اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

میکرو و پوتانسیو متر و تشخیص سریع ؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

میکرو و پوتانسیو متر و تشخیص سریع ؟

با سلام
    من می خوام توسط قسمت آنالوگ میکرو خروجی چند تا پوتانسیومتر رو بخونم,که البته این پتوانسیومترها ممکنه در عرض چند میلی ثانیه مقدارشون تغییر حالت کنه.
    حالا برای من یه سوالی پیش اومده که آیا میکرو میتونه این تغییر حالت ناگهانی رو تشخیص بده یا اگه میکرو این توانایی رو داشته باشه آیا پوتانسیو متر تونایی خروجی یک همچین تغییر ناگهانی رو داره ؟

با تشکر :nerd:
    دانلود کی های جدید کاسپر
    جهت سفارش طراحی و برنامه نویسی سایت, قالب, بنر قیف و فلش
    با این آی دی تماس بگیرید :
    sam.shark360

پاسخ : میکرو و پوتانسیو متر و تشخیص سریع ؟

سلام دوست عزیز
    میکرو که مسلما ولی پتانسیومتر بعیدا بتونه چنین کنه :mrgreen: :mrgreen:( شوخی کردم)
    ببین دوست عزیز میکرو خیلی سریعتر از اون چیزیه که شما فکر می کنید ؛ میلی ثانیه که چیزی نیست واسش.اما پتانسیومتر بعیده که بتونه در عرض چند میلی ثانیه تغییر مکان بده و در مکان جدید به اصطلاح stable بشه.
    شما واسه چی می خواهید ازش استفاده کنید ؟ اگه نیازی به چرخوندن دستی پتانسومتر نیست می تونین از پتانسیومتر دیجیتال استفاده کنین؛ اینم شمارشه Maxim DS1804 البته نمی دونم به سرعت مورد نظر شما برسه یا نه ولی به هر حال از پتانسیومترهای آنالوگ خیلی سریعتره
    موفق باشید

دیدگاه

پتانسیومترهای صنعتی که بعضا جای انکودرها کار می کنند سرعت بالایی دارند و میکرو هم که سرعتی فوق اون.
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

با تشکر از دوستان
        راستی استاد عزیز من یه تاپیکی زده بودم که توی اون تاپیک یه راهکاری برای کم آوردن پایه های آنالوگ میکرو از دوستان خواسته بودم اما به اون جوابی که می خواستم نرسیدم( از بس مخم). :mrgreen:
        نظر شما دراین باره چیه که اگه ما بخوایم بیشتر از 8 تا ورودی آنالوگ برای میکرو رو بخونیم (مثلا 36 تا) باید چی کار کرد ؟

بازم متشکرم :nerd:
        دانلود کی های جدید کاسپر
        sam.shark360

دیدگاه

از آنالوگ سوئیچ ها مثل 74HC4051 و ADG508 یا ... استفاده میشود. اینها می تونن هر ورودی آنالوگ تا به 8 ورودی آنالوگ توسعه دهند. پس 8 ورودی آنالوگ با 8 تا از اینها به 64 ورودی تبدیل میشه.

دیدگاه

این 74HC4051 که یک مالتی پلکسره 8 به یکه باهاش کار کردم اما یه اشکالی که داره پایه های میکرو رو بیشتر اشکال میکنه( به علت کنترل پایه های سلکتش توسط میکرو),ولی فکر کنم

74HC4067 بهتر باشه چون نسبت به 74HC4051 پایه های سلکت رو بهینه استفاده میکنه ,البته این تو شرایطیه که بخوایم از این مولتی پلکسر ها توی مدار بیشتر استفاده کنیم .(درست میگم)

اما راجع به ADG508 توی پروتیوس زدم اونو نداشت اما اینو داشت ADG732 ,تا حالا ندیده بودم ( :eek این یکی باهاله ازش خوشم اومد فکر کنم به درد مدار من میخوره . :nice:

اما توی مشخصاتش اینتوری نوشته : channel-32 , 4 ohms +1.8 V to +5.5 V , +/-2.5 V Analog Multiplexers

درباره اینا یکم توضیح میدید, آخه یکم نگرانم کرد . :cry:

استاد بازم متشکرم :nerd:
            دانلود کی های جدید کاسپر
            sam.shark360

دیدگاه

با سلام

استاد الان که اینجا هستین می خوام از وجودتون استفاده کنم. :nerd:
              راستش من تا حالا از قسمت آنالوگ میکرو استفاده نکردم و برنامه نویسیش رو هم همین جوری خوندم و اصلا تا حالا توی هیچ پروژه ای استفاده از این قسمت پیش نیومده بود , به هر حال...
              ----------------------------------
              برای این که بتونم چیزی که مد نظرم هست رو بهتر بیان کنم یه شماتیک از مدار تهیه کردم, توی این شماتیک پورت های ADC0 تا ADC3 خروجی مولتی پلکسرها رو دریافت می کنند و پورت های ADC4 تا ADC6 به طور جداگانه خروجی سه تا پتانسیومتر رو دریافت میکنند که به دلایلی این سه تا ورودی آنالوگ مهم هستن.
              طریقه خوندن ورودی ها توسط میکرو به این صورته که پورت های ADC0 تا ADC3 رو میکرو به ترتیب و بعد انتخاب مقدارشون رو دریافت میکنه , اما پورت های ADC4 تا ADC6 رو وقتی که مقدارشون تغییر کنه باید مقدارشون خونده بشه. که این مدار توسط پورت سریال به کامپیوتر وصله و اطلاعات رو به PC میفرسته. من که خودم سرم میره !!!

http://www.ecapic.ir/image/ECA-090615045303.gif

با تشکر
              دانلود کی های جدید کاسپر
              sam.shark360

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sharktech
                این 74HC4051 که یک مالتی پلکسره 8 به یکه باهاش کار کردم اما یه اشکالی که داره پایه های میکرو رو بیشتر اشکال میکنه( به علت کنترل پایه های سلکتش توسط میکرو),ولی فکر کنم

74HC4067 بهتر باشه چون نسبت به 74HC4051 پایه های سلکت رو بهینه استفاده میکنه ,البته این تو شرایطیه که بخوایم از این مولتی پلکسر ها توی مدار بیشتر استفاده کنیم .(درست میگم)

اما راجع به ADG508 توی پروتیوس زدم اونو نداشت اما اینو داشت ADG732 ,تا حالا ندیده بودم ( :eek این یکی باهاله ازش خوشم اومد فکر کنم به درد مدار من میخوره . :nice:

اما توی مشخصاتش اینتوری نوشته : channel-32 , 4 ohms +1.8 V to +5.5 V , +/-2.5 V Analog Multiplexers

درباره اینا یکم توضیح میدید, آخه یکم نگرانم کرد . :cry:

استاد بازم متشکرم :nerd:
                دقیقا همونطوره که شما گفتید. اما 4067 خیلی از مواقع توی بازار کمیاب شده. بخاطر همین من از اونچه خودم همیشه استفاده می کنم یعنی 4051 اسم بردم. ما پیر و پاتال ها یاد گرفتیم گول بازار رو نخوریم :icon_razz:

در ضمن با گیت ها میشه کاری کرد 2 تا 4051 با 4 پایه کنترل بشن و 4 تا 4051 با 5 پایه و ....

