نوشته اصلی توسط axiom2600
نمایش پست ها
اطلاعیه
Collapse
No announcement yet.
خوره های مدار بیان جلو مشکل در سنسور مادون
Collapse
X
-
دیشب یک مدار براش طراحی کردم البته بر پایه اردونیو و سنسور ها رو براساس گیت اشمیت تریگر چیدم یک مقاومت ۱۰ کیلو و دیود زنر ۵.۱ولت هم توی خروجی امپ به میکرو قرار دادم و یکسری خازن ها برای حدف نویز ها و مولتی ترن ۲۰ کیلو اهم . توی ماژول اردونیو فکنم پایه های d3و d2 رو میشه یعنوان اینتراپت های سخت افزاری استفاده کرد منظور شما همینه؟ و از وقفه های نرم افزاری استفاده نکنم نیاز هست از یک میکرو کنترولر دیگر استفاده کنم ؟ میکرو های stm چطوره ؟ مثلا ماژول STM32F401R بجای اردونیو این برد توسعه ۸۵ مگا هرتز هست سرعت کلاکش ولی ۳.۶ ولته بردجدیدترین ویرایش توسط مهرداد۳۰۰; ۱۴:۵۹ ۱۴۰۳/۰۶/۱۹.
-
عکس مدار رو میفرستمنوشته اصلی توسط axiom2600 نمایش پست ها
1- محاسبات دقیق روی کاغذ انجام بده و به ترتیب زمانبندی ، میزان خطا ، دقت کار رو مشخص کنید بر اساس اون آپ امپ مناسب کار خود را پیدا و بعد از اون اگر با تایمر کار میکنید فرکانس میکرو رو تعیین کنید
2 -دو تا مدار تشخیص مانع با آپ امپ سرعت بالا طراحی و بساز و از این ماژول استفاده نکن
2- از دو اینتراپت میکروکنترلر استفاده و از آردیونو استفاده نکن
4- در تغذیه و برنامه نویسی مد های کاهش نویز رو رعایت کنید
5- اگر احتیاج به محاسبه زمانهای بسیار کوتاهتر داشتید که با استفاده از تایمر باعث کاهش دقت آن می شود از طریق مدارات آنالوگ ساخت تایمر راهنماییتون میکنمجدیدترین ویرایش توسط مهرداد۳۰۰; ۱۵:۰۰ ۱۴۰۳/۰۶/۱۹.
دیدگاه
-
دکتر محاسبات انجام ندادید هانوشته اصلی توسط مهرداد۳۰۰ نمایش پست هااساتید فن مارو فراموش نکنید و در این پروژه منو یاری کنید تشکر
رنج دقت و خطای خودتون رو مشخص نکردید ها
عکس شماتیک که گفتید طراحی کردید نفرستادید ها
باز از آردیونو استفاده کردی ها
آخرین مرحله سخت افزاری انتخاب میکرو هست
عزیزم بدون این کارهایی که گفتم ( محاسبات دقت و خطا و فرکانس میکرو و تایمر و فیلتر و آپ امپ و ... ) پروژه شما پیشرفت نمیکنه
- تشکرها 1
دیدگاه
-
جسارتا توضیح میدید چطور 3 میلی ثانیه بدست آوردید؟؟؟؟نوشته اصلی توسط mahdiff نمایش پست هاسرعتی که از جلوش رد میشه 3 میلی ثانیه هستش که زمان زیادی هست و به راحتی با میکرو 4 مگا هرتز هم باید خونده بشه . شما خروجی سنسور به اوسکپ وصل کردید ببینید اصلا پالس میادش یا نه ؟ من فکر میکنم اصلا پالس به میکرو نمیرسه بخاطر فیلتر هایی که دارید ....
دیدگاه
-
سرعت عبور خیلی بالاتره ببین جسم ۵ میلیمتره قطر سنسور هم پنج میلیمتره وقتی با سرعت ۳۰۰ متر رد بشه زمان موندن در مقابل سنسور حدود ۱۶ تا ۱۷ میکرو ثانیه خوهد بود من مقداری محاسبات انجام دادم یک میکرو کنترلر با ۷۰ مگاهرتز کلاک میتونه عبور جسم رو بخونه . چون در ۱۶ میکرو ثانیه حدود ۱۱۲۰ کلاک خواهد داشت که برای خوندن عبور کاملا کافیهنوشته اصلی توسط mahdiff نمایش پست هاسرعتی که از جلوش رد میشه 3 میلی ثانیه هستش که زمان زیادی هست و به راحتی با میکرو 4 مگا هرتز هم باید خونده بشه . شما خروجی سنسور به اوسکپ وصل کردید ببینید اصلا پالس میادش یا نه ؟ من فکر میکنم اصلا پالس به میکرو نمیرسه بخاطر فیلتر هایی که دارید ....جدیدترین ویرایش توسط مهرداد۳۰۰; ۰۳:۲۳ ۱۴۰۳/۰۶/۲۷.
