اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک در مورد راه اندازی HM-R و HM-T 433Mhz

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کمک در مورد راه اندازی HM-R و HM-T 433Mhz

با سلام

من می خوام یه فرستنده گیرنده ساده وایرلس درست کنم . و از HM-r 433 و HM-T 433 استفده می کنم.
    فرستنده دارای 3 پایه VCC و GND و DATA است و گیرنده علائه بر آنها یک پایه Enable دارد.

چندتا سوال :
    پایه دیتا بر اساس استاندارد RS232 کار می کنم یا منطق 0 و یک . ( نیاز به Max232 هست یا خیر !؟ )

یکی از دوستانم می گفت که نیاز به Max نیست. و من هم از پایه RXD و TXD میکرو استفاده می کنم.
    برای تست هم در فرستاده تنها دستور Putchar را نوشتم و در قسمت گیرنده با getChar می خوانم و برروی یکی از پورتها نمایش می دهم .
    اما متاسفانه هیچ گونه دیتایی دریافت نمی شود.

چند مورد تاپیکدر مورد HM-TR مراجعه کردم که در آنجا صحبت از پایه Config و... بود که ماژولهای من این پایه ها را ندارد.

ضمنا" فرکانس کریستال هر دوی مدارات با ماژول های یکی است ( 10 مگ )
    منتظ پاسختان هستم.

ممنون.

پاسخ : کمک در مورد راه اندازی HM-R و HM-T 433Mhz

برای اینکه اول مطمئن شی اشکال از برنامه است یا ماژول ها ، ماژول ها رو بردار و فعلا از سیم برای اتصال مستقیم استفاده کن ( یادت نره که باید زمین رو بین مدار فرستنده و گیرنده مشترک کنی) . اگه دیدی که کار با سیم درسته و فقط با ماژول ها جواب نمیده این کار رو انجام بده: در ابتدای ارسال ، 3 4 تا صفر بفرست بعد دیتا های اصلی. اگه بین ارسال ها بیش تر از 200میلی ثانیه فاصله افتاد ، باید دوباره چند تا صفر بفرستی بعد دیتا های اصلی. در واقع ماژول گیرنده وقتی 200میلی ثانیه دیتا دریافت نکنه قاط میزنه و چرت و پرت تحویل میده. با ارسال چند تا صفر پشت سر هم گیرنده ریست و آماده کار میشه.
    چون نیست ز هر چه هست جز باد بدست /// چون هست بهرچه هست نقصان و شکست
    انگار که هرچه هست در عالم نیست /// پندار که هرچه نیست در عالم هست
    «خیام»

دیدگاه

ممنون !

با سیم هم در و دیوار دریافت می کنه :cry:

دیدگاه

سلام دوست عزیز ...
        من با hmt-hmr فرکانس 915Mhz کار کردم خیلی هم راحت راه اندازی شد بدون هیچ نویزی تا فاصله 160-170 متر جواب داد...
        از شما هم خیلی راحت را میوفته ... غصه نخورید :redface:
        در تائید فرمایشات جناب avrlove باید خدمتتون عرض کنم همونطور که دوستمون گفت اول ارسال data رو با سیم انجام بدین اگه جواب گرفت اونوقت بجای سیم ها ماژول ها رو قرار بدین ...تو دیتا شیت hmr گفته اگه به مدت 75ms به گیرنده چیزی ارسال نشه رو lcd چرتو پرت مینویسه همونجور که دوستمون گفتند یه نکته دیگه شما قبل از ارسال دیتای اصلی 0x55 رو هر 75ms ارسال کن تا مشکل اونم حل بشه .....
        خلاصه کار کردن با این ماژول خیلی راحت
        پایه دیتا بر اساس استاندارد RS232 کار می کنم یا منطق 0 و یک . ( نیاز به Max232 هست یا خیر !؟ )
        نه بر اساس ttl هستش یعنی مستقیم وصل میشه به tx میکرو... اگه بخوای وصلش کنی به پورت سریال اره باید از max 232 استفاده کنی .
        در مورد اون max232 که فرمودین تو این ماژولا من ندیدم ولی تو بعضی از hmtr ها هست

من تا اخرش هستم برو جلو هر جا به مشکلی برخوردی بگو
        یا علی ....
        ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

اگه نوشته های من با نوشته های دوست عزیز majid.4206 تفاوت داره منو ببخشید. احتمال زیاد حرف های majid.4206 درست تر باشه چون من اصلا از دیتاشیت استفاده نکردم و فقط تو اسکوپ نتایج رو چک کردم .
          «خیام»

