اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درخواست یه تازه کار برای ورود به دنیای میکرو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : درخواست یه تازه کار برای ورود به دنیای میکرو

با سلام
    نوشته اصلی توسط mohsen++
    اولا بگم من خودم با pic کار میکنم
    برنامه نویسی با avr هم بلد نیستم ولی اگه وقت کنم سعی میکنم یاد بگیرم
    این اطلاعات ممکنه 100% درست نباشه
    اونطور که معلومه pic ها مدل صنعتی شون تو بازار فراوونه ولی در مورد avr اینطور نیست البته این به اون معنی نیست که avr در صنعت کار بردی نداره .
    pic ها گرونتر از avr هستند و همچنین نایابتر
    pinout میکروهای pic تقریبا با هم سازگاره بصورتی که میتونین یه پروگرامر دست ساز همه کاره pic رو با یه سوکت چهل پایه و سیم کشی ساده جمعش کنین ولی در مورد avr معمولا به چند مدل ترتیب پایه بر میخورین یا اینکه پروگرامردست سازتون برای استفاده از یه سوکت خیلی پیچیده میشه و مجبورین برای هر مدل میکرو سیم کشی پایه ها رو جابجا کنین
    فرکانس داخلی pic ها معمولا 12/1 فرکانس اسیلاتور اوناست ولی در avr برابره با این حساب avr ها در فرکانس اسیلاتور برابر سریعتر از pic ها هستند
    ظاهرا تو ایران طرفداران avr بیشتره ولی تو خارج ایران یه مقدار وضعیت pic بهتره میتونین بعنوان شاهد به تعداد موضوعات مربوط به هر میکرو در این فروم نگاه کنین با این حساب در این فروم پاسخهای بیشتری به سوالات شما در مورد avr داده میشه
    اگه bascom avr رو با pic basic pro مقایسه کنیم بسکام امکانات بیشتری رو در اختیار کار بر میذاره مثل ارتباطات با کیبرد کامپیوتر و ارسال و دریافت کد های rc5 برای ریموت کنترل کامپایلر های دیگه رو نمی دونم .

از دوستان اگر کسی در مورد برتریت PIC به AVR منبعی داره ارائه کنه تا بقیه هم
    از بلاتکلیفی در بیان. خود من بعد از این همه سال طراحی با سخنان شما مردد موندم
    اگه واقعا" اطلاعات موثقی دارید بگید در غیر اینصورت خواهش میکنم با گفته های
    بدون منبع ذهن خودمون رو مشوش نکنیم. :agree:
    افتادگی آموز اگر طالب علمی
    هرگز نخورد آب زمینی که بلند است

دیدگاه

یکی از برتری های سخت افزاری AVR نسبت به PIC منظم بودن پایه هاش هست. به این معنی که اغلب پین پورت ها پشت سر هم قرار گرفتن. اما تو PIC اینطوری نیست. بلکه پین پورت ها پراکنده هستن

.
      دلا یاران سه قسمند ار بدانی
      زبانی اند و نانی اند و جانی
      به نانی نان بده از در برانش
      محبت کن به یاران زبانی
      و لیکن یار جانی را به دست آر
      به جانش جان بده تا می توانی

دیدگاه

سلام،
        اگر چیپ های AVR صنعتی نبودند Microchip تلاش نمی کرد Atmel رو به قیمت 2.3 میلیارد دلار بخره!! :smile:
        http://news.cnet.com/8301-1001_3-10056589-92.html
        http://www.reuters.com/article/innovationNewsTechMediaTelco/idUSTRE4913XK20081002
        There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951