دیدگاه
-
وقت نشد شماتیک رو بکشم مدار رو طرحی کردم میتونم توضیح بدم . برای یک سنسور فرستنده با یک مقاومت ۲۲۰ اهم به ولتاژ مثبت وصل شده با توجه به اینکه سنسور کاملا پوشیده هست و نور محیط بهش نمیرسه ایا لازمه فرستنده رو مدوله کنم مثلا با یک ای سی تایمر سیگنال ۳۸ کیلو هرتز بصورت پالس تولید کنم برای گیرنده؟ . و گیرنده به ورودی مثبت امپ وروی منفی امپ به پایه وسط مولتی ترن پایه دوم مولتی ترن به خروجی امپ که به میکرو میره و پایه سوم مولتی ترن به ولتاژ پنج ولت یک مقاومت ۱ کیلو اهم هم بین ورودی منفی و زمین قرار دادم برای تنظیم هیستریس یک خازن ۱۰۰ نانو هم بین پایه مثب گیرنده و زمین گذاشتم مدار اشمیت تریگر هستنوشته اصلی توسط axiom2600 نمایش پست ها
دکتر محاسبات انجام ندادید ها
رنج دقت و خطای خودتون رو مشخص نکردید ها
عکس شماتیک که گفتید طراحی کردید نفرستادید ها
باز از آردیونو استفاده کردی ها
آخرین مرحله سخت افزاری انتخاب میکرو هست
عزیزم بدون این کارهایی که گفتم ( محاسبات دقت و خطا و فرکانس میکرو و تایمر و فیلتر و آپ امپ و ... ) پروژه شما پیشرفت نمیکنه
دو سنسور به همین شکل طراحی شدن و دو امپ ۸ پایه LF357N با پهنای باند ۲۰ مگا هرتز استفاده شده البته طیق محاسباتی که کردم زمان عبور جشم فرکانسی در حدود ۶۰ کیلو هرتز ایجاد میکنه و با همون امپ های معمولی مثل lm324 هم میشه عبور رو خوند. خروجی امپ ها به پایه های ۲ و ۳ میکرو میره چون این پایه ها از وقفه های سختافزاری استفاده میکنن . هنوز وقت نشده مدار رو کامل کنم ففط pcb رو ساختم و سوارخ کاری کردمجدیدترین ویرایش توسط مهرداد۳۰۰; ۰۳:۴۱ ۱۴۰۳/۰۶/۲۷.
دیدگاه
-
خب خداروشکر که محاسبات انجام دادید و اعداد کاملا درست میباشد
قدم بعدی برای تعیین فرکانس میکرو ، مشخص کردن دقت اندازه گیری می باشد
بالطبع هرچه فرکانس میکرو بالاتر باشد دقت بالاتر می رود
البته این 17 میکرو ثانیه مربوط به دیتکت سنسور اول بود برای سنسور دوم بایستی یک فاصله فیکس و مشخص در نظر بگیرید و بر اساس دقت فرکانس میکرو رو نهایی کنید
مدوله کردن فرکانس فرستنده و گیرنده مادون قرمز برای حذف اثر نورهای محیطی می باشد که در مورد شما فرستنده و گیرنده در یک محیط بسته ( باکس) قرار دارد
اگر لازم دانستید این مدلاسیون انجام گیرد بایستی یا فرکانس مدلاسیون بسیار بالا باشد تا اثر کلاک از بین برود یا اینکه فرکانس مدلاسیون مضربی از کلاک بوده و با آن سنکرون باشد
- تشکرها 1
دیدگاه
-
فاصله دو سنسور دقیق ۶ سانت هست چون پایه شو با پرینتر زدم و دقیقه گیرنده مادون هم از نوع سرعت بالا هست و موقعی که جسمی ازش عبور میکنه سرعت واکنش از ۱۰ تا ۹۰ تنها در ۶۰ نانو ثانیه طول میکشه میمونه امپ بهتر نیست بجای امپ از مقایسه کننده های انالوگ استفاده کرد؟ چون بعضی هاش دیدم سرعتی در حد ۲۰۰ نانو ثانیه دارن . برای میکرو هم یک ماژول با میکرو کنترلر stm گرفتم با کلاک ۷۸ مگا هرتز و میمونه کد نویسیش که کد رو برای وقفه های سخت افزاری سبک و کوتاه بنویسم .نکته بعدی مولتی ترن هست این مولتی ترن ها حس میکنم دقیق نیستن و هر بار مثلا دستگاه رو خاموش روشن کنی مقدار مقاومتشون تغییر کرده و دوباره باید تنظیم دقیق بشن .نوشته اصلی توسط axiom2600 نمایش پست هاخب خداروشکر که محاسبات انجام دادید و اعداد کاملا درست میباشد
قدم بعدی برای تعیین فرکانس میکرو ، مشخص کردن دقت اندازه گیری می باشد
بالطبع هرچه فرکانس میکرو بالاتر باشد دقت بالاتر می رود
البته این 17 میکرو ثانیه مربوط به دیتکت سنسور اول بود برای سنسور دوم بایستی یک فاصله فیکس و مشخص در نظر بگیرید و بر اساس دقت فرکانس میکرو رو نهایی کنید
مدوله کردن فرکانس فرستنده و گیرنده مادون قرمز برای حذف اثر نورهای محیطی می باشد که در مورد شما فرستنده و گیرنده در یک محیط بسته ( باکس) قرار دارد
اگر لازم دانستید این مدلاسیون انجام گیرد بایستی یا فرکانس مدلاسیون بسیار بالا باشد تا اثر کلاک از بین برود یا اینکه فرکانس مدلاسیون مضربی از کلاک بوده و با آن سنکرون باشدجدیدترین ویرایش توسط مهرداد۳۰۰; ۱۲:۱۹ ۱۴۰۳/۰۶/۲۸.
