ببخشید وسط بحث
من فکر می کنم مشکل از بار نباشه شاید بار سلفی یار هر بار دیگه باشه یک مقداری رو باید نشون بده
معمولا اندازه گیری جریانهای AC مشکل سازه خصوصا اگه ترانس جران هم واردش بشه و بخوای اختلاف فاز رو هم اندازه بگیری
اگه به جناب ahmadmn جسارت نباشه من یکی 2 تا راه حل کوچیک دارم شاید بدرد بخوره
1- شبیه سازی با پروتئوس (من فکر می کنم بجای این همه وقت گذاشتن توی عمل زمان رو هدر ندین و یک بار هم شبیه سازی کنید البته می شه فقط قسمت آنالوگ رو شبیه سازی کرد هر قسمت جواب داد به قسمت بعدی رفت مثلا به جای ترانس جریان و منبع ولتاژ از دو تا موج سینوسی با دو منبع مختلف استفاده کرد و بررسی کرد آیا مدارات تقویت کننده جواب میدن یا نه )
2- حذف ترانس جریان (درد سر از اونجایی شروع می شه که مشخصات دقیق یک قطعه رو نداشته باشی چه برسه که بخوای باهاش مدار طراحی کنی من پیشنهاد می کنم چند تا مقاومت 10 وات با هم موازی کنی تا به مقدار وات عبوری با مقاومت دلخواهت برسی البته بحث ایزولاسیون و ... هم پیش میاد ولی برای تست اولیه بد نیست )
اگه مردم می دونستن زمان چقدر با ارزشه دیگه هیچ وقت کفش بند دار نمی خریدن البرت انیشتن
همونطور که پیشتر هم گفتم: اگه مداری درجا کار کنه تجربه ای به آدم نمی ده
این جمله از 20 سال کار اومده.
شبیه سازی هم جالبه هرچند مدار بسیار ساده است. خوبیش اینه که دستت تو شبیه سازی روون میشه و برای مدارات خشن تر خیلی خیلی بکارت میاد. مثلا اگه PSPICEآ نبود الان من از بس ماسفت سوزونده بودم ورشکست شده بودم.
اگه با CTآ مشکل داری احتمالا از هسته است یا تعداد دور. یه راه حل قدیمی ولی موثر دارم: برو الکتریکی سر کوچه و یه چوک یا همون ترانس تطبیق امپدانس تلفن بگیر. این چوک یا ترانس سیم پیچی شده است و هسته ی آهنی داره که تو 50 هرتز خیلی خوب کار می کنه.
بعد یه تیکه ورقه ی مسی رو از لای هسته رد کن تا بشه اولیه ی ترانست. من از این CTآ ابتکاری سالها پیش تونستم جریان 10 آمپر رو بخونم و توی اسکوپ بسیار خطی جواب داد. فقط بدیش اینه که سیم برق باید قطع بشه و به با ورقه ی مسی سری بشه. مقاومت هم همین کارو میکنه اما ایزوله نیست و خطر برق گرفتگی زیاده.
با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.
با سلام
با تشکر از پیشنهادات دوستان.
شاید عیب از CT نباشه.
اصلا بدون اسکوپ نمیتونم عیب مدار را تشخیص بدم.
نظر شما در مورد استفاده از اسکوپ که با کامپیوتر ساخته میشه چیه؟
اگه بتونم این اسکوپ را بسازم میتونم عیب مدار را تشخیص بدم .
به طواف کعبه رفتم به حرم رهم ندادند
که برون در چه کردی که درون خانه آیی
با سلام
من با اون اسکوپ دست ساز شکل موجها را دیدم:
ورودی lm393 مربوط به ترانس جریان یه موج سینوسی مغشوش بود که دامنه ی خیلی کمی داشت.
ورودی lm393 مربوط به ترانس ولتاژ یه موج بین سینوسی و مربعی بود که دامنه اش از قبلی خیلی بیشتر بود.
خروجی هر دو lm393 (ورودی اینتراپتها)دو تا موج مربعی مثل هم بود که دامنه اش 4 ولت پیک تو پیک بود.
حالا فکر میکنید مشکل از کجا باشه؟
دامنه ی ولتاژ موجهای مربعی که به اینتراپتها وارد میشن کم نیست؟
با تشکر از شما
اول باید بگی تغذیه چند ولته؟ خروجی LM393 باید یا صفر یا ولتاژ تغذیه باشه. چون اگه دیتا شیتش رو ببینی خروجیش یه ترانزیستوره که روشن و خاموش میشه.
البته از 3 ولت به بالا مشکلی نداره و AVRآ اونو به عنوان 1 قبول می کنه.
فقط می مونه سینوسی جریان که دامنش کمه و مغشوشه. دو راه وجود داره. یکی تعداد دور سیم پیچ ثانویه CT را زیاد کنی. دوم اینکه اولیه رو بجای یک دور چرخیدن دور هسته چند دور بچرخونی.
همچنین تو ورودی LM393 یک فیلتر RCآ برات گذاشتم تا اعوجاج های موج سینوسی رو بگیره. خازنشو 100 نانو گذاشتم انگار. باید این خازن زیادتر بشه تا بهتر فیلتر کنه.