دیدگاه

نوشته اصلی توسط majid.4206
            سلام دوست عزیز ...
            من با hmt-hmr فرکانس 915Mhz کار کردم خیلی هم راحت راه اندازی شد بدون هیچ نویزی تا فاصله 160-170 متر جواب داد...
            از شما هم خیلی راحت را میوفته ... غصه نخورید :redface:
            در تائید فرمایشات جناب avrlove باید خدمتتون عرض کنم همونطور که دوستمون گفت اول ارسال data رو با سیم انجام بدین اگه جواب گرفت اونوقت بجای سیم ها ماژول ها رو قرار بدین ...تو دیتا شیت hmr گفته اگه به مدت 75ms به گیرنده چیزی ارسال نشه رو lcd چرتو پرت مینویسه همونجور که دوستمون گفتند یه نکته دیگه شما قبل از ارسال دیتای اصلی 0x55 رو هر 75ms ارسال کن تا مشکل اونم حل بشه .....
            خلاصه کار کردن با این ماژول خیلی راحت
            نه بر اساس ttl هستش یعنی مستقیم وصل میشه به tx میکرو... اگه بخوای وصلش کنی به پورت سریال اره باید از max 232 استفاده کنی .
            در مورد اون max232 که فرمودین تو این ماژولا من ندیدم ولی تو بعضی از hmtr ها هست

من تا اخرش هستم برو جلو هر جا به مشکلی برخوردی بگو
            یا علی ....
            ممنون از توضیحاتتون .
            فرمودید هر 75 ms یکبار باید 0x55 را بفرستم . با این حساب چون دیتای من از پورت سریال از طریق Computer ارسال می شود ( زمان مشخصی ندارد ) نمی توان از Polling استفده کرد و باید از Interupt استفاده کرد .
            متاسفانه تا به حال از Intrupt Tx استفاده نکرده ام.
            الان تیک Interupt از تب USART در Codewizard رو زدم که کلی کد به برنامه ام اضافه کرد . حالا کجا باید کد خودم را بنویسم !؟

در این زمینه اطلاعاتی دارید ؟!

ممنون !

دیدگاه

اگه می خوای ماژول رو به com کامپیوتر بزنی باید از max232 استفاده کنی.
              این طور نیست که هر 75میلی ثانیه 0x55 بفرستی بلکه هر وقت به مدت 75میلی ثانیه دیتای نفرستادی 0x55 بفرست. ممکنه تو مدت 1ثانیه دیتا پشت سر هم بفرستی. لایه دیتا لازم نیست 0x55 بفرستی.
              این یه پروژه با کدویژن و پروتیوس هست که داده هارو با وقفه سریال میگیره و تو پورت b میریزه
              http://www.4shared.com/file/104762037/bad45bb3/rx_online.html
              «خیام»

دیدگاه

سلام
                ببخشید وسط بحث میام میشه بگید فیمت و بورد عملی این ماژولا چقده؟
                poweng

دیدگاه

قیمت این ماژول ها جمعا" حدود 13000 تومان

دیدگاه

ببین دوست من شما قدم به قدم برو جلو ...
                    ایا با سیم تونستین جواب بگیرین ؟ اگه جواب مثبته خوب حالا باید با استفاده از دو تا میکرو ابته بدون سیم بتونید data رو انتقال بدین اگه این کارم کردین و جواب گرفتین حالا نوبت این میشه که شما data رو بفرستین به پورت سریال البته فراموش نشه حتما از RS232 استفاده کنید...
                    در مرحله اخر از پورت سریال کامپیوتر data رو بفرستین به میکرو ... البته من خودم وقتی دیتا رو میفرستادم به پورت سریال هیچی نشون نمیداد ...
                    حالا شما باعث شدین دوباره برام سراغ همون پروژه :mrgreen:
                    در ضمن همون طور که دوستمون گفتند هر موقعه که دیتا ارسال نمیشه 0x55 رو بفرست البته من هر 75ms هم 0x55 رو ارسال میکردم مشکلی پیش نمیومد ولی اصولیتر همونیه که دوستمون فرمودند...
                    من با اینتراپت rx کار کردم ولی با tx نه هیچ فرقیم نداره ....شما برای چی میخواین از اینتراپت tx استفاده کنید ؟ به ندرت پیش میاد که تو برنامه از اون استفاده بشه ... شایدم من بلد نیستم... :mrgreen:
                    اساس اینکه از اینتراپت usert استفاده میشه (rx) اینکه اگه یه دیتایی اومد و میکرو سر گرم کارای خودش بود شاید اون دیتا از دست بره و میکرو نتونه بخوندش برای همین میان از وقفه استفاده میکنند تا هر موقعه data اومد میکرو فورا بره سراغ اون ...

ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

عمو چرا دیونش میکنین
                      ببین دوست عزیز این ماژول مثل اب خوردنه
                      فقط چند تا نکته ساده داره که یه اقای مهربون نشسته تمامیه نکته هاش رو pdf کرده به اسم اقای سبحان سروری.بیا این و بگیر برو حال کن