دیدگاه

ممنون از راهنمایی های شما . در مورد اینکه pic تو خارج بیشتر طرفدار داره درسته. همونطور که تو پست اول هم گفتم من این سوال رو توی یه فروم خارجی مطرح کردم ولی بهتر دیدم توی یه فروم ایرانی مطرح کنم. من تصمیم گرفتم که با AVR شروع کنم. حالا مونده فقط مدل میکرو و زبان برنامه نویسی رو انتخاب کنم :mrgreen:( شاید دارم زیاد سخت میگیرم) البته ظاهرا بهتره برم سراغ С
          من رشته زبان و ادبیات انگلیسی هستم. پس میشه گفت زبانم بد نیست :icon_razz:
          مرحوم آیه الله العظمی فاضل لنکرانی:
          من پنجاه سال است که دارم اسلام میخوانم بگذار چکیده اش را برایت بگویم :
          واجبات را بجای آور بجای مستحبات تا میتوانی به کار مردم برس و کار مردم را راه بینداز . اگر در قیامت کسی از تو سوال کرد بگو فاضل گفته بود.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط younes_ysf
            ممنون از راهنمایی های شما . در مورد اینکه pic تو خارج بیشتر طرفدار داره درسته. همونطور که تو پست اول هم گفتم من این سوال رو توی یه فروم خارجی مطرح کردم ولی بهتر دیدم توی یه فروم ایرانی مطرح کنم. من تصمیم گرفتم که با AVR شروع کنم. حالا مونده فقط مدل میکرو و زبان برنامه نویسی رو انتخاب کنم :mrgreen:( شاید دارم زیاد سخت میگیرم) البته ظاهرا بهتره برم سراغ С
            من رشته زبان و ادبیات انگلیسی هستم. پس میشه گفت زبانم بد نیست :icon_razz:
            تبریک میگم. شما دومین دانش آموخته زبان انگلیسی هستید که به رشته برق گرایش پیدا کردید. یکی از دوستان من هم مثل شما بود. شروع کرد به خوندن یک دیتاشیت 500 صفحه ای انگلیسی و پس از انجام یک پروژه میکرویی خفن به یک الکترونیک من تبدیل شد. بله شما هم می تونید.
            دلا یاران سه قسمند ار بدانی
            زبانی اند و نانی اند و جانی
            به نانی نان بده از در برانش
            محبت کن به یاران زبانی
            و لیکن یار جانی را به دست آر
            به جانش جان بده تا می توانی

دیدگاه

سلام
              نوشته اصلی توسط رضا سپاس یار
              سلام،
              اگر چیپ های AVR صنعتی نبودند Microchip تلاش نمی کرد Atmel رو به قیمت 2.3 میلیارد دلار بخره!! :smile:
              http://news.cnet.com/8301-1001_3-10056589-92.html
              http://www.reuters.com/article/innovationNewsTechMediaTelco/idUSTRE4913XK20081002
              منهم موافقم ، من چندین ساله در بدترین شرائط که تصورش واسه بعضها ممکنه سخت باشه
              از AVR استفاده کردم و مشکلی ندیدم . دلیل پرسش من هم این بود تا به دوستان این نکته رو
              نشون بدم که هر حرفی رو بدون منبع موثق قبول نکنن چه علمی چه اجتماعی. :agree:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط CNC_IR بابک همتآ‌زاده
                سلام

منهم موافقم ، من چندین ساله در بدترین شرائط که تصورش واسه بعضها ممکنه سخت باشه
                از AVR استفاده کردم و مشکلی ندیدم . دلیل پرسش من هم این بود تا به دوستان این نکته رو
                نشون بدم که هر حرفی رو بدون منبع موثق قبول نکنن چه علمی چه اجتماعی. :agree:
                من یه سوال دارم ...

چرا میگن AVR مشکل نویز داره ولی PIC نداره! :rolleyes: مدارات نویز گیر هم برای AVRآ‌زیاد دیدم ولی برای PIC این حرفا نیست.!

دیدگاه

با سلام به دوستان عزیز
                  نوشته اصلی توسط arvinfx

من یه سوال دارم ...

چرا میگن AVR مشکل نویز داره ولی PIC نداره! :rolleyes: مدارات نویز گیر هم برای AVRآ‌زیاد دیدم ولی برای PIC این حرفا نیست.!
                  کی میگه و با دلالت به چه دلیلی؟ این خیلی مهمه. :agree:

دیدگاه

با سلام به دوستان عزیز

کی میگه و با دلالت به چه دلیلی؟ این خیلی مهمه. :agree:
                    من دیدم تو بعضی فروم ها راجبش بحث شده ولی الان هرچی میگردم نمیدونم کدوم فروم و کجاش بود ...! ولی به یکی 2 تا از پایه هاش یه مدار کوچیک خازن و سیم پیج وصل میکردن.!

