اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بهترین راه اتصال موتور DC به میکرو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

بهترین راه اتصال موتور DC به میکرو

با سلام بچه ها من میخوام چندتا موتور dc را به میکرو کنترلر وصل کنم میخوام ببینم بهترین راه اتصالش چیه
    در ضمن نمیخوام کنترل روی سرعت داشته باشم یعنی فقط چپ گرد و راست گرد مهم هست
    از ای سی های L298 و سری مشابه هم نمیخوام استفاده کنم
    [move]خیلی خیلی متشکرم[/move]

پاسخ : بهترین راه اتصال موتور DC به میکرو

سلام.
    با 4 تا ترانزیستور یه پل H بساز.

دیدگاه

میتونید مدار و نوع ترانزیستور ها رو برام بزارید
      ببخشید یگه یکم بی سوادم :redface:

دیدگاه

موتور dcآ‌ شما چند ولت و چند آمپره؟

چرا نمی خوای از آی سی ها استفاده کنی؟
        با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

موتورهای معمولی که تو بیشتر اسباب بازی ها هست
          میخوام مدارم خیلی کوچیک باشه اون ای سی ها خیلی بزرگ هستند

دیدگاه

ساده ترین و ارزان ترین راه استفاده از یک رله ی دو کنتاکت برای چپ گرد راست گرد و یک ترانزیستور برای استارت و استپ است ..
            That`s It ...I`m out of here

دیدگاه

ولی من تا حالا رله کمتر از 5 ولت ندیدم و میکرو نمیتونه اون رو راه بندازه یعنی ولتاژ کم میاره

دیدگاه

ببین دو مدار زیر کدومش بدردت می خوره:

دیدگاه

اون مدار پایین فکر کنم خیلی خوب باشه فقط من نتونستم تو پوروتوس پیداش کنم ایا اسمش رو درست نوشتید

دیدگاه

عذر می خوام
                    تصحیح شد

دیدگاه

در ضمن کلن برای راه اندازی موتور ها بافر لازمه - حالا فرقی نمیکنه ترانزیستور باشه یا آی سی

از مدار بالایی که به صورت H بسته شده خودم جواب گرفتم . از سری آی سی های ULN هم میتونید استفاده کنید
                      مهم نیست که چه اندیشه ای در سر و چه ترسی در دل دارید؛ مهم آن است که بیکار ننشینید و دست به کاری بزنید و وارد میدان عمل بشوید.

نمی توانید به کودکی بیاموزید که از خود مواظبت کند، مگر آنکه او را آزاد بگذارید تا برای مواظبت از خود بکوشد؛ ممکن است اشتباه کند، ولی دانایی او از میان همین اشتباهات سرچشمه می گیرد.

دیدگاه

پل بهتره و ارزونتر هم هست.این آیسی ها ممکنه همه جا نباشه اما ترانزیستور فراوونه و بدرد کار شما میخوره.
                        سه توصیه دارم:
                        1.کار 2.کار 3.کار
                        ادیسون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط vahid_d_0101
                          ولی من تا حالا رله کمتر از 5 ولت ندیدم و میکرو نمیتونه اون رو راه بندازه یعنی ولتاژ کم میاره
                          یعنی میفرمایید راه اندازی رله به وسیله ی میکرو ممکن نیست :NO:
                          خب دیگه همه میدونن که رله با یه ترانزیستور راه میوفته............
                          اون پل هم فقط به درد مواقعی میخوره که بخواهید ولتاژ موتور همون VCC باشه و جریان موتور از VCC میکرو کشیده بشه ... که اینکار هیچ وقت توصیه نمیشه.. کمتر کسی این کار رو انجام میده..چون موتور خیلی راحت میتونه تغذیه ی میکرو رو آلوده کنه و باعث بشه میکره پی در پی هنگ کنه .... اگه به عنوان مثال بخواهید موتور رو با 12 ولت راه اندازی کنید و تغذیه ی پل شما 12 ولت باشه دیگه نمیتونید توسط میکرو ترانزیستوی های مثبت رو خاموش کنید ( برای اینکه بتونید با پل راه اندازی کنید حد اقل دو ترانزیستور دیگه معمولی (نه قدرت ) لازمه ).... در ضمن لطفا وی شکل مقاومت های بیس هم بزارید شاید ایشون فراموش کنند و به میکرو آسیب بزنند .
                          والسلام ....................
                          That`s It ...I`m out of here

دیدگاه

خب دیگه همه میدونن که رله با یه ترانزیستور راه میوفته............
                            [/quote]
                            میشه یکم توضیح بدید چطور باید وصل کنیم به ترانزیستور؟
                            ممنون :redface:
                            ببخشید اگه منم یکم بیسوادم :mrgreen:
                            The harder I work, the luckier I get

دیدگاه

نوشته اصلی توسط vahid_d_0101
                              اون مدار پایین فکر کنم خیلی خوب باشه فقط من نتونستم تو پوروتوس پیداش کنم ایا اسمش رو درست نوشتید
                              هردو مدار ساده اند و کار می کنند. بله اسمشو درست نوشتم. البته این آی سی ها چند مدل دارندو مثلا شما می تونید از TC426 یا TC427آ‌ هم استفاده کنید. هرسه رو جوان الکترونیک داره.
                              اگه جریان بالاتری هم لازم دارید یا می تونید از مدار بالایی با ترانزیستورهای قویتر استفاده کنید یا از IXDD414 که تا 10 آمپر کار می کنه.

البته این آی سی هایی که من معرفی می کنم برای درایو ماسفت بکار میروند اما براحتی می توانند برای درایو موتورهای کم توان استفاده بشن.

آی سی های مخصوص درایو موتورها که نمی دونم شما چرا علاقه ای بهشون ندارید به صرفه ترند.

از رله هم میشه استفاده کرد اما اصلا با نیمه هادی ها قابل مقایسه نیستند و هم عمر کمی دارند و هم تلق و تلوق دارند و هم کندند. اما برای سوئیچ 220 ولت رله ها می تونن انتخاب خوبی در کنار تریاک ها باشند.

البته منظورم از تریاک اونهایی نیستند که سوختشون هم بدرد می خوره! oo:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X