می خواستم یک پروژه طراحی کنم که با زدن شماره های یک صفحه کلید مثلآ وقتی 425 را میزنیم یک فرکانس 425 کیلو هرتز تولید کند
لطفآ راهنماییم کنید
سلام.
پس از ولتاژ کجا استفاده می کنید؟
اگه تبدیل ولتاژ به فرکانس رو داشته باشید، از مبدل آنالوگ به دیجیتال باید استفاده بشه تا ولتاژ ورودی رو اندازه بگیره و متناسب با اون یک فرکانس در خروجی ایجاد بشه.
اما اگه می خواین از صفحه کلید مقدار فرکانس رو بگیرید، قضیه فرق می کنه.
حالا کدوم رو می خواین کار کنید؟ با چه میکروکنترلری؟
می خواستم یک پروژه طراحی کنم که با زدن شماره های یک صفحه کلید مثلآ وقتی 425 را میزنیم یک فرکانس 425 کیلو هرتز تولید کند
لطفآ راهنماییم کنید
با سلام
فلوچارت پروژه شما ، چیز غریبی نیست و قابل اجراست . ولی باید قبلش ، مقدار حد اقل و حد اکثر فرکانس تولیدی توسط میکرو رو بدست بیارید با استفاده از کریستال میکرو ، و رجیسترهای تایمر و کانتر.
یعنی ، یک سابروتین delay بعنوان بیس برای on/off نمودن یک پایه از میکرو تعریف میکنید .
سپس ، کــیـــبـــورد رو اسکن و عدد مورد نظر رو خوانده و پس از تبدیلات مورد نیاز ، این عدد رو بعنوان ورودی در سابروتین delay قرار میدید و ......................
شما یک راه دیگه هم دارید. اینکه یک اسیلاتور در رنجی که می خواید کار کنید ببندید سپس یک دیود ورکتور با خازن اصلی موازی کنید. حالا با توجه به فرکانسی که لازم دارید یک DC مناسب به سر دیود ورکتور اعمال کنید. این DC رو می تونید توسط PWM میکرو تولید کنید. (البته پس از عبور از یک مدار کوچک ). کیبورد شما هم که باید توسط میکرو اسکن بشه.همین.
دلا یاران سه قسمند ار بدانی
زبانی اند و نانی اند و جانی
به نانی نان بده از در برانش
محبت کن به یاران زبانی
و لیکن یار جانی را به دست آر
به جانش جان بده تا می توانی
شما یک راه دیگه هم دارید. اینکه یک اسیلاتور در رنجی که می خواید کار کنید ببندید سپس یک دیود ورکتور با خازن اصلی موازی کنید. حالا با توجه به فرکانسی که لازم دارید یک DC مناسب به سر دیود ورکتور اعمال کنید. این DC رو می تونید توسط PWM میکرو تولید کنید. (البته پس از عبور از یک مدار کوچک ). کیبورد شما هم که باید توسط میکرو اسکن بشه.همین.
سلام آرش خان.
چرا AVR نمی تونه این کار رو انجام بده؟ oo:
من فکر می کنم یکی از بهترین راه حل ها استفاده از AVR یا حتی 8051 هست. مشکل کجاست؟ :question:
با سلام
دوستان ، جناب antilog هنوز جوابی ندادن.
فکر میکنم اگه منتظر باشیم ببینیم ایشان دقیقا" چی میخوان بهتره چون اینجوری معلوماتمان هرز نمیره.
اینکه فرکانس با چه استپی باید تغییر کنه مثلا" 1 هرتز یا 1 کیلوهرتز و آیا شکل موج چه نوعی است همه
باید روشن بشه والا همینطوری که نمیشه گفت مثلا" AVR بدرد میخوره یا نه ، درسته؟ :agree:
صرف نظر از مجهولات مسئله استفاده از یک میکرو برای ایجاد PWM با محدوده 16 بیتی و انتگرال گرفتن از
آن با استفاده از یک مدار انتگراتور و اعمال آن به یک آی سی V/F که بتونه ولتاژ رو به فرکانس تبدیل کنه مثلا"
http://www.analog.com/static/imported-files/data_sheets/ADVFC32.pdf میتوان نتیجه گرفت.
افتادگی آموز اگر طالب علمی
هرگز نخورد آب زمینی که بلند است
لطفآ راهنماییم کنید
من رو حساب این حرف دوستمون گفتم نمیشه. اگر دوستمون روی حساب و کتاب، مثال زده باشن قطعا AVR جوابگو نیست. چون AVR تافرکانس 100K رو تو خروجیش ساپورت می کنه و در عمل که باید یه سری کد رو اجرا کنه خیلی کمتر از اینا میشه.
دلا یاران سه قسمند ار بدانی
زبانی اند و نانی اند و جانی
به نانی نان بده از در برانش
محبت کن به یاران زبانی
و لیکن یار جانی را به دست آر
به جانش جان بده تا می توانی
لطفآ راهنماییم کنید
من رو حساب این حرف دوستمون گفتم نمیشه. اگر دوستمون روی حساب و کتاب، مثال زده باشن قطعا AVR جوابگو نیست. چون AVR تافرکانس 100K رو تو خروجیش ساپورت می کنه و در عمل که باید یه سری کد رو اجرا کنه خیلی کمتر از اینا میشه.
آرش جان AVR می تونه تو خروجی های OCn تا 1 مگاهرتز هم بده
با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.
سلام.
من خودم با کریستال 16، تا 3 مگاهرتز کارکردم و فکر کنم با تایمر تا 8 یا ئر بدترین حالت تا 4 مگا هرتز هم کار بده. . . .
با 8051 اینکار کمی مشکله چون کلاک توش تقسیم بر 12 میشه. می تونی به آی سی 4046 یه نگاه بندازی. با ترکیب این آی سی و 8051 می تونی هر فرکانسی رو که دلت میخواد بسازی. در واقع این آی سی یک کاربردش اینه که تقسیم فرکانس رو به ضرب فرکانس تبدیل میکنه و شما می تونید فرکانستونو در اعداد دلخواه ضرب کنید.
در تقسیم کردن شما نمی تونید همه ی فرکانس ها رو داشته باشید اما در ضرب کرد می تونید.
با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.
با سلام
ازتون پرسیده بودم تغییرات با چه استپی(گام) هست 1 هرتز یا 1 کیلو؟
جناب antilog عزیز ، شما اصلا" به پاسخهای داده شده توجه میکنید یا نه؟
اگه تجربه تون کمه لااقل به سوالهائی که برای حل مسئله از شما میشه
جواب بدید!
شاید هم حساسیت زیادی در حل مسئله ندارید ، خدا عالم است. :rolleyes:
با سلام
با این حساب شما به 600 پله احتیاج دارید .
اگر استفاده از 8051 اجباریه باید از نوع 33 مگاهرتز استفاده کنید ، البته بازهم اون دقت لازم رو نخواهی داشت
مضافا" که تمام وقت میکرو باید صرف این کار بشه. :agree:
دیدگاه