اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال در مورد led و ULN2803

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سوال در مورد led و ULN2803

نوشته اصلی توسط r-el
    خوب من چه کاری میتونم انجام بدم پس با 5ولت فقط 5ولت رو میشه سوییچ کرد اگه بخوام 12رو سوییچ کنم چی اصلا ترانزیستور به این منظور ساخته شده که اگه 12رو نتونیم مستقیم استفاده کنیم با اون سوییچ کنیم مگه این طور نیست پس من الان 12رو با چی سوییچ کنم اینو برای ساخت ساعت میخوام سری کردم که جریان نکشه ضمنا این مسئله راه حلش چیه که بتونم ترانزیستور رو خاموش کنم و روشن نمونه راستی اصلا چرا بیس 5ولت و امیتر 12ولت باعث روشن موندنش میشه دلیلش چیه :sad: :cry: :eek:
    ماسفت هم میتونی استفاده کنی.
    با ماسفت نوع n می تونی با ولتاژ ۵ ولت، ولتاژ ۱۲ ولت رو سویچ کنی. اما ماسفتت باید از نوعی باشه که ولتاژ تشکیل کانالش کمتر از ۵ ولت باشه و در ضمن باید هم نوعش افزایشی باشه. بعید می دونم تخریبی ها جواب بدن. (البته مطمین نیستم می تونی بپرسی)
    در ضمن، دیود زنر معکوس ماسفت هم (اگر وجود داره)، باید ولتاژ شکستش بیش از ۱۲ ولت باشه.

دیدگاه

پاسخ : سوال در موردساعت led و ULN2803

با سلام راستش من یک ساعت با سون اند مشترک نوشتم حالا میخوام اونو با استفاده از led بزرگش کنم ولی برای تقویت ازuln2803 استفاده کردم ولی چون خزوجیها معکوسص میشنن اند مشترک جواب نمیده و باید کاتد مشترک استفاده کنم که در این صورت باید خروجیهای 2803 رو به اند led ها بدم که باز هم نمیشه میشه راهنمایی کنین من باید چکار کنم با اند مشترک در حالت عادی جواب میده پس اگه یه2803 بذارم معکوس شده و اند جواب نمیده درسته؟راستش امتحان نکردم ولی فکر میکنم اینطور بشه ممنون میشم راهنماییم کنین :sad: :sad: :sad: :sad: به هر دری میزنم جواب نمیده :angry: :angry: :angry: :angry:
      { خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

پاسخ : سوال در موردساعت led و ULN2803

نوشته اصلی توسط r-el
        با سلام راستش من یک ساعت با سون اند مشترک نوشتم حالا میخوام اونو با استفاده از led بزرگش کنم ولی برای تقویت ازuln2803 استفاده کردم ولی چون خزوجیها معکوسص میشنن اند مشترک جواب نمیده و باید کاتد مشترک استفاده کنم که در این صورت باید خروجیهای 2803 رو به اند led ها بدم که باز هم نمیشه میشه راهنمایی کنین من باید چکار کنم با اند مشترک در حالت عادی جواب میده پس اگه یه2803 بذارم معکوس شده و اند جواب نمیده درسته؟راستش امتحان نکردم ولی فکر میکنم اینطور بشه ممنون میشم راهنماییم کنین :sad: :sad: :sad: :sad: به هر دری میزنم جواب نمیده :angry: :angry: :angry: :angry:
        خروجی ULN2803 رو نمی تونی به آند LED ها بدی چون که این آی سی اوپن کلکتور ه. یعنی تو خروجیش اصلا منبع تغذیه نیست.
        ببینید اگر شما به دیتا شیت این آی سی نگاه کنید می بینید که هیچ ورودی برای منبع تغذیه نداره، فقط پایه گراند داره، علتش هم همینه که این آی سی ها تنها جزیی از مدار هستند و باقی مدار باید خارج از آی سی بسته شه.

نیازی هم به استفاده از کاتد مشترک نیست، همون آند مشترک هم جواب می ده. فقط آند رو به VCC بزنید، هر کاتد رو هم به خروجی یک گیت نات مجزای ULN وصل کنید. خروجی پورت مربوطه رو هم به ورودی های ULN بدید، فقط تعداد آی سی هایی که استفاده می کنید زیاد می شن که البته عیب نداره.
        در ضمن، پایه ۱۰ رو به جایی وصل نکنید و بگذارید مدار باز بمونه.

یک موضوع بسیار مهم دیگه اینکه باید تو نرم افزار تون مطمین شید هر جا یک LED روشن میشه، خروجی مربوطه یک باشه و هر جا خاموش میشه، خروجی مربوطه صفر بشه. یعنی اون حالت اولی که استفاده کردید و توش کاتد LED رو مستقیم وصل کرده بودید به پورت میکرو اینجا جواب نمی ده.
        از تغییر دادن سورس نرم افزار هم نترسید، همه اینها براتون تجربه می شه و بعدا خودتون ازشون استفاده می کنید.

