اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اتصال مجموعه ال ای دی ها به یک پین میکرو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

اتصال مجموعه ال ای دی ها به یک پین میکرو

با سلام
    من می خوام به کمک ال ای دی یه سون سگمنت درست کنم!
    به این صورت که ابتدا 5 ال ای دی رو سری ببندم!(رنگ ال ای دی قرمز)
    بعدش دوتا از این 5 تایی رو موازی کنم!
    لازم به توضیح است اگه 10 تاش هم متوالی ببندم مشکلی نداره!
    فقط کدوم روش هم بهتره هم کمتر موجب سوختن ال ای دی ها میشه و هم نیاز به قطعات جانبی کمتری داره و هم برای میکرو بهتره!؟
    مجموعا 10 ال ای دی رو به یه پین وصل کنم! بعدش 8 تا از این مجموعه ی 10تایی رو به یه پورت! همون سون سگمنت رو با ال ای دی ببندم!
    اولا بدون استفاده از منبع تغذیه خارجی امکان پذیر هست!؟
    دوم به چه قطعاتی جانبی نیازه!؟
    سوم اگه مدار یا شماتیک یا فایل پروتیوس هم دارید برام بزارید!
    با تشکر
    آنچه که باعث موفقیت انسان ها می شود سخت کوشی است و نه نخبه بودن! Porsche 911 Turbo S 181.000 $ USD
    جناب سعدی فرموده بودند: "بر احوال ان مرد باید گریست _ که دخلش بود نوزده، خرجش بیست!"
    که اگه الان بود باید میگفت: "بود حال و احوال آن مرد زار _ که دخلش ریال است ، خرجش دلار :|"
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=80472.msg489565#msg489565
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=82242.msg501926#msg501926

پاسخ : اتصال مجموعه ال ای دی ها به یک پین میکرو

نوشته اصلی توسط افتخارالکترونیک
    با سلام
    الیک سلام

من می خوام به کمک ال ای دی یه سون سگمنت درست کنم!
    خوبه خوبه

به این صورت که ابتدا 5 ال ای دی رو سری ببندم!(رنگ ال ای دی قرمز)
    رنگه LED قرمزِ.
    5 تا رو سری ببندی به 220 ولت بزنی روشن نمیشن.

لازم به توضیح است اگه 10 تاش هم متوالی ببندم مشکلی نداره!
    چه مشکلی نداری؟
    این یه تیکه رو بیشتر توضیح بده.!

فقط کدوم روش هم بهتره هم کمتر موجب سوختن ال ای دی ها میشه و هم نیاز به قطعات جانبی کمتری داره و هم برای میکرو بهتره!؟
    مجموعا 10 ال ای دی رو به یه پین وصل کنم! بعدش 8 تا از این مجموعه ی 10تایی رو به یه پورت! همون سون سگمنت رو با ال ای دی ببندم!
    اولا بدون استفاده از منبع تغذیه خارجی امکان پذیر هست!؟
    دوم به چه قطعاتی جانبی نیازه!؟
    سوم اگه مدار یا شماتیک یا فایل پروتیوس هم دارید برام بزارید!
    با تشکر
    کدوم روش؟ بذار اول LEDهات روشن بشن سوختن پیشکش؟ :mrgreen:
    خب
    اول کف دستاتو بهم بمال.
    دوم اینکه شما نباید LEDها رو سری ببندید.
    سوم اینکه مجموعه LEDهای 10 تایتون باید با یک ترانزیستور از طریق میکرو به تغذیه ی مدارت سوئیچ بشن.
    اینجوری شاید بشه یه کاری کرد.
    ?Why not

دیدگاه

خب هر ال ای دی حدود 2 ولت نیاز داره!
      اگه 10 تا ای ای دی قرمز رو سری ببندم میشه 20 ولت!
      مستقیم وصل برق شهر کنم میسوزه!
      همچنین می خوام این 10 ال ای دی رو به میکرو که خروجی هر پین کمتر از 5 ولت هست وصل کنم!
      سوالم اینه که چگونه باید از پایه میکرو که 5 ولت هست خروجی 10 ولت بگیرم! مشخصات ترانزیستور یا درایورش رو می خوام تا تهیه کنم! همچنین شماتیک یا مدار نصب اون رو!
      همچنین یه توضیح بدید که برای اینکه اگه حتی یکی از ال ای دی ها سوخت متوجه بشم آیا باید موازی ببندم!؟ خب جریان زیادی رو که در موازی بستن مصرف میشه رو چگونه فراهم کنم!؟ اینجور که همه ال ای دی ها در خطر مصرف جریان زیاد و سوختن قرار می گیرن!؟
      راه حل این مشکلات رو لطفا برام توضیح بدید!
      با تشکر
      آنچه که باعث موفقیت انسان ها می شود سخت کوشی است و نه نخبه بودن! Porsche 911 Turbo S 181.000 $ USD
      جناب سعدی فرموده بودند: "بر احوال ان مرد باید گریست _ که دخلش بود نوزده، خرجش بیست!"
      که اگه الان بود باید میگفت: "بود حال و احوال آن مرد زار _ که دخلش ریال است ، خرجش دلار :|"