ADG732 هم خوبه ولی احتمالا پیدا نمیشه و اگه بشه هم قیمتش بالا خواهد بود. اگه همون 74HC4067 پیدا کنید بهتره

دیدگاه

با سلام

استاد الان که اینجا هستین می خوام از وجودتون استفاده کنم. :nerd:
                  راستش من تا حالا از قسمت آنالوگ میکرو استفاده نکردم و برنامه نویسیش رو هم همین جوری خوندم و اصلا تا حالا توی هیچ پروژه ای استفاده از این قسمت پیش نیومده بود , به هر حال...
                  ----------------------------------
                  برای این که بتونم چیزی که مد نظرم هست رو بهتر بیان کنم یه شماتیک از مدار تهیه کردم, توی این شماتیک پورت های ADC0 تا ADC3 خروجی مولتی پلکسرها رو دریافت می کنند و پورت های ADC4 تا ADC6 به طور جداگانه خروجی سه تا پتانسیومتر رو دریافت میکنند که به دلایلی این سه تا ورودی آنالوگ مهم هستن.
                  طریقه خوندن ورودی ها توسط میکرو به این صورته که پورت های ADC0 تا ADC3 رو میکرو به ترتیب و بعد انتخاب مقدارشون رو دریافت میکنه , اما پورت های ADC4 تا ADC6 رو وقتی که مقدارشون تغییر کنه باید مقدارشون خونده بشه. که این مدار توسط پورت سریال به کامپیوتر وصله و اطلاعات رو به PC میفرسته. من که خودم سرم میره !!!

http://www.ecapic.ir/image/ECA-090615045303.gif

با تشکر
                  متاسفانه میکرو اینتراپتی برای تغییر ولتاژ نداره. پس شما مجبورید کانال به کانال بخونید. نرم افزار های مربوط به ADCآ‌ بسیار ساده است و حتی داخل دیتاشیت میکرو برنامه ی نمونه ی اسمبلی و Cآ‌ قرارداده شده. اگه از کدویژن استفاده کنید خودش تابع ADCآ‌ را می نویسه و شما فقط باید بجای متغیر chanal عدد مناسب بگذارید.

در هر مدار بزرگیه اما اصلا سخت نیست و چیز ناجوری نداره. برای فرمان به 4051آ‌ها می تونید از GALآ‌ یا PALآ‌ یا CPLDآ‌ استفاده کنید. یا ساده تر از اون از چند 74HC595 که 8 خروجی داره و به پورت SPIآ‌ میکرو وصل میشه.

دیدگاه

در ضمن مدار نمونه ی استفاده از 74HC595 که برای توسعه ی خروجی های میکرو تا بینهایت بکار میره اینجا هست:
                    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=2560.45

دیدگاه

با تشکر
                      در هر مدار بزرگیه اما اصلا سخت نیست و چیز ناجوری نداره. برای فرمان به 4051آ‌ها می تونید از GALآ‌ یا PALآ‌ یا CPLDآ‌ استفاده کنید. یا ساده تر از اون از چند 74HC595 که 8 خروجی داره و به پورت SPIآ‌ میکرو وصل میشه.
                      در ضمن مدار نمونه ی استفاده از 74HC595 که برای توسعه ی خروجی های میکرو تا بینهایت بکار میره اینجا هست:
                      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=2560.45
                      در صفحه ای که گفته بودید هیچ شماتیکی در مورد استفاده از 74HC595 برای کنترل 4051آ‌ها نبود اگه امکان داره لطفا شماتیک رو یه بار دیگه اینجا قرار بدید.

در ضمن من به تازگی دارم با winavr کار میکنم و یه برنامه ساده هم برای قسمت آنالوگ میکرو نوشتم اما با یه مشکلی مواجه شدم و اون انتخاب بازه است که چطور خروجی پتانسیومتر رو به بازه های بیشتری تقسیم کنم , اینم کد :
                      کد:
                      			if(a2dConvert8bit(i)>=0 && a2dConvert8bit(i)<=125)
                      			{
                      			rprintf("down\r\n");
                      			}else
                      			rprintf("up\r\n");
                      در ضمن یه وسیله خوب توی پروتیوس سراغ دارین که به جای پتانسیومتر از استفاده کنم که هنگام simulate مقدار خروجیش قابل تغییر باشه .
                      دانلود کی های جدید کاسپر
                      sam.shark360

دیدگاه

اگر دقت کنید هم نقشه هست هم برنامه: http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=2560.msg143130#msg143130

منظورتون رو از بازه متوجه نشدم.

