اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تفاوت کریستال ساعت با کریستالهای دیگه

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تفاوت کریستال ساعت با کریستالهای دیگه

نوشته اصلی توسط mostafa6369 نمایش پست ها
    ممنون بابت پاسختون.اما یه چیز اول شما گفتین زیاد مورد قبول واقع نیست شما گفتین برای همون کریستال 32768 ، مدت زمان هر پالس تقریبا به فرض 35 میکرو ثانیه میشه.که وقتی در 32768 ضرب کنیم درست همون عدد یک ثانیه میشه درسته؟؟؟
    خوب همین قاونو برای کریستالهای دیگه هم همینه مثلا برای کریستال 8 مگاهرتز .مدت زمان هر پالس برابر 0.125 میکرو ثانیه که اگر در همون فرکانس یعنی 8 ضرب کنیم باز هم یک ثانیه درست و فیکس میشه.پس تفاوتی بین این دو کریستال نیست؟؟؟؟
    فک کنم دوستان مفهوم رو درست نرسوندن!
    حرف شما درسته ولی مشکل اینجاست که ما می خوایم این پالس ها رو توی یک سیستم بشماریم تا زمان 1 ثانیه رو حساب کنیم و چون اکثر سیستم ها 8 بیتی و بالاتر هستن بنابراین حداقل لازم هست که عدد کریستال قابل تقسیم بر 256 (معادل از 0x00 تا 0xff) باشه و تنها کریستالی که این حالت رو داره همین 32767 هست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط admiral.mh نمایش پست ها
      فک کنم دوستان مفهوم رو درست نرسوندن!
      حرف شما درسته ولی مشکل اینجاست که ما می خوایم این پالس ها رو توی یک سیستم بشماریم تا زمان 1 ثانیه رو حساب کنیم و چون اکثر سیستم ها 8 بیتی و بالاتر هستن بنابراین حداقل لازم هست که عدد کریستال قابل تقسیم بر 256 (معادل از 0x00 تا 0xff) باشه و تنها کریستالی که این حالت رو داره همین 32767 هست
      منظورتون چیه.خوب برای اعداد دیگه هم قابل اجرااست

دیدگاه

منظورتون چیه.خوب برای اعداد دیگه هم قابل اجرااست
        ببین به فرض ما می خوایم با یک AVR زمان یک ثانیه رو بسازیم
        برای اینکه 1 ثانیه دقیقا یک ثانیه باشه و توی گذر زمان ساعت ما عقب و جلو نشه از یه تایمر استفاده می کنیم
        تایمر های ما در کمترین حالت از 0 تا 255 رو میشمرن و بعد دوباره خود به خود بدون هیچ فرایند نرم افزار و هدر رفتن کلاک صفر می شن
        اگه کریستال مورد استفاده قابل تقسیم به 256 نباشه ما باید دستی وقتی عدد تایمر به اون مقدار دلخواه رسید تایمر رو صفر کنیم و ثانیه رو اضافه کنیم که این کار کلاک هدر می کنه و دقت زمان میاد پایین

دیدگاه

دوست عزیز فکر کنم اشتباه شما همین جاست.اصلا از لحاظ سخت افزاری تایمر داخل CPU نیست.یعنی CPU داره کار خودشو انجام میده.تایمر هم به صورت مجزا این کار را انجام میده.حالا هر موقع تایمر ما سرریز کرد.به CPU اطلاع داده میشه.درسته که CPU میره و یه سری کارهایی از قبیل افزایش دادن ثاینه و ... انجام میده.ولی همزمان با این کار تایمر واسه خودش داره میشماره
          پس اگر قرار بود تایمر روی CPU و برنامه اثر بذاره که اصلا تایمر به هیچ دردی نمسیخوره.فکر کنم شما دارین اشتباه میگین