دیگه هم نه خودتو زجر بده نه وقتت رو تلف کن
                      http://forum.iranled.com:80/attachment.php?aid=2386
                      علم چندانکه بیشتر خوانی چون عمل در تو نیست نادانی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط majid.4206
                        ببین دوست من شما قدم به قدم برو جلو ...
                        ایا با سیم تونستین جواب بگیرین ؟ اگه جواب مثبته خوب حالا باید با استفاده از دو تا میکرو ابته بدون سیم بتونید data رو انتقال بدین اگه این کارم کردین و جواب گرفتین حالا نوبت این میشه که شما data رو بفرستین به پورت سریال البته فراموش نشه حتما از RS232 استفاده کنید...
                        در مرحله اخر از پورت سریال کامپیوتر data رو بفرستین به میکرو ... البته من خودم وقتی دیتا رو میفرستادم به پورت سریال هیچی نشون نمیداد ...
                        حالا شما باعث شدین دوباره برام سراغ همون پروژه :mrgreen:
                        در ضمن همون طور که دوستمون گفتند هر موقعه که دیتا ارسال نمیشه 0x55 رو بفرست البته من هر 75ms هم 0x55 رو ارسال میکردم مشکلی پیش نمیومد ولی اصولیتر همونیه که دوستمون فرمودند...
                        من با اینتراپت rx کار کردم ولی با tx نه هیچ فرقیم نداره ....شما برای چی میخواین از اینتراپت tx استفاده کنید ؟ به ندرت پیش میاد که تو برنامه از اون استفاده بشه ... شایدم من بلد نیستم... :mrgreen:
                        اساس اینکه از اینتراپت usert استفاده میشه (rx) اینکه اگه یه دیتایی اومد و میکرو سر گرم کارای خودش بود شاید اون دیتا از دست بره و میکرو نتونه بخوندش برای همین میان از وقفه استفاده میکنند تا هر موقعه data اومد میکرو فورا بره سراغ اون ...

سلام

همون جوری که گفتین پروژه اصلی رو گذاشتم کنار پله پله برم جلو .
                        الان فقط می خوام یک اطلاعات را با RS232 از یک PC به PC دیگه بفرستم . ( فعلا" با سیم )

خلاصه وار اینکه دیتا از پورت RS232 یک PC خونده میشه و از طریق Max232 وارد میکرو میشه ( مدار فرستنده )
                        میکرو هم اونو به صورت سریال میفرسته واسه یک میکرو دیگه ( گیرنده ) بعدش دیتای ارسالی روی 8 تا LED متصل به یکی از پورتهای گیرنده نمایش داده میشه و همچنین از طریق MAx232 به -12 / +12 تبدیل میشه و فرستاده میشه واسه pc گیرنده .

با عرض شرمندگی چک کنید ببنیند این برنامه ها درسته !؟
                        http://www.zshare.net/download/59915160a9660945/
                        سایز : 67 کیلو بایت.

الان PC میرسته گیرنده یک چیز دیگه دریافت می کنه.
                        ضمنا" من فقط قصد ارسال یک بایت اطلاعات را در هر لحظه دارم ( putchar ) فرستنده 0x0f میفرسته گیرنده یک چیزه دیگه دریافت می کنه (حتی باسیم )
                        یا مثلا" 0xFF اصلا ارسال نمیشه !

ممنون از لطف بی کرانتون . :job:

دیدگاه

سلام
                          من با میکرو تونستم دیتا رو به CP ارسال کنم ولی از CP به CP رو امتحان نکردم :redface:
                          یه نمونه برنامه هست که با اون تونستم دما رو از میکرو بفرستم به پورت سریال و در این برنامه از وقفه rx استفاده کردم منم اول با این وقفه تو usart مشکل داشتم ولی احمدا اقای گل :mrgreen: خیلی کمکم کردن تا فهمیدم ....
                          یه نگاه روش بنداز شاید کمکت کنه ...

http://persiandrive.net/287536

پله پله رسیدین به اینجا افرین به شما نکنه دوتا یکی رفتین بالا راستشو بگو ... :mrgreen:

تونستین دو تا میکرو رو با این ماژولا را بندازین؟
                          و اما درباره برنامتون اولا چرا تابع اینتراپتو اوردین زیر while در ثانی شما تو هر دوتا برنامه putchar رو تو زیر وال وقفه گذاشتین وقفه هم که هیچ ووقت اتفاق نمیوفته چون هر دوتا میکرو منظرن تا data برسه بعد برن به وقفه ... در ضمن چرا اینتراپت rx رو فعال کردین مگه ماژول شما فقط فرستنده نیست؟(تو برنامه send ...)
                          راستی یه چیزه مهم که تو برنامتون بو د data رو با putchar میفرستین بعد با چی میخواین بگیرین ؟ باید از getchar استفاده کنید...
                          یه کاری کنید فعلا نمیخواد اینتراپتا رو فعال کنید و با همین دستورای ()putchar و() getchar دیتا رو ارسال و دریافت کنید تا بعد....

موفق باشید...
                          ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

خوشبختانه موفق شدم اطلاعات را صحیح دریافت کنم . ( بدون کوچکترین نویزی ! ) :wow: :wow:

ممنون از همه کسانی که در این تاپیک مرا راهنمایی کردند.

ممنون .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط A.S.Roma
                              خوشبختانه موفق شدم اطلاعات را صحیح دریافت کنم . ( بدون کوچکترین نویزی ! ) :wow: :wow:

ممنون از همه کسانی که در این تاپیک مرا راهنمایی کردند.

ممنون .
                              A.S.ROMA جان من هم گیر این موضوع هستم(ارتباط بین دو میکرو) اگه لطف کنی source هاتون را اینجا قرار بدین ما هم استفاده بکنیم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X