دیدگاه

چرا انقد خودتو می پیچومی الکی پسر :mrgreen:
        ببین این تعداد ال ای دی رو نمیتونی مستقیم به پورت میکرو وصل کنی چون هم ولتاو میکرو نمیرسه و هم اگه موازی کنی جریان زیاد می کشه میکرو میسوزه
        پس باید با 1 ترانزیستور این ال ای دی هارو درایو کنی اصطلاحن
        اول چندتا پارامتر رو مد نظر میگیریم:
        1 ولتاژ منبع تغذیه برای ال ای دی ها( پیشنهاد من 12 ولت هستش)
        2 مقدار جریانی که هر ال ای دی می کشه (برای ال ای دی قرمز کلاهی حدود 10 میلی آمپر)
        3 مقدار ولتاژی که هر ال ای دی نیاز داره ( برای ال ای دی قرمز کلاهی 2.2 ولت)
        نحوه سری و موازی کردن ال ای دی ها(با توجه به مقدار منبع ولتاژ و ولتاژ مورد نیاز هر ال ای دی 4 تا باهم سری)

حالا چندتا مقادیر رو باید محاسبه کنی:
        مقدار مقاومتی که نیاز داری با توجه به مقادیر بالا 220 اهم میشه.یعنی 4 تا ال ای دی با یک مقاومت 220 اهم سری و متصل به 12 ولت. تست شده نور توپی داره :biggrin:
        حالا برای پر کردن سگمنت هات می تونی از این دسته های 4 تایی استفاده کنی
        اما برای راه اندازی شون با میکرو 2 تا کار میتونی بکنی
        1 استفاده از تراشه uln2803 یا مشبهات
        2 استفاده از ترانزیستور که تقریباً مثل بالاییه
        موفق باشی :nice:
        هر سری یه فکری داره! :read:
        ///////////////////////////////////////////////////////////

دیدگاه

خب هر ال ای دی حدود 2 ولت نیاز داره!
          اگه 10 تا ای ای دی قرمز رو سری ببندم میشه 20 ولت!
          مستقیم وصل برق شهر کنم میسوزه!
          همچنین می خوام این 10 ال ای دی رو به میکرو که خروجی هر پین کمتر از 5 ولت هست وصل کنم!
          سوالم اینه که چگونه باید از پایه میکرو که 5 ولت هست خروجی 10 ولت بگیرم! مشخصات ترانزیستور یا درایورش رو می خوام تا تهیه کنم! همچنین شماتیک یا مدار نصب اون رو!
          همچنین یه توضیح بدید که برای اینکه اگه حتی یکی از ال ای دی ها سوخت متوجه بشم آیا باید موازی ببندم!؟ خب جریان زیادی رو که در موازی بستن مصرف میشه رو چگونه فراهم کنم!؟ اینجور که همه ال ای دی ها در خطر مصرف جریان زیاد و سوختن قرار می گیرن!؟
          راه حل این مشکلات رو لطفا برام توضیح بدید!
          با تشکر
          با سلام
          شما 10 تا LED رو موازی ببند بعد میمونه جریان کافی که برای این کار میتونی از 7805 و یک هیت سینک و یک مقاومت 2 وات استفاده کنی
          برای هر 10 تا (هر سگمنت) این کار رو بکنید همه با یک نور خوب و یکسان روشن میشن
          تغذیه ی اصلی هم 12 بگیرید
          برای اتصال هر سگمنت هم باید از یک ترانزیستور مثبت با توان جریان دهی متوسط استفاده کنید
          برای خلاصه تر شدن هم میتونید از یک بافر جریان بالا بجای ترانزیستور ها استفاده کنید مثل آی سی ULN2804 یا uln2803 که 8 بیتی هم هست(البته فقط مثال بود و به جریانی که نیاز دارید وابسته هست)
          از میکرو هم بیش از 20 میلی آمپر جریان نکشید چون عمرشو کم میکنه
          اگر کمتر از این قطعه استفاده کنید ثبات مدار میاد پایین و به خرابی نزدیک میشه
          موفق باشید
          مفید بود ؟ بجای اسپم میتونید از دکمه ی تشکر استفاده کنید.
          [img width=405 height=100]http://eros8631.persiangig.com/image/pp.png[/img]