آخرین راه هم همونه که گفتم. از الکتریکی سر کوچتون یه ترانس تلفن بگیری و یک ورق مسی رو یک دور دورش بپیچی تا یه CTآ با هسته ی آهنی داشته باشی.
البته ممکنه اعوجاج بخاطر مصرف کننده ی اندک باشه. مصرف کننده ها رو زیاد کن ببین خروجی CTآ سینوسیش بزرگتر میشه یا نه.
و سر آخر برنامست که باید این پالسها رو بخونه.
اول باید بگی تغذیه چند ولته؟ خروجی LM393 باید یا صفر یا ولتاژ تغذیه باشه. چون اگه دیتا شیتش رو ببینی خروجیش یه ترانزیستوره که روشن و خاموش میشه.
البته از 3 ولت به بالا مشکلی نداره و AVRآ اونو به عنوان 1 قبول می کنه.
فقط می مونه سینوسی جریان که دامنش کمه و مغشوشه. دو راه وجود داره. یکی تعداد دور سیم پیچ ثانویه CT را زیاد کنی. دوم اینکه اولیه رو بجای یک دور چرخیدن دور هسته چند دور بچرخونی.
همچنین تو ورودی LM393 یک فیلتر RCآ برات گذاشتم تا اعوجاج های موج سینوسی رو بگیره. خازنشو 100 نانو گذاشتم انگار. باید این خازن زیادتر بشه تا بهتر فیلتر کنه.
آخرین راه هم همونه که گفتم. از الکتریکی سر کوچتون یه ترانس تلفن بگیری و یک ورق مسی رو یک دور دورش بپیچی تا یه CTآ با هسته ی آهنی داشته باشی.
البته ممکنه اعوجاج بخاطر مصرف کننده ی اندک باشه. مصرف کننده ها رو زیاد کن ببین خروجی CTآ سینوسیش بزرگتر میشه یا نه.
و سر آخر برنامست که باید این پالسها رو بخونه.
با تشکر از شما
تغذیه که همون 5 ولته ولی خروجی lm393 یه موج مربعی هست که توی یه نیم سیکل 2 ولت است و توی نیم سیکل بعدی 2- است.
در ضمن توی مدااری که شماتیکشو گذاشته بودی فیلتر RC نبود. میشه اضافش کنید.
این ترانس تلفن که میگید چه شکلیه؟
-2 و 2 خوندن بخاطر اینه که DCآ را بصورت AC می خونید(بخاطر وجود خازن در ورودی کارت صوتی) پس در واقع همون صفر و 5 ولته. بازم می گم اگه به خروجی LM393 نگاه کنی یک ترانزیستور هست مه با مقاومتهای پول پی که در خروجیش گذاشتی فقط می تونه صفر و 5 ولت بشه.
شکل ترانس تلفن:
http://shinhom.manufacturer.globalsources.com/si/6008811401077/LargeImage/Telecom-Dataline-Transformers/product_id-1007722912/action-GetProduct.htm
برای فیلتر کردن اعوجاج ها باید با دیودهای 1N4148آ (که بصورت معکوس موازی شدند) یک خازن موازی کنی. عذر خواهی می کنم که یادم رفت برات توی شماتیک بزارم. هرچند ضرورتی نداره اما اگه برق شهر تمیز نباشه خیلی کمک می کنه.
نکته ی مهم اینه که این خازن و اون مقاومت 10 کیلو اهم ورودی باهمدیگه یک فیلتر پایین گذر میسازند که باعث اختلاف فاز و خطا در اندازه گیری فاز میشه. اما با یک کلک مرغابی این خطا حذف میشه.
کلک اینه که باید هم برای ورودی جریان و هم برای ورودی ولتاژ این خازن رو اضافه کنیم تا برای هردوتا خطای فاز ایجاد بشه. وچون ماداریم اختلاف ایندو فاز رو می خونیم خطاها هم از هم تفریق و حذف میشه. :smile:
برای بدست آوردن مقدار خازن از فرمول f=1/2 pi RC استفاده می کنیم. f فرکانس قطع فیلتر و Rآ همون مقاومت 10 کیلو اهمه . piآ هم 3.14 و C مقدار خازن مجهوله.
برای اینکه سیگنالهای ما 50 هرتزه باید فرکانس قطع فیلتر میانگذرمون رو 50 هرتز بگذاریم تا فرکانس های بالای 50 هرتز که همون اعوجاج هاست، حذف بشه.
پس اگه بجای f بزاریم 50 و بجای R بزاریم 10000 مقدار Cآ بدست میاد 318 نانوفاراد. چون این مقدار استاندارد نیست باید 330 نانو بگذاریم.
من مدار را چک کردم . به یه نتایجی رسیدم که عیب سخت افزاری نداره .
اگه میشه برنامه ای که خودتون درمورد اصلاح ضریب توان نوشتید را بذارید. صد در صد عیب از برنامه ی میکرو هست.
خیلی خیلی ممنون.
جبران میکنم.
دیدگاه