راستی Avr مثل PIC مشکل حافضه کم رو داره؟ معمولا 8K بیشتر برنامه نمیگیرن!

دیدگاه

سلام دوست عزیز
                      اگه می خوای AVR کار کنی واسه تئوری از کتاب مرجع کامل AVR (انتشارات نص) بخون و کتاب codvision AVR انتشارات ناقوس.
                      من هم اینا رو خوندم هم کتاب ره افروز رو.متن اینا گیراتر هست.
                      موفق باشی :smile:
                      فقر ، شب را " بی غذا " سر کردن نیست ................ فقر ، روز را " بی اندیشه" سر کردن است

دیدگاه

این قضیه نویز انگار داره خیلی بیخ پیدا میکنه
                        حساسیت به نویز به خیلی عوامل به غیر از خود میکرو بستگی داره و
                        شما میتونین همون مدار میکروی avr رو چنان هنرمندانه طراحی کنی که بقول دوستان تو یه باکس اینورتر که پر از نویزه جواب بده و آخ هم نگه
                        هم میتونی یه میکرویی مثل pic با پسوند I (که industrial حساب میشه )رو جوری ببندی که یه رله رو بردت قطع و وصل کنه همه چی بهم بریزه

دیدگاه

با تشکر از همه دوستانی که لطف کردن و به سوال من جواب دادن. بالاخره میون این دعوا ها سر PIC و AVR تصمیم گرفتم برم سراغ AVR . زبان برنامه نویسی هم فعلا بیسیک انتخاب کردم . اگه دیدم وقتشو دارم میرم سراغ C بازم تشکر.
                          به عنوان پایانی برای یک شروع یه سوال داشتم ازتون:
                          تنوع ای سی های avr ظاهرا زیاده. برای من (که فکر نمیکنم فعلن فعلن ها کار حرفه ای بزرگی بخوام انجام بدم ) ظاهرا انتخاب atmega32 انتخاب مناسبی باشه. کسی یه مدار خوب برنامه ریزی این میکرو سراغ داره. امکان داره نقشه اون مدار (اگه امکان داره نقشه PCB ) رو برام بزاره. یا جایی رو معرفی کنه؟ خودم توی نت زیاد گشتم ولی هرچی گشتم بیشتر گیج شدم :icon_razz:
                          بازم تشکر
                          واجبات را بجای آور بجای مستحبات تا میتوانی به کار مردم برس و کار مردم را راه بینداز . اگر در قیامت کسی از تو سوال کرد بگو فاضل گفته بود.

دیدگاه

سلام
                            اولا" تبریک میگم که نهایتا" یک تصمیم گرفتید.
                            تنوع ای سی های avr ظاهرا زیاده. برای من (که فکر نمیکنم فعلن فعلن ها کار حرفه ای بزرگی بخوام انجام بدم )
                            من نمیدونم که ذهنیت شما در مورد کار حرفه ای بزرگ چیه ولی من
                            و شریکم طبق سفارش یک شرکت سازنده دستگاههای تهویه و تبرید
                            یک PLC طراحی کردیم و ساختیم که شامل موارد زیر بود:
                            1- تعداد 24 عدد خروجی دیجیتال
                            2- تعداد 24 عدد ورودی دیجیتال
                            3- تعداد 24 عدد ورودی آنالوگ با تنظیم نرم افزاری جهت انتخاب 4 تا 20 میلی آمپر
                            0 تا 10 ولت ، ترموکوپل ، NTC ( هیچ گونه جامپری استفاده نشده)
                            4- دارای 6 عدد خروجی 0 تا 10 ولت برای کنترل پروپورشنال یا موتور
                            5- ورودی برای سنسور ماورائ بنفشPILOT
                            6- پانل کنترل با LCD 4 سطری و 8 LED
                            7- پورت RS485 با پروتکل MODBUS RTU
                            8- کارت MMC جهت تغییر برنامه با ساختار FAT
                            9- پورت توسعه جهت افزایش ورودیها و خروجیها
                            10- دارای BIOS جهت سرعت در پروسس
                            11- دارای RTC جهت زمان و تقویم
                            12- دارای 1 مگابیت حافظه برنامه

