اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

پروژه های آموزشی با میکرو 8051

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

با سلام
    دوست عزیز شما پست رو دوبار زدید
    درمورد حذف هم شاید بحث دیگه تموم شده بوده حذف شده :P

دیدگاه

سلام

سلام

ممنونم مشکلم حل شد
      ww.microworld.blogfa.com

دیدگاه

سلام

سلام
        برای اینکه در یک قفل دیجیتالی قادر به تغییر رمز از صفحه کلید باشیم برای ازبین نرفتن اطلاعات باید از یک ROM بیرونی استفاده کنیم اگه میشه نحوه اتصال اون به میکرو 8051 توضیح بدین
        متشکرم
        ww.microworld.blogfa.com

دیدگاه

سلام . خوبی دوست عزیز؟
          معمولا در این جور موارد از حافظه های سریال استفاده میکنن که خیلی پایه های میکرو رو اشغال نکنه یه مثال با این rom ها در قسمت پروژه های آموزشی با کنترل کنند ها هست
          با آی سی 24C64 اگه درست نوشته باشم.
          موفق باشید.
          شأن انسان در ایمان و هجرت و جهاد است و هجرت، مقدمهآ‌ی جهاد فیآ‌سبیلآ‌الله.
          هجرت، هجرت از سنگینیآ‌هاست و جاذبهآ‌هایی که تو را به خاک میآ‌چسباند.
          چکمهآ‌هایت را بپوش، رهآ‌توشهآ‌ات را بردار و هجرت کن.

دیدگاه

سلام
            آقا ما میخواستیم برنامه هایی رو که برای 8051 تا حالا نوشتیم اونایی رو که بدرد میخوره یا جالبه رو بزاریم تو این قسمت. اکثر برنامه هایی که نوشتم با یک صفحه کلید هم همراه هست (3x4 یا 4x4) ولی وقتی خواستم تو proteus شبیه سازیش کنم هرکاری کردم نشد. :( با خود میکرو و lcd مشکلی ندارم ولی نمیدونم با این صفحه کلید proteus باید جوری کار کنم اگه بتونید راهنمایی کنید خیلی ممنون میشم.
            برای مثال اولای تابستون که هنوز با c کار نمیکردم یه برنامه نوشتم به زبان assembly حدود 700 خط که به این صورته:
            یک lcd 2x16
            یک صفحه کلید 3x4
            میتونید باهاش تایپ کنید (مثل موبایل) یعنی از 0-9 و a-z و A-Z و حدود 20 تا کاراکتر دیگه (.,!?:;"<>[] ...) بعد وقتی رسید به آخر خط اول میره خط دوم و وقتی رسید به آخر خط دوم صفحه رو یک خط میبره به بالا و تا جایی که فضای ram اجازه بده این عمل تکرار میشه و میتونید تایپ کنید!
            عمل تایپ با کمه های 1-6 انجام میشه.
            دکمه 7: del/backspace
            دکمه 8: مکانما رو یکی میبره به چپ و یا خط بالا (بعد میتونید یک حرف رو delete کنید یا یک حرف به وسط متن اضافه کنید)
            دکمه 9: مکانما رو یکی میبره به راست و یا خط پایین
            دکمه *: تعریف نشده
            دکمه 0: عوض کردن نوع کاراکترها یعنی از 0-9 باشه یا a-z یا A-Z یا...
            دکمه #: enter

فقط اگه لطفا" راهنمایی کنید که چجوری با صفحه کلید proteus کار کنم حتما برنامش رو میزارم اینجا
            سایت صغیر این بنده حقیر منتظر بازدید و نظرات شما دوستان کبیر میباشد
            www.best-circuits.com
            (زبان فارسی به سایت اضافه شد)

دیدگاه

سلام . خوبی شهاب جان؟
              اولا باید بگی که ورژن پروتئوس شما چند هست؟ بهترین تا الان 6.9 که توی قسمت دانلود نرم افزار های تخصصی هست.

بعضی از روژن ها با کیبرد مشکل دارن اگه مشکل داشت یه بار با موس روی صفحه کلید کلیک کنید بعد اعداد رو مستقیم از روی کیبرد کامپیوتر فشار بدید ببینید کلید ها فشرده میشن یا نه.
              موفق باشید.

