اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بهترین سخت افزار برای پردازش تصویر (میکرو یا...؟)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : بهترین سخت افزار برای پردازش تصویر (میکرو یا...؟)

یه چیزی هم من در این میان بگم

پردازنده ای که فقط یک برنامه رو اجرا میکنه (مانند سیستم های نهفته) چندین بار سریعتر از پردازنده ای هستش که یک سیستم عامل روش نصب شده.
    چون سیستم عامل باید پیوسته بین برنامه هایی سوییچ کنه که شاید به هیچ کاری نیاد.

برای نمونه یک پردازنده ی ۲۰۰ مگاهرتزی (۳۲ بیتی) که باید یک تصویر ۴۸۰ × ۶۴۰ پیکسلی را پردازش کند میتواند در هر ثانیه ۶۵۰ فریم را بررسی کند

۴۸۰×۶۴۰=۳۰۷۲۰۰
    ۲۰۰۰۰۰۰۰۰÷۳۰۷۲۰۰=۶۵۱

که این در رایانه های معمولی شدنی نیست.

گاهی در کنار این پردازنده های DSP را برای افزایش کارایی پردازنده بکار میبرند. (کارهایی تکرار پذیر مانند حذف نویز - تبدیل تصویر - افکت گذاری - آماده سازی و ... )
    If the wind will not serve, take to the oars

دیدگاه

نوشته اصلی توسط md3848
      من فک میکردم arm یه میکروکنترلر هستش مثل avr مثل pic
      الان به چی میگن میکروکنترلر و به چی میگن معماری؟ اصلا فرق این دو چیه؟ :redface:
      این تفاوت میکروکنترلر و میکروپروسسور هست:

http://diginic.net/fa/115/%D8%AA%D9%...6%DB%8C%D8%B3/

معماری هم یعنی نحوه ی ساخت و طراحی داخل اون هسته پردازشی

نوشته اصلی توسط ASHIT AXAR
      پردازنده ای که فقط یک برنامه رو اجرا میکنه (مانند سیستم های نهفته) چندین بار سریعتر از پردازنده ای هستش که یک سیستم عامل روش نصب شده.
      چون سیستم عامل باید پیوسته بین برنامه هایی سوییچ کنه که شاید به هیچ کاری نیاد.
      برای نمونه یک پردازنده ی ۲۰۰ مگاهرتزی (۳۲ بیتی) که باید یک تصویر ۴۸۰ × ۶۴۰ پیکسلی را پردازش کند میتواند در هر ثانیه ۶۵۰ فریم را بررسی کند
      ۴۸۰×۶۴۰=۳۰۷۲۰۰
      ۲۰۰۰۰۰۰۰۰÷۳۰۷۲۰۰=۶۵۱
      که این در رایانه های معمولی شدنی نیست.
      گاهی در کنار این پردازنده های DSP را برای افزایش کارایی پردازنده بکار میبرند. (کارهایی تکرار پذیر مانند حذف نویز - تبدیل تصویر - افکت گذاری - آماده سازی و ... )
      حرف شما در مورد سرعت بیشتر ، صحیح هست ولی نحوه محاسبه این طور درست نیست
      چون اول از همه دوربینها عموما تصویر رو rgb یا YUV و به طور کلی ۳ کاناله خروجی میدن در صورتی که 640*480 مال زمانی که تصویر سیاه سفید باشه
      پس شما اول باید عکسو سیاه و سفید کنید که همین کار هم سرعت پردازشو پایین میاره
      دوم اینکه پردازش یک پیکسل یک کلاک طول نمیکشه که بخواییم پیکسل ها را تقسیم کنیم بر فرکانس پردازنده
      حتی معماری هم اگه RISC باشه بعضی دستورهای اسمبلیش ۲ تا سیکل طول میکشه چه برسه به اینکه مثلا بخوایید یک فیلتر ساده روی تصویر بزارید
      سوم هم اینکه توی همون سیستم عامل ها میشه اولویت تسک مربوط به پردازشو زیاد کرد و پروسسهای اضافی مثله نشون دادن دسکتاپ و ... متوقف کرد
      و مقایسشون در یک فرکانس یکسان درستتره

دیدگاه

این تفاوت میکروکنترلر و میکروپروسسور هست:
        پس این آرمی که معرفی کرد میکرو پروسسور هستش- من فک میردم میکرو کنترلر هستش :redface:

حالا چطور تهیه کنم؟ تو بازار موجوده؟ به این سایت های خرید قطعه بگم میارن؟ قیمتش چند میشه حدودا؟
        این میکروش که برا خرید پیدا نشد >>> برم با همون رسپدری بای 2 کار کنم و مدار رو ببندم و تست کنم و بعد از جواب گرفتن اون وقت بیام برم سراغ خرید قطعه و طراحی مدار و بستن pcb و.... این فک کنم تنها راه چاره باشه------

همین کار رو انجام بدم دیگه؟ دوستان تایید کنن یا نظری دارن بگن تا ما شروع کنیم کار رو :wow:

راستی رو Fpga نمیشه سیستم عامل نصب کرد؟ :question:
        اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُمْ

اگه دوس دارید سریع به جواب برسید :
        1) قبل از پرسیدن سوال، بسرچید.
        2) سوالاتون رو با جزئیات کامل مطرح کنید.