دیدگاه

دوست عزیز فکر کنم اشتباه شما همین جاست.اصلا از لحاظ سخت افزاری تایمر داخل CPU نیست.یعنی CPU داره کار خودشو انجام میده.تایمر هم به صورت مجزا این کار را انجام میده.حالا هر موقع تایمر ما سرریز کرد.به CPU اطلاع داده میشه.درسته که CPU میره و یه سری کارهایی از قبیل افزایش دادن ثاینه و ... انجام میده.ولی همزمان با این کار تایمر واسه خودش داره میشماره
            پس اگر قرار بود تایمر روی CPU و برنامه اثر بذاره که اصلا تایمر به هیچ دردی نمسیخوره.فکر کنم شما دارین اشتباه میگین
            دقیقا منظور من هم همین نکته هست که در صورتی که تایمر با 255 شدن سر ریز بشه همه چی حله ولی اگه بخواین به تایمر مقدار اولیه بدین تا مثلا به جای 256 بیاد 100 بشمره اون وقت cpu درگیر میشه و خطا ایجاد میشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط admiral.mh نمایش پست ها
              دقیقا منظور من هم همین نکته هست که در صورتی که تایمر با 255 شدن سر ریز بشه همه چی حله ولی اگه بخواین به تایمر مقدار اولیه بدین تا مثلا به جای 256 بیاد 100 بشمره اون وقت cpu درگیر میشه و خطا ایجاد میشه
              باز هم قانع نشدم.خوب ما میایم از مد CTC استفاده میکنیم .و در روتین وقفه مقدار OCR0 را تغییر میدیم.پس همیشه تایمر از صفر شروع به شمارش میکنه وتا مقدار OCR0 میره ومجدا صفر میشه.خیلی راحت میتونیم مقدار یک ثانیه که چه عرض کنم.مقدار صدم ثانیه هم میشه باهاش درست کرد

دیدگاه

ببینید حرف شما هم درسته...کریستال ساعت دقیقا 32768 بار در ثانیه نوسان میکنه(اگه جنس اصلی بازار باشه...!!!!!)...ولی کریستال مثلا 8مگاهرتز ممکنه یه مقدار کوچیک بالا پایین بشه...چون که کاربردش برای زمان سنجی دقیق نیست
                بله شما میتونید کریستال دقیق 4.096MHz استفاده کنید که هر 16000*256 بار میشه یک ثانیه...حالا اگه بحاین با این کریستال یک ثانیه تولید کنید و مثلا تایمر ماکزیمم تا 255 بشماره باید 16000 بار سرریز رخ بده که یک ثانیه تولید بشه.این ک کریستال ساعت واسه زمان سنجی استفاده میشه بخاطر اینکه دستگاه هایی مثل ساعت مچی(کامپیوتری) یا وسایل دیگه که میکروکنترلر نداره تایمرشون رو جوری ساختن که مثلا 16 بیتی باشه و با هربار سرریز یک ثانیه زمان بگذره!..این یه استاندارد هست...بهتره شما هم تابع استاندارد باشید ولی اگه نمیخاید میتونید با همون کریستال های دقیق فرکانس بالا و تنظیم حد بالای تایمر به عدد دلخواه زمان رو دقیق بسنجید...
                تولید کننده تجهیزات برنامه پذیر اتوماسیون صنعتی

www.intelart.ir

ساخت کنترلر دما PID فازی با AVR [آموزشی]

دیدگاه

ممنون بابت پاسختون.اما یه چیز اول شما گفتین زیاد مورد قبول واقع نیست شما گفتین برای همون کریستال 32768 ، مدت زمان هر پالس تقریبا به فرض 35 میکرو ثانیه میشه.که وقتی در 32768 ضرب کنیم درست همون عدد یک ثانیه میشه درسته؟؟؟
                  خوب همین قاونو برای کریستالهای دیگه هم همینه مثلا برای کریستال 8 مگاهرتز .مدت زمان هر پالس برابر 0.125 میکرو ثانیه که اگر در همون فرکانس یعنی 8 ضرب کنیم باز هم یک ثانیه درست و فیکس میشه.پس تفاوتی بین این دو کریستال نیست؟؟؟؟
                  بله حق با شماست ، ولی یه مثال تو پست قبل زدم، گفتم اگه 32768 تا فیلیپ فلاپ داشته باشیم ، نیاز به 32768 تا کلاک داریم ، حالا شما میتونید 32768 رو معادل 15^2 در نظر بگیرید ، که میشه معادل 15 فیلیپ فلاپ ، خوب شما آیا با کریستال 8 مگ میتونی یه ثانیه رو با این 15 فیلیپ فلاپ بسازین ؟؟
                  البته اگه شما بخایید با میکرو 1 ثانیه بسازید ، بله میتونید با هر کریستالی این کار رو بکنید. ولی شما با افزایش کریستال ، میکرو هم جریان بیشتری خواهد کشید ، وقتی شما میتونید با مثلا کریستال پایین تر هم همون یک ثانیه رو بسازید و با جریان مصرفی کمتر ، باز میآیید از کریستال بالا استفاده کنید؟؟(شاید قرار باشه این میکرو بک آپ داشته باشه )
                  دلیل دیگه اینکه شاید اصلا قرار با یه وسیله ای غیر از میکرو زمان بسازید ، میآید از 15 فیلیپ فلاپ استفاده میکنید ، یا مثلا به اندازه میکرو که معلوم نیست چندصدتا فیلیپ فلاپ داره ، داخل اون وسیله میزارید و تا برنامه نویسیه میکرو رو داشته باشین و زمان یک ثانیه رو میسازید؟!!مثل همین آیسی زمان 1307 ؟!!! (در طراحی و ساخت آیسی ها)