مابقیش الآن یادم نیست ولی مهمتر از همه اینکه میکروشATMEGA128 است
                            و در یک محیط فوق العاده پر نویز براحتی کار میکنه.

دیدگاه

با تشکر از همه دوستانی که لطف کردن و به سوال من جواب دادن. بالاخره میون این دعوا ها سر PIC و AVR تصمیم گرفتم برم سراغ AVR . زبان برنامه نویسی هم فعلا بیسیک انتخاب کردم . اگه دیدم وقتشو دارم میرم سراغ C بازم تشکر.
                              به عنوان پایانی برای یک شروع یه سوال داشتم ازتون:
                              تنوع ای سی های avr ظاهرا زیاده. برای من (که فکر نمیکنم فعلن فعلن ها کار حرفه ای بزرگی بخوام انجام بدم ) ظاهرا انتخاب atmega32 انتخاب مناسبی باشه. کسی یه مدار خوب برنامه ریزی این میکرو سراغ داره. امکان داره نقشه اون مدار (اگه امکان داره نقشه PCB ) رو برام بزاره. یا جایی رو معرفی کنه؟ خودم توی نت زیاد گشتم ولی هرچی گشتم بیشتر گیج شدم :icon_razz:
                              بازم تشکر
                              اگه شما میخواید با بیسیک شروع کنی بهتره که کتاب علی کاهه که ناشرش هم انتشارات نص هست رو تهیه کنید و همراه کتاب یک برد آموزشی وجود داره که باید قطعاتش رو تهیه و مونتاژ کنید که خودش مدار پروگرامر هم هست. البته لازم به ذکر هست که بهتر از خود فروشگاه نص کتاب رو تهیه بفرمایید که برای دریافت برد مربوطه به مشکلی بر نخورید.

دیدگاه

سلام
                                اولا" تبریک میگم که نهایتا" یک تصمیم گرفتید.

من نمیدونم که ذهنیت شما در مورد کار حرفه ای بزرگ چیه ولی من
                                و شریکم طبق سفارش یک شرکت سازنده دستگاههای تهویه و تبرید
                                یک PLC طراحی کردیم و ساختیم که شامل موارد زیر بود:
                                1- تعداد 24 عدد خروجی دیجیتال
                                2- تعداد 24 عدد ورودی دیجیتال
                                3- تعداد 24 عدد ورودی آنالوگ با تنظیم نرم افزاری جهت انتخاب 4 تا 20 میلی آمپر
                                0 تا 10 ولت ، ترموکوپل ، NTC ( هیچ گونه جامپری استفاده نشده)
                                4- دارای 6 عدد خروجی 0 تا 10 ولت برای کنترل پروپورشنال یا موتور
                                5- ورودی برای سنسور ماورائ بنفشPILOT
                                6- پانل کنترل با LCD 4 سطری و 8 LED
                                7- پورت RS485 با پروتکل MODBUS RTU
                                8- کارت MMC جهت تغییر برنامه با ساختار FAT
                                9- پورت توسعه جهت افزایش ورودیها و خروجیها
                                10- دارای BIOS جهت سرعت در پروسس
                                11- دارای RTC جهت زمان و تقویم
                                12- دارای 1 مگابیت حافظه برنامه
                                مابقیش الآن یادم نیست ولی مهمتر از همه اینکه میکروشATMEGA128 است
                                و در یک محیط فوق العاده پر نویز براحتی کار میکنه.
                                یه همچین کاری از نظر من یعنی قرار داشتن توی دنیای حرفه ای و بزرگ میکرو :smile:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X