متاسفانه با پروتئوس کار نمی کنم. توی PSPICE که من باهاش کار می کنم پتانسومتر داره اما در حین simulateآ‌ نمی شه مقدارشو تغییر داد چون آنالیز مدار زمان زیادی می بره و تغییر یک پارامتر نیازمند آنالیز دوباره است. یادمه نرم افزار EWBآ‌ این امکان رو داشت.

به هرحال پتانسیومتر قطعه ی ساده ای است و گمان نمی کنم مدار شما نیازمند شبیه سازی باشه.

دیدگاه

ببخشید حق با شماست شماتیک بود اما من از Mozilla firefox استفاده می کنم , که متاسفانه شماتیک دیده نمی شد اما وقتی که با Microsoft Internet Explorer به این صفحه رفتم شماتیک رو که البته این از محبوبیت Mozilla firefox کم نمیکنه. دیدم به هر حال ...

منظورم از بازه این بود که مثلا یه شرطی بزاریم که اگه ورودی آنالوگ میکرو بین 0 تا 20 بود بنویسه one و اگه بین 20 تا 40 بود بنویسه two و اگه بین 40 تا 60 بود بنویسه three و الی آخر ...

و هدفم از شبیه سازی پتانسیومتر تست کردن برنامه میکرو هستش ...

یه سوال دیگه و اونم اینکه اگه بخوایم که مقادیر آنالوگ رو به pc انتقال بدیم بهترین روش چیه , ( نحوه فرستادن مقادیر ) ؟

با تشکر
                          دانلود کی های جدید کاسپر
                          sam.shark360

دیدگاه

در ضمن یادم رفت من این 74HC595 و SPI رو توی پروتیوس شبیه سازی کردم اما سر در نیاوردم که چطوری کار میکنه اگه لطف کنید یه شماتیک همراه با کد اینجا قرار بدید ممنون میشم , البته تا اونجایی که متوجه شدم دو تا پایه تعداد یک کردن یا صفر کردن پایه های خروجی رو مشخص میکنن و یه پایه هم به عنوان کلاک عمل میکنه .
                            دانلود کی های جدید کاسپر
                            sam.shark360

دیدگاه

ببخشید حق با شماست شماتیک بود اما من از Mozilla firefox استفاده می کنم , که متاسفانه شماتیک دیده نمی شد اما وقتی که با Microsoft Internet Explorer به این صفحه رفتم شماتیک رو که البته این از محبوبیت Mozilla firefox کم نمیکنه. دیدم به هر حال ...

منظورم از بازه این بود که مثلا یه شرطی بزاریم که اگه ورودی آنالوگ میکرو بین 0 تا 20 بود بنویسه one و اگه بین 20 تا 40 بود بنویسه two و اگه بین 40 تا 60 بود بنویسه three و الی آخر ...

و هدفم از شبیه سازی پتانسیومتر تست کردن برنامه میکرو هستش ...

یه سوال دیگه و اونم اینکه اگه بخوایم که مقادیر آنالوگ رو به pc انتقال بدیم بهترین روش چیه , ( نحوه فرستادن مقادیر ) ؟

با تشکر
                              منم از Mozilla firefox استفاده می کنم اما چون پدیت کردم مشکلی ندارم و بهتر از IEآ‌ کار می کنه.

برای دسته بندی ورودی به این شکل ساده ترین روش استفاده از دستور Switch است (البته به زبان C )
                              کافیه مقداری رو که از ADCآ‌ می خونید تقسیم بر 20 کنید و با استفاده از دستور Switch شرطها رو پیاده کنید.

شما می تونید با RS232آ‌ هر تعداد بایت رو به PCآ‌ منتقل کنید. وقتی هر کانال را خوندید به پورت سریال بفرستید. اگر 32 بایت است باید در PCآ‌ برنامه ای که می نویسید هر 32 بایتی که گرفت دوباره از صفر شروع به گرفتن کند.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X