دیدگاه

دوست عزیز از راهنماییتون بسیار ممنونم راستش من خروجی پورت رو به 7447دادم و از اون هم به کاتد سون ها و اندهارو به vcc زدم و جواب گرفتم حالا میخوام اینو روی led پیادش کنم با این اوصاف خروجی 7447 مثبته یا منفی از کجا بفهمم و اگه مجبور به تغییر سورس شدم چطور باید اونارو معکوس کنم و اینکه با تغییر سورس به حالت معکوس خروجی 7447 هم بهم جوابی رو که میخوام میده تازه به مشکل جدید بر نخورم . یا اینکه منظورتون اینه که در همین حالت اگه یه uln سر راه 7447 و سون اند مشترک بذارم باز هم جواب میده ؟ اخه گفتین که با همون اند مشترک مشکل نداره میپرسم :biggrin: :smile: :smile: در ضمن از راهنماییهای ارزندتون باز هم تشکر میکنم
          { خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

نوشته اصلی توسط r-el
            دوست عزیز از راهنماییتون بسیار ممنونم راستش من خروجی پورت رو به 7447دادم و از اون هم به کاتد سون ها و اندهارو به vcc زدم و جواب گرفتم حالا میخوام اینو روی led پیادش کنم با این اوصاف خروجی 7447 مثبته یا منفی از کجا بفهمم و اگه مجبور به تغییر سورس شدم چطور باید اونارو معکوس کنم و اینکه با تغییر سورس به حالت معکوس خروجی 7447 هم بهم جوابی رو که میخوام میده تازه به مشکل جدید بر نخورم . یا اینکه منظورتون اینه که در همین حالت اگه یه uln سر راه 7447 و سون اند مشترک بذارم باز هم جواب میده ؟ اخه گفتین که با همون اند مشترک مشکل نداره میپرسم :biggrin: :smile: :smile: در ضمن از راهنماییهای ارزندتون باز هم تشکر میکنم
            سلام، خواهش می کنم.
            حقیقتش من نمی دونستم دارید از آی سی های BCD27SEG استفاده می کنید، یعنی فکر می کردم نرم افزارتون به شکلیه که خودش خروجی رو دیکود می کنه، بنابراین، سورس نرم افزار نیاز به تغییر نداره.
            تنها کاری که لازمه انجام بدید اینه که به جای ۷۴۴۷ از ۷۴۴۸ استفاده کنید و خروجی هاش رو بدید به ورودی ULN و خروجی های ULN رو هم به شکلی که قبلا گفته شد به LED وصل کنید، یعنی آند به VCC و کاتد به خروجی ULN.
            آی سی ۷۴۴۸ منطقش مثبته، ۷۴۴۷ منفیه، ۷۴۴۷ برای جایی استفاده میشه که شما بخواید توسط Sink کردن جریان به خروجی آی سی، دیود ها رو روشن کنید، اما زمانی که شما بخواید از یک آی سی دیگه مثل ULN استفاده کنید و به جای ۷۴۴۷، جریان رو داخل ULN سینک کنید، باید از ۷۴۴۸ استفاده بشه که منطق کل مدار به هم نخوره.
            البته پیشنهاد می کنم قبل از بستن مدار روی شبیه ساز آزمایش کنید تا اگر یک وقت خطایی رخ داده، روی شبیه ساز متوجه شید تا قطعاتتون آسیب نبینند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط r-el
              بنام خدا
              با سلام

بعبارتی ساده تر برای حد اقل تغییر در سخت افزار مورد نیازتون :

برای راه اندازی سون سگمنت آند مشترک از ULN2803A
              http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/12688/ONSEMI/ULN2803A.html

و
              برای راه اندازی سون سگمنت کاتد مشترک از UDN2981A
              http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/120812/ALLEGRO/UDN2981A.html

استفاده نمایید.

با احترام
              12/11/88

دیدگاه

خوب یه سوال برام پیش اومذ
                این ای سی که منفی میده چرا نوشته تا 50 v خروجی میده
                این پایه کامش چرا مثبت باید داد
                حالا نمونه مثبتش چی هست
                هرچه سعی کنیم لایه های نرم افزاری زیاد کرده و از سخت افزار دور کنیم مشکلات(باگ ها) کمتر خواهد شد(امنیت بیشتری خواهید داشت)
                بهترین جواب دهنده برای سوال شما، خود شما هستید البته بعد تلاش،پشتکار و مطالعه بیشتر
                میدونی مشکل ما کجاست؟سرمایه و مغز ها رو نمیتونیم یکجا جمع کنیم...

تعدادی ماژول GPS GP5MX1513F1 با بالاتریت حساسیت -170db به قیمت خرید بفروش میرسد

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                X