دیدگاه

پاسخ : بهترین سخت افزار برای پردازش تصویر (می

نوشته اصلی توسط ♣ ™ Amin ™ ♣
          حرف شما در مورد سرعت بیشتر ، صحیح هست ولی نحوه محاسبه این طور درست نیست
          چون اول از همه دوربینها عموما تصویر رو rgb یا YUV و به طور کلی ۳ کاناله خروجی میدن در صورتی که 640*480 مال زمانی که تصویر سیاه سفید باشه
          پس شما اول باید عکسو سیاه و سفید کنید که همین کار هم سرعت پردازشو پایین میاره
          دوم اینکه پردازش یک پیکسل یک کلاک طول نمیکشه که بخواییم پیکسل ها را تقسیم کنیم بر فرکانس پردازنده
          حتی معماری هم اگه RISC باشه بعضی دستورهای اسمبلیش ۲ تا سیکل طول میکشه چه برسه به اینکه مثلا بخوایید یک فیلتر ساده روی تصویر بزارید
          سوم هم اینکه توی همون سیستم عامل ها میشه اولویت تسک مربوط به پردازشو زیاد کرد و پروسسهای اضافی مثله نشون دادن دسکتاپ و ... متوقف کرد
          و مقایسشون در یک فرکانس یکسان درستتره
          این که فقط مثال بود و حرف شما درسته (سرعت واقعی کمتر از این هستش)

چه نیازی به سیاه و سفید کردن تصویر هستش؟ (مگر اینکه به تصویر سیاه و سفید نیاز داشته باشیم) و برای همین گفتم که در کنار این پردازنده های DSP را برای کمک به آماده سازی تصویر برای پردازش بکار می برند (مانند سیاه و سفید - حذف نویز - تعدیل رنگ و ... )
          امروزه دیگر کارکرد هایی مانند ضرب سخت افزاری در این پردازنده ها جاسازی شده هستش که در بدترین حالت در دو سیکل انجام می شود
          بیشتر دستورات در پردازنده های از نوع RISC (و همچنین ARM ) در یک سیکل اجرا می شوند مگر چند دستور خاص
          قابلیت اجرای دستورات Thumb که ۱۶ بیتی هستند باعث می شود پردازنده (که ۳۲ بیتی است) بتواند دو دستور را پردازش کند.

من از فرمت تصویر چیزی نگفتم. همون اول اشاره کردم پردازنده ی ۳۲ بیتی و اینکه فرمت رنگ ۲۴ بیتی هستش
          ۲۵۶ × ۲۵۶ × ۲۵۶ = ۱۶۷۷۷۲۱۶ میلیون رنگ (هر کانال رنگ یک بایت) که در بیشینه میتوان آن را همان ۳۲ بیت فرض کرد (یک سیکل)
          این سه کانال (RGB یا CMY) از هم جدا نیست و در یک واحد ۳۲ بیتی ذخیره میشود (تحت یک نام (پیکسل) و چیزی که شما در نرم افزار ها با نام سه کانال مجزای رنگ برخورد داشته اید یک شبیه سازی (تبدیل) برای سادگی دسترسی به کارکرد ها بوده است)

و اینکه در کاربردهای پردازش تصویر باید توجه داشته باشید که رنگها با توجه به محدوده ی طیف و دامنه ی انتشار بررسی می شوند و هیچگاه نمی توان یک تک رنگ را ارزیابی کرد چرا که عوامل بسیار زیادی (مانند روشنی تصویر - سایه ها - شدت نور محیط - زاویه ی تابش نور و ... ) روی نحوه ی مشاهده (ثبت رنگ ها) تاثیر میگذارند. که نمی توان از روی ترکیب سه کانال رنگ به آن رسیدگی کرد چرا که ترکیب رنگها در این حالت بسختی قابل پیش بینی است. در حالی که پردازش آن با توجه به محدوده ی طیف (یک پیکسل واحد رنگ ۳۲ بیتی که در بالا به آن اشاره شد) بسیار کاراتر است.