دیدگاه

سلام

سلام

ممنونم اقای نحوی

متاسفانه با اینکه چند بار خوندمش خوب مطلب برام روشن نشد اگه امکانش هست کمی
                مطلب و برام روشنتر کنید ممنون میشم.
                موفق باشید.
                ww.microworld.blogfa.com

دیدگاه

سلام . خوبی دوست عزیز؟
                  شما در حالت معمولی کیبرد رو که در شماتیک پروتئوس قرار دادید با موس روی اعداد کلیک می کنید. ولی بعضی مواقع اینطوری جواب نمیده باید یه بار با موس روش کلیک کنید بعد با اعداد صفحه کلید کامپیوتر اعداد رو وارد کنید.
                  موفق باشید.

دیدگاه

سلام

سلام

ممنونم اقای نحوی

متاسفانه با اینکه چند بار خوندمش خوب مطلب برام روشن نشد اگه امکانش هست کمی
                    مطلب و برام روشنتر کنید ممنون میشم.
                    موفق باشید.
                    ww.microworld.blogfa.com

دیدگاه

دوست عزیز خوب وقتی کی بورد رو تو پروتوس قرار دادید اگه وقتی با موس روی دگمه ها کلیک کردید کار کرد که حله ! وگرنه کی بورد رو انتخاب کنید ( یعنی روش یک بار کلیک کنید) بعد از روی کیبورد کامپیوترتون اعداد رو فشار بدید تا کا کنند.
                      درست نمی گم؟!
                      I ❤️ ECA

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد نحوی
                        سلام . خوبی شهاب جان؟
                        اولا باید بگی که ورژن پروتئوس شما چند هست؟ بهترین تا الان 6.9 که توی قسمت دانلود نرم افزار های تخصصی هست.

بعضی از روژن ها با کیبرد مشکل دارن اگه مشکل داشت یه بار با موس روی صفحه کلید کلیک کنید بعد اعداد رو مستقیم از روی کیبرد کامپیوتر فشار بدید ببینید کلید ها فشرده میشن یا نه.
                        موفق باشید.
                        سلام
                        من همون proteus 6.9 رو دارم ولی فکر کنم منظورم رو اشتباه رسوندم.
                        تمام کلیدها فشار داده میشن هم از طریق موس و هم کیبرد ولی من تو ارتباط میکرو با صفحه کلید به مشکل خوردم من این راهها رو امتحان کردم که هیچکدوم جواب نداد:
                        اول فکر کردم مثل keypad خودمه یعنی وقتی که دکمه 1 رو فشار میدید (سطراول و ستون اول) pin ستون اول مستقیم وصل میشه به سطر اول (درواقع مثل یه سیم هادی که ستون اول رو مستقیم وصل میکنه به سطر اول) که اینجوری نبود.
                        بعد از چندتا امتحان و آزمایش فهمیدم که باید سطرها رو یک بکنم و اگه یه دکمه فشار داده بشه متناظر با اون دکمه یکی از سطرها صفر میشه. در مورد ستونها هم همینطور ولی اینجا به یه مشکل عجیب برخوردم که توضیحش ممکنه یه مقدار مشکل باشه:
                        اولا نمیشه که تمام سطرها و ستونها رو یک بکنید و بعد متناظر با دکمه ی فشار داده شده یکی از ستونها و یکی از سطرها صفر بشه. بلکه یا ستونها باید یک باشه و سطرها صفر یا برعکس ولی حالا مشکل اینجاست که وقتی یه دکمه فشار داده میشه میتونم سطرها رو بخونم ولی تا وقتی که دکمه رها نشه و دوباره فشار داده نشه ستونها قابل خوندن نیستن! (و برعکس) :?
                        من که دیگه هر چی به مخ ناقصم رسید انجام دادم ولی.... :cry: حالا اگه دقیقا میدونید مشکل چیه که خواهشا کمک کنید ولی اگه تا حالا با این مشکل روبرو نشدید، بی زحمت یکی این برنامه ای رو که میگم لطفا بنویسه (البته فکر کنم آمادش رو داشته باشید) شاید بدرد یکی دیگه هم خورد:
                        سطرها و ستونها رو بخونه. سطرها از 0-3 و ستونها از 0-2 به ترتیب توی R0 و R1 قرار بگیره (به زبان assembly) که فکر نمیکنم به 30 خط هم برسه. بقیشم دیگه با خودم.
                        دست همتون درد نکنه.
                        www.best-circuits.com

دیدگاه

سلام .خوبی دوست عزیز؟
                          روش رفرش کردن صفحه کلید به صورت کامل در کتاب مزیدی توضیح داده شده من یه روش دیگه هم میگم که خودم ازش جواب گرفتم :