دیدگاه
-
ممنون از پاسخ دهینوشته اصلی توسط axiom2600 نمایش پست هامطمنا هرچه آپ امپ سرعت بالاتری ( Slew rate ( استفاده کنید کیفیت و دقت بالاتری خواهید داشت
عالیه - همزمان با شروع برنامه نویسی ، سنسور ها رو هم تست کنید و مدار رو اپتیمایز کنید
اگر اسکپ داشته باشید خیلی بهتره
نه دیگه مولتی ترن اینجور که میفرمائید اذیت نمیکنه
یه کارت اسکپ توی فروشگاه هست میخام بگیرمش که روی لب تاب نمایش میده نظر شما دستگاه مناسبیه؟؟کارت اسیلوسکوپ دو کاناله 20 مگاهرتزی Hantek6022BE
دیدگاه
-
با سلام ، بسیاری از دوستان در همین انجمن این کارت اسیلوسکوپ ها رو خریدن ، و از نظر دقت و کیفیت راضی بودن.نوشته اصلی توسط مهرداد۳۰۰ نمایش پست ها
ممنون از پاسخ دهی
یه کارت اسکپ توی فروشگاه هست میخام بگیرمش که روی لب تاب نمایش میده نظر شما دستگاه مناسبیه؟؟کارت اسیلوسکوپ دو کاناله 20 مگاهرتزی Hantek6022BE
برای اندازه گیری ولتاژ بالا بهتره بین کابل USB ایزولاتور قرار بدید تا بر اثر حادثه لپتاپ نسوزه.
- تشکرها 1
دیدگاه
-
ممنون از پاسخ . حقیقتش من یک پروژه دارم که ولتاژش ۵ ولت هست و ولتاژ های بالا برام کارایی نداره اگر یک لاجیک انالایزر ۸ کانال بگیرم ۲۰ مگا هرتز برام کافیه؟ من فقط میخام روی مانیتور زمان عبور جسم از جلوی سنسور رو مشاهده کنم و سیگنال ۶۰ کیلو هرتز که در زمان عبور ۱۶ میکرو ثانیه ای شکل میگیره روی نمایشگر ببینم ایا با این انالایزر کارم راه میوفته؟؟؟ درضمن من کار با اسکپ رو بلد نیستم و کلا الترونیک رو تازه شروع کردمنوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
با سلام ، بسیاری از دوستان در همین انجمن این کارت اسیلوسکوپ ها رو خریدن ، و از نظر دقت و کیفیت راضی بودن.
برای اندازه گیری ولتاژ بالا بهتره بین کابل USB ایزولاتور قرار بدید تا بر اثر حادثه لپتاپ نسوزه.
دیدگاه
-
لاجیک آنالیزر کاربردش متفاوته.نوشته اصلی توسط مهرداد۳۰۰ نمایش پست ها
ممنون از پاسخ . حقیقتش من یک پروژه دارم که ولتاژش ۵ ولت هست و ولتاژ های بالا برام کارایی نداره اگر یک لاجیک انالایزر ۸ کانال بگیرم ۲۰ مگا هرتز برام کافیه؟ من فقط میخام روی مانیتور زمان عبور جسم از جلوی سنسور رو مشاهده کنم و سیگنال ۶۰ کیلو هرتز که در زمان عبور ۱۶ میکرو ثانیه ای شکل میگیره روی نمایشگر ببینم ایا با این انالایزر کارم راه میوفته؟؟؟ درضمن من کار با اسکپ رو بلد نیستم و کلا الترونیک رو تازه شروع کردم
با لاجیک آنالیزر فقط میتونید زمان ۰ و ۱ شدن رو ببینید ، اما با اسیلوسکوپ میتونید شیب افزایشی و کاهشی و نویز ها و... هم مشاهده کنید.
حالا تصمیم با خودتونه.
- تشکرها 1
دیدگاه

دیدگاه