پاسخ : بحث و تبادل نظر پیرامون فرستنده و گیرنده مادون قرمز
اقا یه چیز بی ربط
شما که بیسکام رو میترکونید خوب از rc5 و ... استفاده کنید
توی بیسکام توی help کامل توضیح داده فقط کافیه rc5 رو سرچ کنید
12 متر من برد گرفتم
ولی فکر کنم برای 2 کیلو متر بد نیست میکرو رو مستقیم به برق شهر وصل کنید :mrgreen: احتمالا صداش توی دو کیلومتری شنیده میشه که میکرو داره مادرشو صدا میکنه :mrgreen:
گیرندشم برید جمهوری بگید گیرنده پارس میخوام (سیاه رنگ یکم بزرگ و سه پایه) بسیار عالی 400 تومان و یه خازن و مقاومت برای راه اندازیش کافیه
سلام alitaroosheh
گفتم تا نرفتی خدمت چند تا سوال ازت بپرسم
میشه یه لطف کنی یه برنامه فرستنده گیرنده با مشخصات زیر با استفاده از rc5 بذاری؟
یک keypad تو قسمت فرستنده و lcd تو قسمت گیرنده
میخوایم هر کلیدی که در قسمت فرستنده زده شد تو قسمت گیرنده رو lcd نشون بده
لطفا اگه سخت افزار خاصی هم داره بگو :applause:
مداری که اول همین تاپیک گذاشتم از یه 555 واسه مدولاسیون استفاده کرده.اگه از rc5 استفاده کنیم تو قسمت فرستنده سخت افزار به چه صورت میشه؟
سوال دیگه اینکه منم میخوام از tsop1238 استفاده کنم و خریدمش،اون قضیه خازن راه اندازیش چیه و باید کجا بزنیمش آخه من فکر میکردم فقط کافیه با یه 22k پایه data این گیرنده رو pull-up کنیم.خازن رو تازه میشنوم :surprised:
منتظر پاسخ فوریت هستم :nice:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
آقا منو هست چیز دیگه لازم دارید رو در بایستی نکنیدا
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
من مدار آماده ازش الان ندارم
ولی میکرو یکی از تایمرهای 8بیتیش استفاده میشه
برای فرستنده و گیرنده تقریبا هیچی نمیخواد مدارشو توی help کشیده
نگاه کنید توی فرستنده فرستنده مادون قرمز با مقاومت و ترانزیستور به میکرو وصل شده
گیرنده هم خروجی این گیرنده tsop1238 مستقیم وصل شده به میکرو
هیچی نمیخواد
این مداری که با 555 گذاشتید مال نیاکان ماست
این مدار رو ببندید اگه جواب نداد با من ... انقدر قویه که من برای اینکه مدار رو تست کنم جلوی گیرنده کتاب علی کاهه رو گذاشتم (یه کاربرد دیگه کتاب رو معرفی کردم) باز هم میگرفت نمیدونم چرا
تابع های CONFIG RC5 , GETRC5 , RC6SEND رو نگاه کنید کلشو با مثال نوشته اگه چیز مبهمی داشت میگفتم ولی از این واضحتر نمیشه مداری رو توضیح داد که توی help بیسکام نوشته
با مدار همه مخلفات
توی ارسال و دریافت هم tigbit و command و address هر کدوم که خواستی بذار واسه یه کار نمیدونم مثلا بگو اگه address بود 20 و command بود 1 این رله رو بزن اگه بود 2 این یکی رله رو بزن به همین راحتی
سلام علی جان
من اون قسمت rc5 رو از help بسکام خوندم
سوالام اونقدر زیاده که روم نمیشه بپرسم :redface: :redface: :redface:
ولی میپرسم، امیدوارم حوصله داشته باشی و جواب بدی چون واسم حیاتیه :applause: :applause:
سوالامو از قسمت فرستنده شروع میکنم
تا اونجایی که فهمیدم (امیدوارم درست فهمیده باشم :icon_razz این دستور rc5send در واقع 14 بیت رو ارسال میکنه
دو تا بیت اولش مربوط به startbit هست که همیشه "1" هست و دست ما نیست.