از نظر من شما نباید این کریستال و با کریستال های دیگه برای میکروکنترلر مقایسه کنید ، شما باید میکرو رو از کریستال جدا کنید ، و کلی ببینید، که مثلا با چه تعداد قطعه کمتر میتونید زمان یک ثانیه رو بسازید ، و همونو تو میکروکنترلر به صورت ماژول قرار بدهید.
                  شاید بهینه ترین فرکانس و طراحی ساخت مد نظر طرااحان بوده ، و به این نتیجه رسیدن که از این کریستال استفاده کنن، و برا همین این کریستال معروف به کریستال ساعت شده ، و این کریستال رو به عنوان کریستال استاندارد برای زمان سنجی برای همه ی چیزهایی که می خاهیم زمان بسازند استفاده کنیم.

تو میکرو هم فکر کنم از تایمر صفر برای ماژول rtc استفاده کردن ، تا مستقل از cpu باشه ، و از استاندارد کریستال ساعت 32768 استفاده کنه ، که پس از 128 بار سرریز شدن ، به مقدار 1 ثانیه میرسه.

اینم یه لینک که در این مورد صحبت کردن :
                  Why do we use 32.768 kHz crystals in most circuits, for example in RTC circuits? What will happen if I use a 35 or 25 kHz crystal? I assume because the IC internal Xin, Xout pin circuitry should ...
                  جدیدترین ویرایش توسط hosseinam; ۱۵:۳۴ ۱۳۹۵/۰۳/۲۶.
                  به سمت نور خورشید حرکت کن،تو میتونی تابش خورشید رو حس کنی ،حتی اگه کور باشی.
                  (پیش به سوی هدف)

دیدگاه

باز هم قانع نشدم.خوب ما میایم از مد CTC استفاده میکنیم .و در روتین وقفه مقدار OCR0 را تغییر میدیم.پس همیشه تایمر از صفر شروع به شمارش میکنه وتا مقدار OCR0 میره ومجدا صفر میشه.خیلی راحت میتونیم مقدار یک ثانیه که چه عرض کنم.مقدار صدم ثانیه هم میشه باهاش درست کرد
                    حرف شما درسته ولی کلی نیست الان شما بدون کریستال ساعت هم می تونین زمان دقیق داشته باشین ولی به قول دوستان این یه استاندارد هست که شاید زمانی که تایمرها مد CTC نداشتن رایح شده!
                    به هر حال تولید ثانیه با این کریستال 32768 ساده تر و با بار کاری کمتر هست و امکانات پایینتری رو نسبت به بقیه لازم داره و فکر کنم همین موضوع دلیل این نام گذاری باشه

دیدگاه

فرکانس کریستال ساعت هر مقداری میتونه باشه در هر صورت با تقسیم به یک عددی به فرکانس یک هرتز میرسه حالا چه هشت مگ باشه چه 32 و خرده ای کیلو هرتز البته اگه مقدار کریستال مضربی از توان 2 باشه ساخت مقسمش راحتتره
                      مساله اصلی اینه که هر چی فرکانس کاری پایینتر باشه مصرف توان هم کمتره .
                      مدار rtc باید بتونه با باتری بکاپ مدت زیادی کار کنه بنابراین بهتره که تا حد ممکن فرکانسش پایینتر باشه .
                      اینجاست که برگ برنده دست کریستال 32.768کیلو هرتز می افته

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohsen++ نمایش پست ها
                        فرکانس کریستال ساعت هر مقداری میتونه باشه در هر صورت با تقسیم به یک عددی به فرکانس یک هرتز میرسه حالا چه هشت مگ باشه چه 32 و خرده ای کیلو هرتز البته اگه مقدار کریستال مضربی از توان 2 باشه ساخت مقسمش راحتتره
                        مساله اصلی اینه که هر چی فرکانس کاری پایینتر باشه مصرف توان هم کمتره .
                        مدار rtc باید بتونه با باتری بکاپ مدت زیادی کار کنه بنابراین بهتره که تا حد ممکن فرکانسش پایینتر باشه .
                        اینجاست که برگ برنده دست کریستال 32.768کیلو هرتز می افته
                        با تشکر از دوستان .منم فکر کنم تنها دلیل اصلیش همون بحث توان باشه که دوستان گفتند وگرنه با کریستال دیگه و مدهایی که به وجود امده میشه یک ثانیه را ه راحتی درست کرد.باز هم از دوستان بابت اطلاعاتشون متشکرم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X