دیدگاه

من داشتم مینوشتم ظاهرا دوست عزیز جناب جابر گرجی هم تقریبا همونارو قبل من داشته میگفته !! :mrgreen:

دیدگاه

:applause: :wow: ایول به اساتید بزرگوار
              اصن یه وضعی خیلی کمک شد بهم!
              من حتما یکی از پروژه های مشتی خودم رو براتون میفرستم! :nice:

تشکر بابت راهنمایی های عالی دوستان
              خب من IC ULN2803 رو تهیه کردم.
              یه مدار از نحوه ی اتصال ورودی هاش به میکرو و خروجی هاش به ال ای دی ها!
              بعد یه کم توضیح درمورد اینکه حداکثر تا چندتا ال ای دی جواب میده!؟
              بعدش اینکه برای اتصال تعداد بالا مثلا 50 تا ال ای دی به یه پین میکرو چکار باید بکنم!؟
              در ضمن اگه کسی کمک کنه که مدار آدامپتور منبع تغذیه از 220 ولت شهر(AC) به 12 ولت(DC) رو برام بزاره!
              یه چی دیگه هم بپرسم! این مقدار مقاومت رو با توجه به تعداد ال ای دی و ولت اندازه می گیرن یا آمپر!؟ فرمول محاسبه اش R=V/I بود آیا!؟ :mrgreen:
              با تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط جابر گرجی
                چرا انقد خودتو می پیچومی الکی پسر :mrgreen:
                ببین این تعداد ال ای دی رو نمیتونی مستقیم به پورت میکرو وصل کنی چون هم ولتاو میکرو نمیرسه و هم اگه موازی کنی جریان زیاد می کشه میکرو میسوزه
                پس باید با 1 ترانزیستور این ال ای دی هارو درایو کنی اصطلاحن
                اول چندتا پارامتر رو مد نظر میگیریم:
                1 ولتاژ منبع تغذیه برای ال ای دی ها( پیشنهاد من 12 ولت هستش)
                2 مقدار جریانی که هر ال ای دی می کشه (برای ال ای دی قرمز کلاهی حدود 10 میلی آمپر)
                3 مقدار ولتاژی که هر ال ای دی نیاز داره ( برای ال ای دی قرمز کلاهی 2.2 ولت)
                نحوه سری و موازی کردن ال ای دی ها(با توجه به مقدار منبع ولتاژ و ولتاژ مورد نیاز هر ال ای دی 4 تا باهم سری)

حالا چندتا مقادیر رو باید محاسبه کنی:
                مقدار مقاومتی که نیاز داری با توجه به مقادیر بالا 220 اهم میشه.یعنی 4 تا ال ای دی با یک مقاومت 220 اهم سری و متصل به 12 ولت. تست شده نور توپی داره :biggrin:
                حالا برای پر کردن سگمنت هات می تونی از این دسته های 4 تایی استفاده کنی
                اما برای راه اندازی شون با میکرو 2 تا کار میتونی بکنی
                1 استفاده از تراشه uln2803 یا مشبهات
                2 استفاده از ترانزیستور که تقریباً مثل بالاییه
                موفق باشی :nice:
                ایول دمت گرم :applause: :bye
                فقط یه سوال حالا 4 تا رو متوالی بستم میخوام تو دو خط برای برجسته شدن بیشتر هر سون سگمنت استفاده کنم!
                دو راه حل هست!
                1- دو دسته 4 تایی ال ای دی رو موازی ببندم!
                2- 8 تا رو تو دو خط همشون رو سری کنم!