بعد یه بیت togglebit یا control bit داره
5 بیت هم آدرس سیستم هست که در واقع گیرنده اونجا هست
6 بیت هم دستورمون هست که سیستمی که گیرنده اونجاست میفهمه که باید چه کار کنه :biggrin:
2 تا startbit + یه دونه toggle bit + آدرس سیستم (5 بیت) + 6 بیت هم مربوط به دستور = 14 بیت
سوالا :
1) تو help گفته باید به oc1a مقاومت وصل بشه، چرا؟ و مقدارش چنده؟
2)tpggle bit یا control bit چیه؟
3) گفته کدها به صورت کدهای دو فازی (bi-phase ) فرستاده میشه،این یعنی چی؟
4)تو شکل بالا پایه in رو باید به oc1aوصل کنم؟
...(ادامه دارد :redface: :redface
5) به جای bc516 که یه دارلینگتون pnp هست از چی میتونیم استفاده کنیم؟
6) تو قسمت گیرنده ما tsop 1238 داریم که فرکانس کارش 38کیلو هست، پس باید تو گیرنده با این فرکانس ارسال بشه، اینو چه طور مشخص میکنیم؟
... :redface:
Dim Togbit As Byte , Command As Byte , Address As Byte
Command = 12
Togbit = 0
Address = 0
Do
Waitms 500
Rc5send Togbit , Address , Command
Loop
End
7)تو این برنامه از باود 19200 و کریستال 4000000آ(که احتمالا داخلیه) استفاده کرده، این دو عدد باعث ایجاد خطای 0.16 ٪ میشه، آیا این مشکلی بوجود نمیاره؟
8)این سه تا : hwstack و swstack و framesize چیه؟ (باید حتما اینارو بنویسیم؟)
... :redface: :sad:
سلام
آقا بیخیال خیلی سرعتت زیاده
من کدوم رو جواب بدم
بجای اون ترانزیستور دوست عزیزمون c945 دالینگتون از این چیزا نیست ولی خیلی با حاله و از معرفتش خوشم میاد این ژاپنی ها یه چیز زدن چار فرانسه اونم c945
در مورد ساختار کدها هم چی کار دارید به دل و روده برنامه شما command و address رو بگیر ولی آره دستور 6بیتیه و Addres یادم نیست 6 بیت بود ... نمیدونم ... اونجا نوشته
در مورد باوود ریت هم این یه چیز عمومیه که خطا تا 1% قابل چشم پوشیه
یعه سوال بی ربط: میخواید با rc5 کامپیوتر کنترل کنید
در مورد 38 کیلو هرتز شما هیچ کاری رو انجام نمیدید میکرو فرستنده همه مدولاسیونها رو انجام میده و tsop1238 توی خودش دیمدولاسیون رو انجام میده داده رو میده به میکرو گیرنده (شما کاری نمیخواد انجام بدی فقط کد بنویسید و مدار رو ببندید)
این swstack و hwstack و framesize سه تا چیز بنیادی برنامه نویسیهای سطح بالا هستن که Swstack یا استک نرم افزاری برای ذخیره سازی مقادیر ورودی توابع شما هستن (مثلا اگه یه تابع توی برنامه نوشتید که 20 تا متغییر از جنس long رو بعنوان ورودی میگیره خوب 80 بایت از این استک رو میخواد)
hwstack هم که همون استک معمولی خودمونه یا همون پشته به قول آقای دکتر سپیدنام ... این حافظه برای ذخیره lifo آدرسهای بازگشت از زیر برنامه ها هستش یعنی اگه مثلا مینویسید gosub این دو خونه از این حافظه رو اشغال میکنه و جایی که باید بعد از return برگرده رو ذخیره میکنه حالا اگه با توابع بازگشتی مثلا بخواید 100! (فاکتوریل) رو بگیرید 100 آدرس توی این حافظه ذخیره میشه و شما هیچ بازگشتی نداشتید پس استک ممکنه پر بشه
این استک توی AVR معمولا از آخر حافظه آدرس دهی میشن و به شکل پایین رونده پر میشه.
framesize هم برای مقادیر محلی توابع هستش (این یکم ضایع هستش چون توی c من چنین چیزی ندیدم و خود کامپایلر باید اونو مدیریت میکرد نه کاربر)
اگه توی یه تابع بنویسید local a as string*100 اینجا 100 بایت حافظه فریم شما اشغال میشه حالا تکلیف متغییرهای static چی میشه یا volatile که توی سی هست نمیدونم(این ضعفهای بیسیکه)
در کل این سه عدد برمیگرده به تعداد توابع ... تعداد فراخوانی های بدون بازگشت برنامه ... شلوغ کاری و ریخت و پاش برنامه شما توی استفاده از RAM
همیشه 32 برای stack ها و 40 برای Frame میذارن مگه حافظه از نوع tiny باشه
مثلا attiny13 که 64 بایت ram داره باید این عددها خیلی کوچیک بشن
اگه سوال دارید یکی یکی بگید من بتونم بخونمشون (مثل اینکه کل دیشب نشستید سوال طرح میکردید چون من دیشب تا 12 شب اینجا بودم بعد اون اینهمه سوال رو فرستادید :mrgreen
نوشته اصلی توسط alitaroosheh
یعه سوال بی ربط: میخواید با rc5 کامپیوتر کنترل کنید
اگه سوال دارید یکی یکی بگید من بتونم بخونمشون (مثل اینکه کل دیشب نشستید سوال طرح میکردید چون من دیشب تا 12 شب اینجا بودم بعد اون اینهمه سوال رو فرستادید :mrgreen
سلام
ممنون که جواب دادی :applause:
همه سوالا رو صبح مطرح کردم :icon_razz:
نه من نمیخوام کامپیوتر کنترل کنم
تو مرحله اول میخوام یه keypad تو فرستنده و یه lcd تو گیرنده
هر چی تو فرستنده زدیم رو lcd گیرنده نشون بده :redface:
نوشته اصلی توسط احسان *
سوالا :
1) تو help گفته باید به oc1a مقاومت وصل بشه، چرا؟ و مقدارش چنده؟
2)tpggle bit یا control bit چیه؟
3) گفته کدها به صورت کدهای دو فازی (bi-phase ) فرستاده میشه،این یعنی چی؟
4)تو شکل بالا پایه in رو باید به oc1aوصل کنم؟
ببخشید یهوووو این همه سوال پرسیدم :sad: (چون این پروژه رو باید سریع انجام بدم :cry2
یه چند تا سوال هم تو قسمت گیرنده دارم ولی حالا نمیپرسم هر وقت گفتی میآپرسم
بازم ببخشید علی جان
علی جان اگه دو سه تا سوال زیر رو جواب بدی 2و3 تا سوالم از گیرنده دارم و دیگه از شر من راحت میشی :cry2:
تو help گفته باید به oc1a مقاومت وصل بشه، چرا؟ و مقدارش چنده؟
tpggle bit یا control bit چیه؟
تو شکل چند تا تاپک بالاتر پایه in رو باید به oc1aوصل کنم؟
دیدگاه