اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کار با فتوسل

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کار با فتوسل

سلام من طرحی دارم که در آن نیاز به اندازه گیری میزان نور تابشی به یک فتوسل و سپس مقایسه آن با یک فتوسل دیگر دارم . لطفا کمک کنید :sad: :angry:

پاسخ : کار با فتوسل

خروجی هر دو فتوسل رو بدید به adc میکرو و این دو عدد دریافتی رو با هم در میکرو مقایسه کنید
    همین

دیدگاه

با سلام مجدد و تشکر از مسیح :wow:

من روش شما رو متوجه شدم اما اطلاعاتم اجع به ADC یه مقدار کمه ( منظورم نحوه بستن مدارشه ) اگر توضیح بدید بنده رو شرمنده خودتون می کنید
      :bye

دیدگاه

مدار رو این طوری ببندید

این برای یک سنسور هست
        شما دوتا بسازید

برای برنامه نویسی هم با بیسیک اینطوری میشه

کد:
        '
        ' start
        $regfile = "m16def.dat"

$crystal = 1000000

Config Adc = Single , Prescaler = 128 , Reference = Internal
        dim a as integer , b as integer
        start adc

do 
        a = getadc(0)

b = getadc(1)
        if a > b then 
        پیغام دلخواه
        else 
        پیغام دلخواه در صورتی که فتوسل اول از فتوسل دوم نور کمتری دریافت کند 
        end if

loop:end
        ' مسیح نظری
        در این برنامه از میکرو مگا 16 استفاده شده و باید فتوسل اول رو به پایه 40 این میکرو و فتوسل دوم رو به پایه 39 میکرو وصل کنید

در دستور
        کد:
        '
        getadc(chanel)
        شما میتونید یکی از اعداد 0 تا 7 رو انتخاب کنید که 0 به معنای اولین کانال مبدل و 7 به معنای اخرین کانال مبدل در این میکرو است

دیدگاه

سلام
          دوست عزیز Adc مبدل آنالوگ به دیجیتال است.من پیشنهاد می کنم که یک مقایسه کننده با پ امپ بسازید و یک مولتی ترن یا پتانسیومتر برای کالیبره کردن آن استفاده کنید این روش بهتر جواب می دهد.
          اگر مشکلی داشتید بگید نقشه ی اونو براتون بزارم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علی حیاتی
            سلام
            دوست عزیز Adc مبدل آنالوگ به دیجیتال است.من پیشنهاد می کنم که یک مقایسه کننده با پ امپ بسازید و یک مولتی ترن یا پتانسیومتر برای کالیبره کردن آن استفاده کنید این روش بهتر جواب می دهد.
            اگر مشکلی داشتید بگید نقشه ی اونو براتون بزارم
            درسته و حرف شما صحیح است
            چون ایشون در بخش میکرو کنترلرها، پروسسورها و ادوات مرتبط این سوال رو پرسیدن من حدس زدم با میکرو نیاز دارن
            در ضمن خوشحال میشم نقشه این رو بزارید چون خودم نیاز دارم

دیدگاه

سلام

مسیح دستت درد نکنه :nice:

علی جان اگر زحمت نیست نقشه مداری رو که گفتی بذار هم برای استفاده من ، هم برای استفاده مسیح :wow:

یه سوال دیگه هم دارم : مگه فتوسل ها با کم و زیاد شدن نور مقاومتشون تغییر نمی کنه ؟ من مقاومت یه فتوسل رو در یه مکان مشخص اندازه گیری کردم بعد یه فتوسل دیگه رو بلافاصله در همون مکان با همون شدت نور گذاشتم اما مقاومتهاشون فرق می کرد ( چیزی در حدود 1000 اهم) :eek:

به نظر شما علت چیه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

با تشکر قبلی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina71abi

یه سوال دیگه هم دارم : مگه فتوسل ها با کم و زیاد شدن نور مقاومتشون تغییر نمی کنه ؟ من مقاومت یه فتوسل رو در یه مکان مشخص اندازه گیری کردم بعد یه فتوسل دیگه رو بلافاصله در همون مکان با همون شدت نور گذاشتم اما مقاومتهاشون فرق می کرد ( چیزی در حدود 1000 اهم) :eek:

به نظر شما علت چیه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

با تشکر قبلی
                1- یا از دونوع فتوسل استفاده کردی
                2- یا فتوسل هات خیلی دقیقند !!!!
                3- یا دقیقا در معرض نور قبلی نبوده
                4- یا سیم اهم مترت اشکال داره

دیدگاه

سلام
                  علی جان چه شد ؟ منتظرم :angry:

یه سوال دیگه : من می خواهم از این فتوسل ها در پانل های خورشیدی استفاده کنم آیا همه فتوسل ها آن قدر حساسیت به نور دارند که مثلا با تغییر زاویه تابش خورشید در یک نقطه طی روز این تغییرات را به من نشان دهند یا باید از فتودیود یا مدل خاص دیگری استفاده کنم و اینکه فتوسلی که من دارم هیچ چیزی روش نوشته نشده مدلش رو از کجا بدونم :question:

دیدگاه

سلام

اگر کمک نکنین ورشکست می شم خواهش می کنم اگر جواب سوالهامو دارین دریغ نکنین :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:

دیدگاه

فتوسل اون قدر دقیق تیست که بتونی باهاش تقیر زاویه رو حس کنی ولی اگه دقت کنی میبینی نور روز تو ساعت صبح با 2 بعد الظهر خیلی اختلاف داره
                      البته با فتوسل بیشتر میشه روز و شب رو تشخیص داد چون نور ساعت 7 غروب تا بستون و 8 صبح زمستون خیلی به هم نزدیکن
                      پس باهاش نمیشه ساعت ( یعنی روز و روز تاریگ ) رو تشخیص داد

ولی برای کنترل روز و روشنایی خیلی خوبه
                      تو تیر چراغ برق هم از همین استفاده شده معمولا
                      اگه واقعا مهمه کارت و نتونستی این مدار بدون میکرو رو پیدا کنی خواستی با هم با یه میکرو ارزون قیمت کارت رو راه بندازیم

در مورد طرحت توضیح بده تا بشه بهتر تصمیم گرفت

دیدگاه

پاسخ : کار با فتوسل (فوری.............)