کدوم یکیش!؟ ولت رو میشه کم زیاد کرد! اما جریان اگه زیاد بکشه میکروم میسوزه! 8تومن پول میکرو دادم آخه! :mrgreen:

دیدگاه

:applause: :wow: ایول به اساتید بزرگوار
                  اصن یه وضعی خیلی کمک شد بهم!
                  من حتما یکی از پروژه های مشتی خودم رو براتون میفرستم! :nice:

تشکر بابت راهنمایی های عالی دوستان
                  خب من IC ULN2803 رو تهیه کردم.
                  یه مدار از نحوه ی اتصال ورودی هاش به میکرو و خروجی هاش به ال ای دی ها!
                  بعد یه کم توضیح درمورد اینکه حداکثر تا چندتا ال ای دی جواب میده!؟
                  بعدش اینکه برای اتصال تعداد بالا مثلا 50 تا ال ای دی به یه پین میکرو چکار باید بکنم!؟
                  در ضمن اگه کسی کمک کنه که مدار آدامپتور منبع تغذیه از 220 ولت شهر(AC) به 12 ولت(DC) رو برام بزاره!
                  یه چی دیگه هم بپرسم! این مقدار مقاومت رو با توجه به تعداد ال ای دی و ولت اندازه می گیرن یا آمپر!؟ فرمول محاسبه اش R=V/I بود آیا!؟ :mrgreen:
                  با تشکر
                  این مدار مثال :
                  http://uploadkon.ir/?file=24c31ff2a98ea6060e53f28cc0594a14.zip
                  اگه شماتیک رو نگاه کنی خیلی چیزا دستگیرت میشه که کلا چجوری استفاده شده از ULN2803 و چجوری LED ها به میکرو وصل شدن :smile:
                  در مورد تعداد LED هم اگه شماتیک رو ببینید 14 تا برای هر سگمنت استفاده شده که از 10 تای شما هم بیشتره ! :mrgreen:
                  بیشتر کردنشون هم کار سختی نیست ولی باید ترانزیستور ها و بافر هماهنگ بشن
                  در مورد تغذیه هم که اگه توی انجمن منابع تغذیه یه سر بزنید میتونید سوویچیگ 12 ولت پیدا کنید
                  البته من پیشنهاد میکنم آماده بگیرید چون هم ارزونتر میشه هم زحمت سیم پیچیدن که واقعا اگه بوبین پیچ نداشته باشی مخ آدمو پیاده میکنه نداره !!! oo:
                  در مورد مقاومت هم بله دقیقا همین فرموله
                  برای حالت کلی میشه اینجوری نوشت :
                  R = (Supply_voltage - Forward_voltage) / (Total current)
                  برای مثال این که مینویسم برای 4 تا LED هست که میخوایم به 9 ولت وصل کنیم (ولتاژ هر ال ای دی 3.2 ولت و جریانش 20 میلی آمپر در نظر گرفته شده) :
                  R = (9-3.2) / (4*0.02) ==> R = 72.5 ohm
                  حالا نزدیکترین مقاومت استاندارد به این مقدار رو پیدا میکنیم مثلا 82 اهم(5 تا 10 درصد خطا اضافه کنید بهتره)
                  اگر led با مقدار استاندارد هم نهایت توان رو نداد میتونید با سری کردن مقاومت ها مقدار رو درست کنید
                  در مورد ULN2803 هم بگم که خروجی اینورت داره

برای پایه ها هم که همینطوری که داخل عکس میبینید اگر مثلا پایه ی 1 رو high کنید پایه ی 18 آی سی low (خاموش) میشه
                  بقیه هم همینطوری هستن :nice:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط jervis
                    این مدار مثال :
                    http://uploadkon.ir/?file=24c31ff2a98ea6060e53f28cc0594a14.zip
                    اگه شماتیک رو نگاه کنی خیلی چیزا دستگیرت میشه که کلا چجوری استفاده شده از ULN2803 و چجوری LED ها به میکرو وصل شدن :smile:
                    در مورد تعداد LED هم اگه شماتیک رو ببینید 14 تا برای هر سگمنت استفاده شده که از 10 تای شما هم بیشتره ! :mrgreen:
                    بیشتر کردنشون هم کار سختی نیست ولی باید ترانزیستور ها و بافر هماهنگ بشن
                    در مورد تغذیه هم که اگه توی انجمن منابع تغذیه یه سر بزنید میتونید سوویچیگ 12 ولت پیدا کنید
                    البته من پیشنهاد میکنم آماده بگیرید چون هم ارزونتر میشه هم زحمت سیم پیچیدن که واقعا اگه بوبین پیچ نداشته باشی مخ آدمو پیاده میکنه نداره !!! oo:
                    در مورد مقاومت هم بله دقیقا همین فرموله
                    برای حالت کلی میشه اینجوری نوشت :
                    R = (Supply_voltage - Forward_voltage) / (Total current)
                    برای مثال این که مینویسم برای 4 تا LED هست که میخوایم به 9 ولت وصل کنیم (ولتاژ هر ال ای دی 3.2 ولت و جریانش 20 میلی آمپر در نظر گرفته شده) :
                    R = (9-3.2) / (4*0.02) ==> R = 72.5 ohm
                    حالا نزدیکترین مقاومت استاندارد به این مقدار رو پیدا میکنیم مثلا 82 اهم(5 تا 10 درصد خطا اضافه کنید بهتره)
                    اگر led با مقدار استاندارد هم نهایت توان رو نداد میتونید با سری کردن مقاومت ها مقدار رو درست کنید
                    در مورد ULN2803 هم بگم که خروجی اینورت داره

