اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت منبع تغذیه 0تا 30 با avr

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ساخت منبع تغذیه 0تا 30 با avr

کسی با avr منبع تغذیه ساخته :cry:چطوری میشه تا 30ولت رو درست کرد با pwm میشه؟ :eek:
    { خلاف قوانین - پاک شد }

پاسخ : ساخت منبع تغذیه 0تا 30 با avr

شما هنوز هم به این مدار نیاز دارید؟

دیدگاه

اره عزیز چطور :eek:اگه راهنمایی کنین ممنون میشم شما این کارو کردین
      { خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

سلام

فکر کنم این بتونه کمکتون کنه!

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=34178.0

دیدگاه

معذرت میخوام به زبان سیه من با بیسیک میخواستم . میخواستم اگه بشه راهنمایی کنین که خودم کارکنم و یاد بگیرم نکه اماده باشه و من فقط زحمت ساختنشو بکشم والا مدار تغذیه 0-30 برای ساخت اماده زیاد هست میخوام یاد بگیرم چطوری این کارو میشه کرد که خودم کار کنم یاد بگیرم :rolleyes:
          { خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

نوشته اصلی توسط r-el
            معذرت میخوام به زبان سیه من با بیسیک میخواستم . میخواستم اگه بشه راهنمایی کنین که خودم کارکنم و یاد بگیرم نکه اماده باشه و من فقط زحمت ساختنشو بکشم والا مدار تغذیه 0-30 برای ساخت اماده زیاد هست میخوام یاد بگیرم چطوری این کارو میشه کرد که خودم کار کنم یاد بگیرم :rolleyes:
            سلام
            این کار خیلی ساده است. البته چون خودتون می خواید کار کنید و اصولش رو یاد بگیرید، من مدارش رو براتون نمی گذارم و فقط راهنمایی تون می کنم که چی کار کنید.
            در درجه اول، من فرض می کنم که شما می خواید منبعتون خطی باشه، برای ساخت این طور منابع، فقط به یک پ امپ احتیاج دارید با یک ترانزیستور جریان بالا، مثلا سه آمپری و چون می خواید با میکرو کنترل بشه، به یک DAC هم احتیاج دارید.
            ببینید، شما فقط کافیه بیاید خروجی پ امپ رو به ورودی بیس ترانزیستور متصل کنید، کلکتور ترانزیستور به ولتاژ رگوله نشده و امیترش به مصرف کننده وصل شه.
            حال از امیتر ترانزیستور یک سیم به ورودی معکوس کننده پ امپ وصل می کنید و ورودی نامعکوس کننده پ امپ می مونه برای ولتاژ مرجع.
            البته، می تونید ولتاژ امیتر رو قبل از وصل کردن به ورودی معکوس کننده، به یک شبکه تقسیم ولتاژی وصل کنید تا خروجی ۰ تا سی ولت، تبدیل شه به خروجی ۰ تا ۵ ولت.
            حالا ببینید، شما هر مقدار ولتاژ که روی ورودی نامعکوس کننده پ امپ قرار بدید، خروجی مدار، یعنی امیتر ترانزیستور، اون مقدار رو دنبال می کنه، پس تنها کاری که شما لازم هست انجام بدید این هستش که یک پورت میکرو رو به DAC وصل کنید و خروجی DAC رو بدید به ورودی مثبت پ امپ.
            در اینجا شما فقط کافیست مقدار خروجی (پایه امیتر ترانزیستور) رو اندازه گیری کنید و متناسب با ولتاژ خواسته شده، ورودی DAC رو تنظیم کنید.
            برای پ امپ هم از LM324 استفاده کنید که با یک منبع تغذیه کار می کنن.
            فقط یک سری مسایل ایمنی می مونه که حتما باید بهش توجه کنید.
            ۱- ورودی پورت میکرو ابدا نباید از ۵ ولت بیشتر شه و یا نباید از صفر ولت کمتر شه. در غیر این صورت میکرو می سوزه.
            ۲- ترانزیستور خیلی ناجور داغ میکنه براش حتما هیت سینک خوب و فن مناسب بگذارید.
            ۳- در ابتدا مدار رو با ولتاژ های پایین تست کتید بعد برید سراغ ولتاژ جریان های بالاتر.
            ۴- برای رنج های مختلف اندازه گیری ولتاژ، تقسیم های مقاومتی مختلف استفاده میشه، حواستون باشه برای تقسیم های مقاومتی، دیود زنر ۵ ولت محافظ بگذارید تا ورودی های پورت A میکرو از ۵ ولت بیشتر نشن.

