اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کریستال ساعت و ...

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کریستال ساعت و ...

سلام دوستان ، اساتید لطف کنن به این سوالها جواب بدن ممنون میشم
    1.من میخوام کریستال خارجی(ساعت) بزارم واسه میکروم اما هر کار می کنم جور در نمیاد ! از دوستان عزیز کسی هست که به من کمک کنه تا فیوز بیت ها رو برای استفاده از کریستال خارجی با بسکام برنامه نویسی کنم؟ برنامه با بسکام نوشتم پروگرمرstk500 استفاده میکنم.

2.تو یه برنامه میخوام 5 تا میکرو سوییچ رو به میکرو وصل کنم این کار رو چطوری انجام بدم . یه جا دیدم کلیدبه پایه های int0 و int1 وصل کرده بود و با فشار کلید به زیربرنامه وقفه میرفت و... .ولی واسه تعداد کلید زیاد چیکار باید کرد.

زنده بو دن را به بیداری بگذرانیم که سال ها به اجبار خواهیم خفت

پاسخ : کریستال ساعت و ...

سلام دوست عزیز .
    من سوال اولتون رو متوجه نشدم.اما در مورد سوال دوم باید عرض کنم که این کار رو میتونی این جوری انجام بدی که 5 تا سوییچ رو به 5 پایه از میکرو وصل کنی و این 5 پایه از میکرو رو به عنوان ورودی تعریف کنی.حالا توی برنامه ی اصلیت با نوشتن دستور شرطی if وضعیت این پایه های میکرو ور چک میکنی اگه یک بودن در قسمت دستور العمل if یه goto رو میذاری که مثلآ به یه lable پرش کنه حالا توی این lable دستورات مورد نظرت رو بنویس.

دیدگاه

سلام
      در مورد سوال اول میتونی از یک کریستال به مقدار32.768khz استفاده کنی که به کریستال ساعتی معروفه اگه از تایمر خود میکرو استفاده می کنی به پایه های tosc1 و tosc2 متصل میکنی البته میتونی از rtc برای ساعت استفاده کنی که موقع قطع برق زمانت از دست نره :bye

دیدگاه

برای استفاده از کریستال ساعت نیازی به تغییر فیوز بیت ها نداری. فقط کافیه که این کریستال رو به پایه های tosc1 و tosc2 وصل کنی (بدون خازن و یا هر چیز دیگه ای) و توی برنامه ات هم تایمر2 رو فعال کنی و از وقفه ای که تولید می کنه استفاده کنی.
        عمر گران میگذرد خواهی نخواهی سعی بر آن کن نرود رو به تباهی
        مطلب دل را طلب از سوی خدا کن زآنکه بود رحمت او لا یتناهی

دیدگاه

سلام دوست عزیز :
          برای اینکه بتونی سوئیچ های بیشتری رو به میکرو وصل کنی
          میتونی به جای INT0 یا INT1 از این دستور استفاده کنی ،
          DEBOUNCE Px.y , state , label , SUB
          state : حالت کلید رو مشخص میکنه که میتونه صفر یا یک باشه
          lable: زیربرنامه رو تعیین میکنه
          اگه sub رو آخرش بنویسی میتونی با return از زیر برنامه برگردی
          behi