یک تصویر در فضای رم در سلول های پیوسته و پشت سر هم قرار دارد (Stream). و به آسانی با یک اشاره گر می توان به هر بخش تصویر دسترسی داشت.
          و اختلاف هر پیکسل با دیگری تنها در افزایش یا کاهش یک واحد مکان اشاره گر قرار دارد.
          If the wind will not serve, take to the oars

دیدگاه

نوشته اصلی توسط md3848
            پس این آرمی که معرفی کرد میکرو پروسسور هستش- من فک میردم میکرو کنترلر هستش :redface:
            حالا چطور تهیه کنم؟ تو بازار موجوده؟ به این سایت های خرید قطعه بگم میارن؟ قیمتش چند میشه حدودا؟
            این میکروش که برا خرید پیدا نشد >>> برم با همون رسپدری بای 2 کار کنم و مدار رو ببندم و تست کنم و بعد از جواب گرفتن اون وقت بیام برم سراغ خرید قطعه و طراحی مدار و بستن pcb و.... این فک کنم تنها راه چاره باشه------
            همین کار رو انجام بدم دیگه؟ دوستان تایید کنن یا نظری دارن بگن تا ما شروع کنیم کار رو :wow:
            راستی رو Fpga نمیشه سیستم عامل نصب کرد؟ :question:
            ببینید خرید یک پروسسور آرم و گذاشتنش کنار رم و کارت گرافیک و ... کار شما نیست باید بردشو بدید چین بزنند و ... دنگ و فنگ داره
            ببینید رسپری ۳ اومده شما کمی صبر کنید تا قیمت رسپری ۲ بیاد پایین
            و در صورت خریدش هم نیازی به مدار ندارید فقط وب کم یا دوربین خودشو وصلش می کنید و تمام

روی FPGA میشه یک میکرو طراحی کرد و روی اون میکرو سیستم بالا آورد ولی من تاحالا نکردم و اطلاعات دقیقی ندارم
            مدلهای زینک هم خودشون داخلشون ARM دارند ولی گرونند و به کار شما نمیان

داداش به نظر من شما اصن اول کار بشین پردازش تصویر بخون الگوریتمتو پیاده کن برنامتو بنویس چون الگوریتم کار تو همشون یکسانه پیاده سازیش فرق داره بعد بگرد برد مناسب پیدا کن
            برد مشابه رسپری هم هست با قیمت 65 تومن!
            موفق باشی

دیدگاه

پس برای ضبط یه فیلم چند ثانیه ای و ارسالش به جایی، باید از بورد رسپری استفاده کنم دیگه؟؟
              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=108455.msg777842#msg777842

دیدگاه

پاسخ : بهترین سخت افزار برای پردازش تصویر (می

نوشته اصلی توسط سامان تقی پور
                پس برای ضبط یه فیلم چند ثانیه ای و ارسالش به جایی، باید از بورد رسپری استفاده کنم دیگه؟؟
                اینکار پردازش سنگینی نداره
                توی مسابقات cansat دبدم با ۱۷۶۸ lpc اینکارو کردن
                یعنی دوربین ov7670 راه انداخته بودن و تصویر را روی sd ذخیره کرده بودن و با ماژول زیگبی هم می فرستادن به جای دیگه
                که خوب قیمتش مناسب در میاد ولی یکم وقت میگیره هر چند کدهای sd ,ov هر دو موجوده
                رسپری هم تنها مدل نیست مدلها با قیمتهای متنوعی موجوده حتی بردهایی هست که روش ویندوز 8 بالا میاد
                شما این کارو با یک گوشی موبایل اندرویدی ارزون هم میتونید انجام بدید حتی شاید بدون برنامه نویسی با برنامه های ip camera
                اینم نگاه کنید بد نیست :
                http://electronika.ir/project/avr/in...vr-camera.html

دیدگاه

سلام دوباره و تبریک عید به شما دوستان
                  یه سوال
                  الان مورد های زیر چه فرقی با هم دارن؟

1-RASPBERRY PI MODEL A
                  2-Raspberry Pi 2 1G RAM windows 10
                  3-RASPBERRY PI MODEL B
                  4-Element14 Raspberry Pi B+ 512 RAM

کدومش مناسب من هستش؟ برد از موار بالا بهتر هم داریم؟

یا کلا کدوم مورد زیر به درد من میخوره

A
                  2
                  B
                  B+
                  2B
                  3
                  ZERO

اضافه شده در تاریخ :
                  راستی یه سوال دیگه - من از دوستم پرسیدم گفت تو این raspberrypi بایت با پایتون کار کنی و منم پایتون بلد نییستم و اصلا نمیدونم چی هستش
                  در حالی که من میخواستم با OPENCV کد بزنم - الان چیکار کنم من؟

اضافه شده در تاریخ :
                  خب 500 تومن دادم پول قطعه - خدا خودش رحم کنه بهم ^_^
                  اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُمْ

اگه دوس دارید سریع به جواب برسید :
                  1) قبل از پرسیدن سوال، بسرچید.
                  2) سوالاتون رو با جزئیات کامل مطرح کنید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X