در نهایت، قبل از بستن مدار، حتما روی شبیه ساز آزمایش کنید و تمام اقدامات امنیتی رو لحاظ کنید، مخصوصا حواستون به آتیش گرفتن مدار خیلی باشه یک وقت خسارت نزنه بهتون. سعی کنید جایی این مدار رو آزمایش کنید که مواد سوختنی نباشه و در نهایت در حین کار مدار، ابدا به قطعات مدار دست نزنید. ممکنه دستتون بسوزه.
            موفق باشید.

اضافه شده در تاریخ :
            یک مسیله خیلی مهم رو فراموش کردم، سیم هایی که استفاده میکنید، متناسب با جریانتون باشن، سیم های خشک معمولی تو ۳ آمپر جواب نمی دن و میسوزن موقع کار کردن. برای سیم های جریان بالاتون حتما از سیم های کلفت استفاده کنید.

دیدگاه

ممنون از راهنماییتون فقط چیزی که هست dac رو چی پیشنداد میکنین و دوم اینکه مثلا برای رنج 0-50 ولت از چه مرجعی استفاده کنم باید ترانسو غیره بذارم درسته

اضافه شده در تاریخ :
              راستی مذیت استفاده از میکرو چیه نسبت به مدارات معمولی قطعات که تقریبا همون میشه oo:
              { خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

اول اینکه من با میکرو pwm ساختم و منبع تغذیه ساختم.
                میکرو مقدار ولتاژ و جریان رو هم اندازه گیری میکنه و میتونی خیلی از چیزهای دیگر هم بهش اضافه کنی مثلا مقدار توان یا ماکزیمم جریان یا ... رو هم اندازه گیری کنی.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط r-el
                  ممنون از راهنماییتون فقط چیزی که هست dac رو چی پیشنداد میکنین و دوم اینکه مثلا برای رنج 0-50 ولت از چه مرجعی استفاده کنم باید ترانسو غیره بذارم درسته
                  والا تمام DAC هایی که من می شناسم خروجیشون جریان هست و نه ولتاژ بنابراین، برای اینکه از این نوع DAC ها استفاده کنیم، باید یک پ امپ دیگر هم تو خروجی DAC قرار بگیره تا جریان رو به ولتاژ تبدیل کنه.
                  البته این قضیه مشکل خیلی حادی نیست چون بسته LM324 درون خودش ۴ تا پ امپ داره که تازه ۲ تاش بدون استفاده می مونن.

اما برای ولتاژ های بالا تر، مثلا تا ۵۰ ولت، خیلی مدار خوب از آب در نمیاد چون هم ترانس خیلی بزرگ سنگین و گران میشه و هم اینکه در نهایت توان خیلی بالایی هم نمیشه ازش کشید و مهم تر از همه اینکه قطعاتتون بیشتر و گران تر میشن. اما برای ولتاژ های پایین تر هم شما به ترانس احتیاج دارید مگر اینکه smps کار کنید که البته بنده پیشنهاد نمی کنم (خیلی تخصصیه ساختش)

برای صفر تا سی ولت، یک ترانس ۳۰ ولت ۵ آمپر احتیاج دارید (این طور که من از دوستان شنیده ام)، خروجی ترانس به یک پل تمام موح وصل میشه (به ولتاژ جریانش دقت کنید حتما) و خروجی پل به یک خازن ۴۷۰۰ میکروی ۵۰ ولتی نصب میشه.
                  حالا خروجی خازن هم می تونه به یه ریگولاتور ۵ ولتی ثابت وصل شه برای مدار کنترل و هم به کلکتور ترانزیستور، و هم می تونید از یک خازن جداگونه برای تثبیت استفاده کنید تا نویز مدار تثبیت، مدار کنترل رو از کار نندازه.

اضافه شده در تاریخ :
                  نوشته اصلی توسط r-el
                  راستی مذیت استفاده از میکرو چیه نسبت به مدارات معمولی قطعات که تقریبا همون میشه oo:
                  مزیت خاصی نداره تنها ورودی خروجی هاتون دیجیتالی میشن.
                  البته آقای هاشمی، حرف درستی می زنن، اگر می خواید با میکرو کار کنید برید سراغ PWM چون بیشتر می ارزه.
                  برای منابع خطی خیلی ارزش نداره این کار. چون غالبا بدون میکرو، هم مدار ارزان تر تموم میشه و هم اینکه دقت بالاتری داره. منابع خطی مثل ۷۸۰۵ یا LM337 خیلی بهتر ریپل خروجی رو میگیرن تا منبع ساخته شده با میکرو.

در ضمن، اگر از بنده میشنوید، به جای AVR از PIC استفاده کنید، میکرو های اتمل خیلی زود هنگ میکنن و مبدل هاشون هم خیلی جالب نیستند.
                  می تونید هم برای شروع از PIC18f452 استفاده کنید.