سلام به همه دوستان

به توصیه آقای حیاتی سوالهایم را مطرح می کنم و از دوستان خواهشمندم که کمکم کنند

من طرحی دارم که بخش مهم آن مربوط به مقایسه ولتاژ خروجی دوتا فتوسل با دوتای دیگر فتوسل است حال برای این کار دو راه حل به ذهنم می رسد :
                        استفاده ار پ آمپ 741 یا استفاده از مقایسه کننده ی داخلی میکرو
                        حال به نظر شما کدامیک از این دو راه بهتر است ؟ اگر ممکنه در بحث طراحی مدارهاشون هم کمکم کنین

2- کار من طوری که دقت بالایی نمی خواهد یعنی میخام ولتاژهای نزدیک به هم برابر در نظر گرفته شود ؟ به نظر شما چه کنم ؟

3- خروجی این مقایسه سه حالت دارد : ولتاژ اولی از دومی بزرگتر باشد که 1 است یا برعکس که صفر است اما حالت تساوی این دو ولتاژ چه خروجی خواهم داشت ( من می خواهم خروجی را به یک میکرو بدهم ) صفر یا هیچ ولتاژی نمی رود ؟

با تشکر .................. :redface:

دیدگاه

یک سوال ؟
                          شما اگه میخوای خروجی رو به بک میکرو بدی چرا خود این مدار رو تو همون میکرو نمیبندی ؟
                          چرا میخوای از یک 741 اضافه یا یک میکرو اضافه استفاده کنی ؟
                          در مورد سوالت هم تو اپ امپ نمیدونم ولی تو میکرو میتونی سه حالت یا یک حالت یا n حالت داشته باشی
                          مثلا
                          :
                          اگر فتوسل یک بیشتر بود در حد قابل قبول موتور یک را روشن کن
                          اگر فتوسل دو بیشتر بود در حد قابل قیبول موتور دو را روشن کن
                          اگر فتوسل یک و دو با هم برابر بودند یا در حدی بودند که رند میشوند و برابر میشوند موتور یک و دو رو کاری نداشته باش و یا اگه روشن بودند خاموش کن

این میشه یکی از یک میلیارد تا الگوریتمی که میشه برای این برنامه نوشت
                          البته باید مدارت رو از نظر سخت افزاری و این که چه امکانات جانبی نیاز داری رو شماتیک پیاده کنی تا بشه برنامه کامل و بهینه ای براش نوشت

دیدگاه

شاید این شکل کمکی بکنه :

اگه اصرار داری که دو تا فتوسل(LDR) با هم مقایسه بشن باید به جای پتانسیومتر P آ‌از یک فتوسل دیگه استفاده کنی . اما با این کار دقت کار خیلی بالا میره و از اونجایی که فتوسلهات خیلی رفتار مشابه ندارن دچار مشکل میشی.
                            پس باید یه کار دیگه کرد. دو تا از مدار بالا رو ببند . هر کدوم از فتوسلها رو با یه ولتاژ رفرنس ثابت مقایسه کن . نتیجه رو با گیت منطقی XOR ببین.
                            اما این کار هم زیاد مناسب نیست ( در صورتی که بخوای نور رو در محدوده وسیعی مقایسه کنی ) .
                            پس در هر صورت به میکرو نیاز پیدا می کنی. بهترین راه اینه که مقاومت دو تا فتو سلو به ولتاژ تبدیل کنی و بدونی به دو پایه ADC میکرو و اونا رو با یه آفست و یک حساسیت مطلوب مقایسه کنی .

دیدگاه

سلام با تشکر از دوستان
                              آقا مسیح من نمیخام تو مدارم دو تا میکرو بذارم اگر پ امپ بذارم از لحاظ هزینه به ضررمه اگر قرار باشه از مقایسه کننده میکرو استفاده کنم که از لحاظ هزینه و حجم مدار به نفعمه ولی من میخام بدونم که آیا استفاده از پ امپ بهتره که به نظر شما و آقای جعفری استفاده از میکرو بهتره

آقای جعفری : اگه من می خواستم روبات دنبال کننده نور بسازم می تونستم برای تشخیص شب و روز از پتانسیومتر استفاده کنم پس به نظرم استفاده از میکرو بهتره

اما یه سوال داشتم : استفاده از مقایسه کننده داخلی کلی نفع داره پس چرا کمتر استفاده میشه ؟

بعد اینکه کسی نگفت برای رند کردن ولتاژها( در نظر گرفتن ولتاژهای نزدیک به هم به صورت برابر ) باید چه کنم ؟

از دوستان ممنون میشم اگر در طراحی مدار کمکم کنند ( فکر کنم باید یک سر دو تافتوسلم رو بدم به ain0 و دوتای دیگر و هم بدم به ain1)

( لطفا توجه کنید که من برای کاهش خطای اندازه گیری مجبورم که دو تا فتوسل را به یک پین و دوتای دیگر رو به پین ain1 وصل کنم یعنی کلا 4 تا فتوسل دارم )

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X