برای پایه ها هم که همینطوری که داخل عکس میبینید اگر مثلا پایه ی 1 رو high کنید پایه ی 18 آی سی low (خاموش) میشه
                    بقیه هم همینطوری هستن :nice:
                    خیلی مدار جالبی هست
                    دمت گرم
                    فقط یه راهنمایی می خوام
                    خطوط دیتا D1 jh D8 و اون خطوط بالای تصویر A تا G از منبع تغذیه میاد!؟ میشه یه کم توضیح بدی!! ممنون میشم

دیدگاه

خیلی مدار جالبی هست
                      دمت گرم
                      فقط یه راهنمایی می خوام
                      خطوط دیتا D1 تا D8 و اون خطوط بالای تصویر A تا G از منبع تغذیه میاد!؟ میشه یه کم توضیح بدی!! ممنون میشم
                      اون برای اتصال چند تا سون سگمنت به هم هست
                      اینم لینک سازنده :
                      http://www.coolcircuit.com/project/big_7segment/index.html
                      کلا شما زیاد درگیر طرح کلیش نشو بیشتر طرز اتصالشون به میکرو مد نظر من بود ! :mrgreen:

دیدگاه

ایول دمت گرم :applause: :bye
                        فقط یه سوال حالا 4 تا رو متوالی بستم میخوام تو دو خط برای برجسته شدن بیشتر هر سون سگمنت استفاده کنم!
                        دو راه حل هست!
                        1- دو دسته 4 تایی ال ای دی رو موازی ببندم!
                        2- 8 تا رو تو دو خط همشون رو سری کنم!

کدوم یکیش!؟ ولت رو میشه کم زیاد کرد! اما جریان اگه زیاد بکشه میکروم میسوزه! 8تومن پول میکرو دادم آخه! :mrgreen:
                        سلام.مرسی.خسته نباشی
                        برای این کار راه حل اول رو باید انجام بدی. راه حل دوم اصن عملی نیست باتوجه به منبع ولتاژت

دیدگاه

با سلام به اساتید عزیز
                          یه سوال دارم
                          منبع تغذیه خارجی در نرم افزار پروتئوس چه جوری معرفی میشه!؟
                          در کدوم قسمت!؟
                          قسمت قطعات(Component) یا قسمت ترمینال(Terminal mode)
                          لطفا یا خیلی دقیق توضیح بدید یا عکس بزارید!
                          به عنوان مثال یه منبع تغذیه خارجی 5 ولت که به یه ال ای دی وصل باشه و ال ای دی رو روشن کنه!
                          با تشکر

دیدگاه

با سلام به اساتید عزیز
                            یه سوال دارم
                            منبع تغذیه خارجی در نرم افزار پروتئوس چه جوری معرفی میشه!؟
                            در کدوم قسمت!؟
                            قسمت قطعات(Component) یا قسمت ترمینال(Terminal mode)
                            لطفا یا خیلی دقیق توضیح بدید یا عکس بزارید!
                            به عنوان مثال یه منبع تغذیه خارجی 5 ولت که به یه ال ای دی وصل باشه و ال ای دی رو روشن کنه!
                            با تشکر
                            باسلام
                            خیلی سادس
                            کافیه به عکسی که گذاشتم توجه کنی
                            برای تنظیمات منبع ولتاژ روش دبل کلیک کن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط جابر گرجی
                              باسلام
                              خیلی سادس
                              کافیه به عکسی که گذاشتم توجه کنی
                              برای تنظیمات منبع ولتاژ روش دبل کلیک کن
                              یعنی من که نمی دونم چی جوری ازت تشکر کنم
                              ولی بهترین هستی دمت گرم
                              یعنی هرچی کمک خواستم فقط میام همینجا :applause: :mrgreen: خیلی ممنون

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X