دیدگاه

ممنونم من با pwm کار کردم و میتونم این کارو بکنم ولی اخه pwm حداکثر ولتاژش 5ولته درسته و ضمنا دامنه اونو نمیتونم تغییر بدم دامنشو میشه تغییر داد با تغییر پهنا پالس میشه ولتاژو تغغییر داد ولی از 5ولت بیشتر نمیشه که منظورتون از اینکه برم سراغ pwmچیه یعنی با اون منبع تغذیه بسازم :smile:
                    { خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

نوشته اصلی توسط r-el
                      ممنونم من با pwm کار کردم و میتونم این کارو بکنم ولی اخه pwm حداکثر ولتاژش 5ولته درسته و ضمنا دامنه اونو نمیتونم تغییر بدم دامنشو میشه تغییر داد با تغییر پهنا پالس میشه ولتاژو تغغییر داد ولی از 5ولت بیشتر نمیشه که منظورتون از اینکه برم سراغ pwmچیه یعنی با اون منبع تغذیه بسازم :smile:
                      نه اینطور نیست که شما می فرمایید با PWM میشه همه جور ولتاژی ساخت، حداکثر هم نداره تقریبا. همین ۴۰-۵۰ ولتی که شما دنبالش هستید رو میشه با PWM ساخت. یعنی می خوام بگم کلا محدودیت دامنه ولتاژ نداره (تا حدود خیلی زیادی).
                      علت این هم که تو کار جنابعالی ولتاژ خروجی از ۵ ولت بیشتر نمیشه اینه که شما کلکتور ترانزیستورتون رو به ۵ ولت نصب کردید برای همین هم از ۵ ولت بیشتر نمیشه، اگر این ولتاژ رو بیشتر کنید، خروجی تون هم افزایش پیدا می کنه.

به عنوان یک مرجع خوب برای شروع هم می تونم بهتون کتاب الکترونیک صنعتی دکتر رشید رو معرفی کنم که توش از مبدل های dc-dc اسم برده و مداراتشون رو هم به همراه نحوه عملکردشون توضیح داده. اسم دیگر این مدارات هم چاپر dc هستش.

دیدگاه

یک موضوعی رو هم بهش اشاره کنم بد نیست.
                        منظور از PWM در اینجا، همون منابع تغذیه سویچینگ هستش. چون این منابع با کنترل عرض پالس، ولتاژ خروجی رو کنترل می کنند.

دیدگاه

خیلی اقایی یعنی من اگه کلکتور ترانزیستورو به مثلا 30ولت بدم و باpwm گین ترانزیستورو تغییر بدم میشه منبع تغذیه 0-30ولت چند امپر که بستگی به جریان ترانزیستور و سوئیچینگم داره درسته :icon_razz:
                          { خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

نوشته اصلی توسط r-el
                            خیلی اقایی یعنی من اگه کلکتور ترانزیستورو به مثلا 30ولت بدم و باpwm گین ترانزیستورو تغییر بدم میشه منبع تغذیه 0-30ولت چند امپر که بستگی به جریان ترانزیستور و سوئیچینگم داره درسته :icon_razz:
                            خواهش می کنم این حرفها چیه.

حقیقتش این چیزی که گفتید، تئوری منابع تغذیه سویچینگ هستش. یعنی اگر یک ولتاژی داشته باشیم و با فرکانس معین و ثابتی، این ولتاژ رو روی یک مقاومت سویچ کنیم، مقدار dc منتقل شده روی مقاومت برابر v*d هستش که d همون زمان وظیفه است. حالا اگر یک فیلتر تو خروجی کلید قرار بگیره و مقادیر AC رو حذف کنه، همون مقدار dc مورد نظر به مقاومت منتقل میشه.
                            اما این فقط تئوری هستش و در عمل خیلی فرق می کنه.
                            یه کتاب خوب دیگه هم کتاب الکترونیک دکتر علی میر عشقی هستش که توش منابع buck رو به خوبی توضیح داده به همراه معادلاتشون و ... البته الان یادم نیست دقیقا جلد یکش بود یا دوش.
                            پیشنهاد می کنم این کتاب رو که با قیمت خیلی کمی همه جا پیدا میشه تهیه کنید و بخونید، مطالب خیلی خوبی توش هست، حتی منابع خطی رو هم خیلی خوب توضیح داده.

دیدگاه

با تشکر از توضیح دوستان
                              :nerd:
                              شما که خودت میگی ولتاژ pwm از نظر DC بین 0 تا 5 ولته و ولتاژ خروجی بین 0 تا 30 میخوای پس با یک opamp و بهره 6 تبدیلش کن به بین 0 تا 30 :mrgreen:
                              من خودم شخصا اینو ساختم :mrgreen:
                              در ضمن ترانزیستورها برای تقویت جریان هست.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X