سطر ها رو 1 بدید و ستون ها رو صفر یا بلعکس . بعد در تابع رفرش صفحه کلید مدام سطر ها رو بخونید، زمانی که کلیدی فشرده بشه سطر به ستون وصل میشه بنابر این سطر از یک به صفر میره . شماره سطری که صفر شده رو بخونید بعد حالا همین کار رو برعکس انجام بدید یعنی این بار ستون ها رو یک بدید و سطر ها رو صفر بدید و باز بخونید ببینید کدوم ستون صفر شده به این ترتیب میتونید شماره سطر و ستون کلید فشرده شده رو دربیارید و بقیه کار هم که مشخص هست .
                          فقط در تمامی این مراحل حواستون به لرزش صفحه کلید باشه .
                          موفق باشید.

دیدگاه

دستتون درد نکنه ولی مشکل اصلا اینا نبود بلکه یه مشکل مسخره بود توی برنامه :x آخه این صفحه کلید پروتوس با اونی که من دارم فرق میکنه بخاطر همین مجبور شدم یه جاهایی از برنامه رو دوباره بنویسم که با همون مشکل مسخره روبرو شدم ولی خوشبختانه حل شد. من تمام فایلهای لازم رو بصورت rar پلود کردم. اینم لینکش:

توضیحات برنامه:
                            البته در بالا کمی توضیح دادم حالا این کاملشه:
                            دکمه های 1-6 برای تایپ. اگر وسط متن باشید یک کاراکتر جدید به وسط اضافه میکنه.
                            دکمه ی 7 اگر مکان نما در آخر متن باشه بعنوان backspace و اگر در وسط متن باشه بعنوان delete
                            دکمه 8 مکانما رو میبره به چپ
                            دکمه 9 مکانما رو میبره به راست
                            دکمه * تعریف نشده و برای بعدا نگه داشته شده.
                            دکمه 0 درواقع character mode هست. یعنی در حالت عادی a-z . بعد از زدن این دکمه A-Z بعد از زدن دوباره 0-9 بعد از زدن سه باره ?!:.,()[]+-= و چندتای دیگه. و بعد از زدن چهارباره برمیگرده به حالت اول.
                            دکمه # هروقت حرف مورد نظر رو تایپ کردید (با دکمه های 1-6) با زدن این دکمه مکانما یکی اضافه شده ومیتوانید حرف بعدی رو تایپ کنید. بعنوان space هم عمل میکنه. اگر هم وسط متن این دکمه رو بزنید یک space به وسط متن اضافه میکنه.

بعد از پر شدن خط اول به خط دوم میره و بعد از پر شدن خط دوم صفحه رو یک خط میبره به بالا تا بتونید در خط پایینش تایپ کنید (خط جدید) و این عمل تا وقتی که فضای ram اجازه بده تکرار میشه (برای ramهای 128B تقریبا 80 کاراکتر میشه تایپ کرد)

درضمن اگه میبینید که بعضی وقتها صفحه حالت پرش داره مشکل از proteus هست و بصورت عملی (واقعی) این مشکل وجود نداره.

توضیح دیگه ای به ذهنم نمیرسه ولی اگه سوالی بود در خدمتم. :roll:
                            قربان همتون....شهاب
                            www.best-circuits.com

دیدگاه

سلام.
                              عید همگی مبارک.
                              شهاب جان برنامتون خیلی جالبه.
                              یه سوال داشتم.
                              من 5 تا 7 سگمنت (آند)رو مالتی پلکس کردم.
                              مشکل خاصی نداره.
                              فقط وقتی یکیشون سگمنتهای کمتری ازش روشنه نور سگمنتهاش زیادتره و وقتی مثلا به عدد 8 یا 9 یا 0 که میرسه چون تعداد سگمنتهای روشن زیاد میشه نورش هم کم میشه.
                              اینجوری وقتی یکی از 7 سگمنتها عدد 8 رو و یکی دیگه عدد 1 رو نشون میده فرق روشناییشون واضحه.
                              با اینکه هر 7 سگمنت به 5 ولت برق احتیاج داره اما من با ترانزیستور 12 ولت هم وصل کردم ولی باز مشکل حل نشد.

باید چکارش کنم؟
                              الهم عجل لولیک الفرج

دیدگاه

والا تا اونجایی که من اطلاع دارم راهش اینه که برای هر سگمنت یه مقاومت بزاری و مستقیم وصلشون نکنی اینجوری جریان همه سگمنتها مساوی میشه. حالا شاید راه دیگه ای هم داشته باشه که من نمیدونم
                                www.best-circuits.com

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X