستور فکر کنم انتخاب نادرست ظرفیت خازن در مسیر تریگ 555

که باعث میشه نویز هم مدار تحریک کنه
                    ولی من با مقاومت 4.7کیلو پول پ کردم که

میخواهید رنج خازن مسیر تریگ به 2.2 میکرو تغییر بدهم و تستکنم مدار؟

و اگر به نظر شما ورودی تریگر نباید متناوب باشه میتونیم یکسو کنیم و بعد به قسمت ورودی تریگ مدار بدیم
                    خازن در مقابل جریان متناوب نقش امپدانس خازنی رو ایفا می کنه و طبق فرمول خاصی جریان رو محدود می کنه. ولی ولتاژ رو کاهش نمیده و این ولتاژ ممکنه به 555 آسیب برسونه..
                    ضمناً جریان متناوب صرفاً با عبور از خازن به ایمپالس سوزنی تبدیل نمیشه! پالس سوزنی وقتی ایجاد میشه که پالس مستطیلی رو از یک مدار مشتق گیر (فیلتر بالا گذر) عبور بدید. با بررسی این فیلتر متوجه خواهید شد که خروجی از دو سر مقاومتی گرفته میشه که شما در مدارتون تعبیه نکردید!!
                    برای همین به نظر من باید مدارتون به طور اساسی تغییر کنه...

دیدگاه

والا سواد من دیگه قد نمیده :redface:

منتظر پیشنهاد شما هستم

این مدار ما در حقیقت مدار تایمر راه پله هست دیگه
                      خب در آن تایمر ها پایه تریگر چطور به کلید های راه پله وصل کردند
                      ما هم همین کار کنیم

من الان میتونم با یه پل دیودی، ورودی تریگر یکسو کنم و با تقسیم ولتاژ مقاومتی کاهش بدهم
                      برای جلوگیری از تحریک ناخواسته اگر خازن 2.2 میکروفاراد انتخاب کنم و و با مقاومت ده کیلو اهم یا کمتر بکشمش بالا به
                      نظرتون مشکلش حل میشه مهندس؟ :rolleyes:

دیدگاه

من خیلی دوس داشتم همیمن مدار اصلاح کنیم آخه تنها مشکلش تحریک ناخواسته اش هست
                        ولی شما اگر میفرمایید که نمی شود و باید یه بار دیگر طراحی شود
                        نظرتون درباره این مدار ها چیه؟

منبع و توضیحات پیرامون عملکرد مدار

دیدگاه

من خیلی دوس داشتم همیمن مدار اصلاح کنیم آخه تنها مشکلش تحریک ناخواسته اش هست
                          ولی شما اگر میفرمایید که نمی شود و باید یه بار دیگر طراحی شود
                          نظرتون درباره این مدار ها چیه؟

منبع و توضیحات پیرامون عملکرد مدار
                          مدار خودتون رو اگر بخوایم اصلاح کنیم، به دلیل اینکه چندین اشکال در نقاط مختلف داره، مثل اینه که مدار رو دوباره طراحی کنیم. برای همین بهتره یک مدار جدید طراحی کنیم و شما مدار جدید رو با قبلی مقایسه کنید. میتونیم مدار جدید رو شبیه مدار قبلی و به شکل صحیح طراحی کنیم.

دیدگاه

دوست عزیز نظرتون چیه از یک رله به عنوان کلید در تحریک 555 استفاده کنیم
                            یعنی جای کلید استارت شکل رله ای که گذاشتیم عمل کنه
                            که با آمدن ولتاژ برای باز کردن درب خونه ،بوبین درب باز کن مغناطیسی بشه و هم بوبین رله،البته اگر کارکرد همدیدگر رو مختل نکنند

دیدگاه

دوست عزیز نظرتون چیه از یک رله به عنوان کلید در تحریک 555 استفاده کنیم
                              یعنی جای کلید استارت شکل رله ای که گذاشتیم عمل کنه
                              که با آمدن ولتاژ برای باز کردن درب خونه ،بوبین درب باز کن مغناطیسی بشه و هم بوبین رله،البته اگر کارکرد همدیدگر رو مختل نکنند

همین کار رو انجام میدیم، ولی نه با رله :smile: با یک مدار ترانزیستوری میشه به راحتی این کار رو انجام داد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط K1.IEEE
                                همین کار رو انجام میدیم، ولی نه با رله :smile: با یک مدار ترانزیستوری میشه به راحتی این کار رو انجام داد.
                                امکانش هست که باز هم دچار تحریک ناخواسته بشیم یا یک راه حل جدایی هم برای آن در نظر دارید

نوشته اصلی توسط K1.IEEE
                                میتونیم مدار جدید رو شبیه مدار قبلی و به شکل صحیح طراحی کنیم.
                                چه کمکی میتونم بکنم؟ :redface:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X